X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja nie wiem, dlaczego mi położna powiedziała ze tydzień :( i sie nastawiałam ze prenatalne będzie tak pożno ;/

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw poszłam na usg bo nie chciałam robić tej pappa ale lekarz mnie zasugerowal tak ze nie moglam odmówić. Wynik juz skorygowany dostalam dzisiaj czyli po tygodniu. I nic mi to badanie nie wnioslo, kasa w błoto.

• squirrel Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siuLa wrote:
    Dziewczyny dopadły mnie już rozstępy... tak wcześnie? W pierwszej ciąży nie pojawił się ani jeden a teraz z jednej i drugiej strony brzucha dziś zauważyłam takie czerwone prążki :( jak Wy dziewczyny z rozstępami dałyście sobie z tym rade?

Ja mam na piersiach... Smarowałam się chyba od 9 tygodnia i zauważyłam je około 11. Trochę się zmartwiłam, że tak wcześnie. Piersi bolą mnie nieprzerwanie od owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:00

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, zle pobrany mocz moze byc zanieczyszczony wg mnie, warto powtorzyc badanie jak najszybciej, po podmyciu dobrym, wysuszeniu delikatnym, umyciu rak etc. Jak dalej beda tak wysokie to do lekarza.

polkosia lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogole dzisiaj zdziwienie, pierwszy raz wymiotowalam w ciazy, niby nie duzo, ale dla mnie to szok, kaszlnelam i spora czesc sniadania sie cofnela, normalnie nie wierze, ze mozna na tym etapie na takie cos jeszcze sie zalapac i to po raz pierwszy.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Justa, zle pobrany mocz moze byc zanieczyszczony wg mnie, warto powtorzyc badanie jak najszybciej, po podmyciu dobrym, wysuszeniu delikatnym, umyciu rak etc. Jak dalej beda tak wysokie to do lekarza.
    Już mam powtórzone badanie i jest idealne.
    Bardziej zastanawia mnie jak bardzo nieprawidłowy sposób pobrania wpływa na wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:23

Carolline lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, to ja mam intymne pytanie dot. higieny:)
    Jak się podmywacie przed oddaniem moczu do kubeczka i czy oddajecie mocz "środkowy" czy od razu do kubeczka?
    Podmywacie sie tylko wodą, czy np. mydłem (szarym?), płynem do higieny intymnej, itp?
    Bo ja ciągle mam jakies bakterie w tym moczu i nie wiem czy to czasami nie wynika ze złego sikania ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:11

3i492n0agf4rykt3.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze się podmywam szarym mydłem albo płynem dla kobiet w ciąży. Robię to w wannie albo pod prysznicem. Wiadomka od przodu do tyłu. Nie wycieram się absolutnie po tym. 2 sekundy lecą poza kubek i dopiero reszta do kubeczka. Może kup kubeczek do posiewu, on jest trochę droższy ale sterylny.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle tego nie robię bo mam oddać do kubka zaraz przed wizytą. Normalnie sikam trochę do kubka i już. A po co podmywac przed?

• Existenz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszym badaniu też wyszło coś w moczu. Gin właśnie kazał się po nocy podmyc i środkowy strumień. Oczywiście drugie bad już było ok

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po podmyciu w wannie jeszcze podstawiam kubeczek i. Środkowy strumień łapię. Zawsze do sterylnego pojemnika jak na posiew. Nawet jak zwykle badanie moczu.
    Co do bolesnosci brzucha. Wydaje mi sie ze jest teraz dużo lepiej niż w 1 trymestrze. Nawet mam wrażenie ze mogę na brzuchu troche pospać. Staram sie nie, ale czasem tak wyjdzie. W ogóle mam więcej energii w dzień natomiast disc szybko się ina kończy. Koło 17 jestem już dętka. Ale spać chodze i tak nie wcześniej niż o 23.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mam tak jak Ty Chabasse. Też czasem na brzuchu śpię choć kilka tygodni temu było to niemożliwe.

Jeżeli chodzi o mocz to ja się nie podmywałam (ale dałyście mi do myślenia bo chyba się powinno).
    Ja robie tak, że siadam rano na kibelku, sikam ze dwie sekundy/trzy normalnie, zatrzymuje strumień, podkladam kubeczek i resztę łapie do kubeczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 12:39

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekałam na wynik pappa 9 dni. Najpierw usg potem krew i z wynikami dzwonili że potrzebna konsultacja. Teraz czekam na listonosza z wynikami harmony. 4 dzień pocztą idzie 100 km .

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bez podmycia to te bakterie co się zgromadziły wpadają do kubka. Aczkolwiek podobno jeśli są bakterie, ale nie ma leukocytów czy białka to nie ma infekcji tylko złe pobranie prawdopodobnie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakie bakterie i skad? Z cewki? Z pochwy? No to chyba nie powinno być zadnych bakterii a jak są to lepiej zeby wyszly w badaniu wiec po co podmywać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta ty pytalas o płacz? Ja płaczę codziennie, ale raczej tak ogólnie, a nie że wzruszenia.

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo, niby taka prosta czynność jak sikanie a jednak :)
    Niestety wydaje mi sie, ze brak podmycia albo złe podmycie moze skutowac bakteriami w moczu i potem nie wiadomo czy to kwestia własnie tak błaha jak podmycie czy faktycznie coś tam w środku sie rozwija bakteryjnego ;/

3i492n0agf4rykt3.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak.. Placzliwa tez jestem. Raz ze wzruszenia, innym razem ze złości. Ale faktycznie wrażliwość szczególnie na dzieci się zwiększyła. Wszystkie bym chciała uszczesliwic.. Heh.. Ale cierpliwość do synka chyba się skurczyla. Co prawda to bardzo grzeczne dziecko, ale wiadomo potrafi pokazać rożki. Zwłaszcza, ze dużo siedzimy sami w domu. Niby chodzi do zlobka, ale więcej jednak jest w domu. Non stop kolor jakiś katar kaszel.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ale jakie bakterie i skad? Z cewki? Z pochwy? No to chyba nie powinno być zadnych bakterii a jak są to lepiej zeby wyszly w badaniu wiec po co podmywać?
    No właśnie z zewnątrz te bakterie, które zebrane ze strumieniem moczu trafiają do pojemnika i identyfikowanie jako bakterie w moczu. Na skórze, wargach i innych elementach 'bożeny" (tak ją u nas na wrzesniowkach nazywalysmy) bytuja bakterie i pewnie przez nic się namnazaja. Lepiej wiec się umyć i błędnie nie stwuerdzic infekcji układu moczowego. Tak przynajmniej ja to widzę. Jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 13:09

nesssssa, Carolline, polkosia lubią tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie podmywam... to może dlatego wyszły mi bakterie w moczu...

‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ