Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam dziś dwa kursy do sklepu, i dopiero jak wracałam drugi raz, to poczułam z knajpy zapach obiadu, do którego musi pasować mizeria, i teraz mam taką chcicę... A jak na złość, na miliard rzeczy, głównie warzyw, które kupiłam, nie ma ani kawałka ogórka czy jogurtu/śmietany:P

Odnośnie odpieluchowania, właśnie staram się córkę nauczyć korzystania z nocnika. Niby wie, do czego to służy, ale kontroli zwieraczy u niej nie przyspieszę, więc jeszcze czekam na właściwy moment, bo nie chcę jej zrazić ani przestraszyć. Tez mam nadzieję, że od sierpnia będę kupowała tylko jedn rozmiar pieluch, ten malutki;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Teraz się już nie dziwie, że na świecie były, są i będą wojny religijne 01icon_lol2.gif
    Ja osobiście nie jestem „kościelna” ale szanuje ludzi, którzy podążają tą drogą. Dla mnie najważniejsze to być dobrym człowiekiem, pomagać potrzebującym i nie krzywdzić żywych istot ;-) nie potrzebuje fo tego religii :-)
    To ja się po prostu pod tym podpiszę, bo nie chcę dublować posta:)

Kasiaja, Existenz lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z bólem głowy. Trzecia doba, nic nie działa. Ból budzi w mnie w nocy. Obstawiam zapalenie zatok. Kupiłam dziś w necie neti-pot, czyli taki czajniczek do irygacji zatok, może to mnie uchroni przed antybiotykiem:(

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Ogórki kiszone starte na tarce do bulionu ;-)
    Najpierw ugotuj ziemniaki w bulionie. Bo jak dodasz razem z ogórkami to się nie fajnie ugotują w tym kwasie.. albo będą się długo gotować albo będą takie szkliste. Jak ziemniaki będą miękkie to scierasz na tarce 3-4 duże ogórki. Ja zawsze podsmażam na patelni z łyżka masła i ta woda z ogórków co wyleci z nich w trakcie tarkowania, wtedy zupa jest smaczniejsza jak się je podsmażyć

Kasiaja, justa8902 lubią tę wiadomość

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę fajny patent z tym podsmażaniem, koniecznie wypróbuje jak będę ogórkową gotować :-) u nas zupy królują na obiad, bo moje chłopaki je uwielbiają, już czasami nie mam pomysłu jaką zrobić dla odmiany bo w kółko leci rosół, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, żurek, barszcz czerwony. Fasolowej i grochowej narazie nie gotuję ze względu na młodego
    O ziemniakach nie napisałam bo chyba uznałam to za oczywistą oczywistość ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:28

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym podsmażaniu nie słyszałam :) to niedługo wysyp ogórkowych będzie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mało zupowa :) Ala jak już, to wolę zupy kremy: z białych warzyw, brokułową itp.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zupowa ale jak ktoś inny gotuje :P

Carolline lubi tę wiadomość

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze uwielbiam szczawiową, kapusniak butwinkę prócz tych zup co wymienilyscie. A codziennie mogłabym jeść rosół z dużą ilością pietruszki mniam mniam.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

Mthrf c667, pai-1, pco

• Iva79 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze obieram ogorki ze skory I scieram, tez podsmazam na masle - pycha , a dzis mamy zurek :) taki to u nas post :)

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu miałam ogórkową.. następnym razem też muszę wypróbować sposób z podsmazanien. :D
    A dziś rybka- i to całkowity zbieg okoliczności. Po prostu ochotę miałam. :)

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Was też od czasu do czasu pobolewa jajnik? Mnie ostatnio coraz częściej.. dobrze że lekarz w piątek. Ogólnie jakis czas temu udało mi się dorwać detektor tętna z wyswietlaczem za 100 zl

U nas na obiad była pomidorowa z wczoraj a na drugie zapiekanka makaronowa z brokułami, beszamelem i serem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:52

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

Mthrf c667, pai-1, pco

• Existenz Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobię w piątek botwinkę. Latem narobilam W slioki. Dodaje cukier i cytrynę no lubię wyrazistą. Dużo śmietany jajko i nieraz tartę buraczki.ziemniaki. Koper. Taki mój indywidualny przepis
    A ogórkowa robie na wędzonym zeberku lub kości wędzonej daje smak....
    Z ryby to tylko lubię dorsza smazonego we frytownicy albo zapiekanke z pieczarkami cebulą i serem .
    A dziś mam ochotę na pączki twarogiem mam przepis na 1p min roboty ze smażeniem.
    Uwielbiam też kurczaka z piekarnika zalanego zupami cebulowym. Z ryżem . Mniam 3 min roboty .
    Z resztą lubię dobre i niewymagajace czasu..
    Ooo gołąbki i rollo też bym zjadla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:19

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę wam tego, ze lubicie zupy, ja absolutnie nie znoszę, jest może z 5 które jem ;) a to jest zdrowe i ekonomiczne w robieniu, zwykłe niedrogo i wielki gar na raz i spokoj :)
    Już nie mogę doczekac sie prenatalnych w piątek; oczekiwanie polaczone z lekkim strachem;) szczególnie, ze w tym tygodniu miałam sporo stresu, związanego z tym, ze w poniedziałek u weterynarza okazało się, ze mój pies był na skraju śmierci. Na szczęście dziś już się okazało, ze obrzęk płuc zszedł i nie słucha już szmerow w sercu, także może będę w stanie przespać noc i jutro nie czeka mnie noszenie 6kilowego kloca do lecznicy :)

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz, pączki na minutę roboty? Zapodasz przepis? Brzmi jak coś dla mnie :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zupowa a zwłaszcza barszczowa. Muszę sobie barszczu czerwonego nagotować. Do zupy ogórkowej mam porobione swoje przeciery w małych słoiczkach. Jeszcze bardzo lubię krupnik ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja staram sie przestrzegać postu ale dziś zupełnie wyleciało mi to z głowy i jadłam na obiad kurczaka z makaronem i pieczarkami. Przyznamy szczerze że dawno mi tak obiad nie smakował wiec nie żałuje :) Ostatnio jestem marudna na wszelkie obiady ;)

Dziś mam tez wizytę u gin, muszę dopytać o ten accard co mi inny lekarz kazał brać po usg genetycznym i może teraz dzidzia lepiej sie ułoży i podejrzymy płeć :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wierzę, chociaż byłam wychowana w rodzinie katolickiej (względnie praktykującej i zmuszano nas do chodzenia do kościoła). Jestem ateistką, nie wierzę w nic, żadnych bogów i siły nadprzyrodzone ;) Mąż podobnie. Nie braliśmy ślubu kościelnego ani nie ochrzciliśmy dzieci. Nie będziemy też posyłać na religię i takie tam. Świąt specjalnie nie obchodzimy, chociaż spotykamy się u babć i dzielimy prezentami, ale bardziej jako świecka tradycja. Na szczęście Matylda urodzona 26.12 :D To będziemy teraz sobie dawać prezenty z tego powodu :D Jednak totalnie wkurza mnie hipokryzja ludzi, którzy chrzczą dzieci, a do kościoła nie chodzą. Lepiej, mama mojej siostry orzchrzciła swoje dzieci, a księdza po kolędzie nie wpuszcza. A jak ostatnio byli u moich rodziców w gościach, to ksiądz akurat chodził i pyta tych dzieciaków (6 i 2 lata) czy umieją się przeżegnać, a one nic ;) Nie wiedziały co to znaczy nawet. To po cholerę było chrzcić?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Existenz, pączki na minutę roboty? Zapodasz przepis? Brzmi jak coś dla mnie :D
    O ja też poproszę taki przepis :-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 14 lutego 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to po co ? Przecież taka tradycja , no i jeszcze "co ludzie powiedzą ?" :-)

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ