Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:To.chyba jak ja masz skonczone 17 tyg a zaczynasz 18?
Edit. Ustaw sobie suwaczek bo.cos zle liczysz.
Ehhh dupa z tym ważne że do przodu. U lekarza zawsze mówię aktualny czyli ten do którego się zbliżam. Np. 16.4 mówię że jestem w 16stymWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:53
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Existenz wrote:Mam na dole suwak i pokazuje dziś 17 tydzień. Czyli skończony 16. Teraz 17.0 A 5 miesiąc zaczyna się od 18 czyli u mnie za tydzień jeden dzień zacznie sie 5 miesiąc.
Ehhh dupa z tym ważne że do przodu. U lekarza zawsze mówię aktualny czyli ten do którego się zbliżam. Np. 16.4 mówię że jestem w 16stymWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:56
7w3d 💔 -
Jak to jest z wydzielina z pochwy w ciazy? Też macie jej więcej? Tylko u mnie jest taka biala, mętna i do tego bardzo wodnista. A u Was jak to wygląda ? I cały czas boli mnie brzuch jak na okres, ale na szczęście jest to delikatny ból. Boję się że globulki na infekcje mi nie pomogły i stąd ból brzucha lub co gorsza, że sącza mi się wody płodowe.. na szczęście jutro mam lekarza. Mam nadzieję że do tego czasu nie zwariuje i nie wyląduje na ip
-
Ja się nie mogę doczekać połówkowych żeby się dowiedzieć kto tam mieszka i kupić chociaż jeden słodki mały ciuszek:-D jak będzie chłopak to będzie więcej do kupowania a jak dziewczynka to dużo mam po córce i będzie mniej radości z zakupów
Leticia lubi tę wiadomość
-
vanilia120 wrote:Jak to jest z wydzielina z pochwy w ciazy? Też macie jej więcej? Tylko u mnie jest taka biala, mętna i do tego bardzo wodnista. A u Was jak to wygląda ? I cały czas boli mnie brzuch jak na okres, ale na szczęście jest to delikatny ból. Boję się że globulki na infekcje mi nie pomogły i stąd ból brzucha lub co gorsza, że sącza mi się wody płodowe.. na szczęście jutro mam lekarza. Mam nadzieję że do tego czasu nie zwariuje i nie wyląduje na ip
-
A ja mam nadzieję, że jakimś cudem łożysko się podniosło i nie jest przodujące. Ciągle tylko o tym myślę i nie umiem się tak tą ciążą cieszyć. Wszystko mi jedno co do płci, nie czekam tak jak z córką na to, aż się dowiem jaka płeć... najważniejsze żeby było wszystko w porządku z dzieckiem i żeby to łożysko przodujące okazało się tylko złym snem.
-
nick nieaktualny
-
vanilia120 wrote:Jak to jest z wydzielina z pochwy w ciazy? Też macie jej więcej? Tylko u mnie jest taka biala, mętna i do tego bardzo wodnista. A u Was jak to wygląda ? I cały czas boli mnie brzuch jak na okres, ale na szczęście jest to delikatny ból. Boję się że globulki na infekcje mi nie pomogły i stąd ból brzucha lub co gorsza, że sącza mi się wody płodowe.. na szczęście jutro mam lekarza. Mam nadzieję że do tego czasu nie zwariuje i nie wyląduje na ip
Wydzieliny więcej i biała. No i brzuch też pobolewa, ciągnie. Najgorzej jak w nocy się przewracam z boku na bok i nieraz za szybko to zrobię to czuję straszny ból. Jak się martwisz o wody płodowe to kup sobie papierek lakmusowy i sprawdź -
nick nieaktualnyA odnośnie wyprawki, mamusie roczniaków, co planujecie kupić??? ja to tak oszacowałam, że w sumie to tylko pieluchy, jakieś kosmetyki te od 1. dnia życia, do szpitala podkłady, resztę chyba mam...
Z droższych wydatków to muszę kupić łożko dla starszej i chyba pokuszę się jeszcze o jakąś spacerówkę składaną też dla starszaka
Jeszcze o tym nie myślałam, ale wydaje mi się, że teraz będzie duuuużo taniej -
jej odbicie wrote:A odnośnie wyprawki, mamusie roczniaków, co planujecie kupić??? ja to tak oszacowałam, że w sumie to tylko pieluchy, jakieś kosmetyki te od 1. dnia życia, do szpitala podkłady, resztę chyba mam...
Z droższych wydatków to muszę kupić łożko dla starszej i chyba pokuszę się jeszcze o jakąś spacerówkę składaną też dla starszaka
Jeszcze o tym nie myślałam, ale wydaje mi się, że teraz będzie duuuużo taniej
-
Ania241188 wrote:A to mój brzuszek. Wieczorem jest większy i ogólnie wydaje mi się większy niż na zdjęciu
I moja mała przylepa Pola, która mamy nie opuści na krok:-)
https://naforum.zapodaj.net/1389ada236a0.jpg.html7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Eh... nie mogę siedzieć na zwolnieniu
siedzę i czytam różne głupoty w internecie
oglądam "trudne sprawy"
To musisz się czymś zająć.
Pierwszy tydzień był dla mnie trudny.. potem zaczęłam organizować sobie czas i różne zajęcia..
U mnie w okolicy jest basen dla kobiet w ciąży. I po 18tc się wybieram. -
edytkaa93 wrote:ja od soboty też mam dużo więcej wydzieliny, najwięcej jak rano wstanę z łóżka:/ i też mnie to trochę martwi
ważne żeby kolor i konsystencja była Ok a nie jakieś grudki
vanilia120 lubi tę wiadomość