X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak od 7 miesiąca pamiętam, że wkładki nosiłam, bo się ze mnie lało :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co można na ból ucha w ciąży? Można olejek kamforowy?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Ja też mam właśnie dużo białej wydzieliny i myślałam, że to może infekcja
    Niedograna czy mi się dobrze wydaje czy sty masz mieć zakładany pessar? Możesz mi napisać z jakiego powodu? Ja jutro mam wizytę i zobaczymy czy moja szyjka się skraca dalej. Bo na początku miała 38 mm dwa tygodnie 30mm i jutro idę do lekarza. Zobaczymy czy stoi w miejscu czy jednak dalej sie skraca i obgadamy co robimy w tej sytuacji.

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    To musisz się czymś zająć. :)
    Pierwszy tydzień był dla mnie trudny.. potem zaczęłam organizować sobie czas i różne zajęcia.. :)

U mnie w okolicy jest basen dla kobiet w ciąży. I po 18tc się wybieram. :)
    Już kończę zwolnienie :D Wracam jutro do pracy. W sumie nie potrzebowałam jakoś tak bardzo zwolnienia, ale byłam tak osłabiona, że czułam jakbym w kamieniołomach pracowała, a nie w biurze :P
    Mąż dostanie karnet na basen, więc czasem sobie skoczymy :) Pytałam lekarza o basen, zaleca nawet bardzo, można sobie odpocząć, rozluźnić, i wpłynie to dobrze na przebieg ciąży :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój gin nie zaleca własnie a wrecz odradza ze wzgleu na infekcje intymne, bo basen to siedlisko bakterii :(

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co lekarz to opinia.. :D A siedlisko bakterii to może być tak na prawdę wszystko więc lepiej nie popadać w paranoję :)
    Też chyba wszystko zależy od basenu. Jeśli wybierzemy taki duży kompleks basenów to na nich zawsze jest syf.. Ale są małe baseny dla kobiet w ciąży i niemowlaków o lepszych standardach.. :)

U mnie na basen potrzebuje zaświadczenie od lekarza. :) :)

Carolline lubi tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basen niestety jest siedliskiem grzybów o bakterii i nie ma znaczenia jaki bo nie wiesz jacy ludzie tam chodzą. A dla zabezpieczenia przed infekcja są globulki po i zele. Trzeba tylko dowiedzieć się od lekarza co i jak.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a mój gin nie zaleca własnie a wrecz odradza ze wzgleu na infekcje intymne, bo basen to siedlisko bakterii :(
    Mi powiedziała, że z rozsądkiem, nie siadać za długo na ławkach i w tego typu miejscach, bez sauny, jacuzzi i basenów zewnętrznych. Woda w basenach jest chlorowana, więc bakterie raczej tam się nie utrzymują za długo :p

MamaGinekolog o basenie
    https://mamaginekolog.pl/plywanie-w-ciazy/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 13:57

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin zaleca basen jeśli są problemy z kręgosłupem, a nie ma żadnych przeciwwskazań typu zagrożenie przedwczesnym porodem. Ja jednak boje się ze względu na infekcje, bo mnie się lubią łapać.
    Mój gin zakłada pessar jak szyjka ma poniżej 25mm - miałam mieć zakładany w poprzedniej ciąży, ale ze względu ma częste infekcje nie było możliwości bo mogło dojść do zakażenia szyjki, a w następstwie do dalszego zakażenia...
    Nawet go wtedy kupiłam- ogromne to się wydaje :)

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie moge tego otworzyc.wrzuc jako miniature na forum
    Podpowiedź jak bo próbowałam i coś nie poszło mi. Spróbuję z komputera może

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady z tym siedliskiem bakterii, woda jest chlorowana. Jak ktoś ma predyspozycje to i od siedzenia w domu na kanapie dostanie infekcji :D Nigdy nie miałam po basenie, ani nawet po naturalnych zbiornikach wodnych a plywalam obie ciąże i to w starym dunaju :D Także ja sie tez wybieram na basen czekam az ten mróz zejdzie bo nie chce sie zamrozic jak wyjde :D

PLPaulina, Carolline, Leticia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Bez przesady z tym siedliskiem bakterii, woda jest chlorowana. Jak ktoś ma predyspozycje to i od siedzenia w domu na kanapie dostanie infekcji :D Nigdy nie miałam po basenie, ani nawet po naturalnych zbiornikach wodnych a plywalam obie ciąże i to w starym dunaju :D Także ja sie tez wybieram na basen czekam az ten mróz zejdzie bo nie chce sie zamrozic jak wyjde :D

Dokładnie.. :) coś co pomaga się zrelaksować jest dobre i tyle! :) :)
    Ja chodzić będę bo lubię basen.

Carolline, DobrejMysli lubią tę wiadomość

• agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzam się, ale czy któraś z Was wie co można stosować na ból ucha lub czy może to być olejek kamforowy?

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Serdecznie Jestem z Forum wrześniowek :) i mam pytanie do was gdyż jesteście o pare tygodni dłużej w ciąży ^^
    Otóż czy czujecie już ruchy , łaskotanie swoich maleństw ?
    Ja nie mogę się już doczekać :)
    Pozdrawiam

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Zosia_wop Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jednak cis w tym jest...

Większa częstość zakażeń wśród kobiet regularnie korzystających z basenów wynika w dużej mierze właśnie z osłabienia naturalnej bariery ochronnej, jaką jest kwaśne pH, panujące w środowisku pochwy.

Takie warunki są niesprzyjające dla większości patogenów, w tym grzybów czy pierwotniaków. Detergenty, używane na basenach, zmieniają pH pochwy, czyniąc je bardziej zasadowym. Dodatkowo wysuszają błonę śluzową, dlatego jest bardziej podatna na mikrootarcia, przez które łatwiej wnikają drobnoustroje. Nie tyle więc sama obecność patogenów w wodzie, które w dużej mierze są niszczone przez środki czystości, co właśnie sama predyspozycja do infekcji powoduje, że kobiety korzystające z pływalni muszą bardziej uważać na swoje zdrowie intymne.

Mało kto wie, że dużo bardziej niebezpieczna pod kontem zakażenia jest nie woda w basenie, ale… przebieralnia. Chodząc na boso po mokrych kafelkach można nabawić się grzybicy stóp i paznokci, a siadając na krzesełkach, ławkach – infekcji intymnych, w tym grzybicy pochwy i grzybicy pachwin. Sprzyja temu wilgotne środowisko – idealne warunki dla rozwoju grzybów...

hchy0tc79jyv0psk.png

https://www.maluchy.pl/li-72379.png
    Niskie amh, endometrioza...
    Aniołek [*]12.2014
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Witam Serdecznie Jestem z Forum wrześniowek :) i mam pytanie do was gdyż jesteście o pare tygodni dłużej w ciąży ^^
    Otóż czy czujecie już ruchy , łaskotanie swoich maleństw ?
    Ja nie mogę się już doczekać :)
    Pozdrawiam
    Tak czuję :-)

Marzena782 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yh komuś się też tak w głowie kręci??? Dzisiaj od rana słabość, zawroty i mdłości a jutro kończę 15 tydzień kurde i miało być cudownie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Tak czuję :-)
    Od którego tygodnia poczułaś pierwsze ruchy ?:)) ale super !

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Yh komuś się też tak w głowie kręci??? Dzisiaj od rana słabość, zawroty i mdłości a jutro kończę 15 tydzień kurde i miało być cudownie.

o właśnie, tez miałam o to dopytac, bo wczoraj miałam dziwną sytuacje.... stałam w kuchni i nagle zrobiło mi sie ciemno przed oczami, zawrót głowy i strasznie wysokie ciśnienie do uszu. Jakby zatkane od środka, gdyby ktoś do mnie cos mówił, to bym nawet nie usłyszała. Musiałam usiąść bo czułam jakbym miała zaraz zemdleć.
    Nie wiem, czy powinnam o tym powiedzieć gin, bo nigdy wcześniej czegos takiego nie miałam i troche się wystraszyłam…

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Mi czasem się zakręci, szczególnie jak wstaje i szybko idę, łapie się wtedy ścian :) mdłości mam czasami, szczególnie jak jem parówki (moje dziecko chyba ich bardzo nie lubi)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ