X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ithildin Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam anex sport wczoraj, piękny i miał wysoko gondole, co dla mnie jest super bo jestem wysoka i mniej schylania, ale jak potem poczytałam opinie to nie... za to bardzo podoba mi się adamex vicco, wie może któraś z was jak się sprawuje? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 07:05

nesssssa lubi tę wiadomość

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ja miałam Holland. I byłam zadowolona. Musiałam go po schodach wnosić na pół piętro i dawałam radę nawet z dzieckiem i małymi zakupami. Ale fakt.. Ciężki jest. Jednak z prowadzenia, wielkości gondoli i spacerówki, kół i innych regulacji byłam bardzo zadowolona. Używałam go jakieś półtora roku I sprzedałem w stanie idealnym niemalże. Ze swojej strony polecam.

Mam zamiar podjechać do dużego sklepu z wózkami i tam pomacac :) ja go nigdzie nosić nie będę. Mam windę od samego wejścia, nawet na polpietro jest więc na luzie pod tym względem. Wydawało mi się że 14kg to nie jest za ciężki. Podoba mi się że to polski produkt :)
    Ile ważą lekkie wózki?

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekkie ok 10 kg a ciężkie to tak ok 15 kg. W necie piszą ze anex sport waży 12 w gondoli i pół kg więcej w spacerowce. To nie jest duzo o ile to prawda.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy już 17 tydzień :-)

Existenz, Anuleczek, siuLa, Eilleen lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    I mamy już 17 tydzień :-)
    a my 19 :)

Existenz, Anuleczek, siuLa, Eilleen lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja w kolejnym tygodniu :-)

Existenz, siuLa, Eilleen lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień 5 miesiąc się zacznie. Jednak czas leci szybko.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Co do wózków to ja dokupuje jedynie gondole do mojego xlandera x- cite bo spacerowke uwielbiałam a gondole kupię używana za 2 -3 stówki bo one się prawie niezużywają. Nawet mam już upatrzoną na olx wiec lada moment będę miała pierwszy dzidziusiowi zakup za sobą.Drugim zakupem będzie fotel z brw:-)

Jak się prowadzi ten wózek? Radzi sobie z amortyzacją? Ostatnio wytypowałam move lub city właśnie. W sobotę pojedziemy gdzieś pooglądać te wózki. W city spodobało mi się składanie ze spacerówką, i chyba nie jest taki ogromny.
    Bebetto miałam z córka, silvie, wszystko ok, byłam zadowolona.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Jak się prowadzi ten wózek? Radzi sobie z amortyzacją? Ostatnio wytypowałam move lub city właśnie. W sobotę pojedziemy gdzieś pooglądać te wózki. W city spodobało mi się składanie ze spacerówką, i chyba nie jest taki ogromny.
    Bebetto miałam z córka, silvie, wszystko ok, byłam zadowolona.

O to ja poprosze relacje z wozka xmove :D Interesuje mnie czy oparcie mozna ustawic tak by dziecko siedzialo prosto, bo na wszystkich filmach widze ze jest jakby odchylone do tylu do pol lezacej.

A slyszalyscie cos o graco evo xt? wyglada fajnie.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hmm a ten problem od dawna czy teraz tak sie dzieje?
    Kiedyś wrastało mi dosłownie kilka włosków, teraz jest troszkę więcej. Może to kwestia wrażliwej skóry, ciąża różne psikusy może płatać. Jeszcze zmienię maszynkę.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia nie może uwierzyć że przez 5 miesięcy nie czuje się w ógole w ciąży. Nawet jakby brzuch się trochę zmniejszył Ale może to przez jelita. No kompletnie nic mi nie dolega nie dolegalo. Gdybym miała okres to nadalabym się do programu "ciąża z zaskoczenia"
    Ale ledwo wytrzymałam do 10 dpo i beta ponad 50 była.corka w końcu dała za wygraną i zamiast Zuzy będzie Pola.

pumka1990 lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam o anexie niezbyt dobre opinie, zwłaszcza w odniesieniu do spacerówki a przecież wiadomo, że to spacerówką jeździ się więcej. Poza tym gondola podobno słabo "oddycha".
    My też zamierzamy pojsc do jakiegos sklepu z wózkami i sie rozejrzeć, który jak się prowadzi ale bierzemy pod uwage przede wszystkim cybex balios albo Baby design.

3i492n0agf4rykt3.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    (................) Ponoc.jak zgaga to wlosy rosna dziecku :-)

moje chyba urodzi się łyse :D

justyna14 lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też :p a według wszystkich przepowiedni będzie miało dużo znamion i będzie rude, no ale też łyse :p
    Wczoraj założyłam spodnie ciążowe :) trochę dziwnie się w nich czułam, bo nie czułam nic na biodrach, ale tak to wygodnie bardzo :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Babcia nie może uwierzyć że przez 5 miesięcy nie czuje się w ógole w ciąży. Nawet jakby brzuch się trochę zmniejszył Ale może to przez jelita. No kompletnie nic mi nie dolega nie dolegalo. Gdybym miała okres to nadalabym się do programu "ciąża z zaskoczenia"
    Ale ledwo wytrzymałam do 10 dpo i beta ponad 50 była.corka w końcu dała za wygraną i zamiast Zuzy będzie Pola.
    Ja miałam tak w pierwszej ciąży. Zero objawów. Dobrze się czułam. Brzucha brak. Dlatego wtedy kupiłam detektor tętna żeby się uspokoić. :-)

Moja córka 1.5 roczna ma na imię Pola:-)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, ja nawet nie czytam o tych wszystkich zabobonach i przesądach w ciąży :)
    Existenz, ja mam tak samo, żadnych objawów, żądnych dolegliwości, itp. Ciekawe, czy pierwsze miesiące macierzyństwa tez bedą takie przyjemne, czy szybko zatęstnimy za brzucholem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 08:56

3i492n0agf4rykt3.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie poproszę o opinie odnośnie x-landera, bo widziałam że budka jest raczej płytka, ale chyba to był ten jeden główny minus.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    Justa, ja nawet nie czytam o tych wszystkich zabobonach i przesądach w ciąży :)
    Existenz, ja mam tak samo, żadnych objawów, żądnych dolegliwości, itp. Ciekawe, czy pierwsze miesiące macierzyństwa tez bedą takie przyjemne, czy szybko zatęstnimy za brzucholem :D
    Ja tam się modliłam żeby już urodzić. Małej się nie spieszy. Tydzień po terminie. A sąsiad mówił że jeszcze zatesknie za tym jak była w brzuchu. I tak trochę na początku było :-D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeśli chodzi o wózek to najbardziej chodzi o to żeby był w miarę lekki i żeby była długa gondola, żeby całą zimę w niej przejeździć. Z pierwszą córkę mieliśmy CAMARELO i wózek miał długą gondolę, dużo miejsca mała miała. A koleżanka miała córkę z lipca i w grudniu musiała już ją wsadzić do spacerówki, bo do gondoli się nie mieściła. Dlatego to jest dla mnie priorytet.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba po porodzie czy na drugi dzien jest ten baby blues spadek hormonow i mozna byc smutnym plakac i tesknic za dzieckiem w brzuchu ale szybko przechodzi. Ja tam chcialam od razu jak najszybciej wrocic do formy sprzed ciazy.

‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ