Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, Serduszko, zależy od czego to... Spróbuj odpocząć na początek, nie schylać się, nic nie podnosić.
Mnie w poprzedniej ciąży w 5-6 miesiącu męczył straszny ból kręgosłupa na odcinku piersiowym. Taki, że w żadnej pozycji nie było lepiej, bolało non stop przez wiele tygodni. Ortopeda mi wtedy powiedział, że w ciąży to nie za bardzo jest jak diagnozować, ale skierował mnie na rehabilitację i znalazł rehabilitanta, który się jej podjął (a nie wszyscy chcą się dotykać ciężarnych). Rehabilitacja nic mi niestety nie pomogła. Ból ustąpił z dnia na dzień w momencie, gdy Mała obróciła się główką do dołu.
Trzymam kciuki, żeby w Twoim przypadku ból odpuścił szybciej!LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mam pytanie.
Miałam wymaz z pochwy 6.02.
Pierwsze wyniki na grzyby data zakończenia badania 8.02 wynik dodatni i enteroccocus species ++ lactobaccilus species +
Drugi wynik data zakończenia badania 12.02 wynik ujemny.
O co chodzi? Internet mówić że te bakterie enteroccocus mogą być z odbytu i trzeba będzie leczyć bo są groźne przy porodzie a te drugie naturalnie sobie są w pochwie. Nic z tego nie rozumiem. I dlaczego mam drugi wynik po 4 dniach i tam już nic nie ma?
Dodatkowo mam jeszcze 3 wynik wymaz "tlenowo" do odbioru osobiście więc będę to miała najwcześniej we wtorek.
Którąś miała wymaz i jest wstanie mi pomoc?
Wizytę mam 26.02 dopiero.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 16:34
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Dziewczyny, zobaczcie to:
https://darmowapomocprawna.ms.gov.pl/pl/nieodplatna-pomoc-prawna/
Ciężarnym przysługuje darmowa pomoc prawna, m.in. w zakresie prawa pracy.
Justyna, może tobie by się przydało?7w3d 💔 -
LETICIA dziękuje za odpowiedz :* odpoczywam cały dzień ale to niestety grubszy ból... partner natarł mi plecy Amolem i jest ciut lepiej
jeszcze do spania mnie nasmaruje i zobaczymy
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nesssssa wrote:Dziewczyny dzisiaj rano na wkładce taka przezroczysta galaretka (1cm kulka).
Czy to powód do zmartwienia?? sorry za obrazowy opis
Miałam taką jakoś w 11 tc. Tez się zmartwiłam ze kawałeczek czopa czy coś ale nic to nie znaczyłoto była jednorazowa sytuacja
nesssssa lubi tę wiadomość
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
To mnie uspokoiłyście na maksa z tym tętnem, bo sporo z Was miało powyżej 160
czyli ok.. Ja jestem na siebie zła bo nawet nie spytałam lekarza czy widać płeć
a sam nic nie mówił.
A mój prowadzący mówi że płeć to w okolicach 20 tyg dopiero
wrzesień 2018 - córcia6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nesssssa, katka/85, e_mii, Marta..a, chabasse, siuLa, d'nusia, Dooti, Ania241188, ingelita, Eilleen, PLPaulina, Kasiaja, Leticia, Gypsy, pumka1990, jej odbicie, DobrejMysli, Flowwer, Anuleczek lubią tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
A ja czuje jak maleństwo się rusza! Matko! To jest najpiękniejsze uczucie na świecie
nie widać kopniaków, ale jak przykładam rękę czuje jak tam szaleje
kamień z serca
teraz co chwile będę sprawdzać czy się rusza i czy wszystko ok :p i teraz już mam 100% pewności ze to nie jelita
ingelita, DobrejMysli, Kasiaja, d'nusia, vanilia120, siuLa, Ithildin, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Hej dziewczyny mam pytanie.
Miałam wymaz z pochwy 6.02.
Pierwsze wyniki na grzyby data zakończenia badania 8.02 wynik dodatni i enteroccocus species ++ lactobaccilus species +
Drugi wynik data zakończenia badania 12.02 wynik ujemny.
O co chodzi? Internet mówić że te bakterie enteroccocus mogą być z odbytu i trzeba będzie leczyć bo są groźne przy porodzie a te drugie naturalnie sobie są w pochwie. Nic z tego nie rozumiem. I dlaczego mam drugi wynik po 4 dniach i tam już nic nie ma?
Dodatkowo mam jeszcze 3 wynik wymaz "tlenowo" do odbioru osobiście więc będę to miała najwcześniej we wtorek.
Którąś miała wymaz i jest wstanie mi pomoc?
Wizytę mam 26.02 dopiero.
-
lu.iza wrote:A ja czuje jak maleństwo się rusza! Matko! To jest najpiękniejsze uczucie na świecie
kamień z serca
teraz co chwile będę sprawdzać czy się rusza i czy wszystko ok :p i teraz już mam 100% pewności ze to nie jelita
ja jeszcze nic nie czuje..
-
lu.iza wrote:A ja czuje jak maleństwo się rusza! Matko! To jest najpiękniejsze uczucie na świecie
kamień z serca