X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie z Waszych udanych wizyt :)

U mnie tez wszystko okey. Synek rośnie jak na drozdzach :) jeszcze nie czuję ruchów (lozysko mam na przedniej scianie wysoko ) przez co nie czuje sie jak w ciazy. Dobrze ze chociaz brzuch rosnie :)

pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy nasze forum długo się utrzyma po narodzinach. Czytałam lipcówki 2016 (moja Pola się wtedy urodziła) ale niestety cześć przeniosła się na fb i forum zginęło śmiercią naturalną

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy... Po goleniu nóg robią mi się czerwone, a później odrastające włoski wrastają w skórę... Zastanawiam się czy to nie jest kwestia jakiegoś uczulenia na maszynki... Krem do depilacji odpada, bo denerwuje mnie to czekanie aż zadziała. Gole zawsze w trakcie kąpieli, więc skóra jest wtedy miękka i namydlona. Golić muszę się jak włoski troszkę odrosną, bo inaczej jest tylko gorzej...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ciekawe czy nasze forum długo się utrzyma po narodzinach. Czytałam lipcówki 2016 (moja Pola się wtedy urodziła) ale niestety cześć przeniosła się na fb i forum zginęło śmiercią naturalną
    Corke mam z grudnia 2015 i male grono ale same fajne kobietki udziaja sie do tej pory. I fajnie czytac o tym ze problemy te same i radoaci tez. Jakos razniej.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Potrzebuję pomocy... Po goleniu nóg robią mi się czerwone, a później odrastające włoski wrastają w skórę... Zastanawiam się czy to nie jest kwestia jakiegoś uczulenia na maszynki... Krem do depilacji odpada, bo denerwuje mnie to czekanie aż zadziała. Gole zawsze w trakcie kąpieli, więc skóra jest wtedy miękka i namydlona. Golić muszę się jak włoski troszkę odrosną, bo inaczej jest tylko gorzej...
    Hmm a ten problem od dawna czy teraz tak sie dzieje?

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam przyglądać się wózka bebetto mam dwa typy vulcano i Holland widzę że nikt o nich nie pisze a super się prowadzą :)

Eilleen lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:

Zapalenie mieszkow wlosowych?

• siuLa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1509 rob sobie peeling bo naskorek nie jest zluszczony, wloski nie moga sie przebic i wrastaja,dlatego robia sie czerwone krostki.

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ma dziecko zsuwac w spacerowce to odpada jak dla mnie. W ogóle zastanawiam sie nad Baby design husky, bebetto tez bralam pod uwage ale to dopiero jak pojade do pl to zmacam. A moze jakis lekki wózek? A może jako druga spacerowke zorganizuje sobie jakiegos kubelka, kurde nie wiem vo wybrać:p

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja zaczęłam przyglądać się wózka bebetto mam dwa typy vulcano i Holland widzę że nikt o nich nie pisze a super się prowadzą :)

Są dość ciężkie. Więc nie każdy będzie zadowolony. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokke trailz fajny tylko ma idiotyczny podnozek. Właściwie tylko dla starszego a maluchowi wiszą. Znacie jakiś kubelek co ma sensowne oparcie i podnozek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:22

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa po goleniu wyszoruj skore szorstką gąbką- zawsze.Tylko pamiętaj ze gąbkę trzeba często zmieniać, bo jak się syfy zbiorą to stany zapalne powrócą.Efekt gwarantowany.A i przy okazji zmień maszynkę/ ostrze na nowe.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Holland. I byłam zadowolona. Musiałam go po schodach wnosić na pół piętro i dawałam radę nawet z dzieckiem i małymi zakupami. Ale fakt.. Ciężki jest. Jednak z prowadzenia, wielkości gondoli i spacerówki, kół i innych regulacji byłam bardzo zadowolona. Używałam go jakieś półtora roku I sprzedałem w stanie idealnym niemalże. Ze swojej strony polecam.

Marta..a lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to ja dokupuje jedynie gondole do mojego xlandera x- cite bo spacerowke uwielbiałam a gondole kupię używana za 2 -3 stówki bo one się prawie niezużywają. Nawet mam już upatrzoną na olx wiec lada moment będę miała pierwszy dzidziusiowi zakup za sobą.Drugim zakupem będzie fotel z brw:-)

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego Husky oglądam i sensowny też. Gdzieś by trzeba obejrzeć.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Mnie też zaczyna męczyć zgaga. Czasami w nocy nie idzie przez nią spać.

a może squirrel ty poprowadzisz pierwszą stronę? A kto został jeszcze zdemaskowany? Bo przeglądając fora widzę, że jednak tylko Aliska.

A najgłupsze z tego wszystkiego jest to, że podejrzani są wszyscy co rozpoczynają grupę ;/

Nie będę prowadzić bo mi się najzwyczajniej nie chce. To nie dla mnie. Poza tym nie udzielam się tu za często ani nie bywam. Ledwo ogarniam swoją ciążę a co dopierp setki innych dziewczyn. Stąd zdziwienie budzi u mnie, że są osoby którym się chce. Wcześniej ktoś pisał też o innej dziewczynie. Ale ogólnie wyluzuj. Nic do Ciebie nie mam kikmolwiek jesteś. Napisałam ogólne spostrzeżenie a Ty od razu wyczuwasz atak na siebie ? Dla mnie to te statystyki na 1 stronie to może prowadzić nawet troll. I nie jest to przytyk do Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:31

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja tak mam po Philips niebieskich A po czerwonych już nie. I swedza z 2 dni.. ostrze jest ważne i być może innym żelem namydlilas.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój.. wątek kwietniowe tu się udzielił A powodów nie ma. Niedograna nie poddawaj obowiązków założycielki skoro się podjęłas i nie bierz do siebie "Na przykładzie luz dziewczyny
    Mnie też zgaga wieczorami meczy ostatnim razem codziennie przez 5 miesiecy

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś wizytę, synek waży 175g :) 16+6 :)
    mam bakterie w moczu i mam skierowanie na posiew, zobaczymy co wyjdzie .
    17 marca połówkowe :)

chabasse, Ania241188, pumka1990, PLPaulina, katka/85, Leticia, Ithildin, Marta..a, Dooti, Existenz, niedograna, Eilleen lubią tę wiadomość

angelika22
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Stokke trailz fajny tylko ma idiotyczny podnozek. Właściwie tylko dla starszego a maluchowi wiszą. Znacie jakiś kubelek co ma sensowne oparcie i podnozek?
    Mialam xplory (to samo siedzisko co trailz w spacerowce) i podnózek jest regulowany, przesiedlismy się jak mały miał pół roku i spokojnie nogami do podnóżka sięgał :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ