Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zrobiłam dziś dwa kursy do sklepu, i dopiero jak wracałam drugi raz, to poczułam z knajpy zapach obiadu, do którego musi pasować mizeria, i teraz mam taką chcicę... A jak na złość, na miliard rzeczy, głównie warzyw, które kupiłam, nie ma ani kawałka ogórka czy jogurtu/śmietany:P
Odnośnie odpieluchowania, właśnie staram się córkę nauczyć korzystania z nocnika. Niby wie, do czego to służy, ale kontroli zwieraczy u niej nie przyspieszę, więc jeszcze czekam na właściwy moment, bo nie chcę jej zrazić ani przestraszyć. Tez mam nadzieję, że od sierpnia będę kupowała tylko jedn rozmiar pieluch, ten malutki;)
-
Kasiaja wrote:
Kasiaja, Existenz lubią tę wiadomość
-
Kasiaja wrote:Ogórki kiszone starte na tarce do bulionu
Kasiaja, justa8902 lubią tę wiadomość
-
Kurczę fajny patent z tym podsmażaniem, koniecznie wypróbuje jak będę ogórkową gotować
u nas zupy królują na obiad, bo moje chłopaki je uwielbiają, już czasami nie mam pomysłu jaką zrobić dla odmiany bo w kółko leci rosół, pomidorowa, ogórkowa, jarzynowa, żurek, barszcz czerwony. Fasolowej i grochowej narazie nie gotuję ze względu na młodego
O ziemniakach nie napisałam bo chyba uznałam to za oczywistą oczywistośćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:28
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A czy Was też od czasu do czasu pobolewa jajnik? Mnie ostatnio coraz częściej.. dobrze że lekarz w piątek. Ogólnie jakis czas temu udało mi się dorwać detektor tętna z wyswietlaczem za 100 zl
U nas na obiad była pomidorowa z wczoraj a na drugie zapiekanka makaronowa z brokułami, beszamelem i serem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 16:52
-
A ja zrobię w piątek botwinkę. Latem narobilam W slioki. Dodaje cukier i cytrynę no lubię wyrazistą. Dużo śmietany jajko i nieraz tartę buraczki.ziemniaki. Koper. Taki mój indywidualny przepis
A ogórkowa robie na wędzonym zeberku lub kości wędzonej daje smak....
Z ryby to tylko lubię dorsza smazonego we frytownicy albo zapiekanke z pieczarkami cebulą i serem .
A dziś mam ochotę na pączki twarogiem mam przepis na 1p min roboty ze smażeniem.
Uwielbiam też kurczaka z piekarnika zalanego zupami cebulowym. Z ryżem . Mniam 3 min roboty .
Z resztą lubię dobre i niewymagajace czasu..
Ooo gołąbki i rollo też bym zjadlaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 17:19
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Zazdroszczę wam tego, ze lubicie zupy, ja absolutnie nie znoszę, jest może z 5 które jem
a to jest zdrowe i ekonomiczne w robieniu, zwykłe niedrogo i wielki gar na raz i spokoj
Już nie mogę doczekac sie prenatalnych w piątek; oczekiwanie polaczone z lekkim strachem;) szczególnie, ze w tym tygodniu miałam sporo stresu, związanego z tym, ze w poniedziałek u weterynarza okazało się, ze mój pies był na skraju śmierci. Na szczęście dziś już się okazało, ze obrzęk płuc zszedł i nie słucha już szmerow w sercu, także może będę w stanie przespać noc i jutro nie czeka mnie noszenie 6kilowego kloca do lecznicy
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ja jestem zupowa a zwłaszcza barszczowa. Muszę sobie barszczu czerwonego nagotować. Do zupy ogórkowej mam porobione swoje przeciery w małych słoiczkach. Jeszcze bardzo lubię krupnikNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
A ja staram sie przestrzegać postu ale dziś zupełnie wyleciało mi to z głowy i jadłam na obiad kurczaka z makaronem i pieczarkami. Przyznamy szczerze że dawno mi tak obiad nie smakował wiec nie żałuje
Ostatnio jestem marudna na wszelkie obiady
Dziś mam tez wizytę u gin, muszę dopytać o ten accard co mi inny lekarz kazał brać po usg genetycznym i może teraz dzidzia lepiej sie ułoży i podejrzymy płeć
-
Ja nie wierzę, chociaż byłam wychowana w rodzinie katolickiej (względnie praktykującej i zmuszano nas do chodzenia do kościoła). Jestem ateistką, nie wierzę w nic, żadnych bogów i siły nadprzyrodzone
Mąż podobnie. Nie braliśmy ślubu kościelnego ani nie ochrzciliśmy dzieci. Nie będziemy też posyłać na religię i takie tam. Świąt specjalnie nie obchodzimy, chociaż spotykamy się u babć i dzielimy prezentami, ale bardziej jako świecka tradycja. Na szczęście Matylda urodzona 26.12
To będziemy teraz sobie dawać prezenty z tego powodu
Jednak totalnie wkurza mnie hipokryzja ludzi, którzy chrzczą dzieci, a do kościoła nie chodzą. Lepiej, mama mojej siostry orzchrzciła swoje dzieci, a księdza po kolędzie nie wpuszcza. A jak ostatnio byli u moich rodziców w gościach, to ksiądz akurat chodził i pyta tych dzieciaków (6 i 2 lata) czy umieją się przeżegnać, a one nic
Nie wiedziały co to znaczy nawet. To po cholerę było chrzcić?
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn