Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zupolubne, ja polecam jeszcze krem z czerwonej papryki mega rozgrzewa
robi się sam jak macie bulion, ja akurat posługuję się czasami kostkami rosołowymi, trochę chemii w życiu też jest potrzebne a co
tu przykładowy przepis https://www.kuchnia-domowa.pl/przepisy/zupy/207-zupa-krem-z-czerwonej-papryki
I krem z kukurydzy, też jest mnóstwo przepisów, ja robiłam z takiej kukurydzy z puszki. Trzeba uważać tylko żeby nie dać już do niego za dużo ziemniaków bo wyjdzie papka a nie zupa
Co do religii, temat bezdyskusyjnie nie podlega dyskusji. Każdy wierzy w to co chce i zgodnie z tą wiara postępuję. W obronie katolików tylko dodam, że rodzice nie muszą być wierzący żeby dziecko ochrzcić. Wiary wymaga się tu od rodziców chrzestnych, więc nie pomstowałabym na to, że ktoś chrzci bo co ludzie powiedzą, a raczej na tych ludzi którzy decydują się wspomóc rodziców, a tak na prawdę nic nie robią
Ja niby poszczę, ale tak szczerze to poszczę od dwóch miesięcy przez wymioty więc mój dzisiejszy post się raczej nie liczy6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Dziewczyny dopadły mnie już rozstępy... tak wcześnie? W pierwszej ciąży nie pojawił się ani jeden a teraz z jednej i drugiej strony brzucha dziś zauważyłam takie czerwone prążki
jak Wy dziewczyny z rozstępami dałyście sobie z tym rade?
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Na zaparcia blonnik w aptece mozna zakupic i dodawac do jedzenia, jednorazowo te c,opki glicerynowe, na mnie dziala kiwi nacczo dobrze.?
A tak poza tym to ja już sama siebie słuchać nie mogę...ciagle coś mnie boli, coś szwankuje, a to infekcja, biodra bolą, a To wymioty męczą, a to śpiąca jestem i ogólnie do dupy, a to ból zęba, ból głowy, w cyckach coś kłuje, w nocy spać nie mogę...no masakra jakaś...ja się czuje jak bym miała umierać a nie rodzic...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualnyNA rozstepy to tylko smarowac i nawilzac. Kolagen was hialuronowy wit a i e itd.
Na zaparcia to cytrynian magnezu w duzej dawce efekt gwarantowany.
A ja tez sie z moim kloce i to od 3 dni mamy ciche dni. Jak tak dalej pojdzie to bede pierwsza samotna matka na forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 22:34
-
Już po wizycie, usg nie było wiec dalej nie wiem jaka płeć. Za to od ostatniej wizyty pojawil mi sie polip w szyjce macicy. Na razie do obserwacji.
Odnośnie roztępów to owszem należy smarować i nawilżać ale to głównie kwestia genów czy sie zrobią czy nie. Pisała o tym nawet mamaginekolog na blogu. Ja smaruję ale pogodziłam sie juz z tą myślą że większego wpływu na to nie mam.Carolline lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Współczuję chorób
ja oprócz wymiotow i zmęczenia czuję się dobrze. Libido mam tylko niskie i szkoda mi męża.
Po wymiotach pije elektrolity i jak na razie blokuje nimi kolejna falę tzn. wcześniej jak już zaczęłam wymiotować popołudniu to do wieczora nic się nie przyjmowalo, a jak wypije elektrolity to przechodzi. I mogę dalej żyć i coś zjeść.
Na rozstępy nic nie poradzimy, ja smaruje się oliwka z Rossmanna może coś daale tylko brzuch jak ma razie. Strasznie mi go nagle wywaliło
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Libido też mam niskie... mąż co jakiś czas mi to delikatnie wypomina, ale mam nadzieję, że nie długo wróci do normy
Dzisiaj moje małe dzieciątko stwierdziło, że nie ma ochoty na śniadanie w postaci parówek... szkoda, bo ja miałamNo nic, jestem jadłodajnią tego maluszka i muszę tolerować takie akcje
Dziś głowa nie boli, ale takie głupoty mi się śniły, że coś okropnego, ale na szczęście noc się skończyła -
Anuleczek wrote:Kiwi zjadam po 3 dziennie, z reguły na drugie śniadanie którego udaje mi się nie zwymiotować. Jem dużo jabłek, w ogóle dużo owoców- soczystych ( melonów, truskawek).Wczoraj zjadłam sznycla z ziemniakami i mizeria.Zdecydowanie więcej pije, w tym tez druga kawę która także działała na mnie dotąd dość przeczyszczająco ale piłam tylko 1 rano- teraz wypijam dwie bo po pierwsze mam mega niskie ciśnienie, a po drugie w związku z uczuciem ciągłej senności wręcz muszę...Jutro kupię w aptece te czopki bo boje się ze za chwile będę miała problem z hemoroidami...
A tak poza tym to ja już sama siebie słuchać nie mogę...ciagle coś mnie boli, coś szwankuje, a to infekcja, biodra bolą, a To wymioty męczą, a to śpiąca jestem i ogólnie do dupy, a to ból zęba, ból głowy, w cyckach coś kłuje, w nocy spać nie mogę...no masakra jakaś...ja się czuje jak bym miała umierać a nie rodzic...
7w3d 💔 -
Na zaparcia można spróbować suszone śliwki. U mnie zdają egzamin. Próbowałam też z naparem z siemienia lnianego ale w ogóle mi nie wchodzi, ale podobno pomaga, tylko nie więcej niż łyżeczka siemienia dziennie bo może być szkodliwe.
Carolline lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Zapisałam się na warsztaty we Wrocławiu, może któraś z was będzie zainteresowana, bo są w całej Polsce. Nie wiem czy warto, ale temat istotny. http://www.bezpiecznymaluch.pl/warsztaty
Czy któraś z was ma/miała torbiel na jajniku? Trochę się zmartwiłam, bo na ostatnim usg lekarka mi o tym powiedziała i że jest do obserwacji, na razie nie duża ale niestety jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 08:28
Zozza, kozalia lubią tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Nasiona chia maja tez kilka razy więcej błonnika niż siemię lniane, ja spożywam
-
justa1509 wrote:siemie lniane nazywane jest naszym polski chia. Jak piłam około łyżki siemienia to u mnie efekt był odwrotny do zamierzonego... Mam swój dobowy rytm i jak jem normalnie to nic się nie dzieje, a przy siemieniu wszystko mi się przestawiało
U mnie nasiliło mdłości, dlatego odstawiłam, ale czytałam gdzieś ze aby przyniosło efekt trzeba też dużo pić, bo ono pęcznieje w jelitach i efekt jest odwrotny.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37