Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:To slabo u was z tymi zlobkami. A nie myslalyscie zeby samemu otworzyc cos takiego skoro popyt jest a dostepnosci brak
Hahahapoplakalam się że śmiechu..
Większość miast ma problem ze zlobkiem..
A biznes to nie zabawa a ciężka praca i trzrba mieć kasę by zainwestować- więc ludzie się nie pchają by zakładać firmy...
- Trzeba pomyśleć że może i żłobki sa.tylko nie każdy ma jak wydać na żłobek 1000-1500 zł.
- A żeby coś zdziałać w kwestii państwowych to do polityki by trzeba było..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:30
-
Lavendova wrote:To slabo u was z tymi zlobkami. A nie myslalyscie zeby samemu otworzyc cos takiego skoro popyt jest a dostepnosci brak
tylko kosztorys straszny wyszedł. Najlepiej mieć własny dom i go przystosować do przepisów budowlanych ppoż i bhp, a w wynajmowanym to nie bardzo. Najlepiej by było postawić nowy budynek ale to gigantyczne koszty. Pewnie gdybym miała z 200 tys wolnych środków bym się zdecydowała bo to niezła inwestycja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:29
[/url]
-
nick nieaktualnyniedograna wrote:Ja chyba po macierzyńskim nie wrócę do pracy. Bo bym musiała dwójkę dzieci do żłóbka posłać i to by mnie kosztowało około 2000 tys.
Właśnie o tym mowa. Jak ktoś od tej kwoty policzy sobie ile z pensji mu zostaje to zaczyna się człowiek zastanawiać czy warto.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Szczerze to nie wiem.. kto wydaje się podejrzany? Kto wygląda na osobę chorą psychicznie?
Leticia, Anuleczek, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość
-
ingelita wrote:Piszecie o koszcie 1000 złotych miesięcznie, a wokół mnie, wszystko co logiczne, od 1500 w górę. A płacić i siedzieć w domu z dzieckiem, bo i tak chore co i rusz, to trochę szkoda kasy.
myślę, ze to zalezy od tego kto jaką ma prace, czy zajmuje np. wysokie stanowisko, sporo zarabia i można o niej powiedzieć że naprawde "robi kariere". Wtedy może rzeczywiście warto posłać dziecko szybko do żłobka, płacic te 1000 zł albo nawet i wynająć nianie za 20000 zł, jesli ktoś się boi chorób a go stać.
Ja nie mam takiej pracy, wiec wolę spedzić wiecej czasu z dzieckiem przez pierwsze lata jego życia, nawet poświęcając na poczatku moje zarobki, niż poświęcać się zwykłej pracy biurowej jaką teraz mam -
gosia.kak wrote:myślę, ze to zalezy od tego kto jaką ma prace, czy zajmuje np. wysokie stanowisko, sporo zarabia i można o niej powiedzieć że naprawde "robi kariere". Wtedy może rzeczywiście warto posłać dziecko szybko do żłobka, płacic te 1000 zł albo nawet i wynająć nianie za 20000 zł, jesli ktoś się boi chorób a go stać.
Ja nie mam takiej pracy, wiec wolę spedzić wiecej czasu z dzieckiem przez pierwsze lata jego życia, nawet poświęcając na poczatku moje zarobki, niż poświęcać się zwykłej pracy biurowej jaką teraz mamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:45
-
edytkaa93 wrote:Na kwietniówkach właśnie piszą że u nas też ktoś podstawił nieswoje zdjęcia. Czy wiecie o kim mowa?
ale sorki dziewczyny nie wrzucę zdjęcia z imieniem i nazwiskiem
„Wszyscy jesteśmy wariatami, ale nie każdy zdiagnozowany”Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 14:47
ingelita lubi tę wiadomość
[/url]