Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
siuLa wrote:Dziewczyny dopadły mnie już rozstępy... tak wcześnie? W pierwszej ciąży nie pojawił się ani jeden a teraz z jednej i drugiej strony brzucha dziś zauważyłam takie czerwone prążki
jak Wy dziewczyny z rozstępami dałyście sobie z tym rade?
Ja mam na piersiach... Smarowałam się chyba od 9 tygodnia i zauważyłam je około 11. Trochę się zmartwiłam, że tak wcześnie. Piersi bolą mnie nieprzerwanie od owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:00
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
A w ogole dzisiaj zdziwienie, pierwszy raz wymiotowalam w ciazy, niby nie duzo, ale dla mnie to szok, kaszlnelam i spora czesc sniadania sie cofnela, normalnie nie wierze, ze mozna na tym etapie na takie cos jeszcze sie zalapac i to po raz pierwszy.
-
Carolline wrote:Justa, zle pobrany mocz moze byc zanieczyszczony wg mnie, warto powtorzyc badanie jak najszybciej, po podmyciu dobrym, wysuszeniu delikatnym, umyciu rak etc. Jak dalej beda tak wysokie to do lekarza.
Bardziej zastanawia mnie jak bardzo nieprawidłowy sposób pobrania wpływa na wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:23
Carolline lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, to ja mam intymne pytanie dot. higieny:)
Jak się podmywacie przed oddaniem moczu do kubeczka i czy oddajecie mocz "środkowy" czy od razu do kubeczka?
Podmywacie sie tylko wodą, czy np. mydłem (szarym?), płynem do higieny intymnej, itp?
Bo ja ciągle mam jakies bakterie w tym moczu i nie wiem czy to czasami nie wynika ze złego sikania ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:11
-
Ja zawsze się podmywam szarym mydłem albo płynem dla kobiet w ciąży. Robię to w wannie albo pod prysznicem. Wiadomka od przodu do tyłu. Nie wycieram się absolutnie po tym. 2 sekundy lecą poza kubek i dopiero reszta do kubeczka. Może kup kubeczek do posiewu, on jest trochę droższy ale sterylny.
-
nick nieaktualny
-
Ja po podmyciu w wannie jeszcze podstawiam kubeczek i. Środkowy strumień łapię. Zawsze do sterylnego pojemnika jak na posiew. Nawet jak zwykle badanie moczu.
Co do bolesnosci brzucha. Wydaje mi sie ze jest teraz dużo lepiej niż w 1 trymestrze. Nawet mam wrażenie ze mogę na brzuchu troche pospać. Staram sie nie, ale czasem tak wyjdzie. W ogóle mam więcej energii w dzień natomiast disc szybko się ina kończy. Koło 17 jestem już dętka. Ale spać chodze i tak nie wcześniej niż o 23. -
O, mam tak jak Ty Chabasse. Też czasem na brzuchu śpię choć kilka tygodni temu było to niemożliwe.
Jeżeli chodzi o mocz to ja się nie podmywałam (ale dałyście mi do myślenia bo chyba się powinno).
Ja robie tak, że siadam rano na kibelku, sikam ze dwie sekundy/trzy normalnie, zatrzymuje strumień, podkladam kubeczek i resztę łapie do kubeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:39
-
Ja czekałam na wynik pappa 9 dni. Najpierw usg potem krew i z wynikami dzwonili że potrzebna konsultacja. Teraz czekam na listonosza z wynikami harmony. 4 dzień pocztą idzie 100 km .10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nooo, niby taka prosta czynność jak sikanie a jednak
Niestety wydaje mi sie, ze brak podmycia albo złe podmycie moze skutowac bakteriami w moczu i potem nie wiadomo czy to kwestia własnie tak błaha jak podmycie czy faktycznie coś tam w środku sie rozwija bakteryjnego ;/ -
A tak.. Placzliwa tez jestem. Raz ze wzruszenia, innym razem ze złości. Ale faktycznie wrażliwość szczególnie na dzieci się zwiększyła. Wszystkie bym chciała uszczesliwic.. Heh.. Ale cierpliwość do synka chyba się skurczyla. Co prawda to bardzo grzeczne dziecko, ale wiadomo potrafi pokazać rożki. Zwłaszcza, ze dużo siedzimy sami w domu. Niby chodzi do zlobka, ale więcej jednak jest w domu. Non stop kolor jakiś katar kaszel.
-
Lavendova wrote:Ale jakie bakterie i skad? Z cewki? Z pochwy? No to chyba nie powinno być zadnych bakterii a jak są to lepiej zeby wyszly w badaniu wiec po co podmywać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:09
nesssssa, Carolline, polkosia lubią tę wiadomość