Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
e_mii wrote:Dziewczyny, a jak to jest z płcią w okolicach 12tc? Myślicie, że dużo się jeszcze zmieni? Korci mnie już do zakupów
U mnie tętno 156 i dziewczynka:) -
Ja na poprzedniej wizycie byłam w 11tyg 4dni i mi lekarz powiedział, że jest za wcześnie żeby mógł mi podać płeć na 100%, a nie.chce czegoś mówić jeśli nie jest pewien. A dzisiaj nie miał ani grama wątpliwości, zresztą ja też nie gdy zobaczyłam obraz na USGTYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Lavendova wrote:A jest? Potrafisz czytać? To jeszcze raz dużymi literami:
NIESTETY NIE JEST OKRESLONA TA ILOŚĆ DLATEGO ZAPOBIEGAWAWCZO MÓWI SIĘ ZERO ALKOHOLU W JAKIEJKOLWIEK POSTACI.
To promowanie?
A może chodzi ci o zdanie że od szklanki piwa dziecko fas nie dostanie? Bo nie dostanie. Masz jakikolwiek dowód na to? Natomiast twierdzenie to nie ma nic wspólnego z namawianiem do picia w ciązy (nawet tej szklanki piwa) ani promowaniem poicia w ciązy, nigdzie też nie możesz mi zarzucić że napisałam cokolwiek o nieszkodliwości alkoholu w ciąży jak i w ogóle.
Dla mnie koniec, na więcej zaczepek nie będę odpowiadać. Ale cyrk
Lavendova, a masz jakikolwiek dowód na to, że nie dostanie czy wyssałaś tę informację z palca? Nie pytam złośliwie. Zarzucasz komuś, że mówi bzdury nie poparte dowodami, a sama nie masz żadnych dowodów?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ania241188 wrote:Ja w pierwszej ciąży miałam około 20 tygodnia. Po urodzeniu bym wykarmiła trojaczki:) musiałam ściągać bo się zastoje robiły. Co za ból:(
Ja nie miałam wcale siary, a mleka była rzekaTakże to nie musi mieć nic wspólnego ze sobą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:16
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
siuLa wrote:Uff... w końcu Was nadrobiłam! Ale powiem szczerze że niemiło mi się czytało te sprzeczki:(
Ja już po wizycie. Z dzidziusiem wszystko dobrze:) kość nosowa obecna, przeziernosc karkowa 1.6:)
Iiii będzie chłopak!więc przepis na chłopczyka się sprawdził
Gratuluję Wam dzisiejszych dobrych wiesci po wizytach:)
Jaki to przepis?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:20
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Ja nie wierzyłabym w tą płeć. Mi lekarz nawet nie chciał sprawdzać bo za wcześnie, a to na prawdę dobry lekarz. Wiele "dziewczynek" staje się później chłopcami. Lepiej poczekać, a zakupy najwyżej robić uniwersalne.
Dokładnie. Ja mam wizytę 8 marca i zastanawiam sie czy poznam juz płeć bo też juz powoli bym zaczęła kompletowac wyprawkę. -
Co do dziewczynek to moja kuzynka do 7miesiaca była pewna, że będzie dziewczynka. A potem okazało się, że jednak będzie Filip i pół wyprawki kupowała od nowa
Przy dziewczynkach chyba bym poczekała z zakupamiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:48
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Ja juz po prenatalnych, ale to było cuuudne przeżycie
)
Maluszek ma juz 62 mm, puls 164 ud/min,
ginekolog powiedział ze za wczesnie zeby spekulowac na temat płci ale on by obstawiał chłopca....
Hmm, no to mamy z mężem dylemat co do imienia, bo co do dziewczynki to jestesmy zgodni ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 16:02
siuLa, niedograna, Leticia, e_mii, Marta..a, d'nusia, Ania241188, Kasiaja, DobrejMysli, polkosia, PLPaulina, marcela123, Gypsy, katka/85, chabasse, Dooti lubią tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:Czyli jeśli ktoś przechodzi na l4 od 1 marca 2018 a 3 miesiące wcześniej nie był w ogole na l4 to znaczy żejego stawka liczona jest od 1 marca 2017 do 28 lutego 2018,dobrze to rozumiem?
Tak od marca 2017 do lutego. Pomijając te miesiące gdzie byłaś więcej niż 50% czasu na l4.
My mieliśmy fhr 167 więc chyba wysokie i jak na razie chłopak wie teoria się nie sprawdza
A tabletkę biorę jedna pregna plus tam jest i dha i Wit. K i D i jest malutka więc się ja łatwo polyka. Do tego co drugi dzień biorę zuravit.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka