X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyznam, że nie mam negatywnych objawów ciąży.. no, nie licząc tego że na dekolcie i plecach jestem bardzo wysypana.. :(

A i jestem też zapisana na za miesiąc na usg połowkowe ale nie mogłam się doczekać i idę jutro zobaczyć co tam słychać. Ostatnie usg miałam miesiąc temu a jednak dwa miesiące bez zaglądania to za długo.
    :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agania też miałam camarello i syna z lipca i dopiero od kwietnia spacerowka mimo że był duży :) ale spacerowka kompletne dno sprzedalam wszystko po miesiacu. Teraz poluje na jakies bebetto !:)

Wczoraj poczułam ruchy

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juwelka wrote:
    Agania też miałam camarello i syna z lipca i dopiero od kwietnia spacerowka mimo że był duży :) ale spacerowka kompletne dno sprzedalam wszystko po miesiacu. Teraz poluje na jakies bebetto !:)

Wczoraj poczułam ruchy

Ja wsadziłam córkę do spacerówki jakoś jak miała 8 miesięcy, jeździła w niej 2 miesiące i kupiliśmy inną, bo to porażka. Ale mamy inną spacerówkę, więc ja się skupiam tylko na gondoli.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodobał mi się wózek AMELIS PRO. Ma dużą gondolę, głębszą i bardziej zabudowaną, chroniącą przed wiatrem - co byłoby fajne jesienią i zimą :) ale dopiero zaczynam się rozglądać.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Babcia nie może uwierzyć że przez 5 miesięcy nie czuje się w ógole w ciąży. Nawet jakby brzuch się trochę zmniejszył Ale może to przez jelita. No kompletnie nic mi nie dolega nie dolegalo. Gdybym miała okres to nadalabym się do programu "ciąża z zaskoczenia"
    Ale ledwo wytrzymałam do 10 dpo i beta ponad 50 była.corka w końcu dała za wygraną i zamiast Zuzy będzie Pola.
    Przez 4 i to jeszcze nie pelne. Po skonczonych 5 to malo kto nie czuje ruchow.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    a my 19 :)
    Ania liczy skonczone tygodnie a Ty rozpoczete bo w sumie dzieli Was tydzien a nie dwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:43

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedlug belly to juz 17 skonczony tydzien to 5 msc i w sumie u mnie tak wychodzi bo jitro 1.03 a ostatnia @ mialam 1.11 wiec idealnie 5 msc zaczynamy.

AnkaK90 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka miala camarello i niestety ze spacerowki nie byla zadowolona bo ten palak przed dzieckiem byl dosc nisko i bala.sie ze dziecko gora wyleci. Takze szy ko zamienila na.cos innego.

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Kolezanka miala camarello i niestety ze spacerowki nie byla zadowolona bo ten palak przed dzieckiem byl dosc nisko i bala.sie ze dziecko gora wyleci. Takze szy ko zamienila na.cos innego.

Jak się chce mieć fajną spacerówkę to trzeba kupić osobno, bo te z zestawów 3w1 to w 90% porażka. Dla mnie gondola za to była super.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Jak się chce mieć fajną spacerówkę to trzeba kupić osobno, bo te z zestawów 3w1 to w 90% porażka. Dla mnie gondola za to była super.
    Byc moze tak jest. Ja z naszego Tutka bylam mega zadowolona dopoki stelaz nie pekl zaraz po gwarancji. Coz tak to jest jak dwojke sie wozi w pojedynczej spacerowce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:56

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Byc moze tak jest. Ja z naszego Tutka bylam mega zadowolona dopoki stelaz nie pekl zaraz po gwarancji. Coz tak to jest jak dwojke sie wozi w pojedynczej spacerowce :-)

Tutki chyba tak mają, bo kuzynce też pękł stelaż :D a woziła tylko jedno dziecko :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Tutki chyba tak mają, bo kuzynce też pękł stelaż :D a woziła tylko jedno dziecko :D
    No wlasnie a koszt nowego stelaza 1000 zl tzn 2/3 ceny jak za calosc takze chyba kupimy jakis uzywany i tyle. Wezmiemy stelaz reszte out :-)

7w3d 💔
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Mi też pękł ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaja wrote:
    Mi też pękł ;-)
    I co uwzglednili na gwarancji?

7w3d 💔
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Przez 4 i to jeszcze nie pelne. Po skonczonych 5 to malo kto nie czuje ruchow.
    Ja już czuje ruchy. Wieczorem. Mam skończone 16. Dziś zaczyna się 17 tydzień więc liczę że za tydzień zacznę 5 miesiac choć belly od dziś tak liczy
    Też okres 1.11 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 10:21

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak spacerówka camarello do niczego i w dodatku brzydka wielka. Ale gondole mega polecam :) tez kupilismy inną spacerowke osobną i myślę że śmiało posłuży na drugie dziecko także teraz szukam dobrej gondoli tak jak Agania pisze żeby dziecko przetrwało w niej calą zimę :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od kilku dni czuję ruchy, a mój mąż - znawca powiedział, że to niemożliwe i wymyślam :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciągle problem z wózkiem... Brat ma całkiem dobrego hartana. Po 2 dzieci, ale w ogóle nie jest zniszczony i nic mu nie dolega, mama upiera się żebym od brata wzięła, a ja chciałabym nowy... Bo w ten sposób moje dziecko będzie miało wszystko używane... I w zasadzie nikt w domu nie chce mi doradzić z wózkiem :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Za tydzień 5 miesiąc się zacznie. Jednak czas leci szybko.

Ja jestem przerażona tym jak czas szybko leci! W pierwszej ciąży te tygodnie tak mi się dłużyły, nie pracowałam wiec cały dzień miałam dla siebie, chata wysprzątana, obiady dwudaniowe plus deser :p wózek już kupiliśmy w 8 tygodniu chyba hahaha, do 30 miałam już wszystko poszykowane i podrasowane (i dobrze bo potem już było mi ciężko, lato i upały) a teraz musimy jeszcze zrobić remont bo chcemy przenieść sypialnie do innego pokoju a w naszej obecnej zrobić dla chłopców pokój, chyba będę modlić się o przenoszenie ciąży żebym zdążyła ;p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Ja słyszałam o anexie niezbyt dobre opinie, zwłaszcza w odniesieniu do spacerówki a przecież wiadomo, że to spacerówką jeździ się więcej. Poza tym gondola podobno słabo "oddycha".
    My też zamierzamy pojsc do jakiegos sklepu z wózkami i sie rozejrzeć, który jak się prowadzi ale bierzemy pod uwage przede wszystkim cybex balios albo Baby design.
    My mamy baliosa, dla mnie trochę ciężko chodzi, jedna ręka średnio się jedzie, ale dokupiłam już gondole i go zostawimy, jedyny jaki bym brała inny to właśnie trailz ale przy dwójce dzieci wózek zajmujący cały bagażnik i oddzielnie składana spacerówka to nie jest dobry pomysł :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ