Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Super a plec znacie?
PLPaulina, agania, Gypsy, Kasiaja, katka/85, d'nusia, Qumish, niedograna, siuLa lubią tę wiadomość
1.12.2017 naturalny cud, bez wspomagania
11.2017 przygotowania do in vitro
11.2016 : 23 t.c. aniołek
06.2016: I ICSI - 7 zarodków, 2 transfer
-
Przebrnęłam przez tą całą aferkę i nawet wcześniej się zastanawiałam komu się chce prowadzić te pierwsze strony i na bieżąco dopisywać czyjeś terminy, płcie, imiona, itp. Wcale bym się nie zdziwiła, że to jakieś opłacone osoby z portalu, które rozkręcają wątek dla danego miesiąca. Trochę dziwne, że zdemaskowana została kolejna osoba właśnie prowadząca miesiąc. Ogólnie to ja podchodzę z dużym dystansem do tego co czytam tutaj i w ogóle w internecie, wiec szczerze to w ogóle mnie to nie dziwi. Faktycznie te testy dziewczyny z datami na 1go robią bardzo szybko, a każdy wątek zanim zaczną się na nim udzielać osoby z terminem na dany miesiąc zaczyna skę od wpisów osób z wcześniejszych wątków, które same zdziwione są że już jest następny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 18:03
Mili-lu lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Nie ma co teraz doszukiwać się kto jest trollem a kto nie
fotki naszych maluchów są w zasadzie wszystkie takie same i każde może być z internetu
Czuje się jak słoń... Parę rzeczy zrobię i dyszę jak lokomotywa, wszystko wolniej robię bo się męczę...
Niedograna, prowadź dalejkto inny to za nas zrobi?
U rodziców w domu czeka na mnie cała sterta rzeczy dla maleństwa
Zaczynam mieć przeczucie na dziewczynkęwcinam słodkie jak wściekła :p
-
Te sytuacje utwierdzają nas tylko, że w Internecie, nie można się zapominać i niestety trzeba stosować zasadę ograniczonego zaufania. Mówię "niestety" bo w dobrym towarzystwie łatwo popłynąć, zapomnieć że nie wszyscy mają dobre zamiary.
Natomiast fb nie jest już taki anonimowy jak to forum a to nie każdej pasuje, np. mi.
Edit.
Właśnie zobaczyłam, że przez forum Belly (różne tematyczne miesiące) przetacza się fala dyskusji o trolach. Mocno to dotknęło forum widzę. Nie dziwię się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:13
polkosia lubi tę wiadomość
-
Karolciak wrote:Co na zgagę dziewczyny?Jest okropna...mięta nie pomaga,mleko nasila, kefir tak samo
.
Mi pomagają migdały. Takie ze skórka, ale wcześniej zalewam wrzątkiem i moczę. Nawet przez cała noc. Lepiej smakują i wszystkie orzechy namoczone są podobno łatwiejsze do strawienia.
Przez zgagę żadnych soków pic nie mogę. Za to odkryłam ze woda kokosowa jest OK-była ostatnio w auchanie w puszkach po 2zl
-
Na zgagę można brać zarówno rennie jak i manti.To są substancje zobojetniajace kwas żołądkowy i są bezpieczne w ciąży.Ja sięgam ilekroć mam zgagę a zdarza się niestety bo mam schorowany żołądek. Brałam w poprzedniej ciąży i w tej tez biorę. Udając głupka przed lekarzem zapytałam czy coś mogę brać na zgagę - bo być może pojawiły się jakies „nowinki „ skierowane typowo do ciężarnych- ale lekarz powiedział ze rennie śmiało można brac.
Carolline lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Anuleczka dobrze pisze , spokojnie na zgage mozna rennie . Mi pomagalo zmniejszenie ilosci zjadanych posilkow na raz a jedzenie czesciej, pije w sumie tylki wode i herbaty, soki nie sluza, nie wolno tez dopuscic do uczucia glodu. W zaawansowanej ciazy to potrafilam wypic ponad pol litra mleka na raz i zagryzc to rennie jeszcze . Ponoc.jak zgaga to wlosy rosna dziecku7w3d 💔
-
dusia89 wrote:Ja dzis mam wizytę o 18
Już nie mogę się doczekać
Jeżeli chodzi o teściową to "temat rzeka". Ja mam teściową jędzę (delikatnie powiedziawszy). Jak byłam w ciąży (mieszkaliśmy w jednym domu z nią) to powiedziała ,że nawet jak dziecko będzie spało a ja -cytuje "będę chciała się iść wysrać" to i tak mi nie zostanie. Ciężko się z nią żyło. Zdecydowaliśmy się na przeprowadzkę podczas gdy kazała nam mieszkać z dzieckiem w pokoju 2,5mx2m a ona w dwóch dużych 30m pokojach ale jak to powiedziała " ona się na starość gnieździć nie będzie". Wyprowadziliśmy się.. męża przeklęła.. on jeździ tam do niej praktycznie co drugi dzień pomagać bo wiadomo... jaka nie jest ale to matka... jest na każde jej zawołanie.. czasem jedzie bo ona coś włączy sobie na pilocie i nie da sobie wytłumaczyć przez ten co ma włączyć tylko mąż ma jechać.. A na koniec słyszy , że ona i tak nie ma na kogo liczyć. Mąż ją wozi wszędzie... wygląda jak wrak człowieka.. wstaje o 6, często wraca przed 22. Zanim jeszcze córkę urodziłam to powiedziała bym się modliła żebym syna czasem nie urodziła bo jak się rodzi synów to tak jak by się dzieci w ogóle nie miało ( chodzi o to że jej dwaj synowie się wyprowadzili od niej i ona sama została). Córka we wrześniu skończy 3 lata. Ona jeszcze u nas nie była nigdy. Męża brat była raz (bo wypadało) podczas gdy w naszym mieście był wiele razy i miała czas by jechać do dalekiej rodziny. Męzowi jest cięzko bo to jedyna jego rodzina.
Jeżeli chodzi o moich rodziców to też byli u nas tyle razy że na palcach u jednej ręki by policzył. My ich odwiedzamy srednio co 2 tyg. Z córką tez mi nigdy nie zostali. Prosiłam ich dwa razy... odmówili więc więcej się nie proszę. Mama powiedziała że nie ma siły już się dziećmi zajmować (pracuje fizycznie) i ni było by w tym nic złego gdyby nie to że w tym czasie zajmowała się dziećmi siostry by odpoczęła. A ja przez to musiałam ciągać córkę na dział onkologi bo nie miał kto z nią zostać, no ale.... siostra musiała odpocząć.. córka nigdy z nikim nie została nawet na 10 min przez co obawiam sie czy w przedszkolu zoostanie... Zobaczymy)
-
Mnie też zaczyna męczyć zgaga. Czasami w nocy nie idzie przez nią spać.
a może squirrel ty poprowadzisz pierwszą stronę? A kto został jeszcze zdemaskowany? Bo przeglądając fora widzę, że jednak tylko Aliska.
A najgłupsze z tego wszystkiego jest to, że podejrzani są wszyscy co rozpoczynają grupę ;/
vanilia120 lubi tę wiadomość
-
Niedograna moim zdaniem prowdzaca listpadowy watek jest trollem. Zero histsorii na forum zaszla w.ciaze i od razu watek zalozyla. Ale to.moje.podejrzenie. a tak to chyba tylko ta jedna wariatka. Tylko czemu ADMIN sie nie wypowiada w temacie?7w3d 💔
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Tez bralam anex sport pod uwage, ale nie widzialam na zywo. A zle opinie czego dotycza?
Ja właśnie widziałam na warsztatach ostatnio i super wrażenie. Ale że zdarza się sporo reklamacji (fakt, że uwzględnianych). Tylko jak kupię używany to po gwarancji. Ludzie wymieniają całe moduły. A w crossie jest podobno jeszcze gorzej bo rama pęka.
Spacerówka jest zwłaszcza źle oceniania, dziecko się zsuwa i szybko robi się ciasna.
Zobacz chociażby tutaj https://mamotoja.pl/bangla/anex/sport-wielofunkcyjny-wozek
Ale z drugiej strony wózek idealny nie istnieje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:18