X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam hartana racera z 2010 roku po mojej corce, solidny ale ciezki, taka karoca. Ja bym wziela a kupila nowy rowniez bo nawet fajnie miec dwas rozne do wyboru. Hartana to raczej bede uzywac na jakies dlugie calodzienne wycieczki gdzies nad wode jezioro, bo mozna duzo zaopakowac, dziecko moze w nim siedziec jesc spac przewinac tez nie problem. A cos lekkiego zwinnego na miasto do sklepu do galerii do metra autobusu tez potrzebuje :D

Moze britax affinity 2 albo cybex balios:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja mam ciągle problem z wózkiem... Brat ma całkiem dobrego hartana. Po 2 dzieci, ale w ogóle nie jest zniszczony i nic mu nie dolega, mama upiera się żebym od brata wzięła, a ja chciałabym nowy... Bo w ten sposób moje dziecko będzie miało wszystko używane... I w zasadzie nikt w domu nie chce mi doradzić z wózkiem :/

Jesteś dorosła. :) więc kupujesz i robisz co chcesz. :) :D

W sklepie potrafią super doradzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:45

agania lubi tę wiadomość

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj kupiliśmy wózek :p tak szybkich zakupów to nie pamiętam :p zależało nam w sumie tylko na gondoli bo spacerówkę obiecała nam kuzynka. A okazało się, że znajomi chcą sprzedać swój wózek (a on mi się zawsze podobał) i kupiliśmy od nich za całe 600zł. Może nie jest jakiś firmowy, przynajmniej ja nie słyszałam, ale jest stosunkowo lekki, łatwo się prowadzi, amortyzacja sprawdza się w naszym podmiejskim terenie :)

Nie umiem wstawić zdjęć, żeby Wam go pokazać, tu jest link do jakiegoś sklepu z tym wózkiem: https://www.mulan.pl/paradise-eko-3w1-paradise-baby-wozek-wielofunkcyjny-z-fotelikiem-kite-0-13kg-polski-produkt.html

Teraz musimy jeszcze poszukać fotelika :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:51

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ania liczy skonczone tygodnie a Ty rozpoczete bo w sumie dzieli Was tydzien a nie dwa
    Tak skończone bo tak u lekarza zawsze mnie się pytają i tak liczę :-)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Ja już czuje ruchy. Wieczorem. Mam skończone 16. Dziś zaczyna się 17 tydzień więc liczę że za tydzień zacznę 5 miesiac choć belly od dziś tak liczy
    Też okres 1.11 ;)
    To.chyba jak ja masz skonczone 17 tyg a zaczynasz 18?

Edit. Ustaw sobie suwaczek bo.cos zle liczysz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:48

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie szybko miałaś wszystko :) ja sobie zostawiam wszystko na lipiec sierpień, a to też niedobrze. Bo nigdy nie wiadomo jak końcówka ciąży będzie wyglądać, ale tak bardzo nie chce iść na zwolnienie że pewnie będę przeciągnąć w nieskończoność :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    To.chyba jak ja masz skonczone 17 tyg a zaczynasz 18?
    Czyli to już 5 miesiąc?? :-D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ciąży nie czuje, w nocy czasem mnie ruchy wybudzaja i kopniaki, ale objawow zero... chyba zacznę kompletować wyprawkę i przeglądać te wszystkie śliczności tylko co ja kupię jak wszystko mam po roczniaku? :p o wiem! Pieluchy smoczek i butelki hahahaha... zawsze coś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:50

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez licze skonczone tygodnie, po co postarzac ciaze :P

Oj justa no nie wiem, moim zdaniem nie zostawiaj tak na koniec wszystkiego, bnie wiadomo jak sie bedziesz czula itd chociaz powybieraj sobie wszystko co chcesz kupic czy zamowic. Na zamowienie tez czasem trzeba czekac.

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze zawsze z zalozenia ze do konca 7 msc chce miec juz wszystko bo ostatnie dwa msc to i tak bedzie mi ciezko a nie wiem czy w domu czy nie przyjdzie lezec w.szpitalu wiec wszystko.kupuje szykuje kompletuje do konca 7 msc potem ew dokladam.tylko kosmetyki.szczoteczki kapcie do torby do szpitala. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:51

7w3d 💔
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ja od kilku dni może tygodnia czułam jakies dziwne rzeczy w brzuchu i sobie wkrecalam że to juz ruchy hihi. Ale dopiero jak poczulam wczoraj to wiem że to TO myślę że gdy to będą naprawde ruchy dziecka nikt tego nie pomyli :)

justyna14, Leticia lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Czyli to już 5 miesiąc?? :-D
    Zaczynamy 5 msc wg belly, skonczone 4 msc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:51

7w3d 💔
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    To faktycznie szybko miałaś wszystko :) ja sobie zostawiam wszystko na lipiec sierpień, a to też niedobrze. Bo nigdy nie wiadomo jak końcówka ciąży będzie wyglądać, ale tak bardzo nie chce iść na zwolnienie że pewnie będę przeciągnąć w nieskończoność :p
    Ja brałam pod uwagę to ze trzeci trymestr cały przypadnie mi na wakacje to raz, a dwa w razie w gdyby coś się działo i musiałabym leżeć w szpitalu wolałam sobie na spokojnie sama wszystko skompletować i łapać promocje niż gdyby miałby kupować mąż :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sobie zaplanowaliśmy budżet tak, żeby w czerwcu mieć wszystko. Jakieś drobiazgi zostawię sobie na lipiec, typu buteleczki, sterylizator, podgrzewacz. Pod koniec czerwca chcemy jeszcze na mazury gdzieś wyskoczyć, poleniuchować troszkę, a później już pewnie sobie pogotuję jakieś obiadki do zamrażarki, ostatnie prania, prasowania...

Carolline lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    I co uwzglednili na gwarancji?
    Niestety nie miałam już gwarancji bo odkupiłam go od koleżanki, na szczęście za śmiesznie małe pieniądze mimo że był w idealnym stanie. Nie było mi więc szkoda, posłużył mi rok ;-) ale poza tą wadą wózek bardzo fajny. Teraz też kupię używany wózek z samą gondolą bo spacerówkę mam nową, która mi idealnie pasuje, a Antosiowi dokupię dostawkę z siedzeniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:31

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe i sie okazalo ze zalozycielki majowek i czerwcowek tez wstawialy cudze zdjecia z netu jako swoje. O co tu chodzi?:D Az tyle kobit wstydzi sie czy udaje ciaze?!

justyna14, niedograna, pumka1990, Leticia lubią tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję ruchy.
    A wózka nie będziemy kupować. Bo będę mieć ten co po synku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Hehe i sie okazalo ze zalozycielki majowek i czerwcowek tez wstawialy cudze zdjecia z netu jako swoje. O co tu chodzi?:D Az tyle kobit wstydzi sie czy udaje ciaze?!

Szczerze to ja tego nie rozumiem.. :O chyba zbyt przekracza to moje rozumowanie świata..

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuszków mam całą górę u rodziców :) to już jedno z głowy. Dużo rzeczy będę zamawiała przez internet, bo do większego miasta mam 100 km, a mąż będzie pracował. Teraz jeszcze nie potrafię myśleć o wyprawie... W zasadzie wszystko jest w sklepach, a rodzice w razie czego mi pomogą :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Serio? Nie mialam dzis czasu sledzic innych watkow. Niezle.

7w3d 💔
‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ