X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja wstawię mój brzuszek :) a co mi tam ... tylko nie wiem czemu do góry nogami? ;/
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24a8356d2421.jpg

Existenz, Kasiaja, PLPaulina, e_mii, chabasse, pumka1990, Leticia, Karolciak lubią tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To.chyba jak ja masz skonczone 17 tyg a zaczynasz 18?

Edit. Ustaw sobie suwaczek bo.cos zle liczysz.
    Mam na dole suwak i pokazuje dziś 17 tydzień. Czyli skończony 16. Teraz 17.0 A 5 miesiąc zaczyna się od 18 czyli u mnie za tydzień jeden dzień zacznie sie 5 miesiąc.

Ehhh dupa z tym ważne że do przodu. U lekarza zawsze mówię aktualny czyli ten do którego się zbliżam. Np. 16.4 mówię że jestem w 16stym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:53

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Mam na dole suwak i pokazuje dziś 17 tydzień. Czyli skończony 16. Teraz 17.0 A 5 miesiąc zaczyna się od 18 czyli u mnie za tydzień jeden dzień zacznie sie 5 miesiąc.

Ehhh dupa z tym ważne że do przodu. U lekarza zawsze mówię aktualny czyli ten do którego się zbliżam. Np. 16.4 mówię że jestem w 16stym
    Kochana.zle.liczysz. jak pokazuje na suwaku 17 tzn 17 masz skonczonych tygodni a nie 16.i to jest zaczety 18 tydzien. I u lekarza podajesz skonczone czyli 16 t4 d tzn 16 tyg skonczonych i 4 dni z 17 tyg masz juz za soba ale rozpoczety 17 tydz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:56

7w3d 💔
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z wydzielina z pochwy w ciazy? Też macie jej więcej? Tylko u mnie jest taka biala, mętna i do tego bardzo wodnista. A u Was jak to wygląda ? I cały czas boli mnie brzuch jak na okres, ale na szczęście jest to delikatny ból. Boję się że globulki na infekcje mi nie pomogły i stąd ból brzucha lub co gorsza, że sącza mi się wody płodowe.. na szczęście jutro mam lekarza. Mam nadzieję że do tego czasu nie zwariuje i nie wyląduje na ip

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Existenz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To skończyłam 17 tyg. Leci 18sty jak na belly. 5 miesiąc;)
    Też mam taki tylko że ja luteinie 2x1 to i gestsza się zdarza

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę doczekać połówkowych żeby się dowiedzieć kto tam mieszka i kupić chociaż jeden słodki mały ciuszek:-D jak będzie chłopak to będzie więcej do kupowania a jak dziewczynka to dużo mam po córce i będzie mniej radości z zakupów :-)

Leticia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Jak to jest z wydzielina z pochwy w ciazy? Też macie jej więcej? Tylko u mnie jest taka biala, mętna i do tego bardzo wodnista. A u Was jak to wygląda ? I cały czas boli mnie brzuch jak na okres, ale na szczęście jest to delikatny ból. Boję się że globulki na infekcje mi nie pomogły i stąd ból brzucha lub co gorsza, że sącza mi się wody płodowe.. na szczęście jutro mam lekarza. Mam nadzieję że do tego czasu nie zwariuje i nie wyląduje na ip
    I mnie jest biała raczej gęsta wydzielina i brzuch też czasem pobolewa jak na okres.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam nadzieję, że jakimś cudem łożysko się podniosło i nie jest przodujące. Ciągle tylko o tym myślę i nie umiem się tak tą ciążą cieszyć. Wszystko mi jedno co do płci, nie czekam tak jak z córką na to, aż się dowiem jaka płeć... najważniejsze żeby było wszystko w porządku z dzieckiem i żeby to łożysko przodujące okazało się tylko złym snem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteine więc wydzielina trochę zaklamana. Ale jest jej na pewno więcej..
    Bóle brzucha też mi dokuczają..

• agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:

Wydzieliny więcej i biała. No i brzuch też pobolewa, ciągnie. Najgorzej jak w nocy się przewracam z boku na bok i nieraz za szybko to zrobię to czuję straszny ból. Jak się martwisz o wody płodowe to kup sobie papierek lakmusowy i sprawdź :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie wyprawki, mamusie roczniaków, co planujecie kupić??? ja to tak oszacowałam, że w sumie to tylko pieluchy, jakieś kosmetyki te od 1. dnia życia, do szpitala podkłady, resztę chyba mam...

Z droższych wydatków to muszę kupić łożko dla starszej i chyba pokuszę się jeszcze o jakąś spacerówkę składaną też dla starszaka :)

Jeszcze o tym nie myślałam, ale wydaje mi się, że teraz będzie duuuużo taniej :)

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też wydzielina biała i dość gęsta

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    A odnośnie wyprawki, mamusie roczniaków, co planujecie kupić??? ja to tak oszacowałam, że w sumie to tylko pieluchy, jakieś kosmetyki te od 1. dnia życia, do szpitala podkłady, resztę chyba mam...

Z droższych wydatków to muszę kupić łożko dla starszej i chyba pokuszę się jeszcze o jakąś spacerówkę składaną też dla starszaka :)

Jeszcze o tym nie myślałam, ale wydaje mi się, że teraz będzie duuuużo taniej :)
    No u nas tym razem też tańsza wyprawka. Łóżeczko od jakiegoś miesiąca zmieniliśmy na łóżko, także łóżeczko wolne stoi. Kupię ciuchy, butelki (bo nie wiem czy tym razem uda mi się karmić - z małą nie udało i sciagalam pokarm) wiadomo pieluchy nowy becik, kosmetyki i część wyprawki dla mnie. Resztę mamy. A i jakiś porządny fotelik bo ten po małej się nie nadaje. I dostawę do wózka dla małej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba tez więcej dla starszego będzie niż dla młodszego :) wózki mamy dwa, łóżeczko starszak odstąpi wiec on dostanie nowe, dostawkę do wozka kupimy także podobnie jak Ania:)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh... nie mogę siedzieć na zwolnieniu :P siedzę i czytam różne głupoty w internecie :D oglądam "trudne sprawy" :)

niedograna lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    A to mój brzuszek. Wieczorem jest większy i ogólnie wydaje mi się większy niż na zdjęciu :-D
    I moja mała przylepa Pola, która mamy nie opuści na krok:-)
    https://naforum.zapodaj.net/1389ada236a0.jpg.html
    nie moge tego otworzyc.wrzuc jako miniature na forum

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od soboty też mam dużo więcej wydzieliny, najwięcej jak rano wstanę z łóżka:/ i też mnie to trochę martwi

vanilia120 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Eh... nie mogę siedzieć na zwolnieniu :P siedzę i czytam różne głupoty w internecie :D oglądam "trudne sprawy" :)

To musisz się czymś zająć. :)
    Pierwszy tydzień był dla mnie trudny.. potem zaczęłam organizować sobie czas i różne zajęcia.. :)

U mnie w okolicy jest basen dla kobiet w ciąży. I po 18tc się wybieram. :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    ja od soboty też mam dużo więcej wydzieliny, najwięcej jak rano wstanę z łóżka:/ i też mnie to trochę martwi
    Na ostatniej wizycie pytałam o to ginekologa bo tez zauważyłam u siebie ten problem i mówił ze to normalne, właśnie szczególnie rano kiedy po całej nocy się nazbiera w zakamarkach i jak wstaniemy to wypływa :) ważne żeby kolor i konsystencja była Ok a nie jakieś grudki

vanilia120 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam właśnie dużo białej wydzieliny i myślałam, że to może infekcja

‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ