X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • siuLa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę sie z Waszych udanych wizyt :)

U mnie tez wszystko okey. Synek rośnie jak na drozdzach :) jeszcze nie czuję ruchów (lozysko mam na przedniej scianie wysoko ) przez co nie czuje sie jak w ciazy. Dobrze ze chociaz brzuch rosnie :)

pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy nasze forum długo się utrzyma po narodzinach. Czytałam lipcówki 2016 (moja Pola się wtedy urodziła) ale niestety cześć przeniosła się na fb i forum zginęło śmiercią naturalną

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję pomocy... Po goleniu nóg robią mi się czerwone, a później odrastające włoski wrastają w skórę... Zastanawiam się czy to nie jest kwestia jakiegoś uczulenia na maszynki... Krem do depilacji odpada, bo denerwuje mnie to czekanie aż zadziała. Gole zawsze w trakcie kąpieli, więc skóra jest wtedy miękka i namydlona. Golić muszę się jak włoski troszkę odrosną, bo inaczej jest tylko gorzej...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ciekawe czy nasze forum długo się utrzyma po narodzinach. Czytałam lipcówki 2016 (moja Pola się wtedy urodziła) ale niestety cześć przeniosła się na fb i forum zginęło śmiercią naturalną
    Corke mam z grudnia 2015 i male grono ale same fajne kobietki udziaja sie do tej pory. I fajnie czytac o tym ze problemy te same i radoaci tez. Jakos razniej.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Potrzebuję pomocy... Po goleniu nóg robią mi się czerwone, a później odrastające włoski wrastają w skórę... Zastanawiam się czy to nie jest kwestia jakiegoś uczulenia na maszynki... Krem do depilacji odpada, bo denerwuje mnie to czekanie aż zadziała. Gole zawsze w trakcie kąpieli, więc skóra jest wtedy miękka i namydlona. Golić muszę się jak włoski troszkę odrosną, bo inaczej jest tylko gorzej...
    Hmm a ten problem od dawna czy teraz tak sie dzieje?

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam przyglądać się wózka bebetto mam dwa typy vulcano i Holland widzę że nikt o nich nie pisze a super się prowadzą :)

Eilleen lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:

Zapalenie mieszkow wlosowych?

• siuLa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1509 rob sobie peeling bo naskorek nie jest zluszczony, wloski nie moga sie przebic i wrastaja,dlatego robia sie czerwone krostki.

oar8gox1ykrczaoa.png
    qggbtel.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ma dziecko zsuwac w spacerowce to odpada jak dla mnie. W ogóle zastanawiam sie nad Baby design husky, bebetto tez bralam pod uwage ale to dopiero jak pojade do pl to zmacam. A moze jakis lekki wózek? A może jako druga spacerowke zorganizuje sobie jakiegos kubelka, kurde nie wiem vo wybrać:p

nesssssa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja zaczęłam przyglądać się wózka bebetto mam dwa typy vulcano i Holland widzę że nikt o nich nie pisze a super się prowadzą :)

Są dość ciężkie. Więc nie każdy będzie zadowolony. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokke trailz fajny tylko ma idiotyczny podnozek. Właściwie tylko dla starszego a maluchowi wiszą. Znacie jakiś kubelek co ma sensowne oparcie i podnozek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:22

• Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa po goleniu wyszoruj skore szorstką gąbką- zawsze.Tylko pamiętaj ze gąbkę trzeba często zmieniać, bo jak się syfy zbiorą to stany zapalne powrócą.Efekt gwarantowany.A i przy okazji zmień maszynkę/ ostrze na nowe.

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam Holland. I byłam zadowolona. Musiałam go po schodach wnosić na pół piętro i dawałam radę nawet z dzieckiem i małymi zakupami. Ale fakt.. Ciężki jest. Jednak z prowadzenia, wielkości gondoli i spacerówki, kół i innych regulacji byłam bardzo zadowolona. Używałam go jakieś półtora roku I sprzedałem w stanie idealnym niemalże. Ze swojej strony polecam.

Marta..a lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków to ja dokupuje jedynie gondole do mojego xlandera x- cite bo spacerowke uwielbiałam a gondole kupię używana za 2 -3 stówki bo one się prawie niezużywają. Nawet mam już upatrzoną na olx wiec lada moment będę miała pierwszy dzidziusiowi zakup za sobą.Drugim zakupem będzie fotel z brw:-)

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tego Husky oglądam i sensowny też. Gdzieś by trzeba obejrzeć.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Mnie też zaczyna męczyć zgaga. Czasami w nocy nie idzie przez nią spać.

a może squirrel ty poprowadzisz pierwszą stronę? A kto został jeszcze zdemaskowany? Bo przeglądając fora widzę, że jednak tylko Aliska.

A najgłupsze z tego wszystkiego jest to, że podejrzani są wszyscy co rozpoczynają grupę ;/

Nie będę prowadzić bo mi się najzwyczajniej nie chce. To nie dla mnie. Poza tym nie udzielam się tu za często ani nie bywam. Ledwo ogarniam swoją ciążę a co dopierp setki innych dziewczyn. Stąd zdziwienie budzi u mnie, że są osoby którym się chce. Wcześniej ktoś pisał też o innej dziewczynie. Ale ogólnie wyluzuj. Nic do Ciebie nie mam kikmolwiek jesteś. Napisałam ogólne spostrzeżenie a Ty od razu wyczuwasz atak na siebie ? Dla mnie to te statystyki na 1 stronie to może prowadzić nawet troll. I nie jest to przytyk do Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:31

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja tak mam po Philips niebieskich A po czerwonych już nie. I swedza z 2 dni.. ostrze jest ważne i być może innym żelem namydlilas.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój.. wątek kwietniowe tu się udzielił A powodów nie ma. Niedograna nie poddawaj obowiązków założycielki skoro się podjęłas i nie bierz do siebie "Na przykładzie luz dziewczyny
    Mnie też zgaga wieczorami meczy ostatnim razem codziennie przez 5 miesiecy

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam dziś wizytę, synek waży 175g :) 16+6 :)
    mam bakterie w moczu i mam skierowanie na posiew, zobaczymy co wyjdzie .
    17 marca połówkowe :)

chabasse, Ania241188, pumka1990, PLPaulina, katka/85, Leticia, Ithildin, Marta..a, Dooti, Existenz, niedograna, Eilleen lubią tę wiadomość

angelika22
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Stokke trailz fajny tylko ma idiotyczny podnozek. Właściwie tylko dla starszego a maluchowi wiszą. Znacie jakiś kubelek co ma sensowne oparcie i podnozek?
    Mialam xplory (to samo siedzisko co trailz w spacerowce) i podnózek jest regulowany, przesiedlismy się jak mały miał pół roku i spokojnie nogami do podnóżka sięgał :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ