Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
vanilia120 wrote:Niedograna czy mi się dobrze wydaje czy sty masz mieć zakładany pessar? Możesz mi napisać z jakiego powodu? Ja jutro mam wizytę i zobaczymy czy moja szyjka się skraca dalej. Bo na początku miała 38 mm dwa tygodnie 30mm i jutro idę do lekarza. Zobaczymy czy stoi w miejscu czy jednak dalej sie skraca i obgadamy co robimy w tej sytuacji.
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
gosia.kak wrote:o właśnie, tez miałam o to dopytac, bo wczoraj miałam dziwną sytuacje.... stałam w kuchni i nagle zrobiło mi sie ciemno przed oczami, zawrót głowy i strasznie wysokie ciśnienie do uszu. Jakby zatkane od środka, gdyby ktoś do mnie cos mówił, to bym nawet nie usłyszała. Musiałam usiąść bo czułam jakbym miała zaraz zemdleć.
Nie wiem, czy powinnam o tym powiedzieć gin, bo nigdy wcześniej czegos takiego nie miałam i troche się wystraszyłam…
no ja właśnie też takie lekkie opadanie w ciemność już miewamw piątek wizyta to dopytam, mam wrazenie ze mialam fajny czas bez mdlosci, ale teraz chyba macica zaczyna podjezdzac do gory i sie zacznie na nowo
-
nick nieaktualny
-
O kurcze właśnie dostałam wyniki Panoramy!!! Niskie ryzyko, wszystko ok.
Będzie jednak DZIEWCZYNKA!!! miałam przeczucie na chłopca a tu taka niespodzianka!PLPaulina, Ania241188, Lavendova, polkosia, Zosia_wop, Carolline, Qumish, DobrejMysli, Dooti, e_mii, katka/85, justyna14, chabasse, AnkaK90, niedograna, Existenz, edytkaa93, pumka1990, Leticia, Zpup, Marta..a, d'nusia, ingelita, Kasiaja, Eilleen, Gypsy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
moj brzuszek i moja mala przylepa Pola
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/35978b4aca11.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:49
polkosia, Zosia_wop, Carolline, DobrejMysli, PLPaulina, Dooti, e_mii, juwelka, katka/85, justyna14, chabasse, niedograna, Existenz, pumka1990, Anuleczek, d'nusia, Kasiaja, Flowwer, Lavendova, siuLa, Gypsy lubią tę wiadomość
-
Gratuluję dobrych wyników i udanych wizyt
Ostatnio nie mam czasu zajrzeć na forum w ogóle. Przejrzałam poprzednie strony i widziałam zdjęcia z USG - super już widać
Teraz czekać tylko na 3D
Ja dziś też po, 189g, oczywiście dziewczynka
Ewidentne 3 kreseczki, nic nie wystaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:52
Ania241188, Zosia_wop, Carolline, DobrejMysli, PLPaulina, Dooti, e_mii, katka/85, justyna14, chabasse, niedograna, pumka1990, Anuleczek, agania, Existenz, d'nusia, Kasiaja, siuLa lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
agania wrote:Ja też od kilku dni czuję ruchy, a mój mąż - znawca powiedział, że to niemożliwe i wymyślam
U mnie dziś 17i0 i wydawało mi się już kilka razy, że czułam pukanie przez ostatni tydzień, ale jeszcze pewna nie jestemKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie dobrnęłam jeszcze co to za afera
W sumie dobrze, że mnie to ominęło, bo ostatnio mam masę stresów...
Niedograna, czy można zmienić u mnie PTP na 9.08?niedograna lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Na basenach dbaja o czystość tu nie ma wątpliwości ...no ale często ludzie którzy na niego chodzą nie dbają i higienę
włażą do wody nie myjąc się przed, przychodzą z grzybicą różnych części ciała, jak Siostra miała basen w LO - a to było z 3 lata temu to wszystkie dzieci zaraziły się kurzajkami na stopach i ile się namęczyliśmy żeby się tego pozbyć. A pH pochwy w ciszy zmienia się z kwasowego na zasadowe i nie ma takiej ochrony stad podatność na infekcje. Ale dużo kobiet w ciąży nie doświadczy infekcji, wiec w tym wypadku nie widzę przeciwwskazań żeby iść
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chodziłam przed ciążą na basen.
Dość często. Po prostu kocham wodę.
Rowery w wodzie są zajebiste!
I nigdy mi nic nie było. Więc nie wiem czy to faktycznie kwestia basenów jakie się wybiera czy podatności na infekcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:09
Lavendova lubi tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:Jaki ładny brzuszek, ja patrzę na swój i wygląda bardziej na tłusty niż ciążowy
nie czuję ruchów i ogólnie poza zmęczeniem i wrażliwymi piersiami wcale na ciążę mi to nie wygląda. Przez to znowu zaczynam świrować
a jak widziałam w necie jakie mają brzuszki na tym etapie to byłam załamana że nic nie widać zero objawów ciążowych . zobaczysz jak wystrzeli brzuszek to się nie zatrzyma. Ja na koniec miałam taki brzuchol że ojeja
Głowa do góry napewno jest wszystko ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:23
Zolza_, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Ja chodziłam przed ciążą na basen.
Dość często. Po prostu kocham wodę.
Rowery w wodzie są zajebiste!
I nigdy mi nic nie było. Więc nie wiem czy to faktycznie kwestia basenów jakie się wybiera czy podatności na infekcje.
Na pewno i jedno i drugie ma znaczenie. Po prostu w ciąży jestesmy podatniejsze na infekcje, dlatego ginekolodzy zalecają profilaktykę po basenie. Nikt nie mówi że nienależy chodzi, a jedynie uważać na infekcje które mogą ale nie muszą się przytrafić a są niekorzystne dla nas że względu na ciąże.Tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 15:45
PLPaulina lubi tę wiadomość
-
nesssssa wrote:O kurcze właśnie dostałam wyniki Panoramy!!! Niskie ryzyko, wszystko ok.
Będzie jednak DZIEWCZYNKA!!! miałam przeczucie na chłopca a tu taka niespodzianka!
Tez czulam ze chlopiec i sie pomylilam.nesssssa lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyCzerwcowki zostaly bez pierwszej strony :o
A to my, no nie widze zmiany niby dwa tygodnie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9caa6774f202.jpgAnuleczek, justyna14, Dooti, pumka1990, niedograna, d'nusia, PLPaulina, Kasiaja, chabasse, siuLa, Ania241188, Carolline lubią tę wiadomość