X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    nie rozumiem myślenia kwietniowych mam, nudzi im się czy co?
    Coś tam o jakiejś Alisce wypisują, potem ,że październikowa mama ma ten styl... że ja mam podobną stronę pierwszą i również termin na 1. Za długo na wolnym siedzą, że zaczynają wpadać w jakąś paranoję?

No teraz pewnie będą wszędzie widzieć jakiegoś trolla przez Aliskę.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Jestes podejrzana, wstawiasz zdjecia z neta :P
    A co mi tam, zróbcie sobie ze mnie chłopca do bicia. Proszę uprzejmie:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/50c806c900e3.jpg
    Na tle zachodzącego słońca nie znalazłam :P

niedograna, d'nusia, Carolline lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam nawet ktos celowo zalozyl nowe konto zeby napisac ze ta pazdziernikowa rowniez wstawia foty z netu :D No nie wierze ale komedia, dorosle kobiety wydawaloby sie. Ciekawe czy to ta aliska we własnej osobie hahah

• agania Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A tam nawet ktos celowo zalozyl nowe konto zeby napisac ze ta pazdziernikowa rowniez wstawia foty z netu :D No nie wierze ale komedia, dorosle kobiety wydawaloby sie. Ciekawe czy to ta aliska we własnej osobie hahah

A widziałam to. Jakaś całkiem nowa osoba napisała :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihihi i nie mogę się doprosić dziewczynki na stronie 1 :-D

niedograna lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też sobie myślę że to całkiem logiczne że założycielki mają terminy na pierwszego, skoro pierwsze dowiadują się o ciąży to też zakładają nowe wątki:) więc ten argument który gdzieś się tam pojawił, że podejrzane osoby mają zawsze terminy na pierwszego, jest raczej bez sensu. Mi się też podoba ta lista na pierwszej stronie, takie fajne podsumowanie ile nas jest, i dumna jestem że mogę być tam wpisana wśród was:)

ingelita, DobrejMysli, Carolline lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem czysta...nie wrzuciłam jeszcze ani jednego zdjęcia na forum :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 15:58

justyna14, ingelita, Ada2405 lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Tak też sobie myślę że to całkiem logiczne że założycielki mają terminy na pierwszego, skoro pierwsze dowiadują się o ciąży to też zakładają nowe wątki:) więc ten argument który gdzieś się tam pojawił, że podejrzane osoby mają zawsze terminy na pierwszego, jest raczej bez sensu. Mi się też podoba ta lista na pierwszej stronie, takie fajne podsumowanie ile nas jest, i dumna jestem że mogę być tam wpisana wśród was:)
    oj to tak do konca nie jest, nie każda testuje w tym samym dpo i nie każda ma takie same cykle więc to że ktoś prowadzący wątek zawsze ma termin akurat na 1 dni msc jest dziwne, bo normalnie powinno być 3-5, czasem 2 ale nie. Ja np ostatnią @ miałam 1.11 więc testowałam dopiero na koniec listopada - 25-26dpo. Między mną a niedograną jest 7 dni różnicy w ciąży a ona już 16 miała test pozytywny czyli dosyć szybko. To też jest częste u troli. Nie rzucam tu podejrzeń, po prostu piszę jak to wygląda tu od dawna niestety i takich trolii jak nasz flakonik na grudniówkach 2015 jest tu sporo albo jest to jedna osoba pod wieloma nikami.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna oczywiście nie twierdze że jesteś trollem, poprostu na Twoim przykładzie opisuję.

7w3d 💔
  • Qumish Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, nie wiem o czym dokładnie ta żywa dyskusja ale zanim nadrobię wątek muszę się podzielić:
    wynik nifty prawidłowy:)

Będzie chłopak!

Nasza intuicja się sprawdziła, mówiliśmy tak oboje od początku.. tylko czasem mi było głupio ze być może mówimy ‚on’ o dziewczynce ;) ale jednak zjedzony sloik konserwowych ogórków i niechęć do słodyczy okazała się uzasadniona.

marcela123, nesssssa, Existenz, justyna14, Dooti, Ania241188, DobrejMysli, d'nusia, ingelita, Kasiaja, katka/85, e_mii, Gypsy, chabasse, PLPaulina, Leticia, Anuleczek, niedograna, siuLa, Ada2405, jej odbicie, pumka1990, Zosia_wop, Carolline, Eilleen lubią tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kur.... odbieram domofon A tam policja.

Nosz gadam z nimi i gadam i mówię że kot naprawdę mój tylko na szafę wlazł i nie chce im się pokazać.

Carolline lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Haha, nie wiem o czym dokładnie ta żywa dyskusja ale zanim nadrobię wątek muszę się podzielić:

Będzie chłopak!

Nasza intuicja się sprawdziła, mówiliśmy tak oboje od początku.. tylko czasem mi było głupio ze być może mówimy ‚on’ o dziewczynce ;) ale jednak zjedzony sloik konserwowych ogórków i niechęć do słodyczy okazała się uzasadniona.

Gratulacje ;) ja też wcinam ogórki i konserwowe i kiszone, ale od kilku dni słodycze codziennie a teoretycznie też chłopiec więc smaki dziwne ;)

Qumish lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:

Będzie chłopak!

No super to są wieści.

Qumish lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:

Będzie chłopak!

Gratuluję i cieszę sie ze dzidzia zdrowa :)

Qumish lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Nosz kur.... odbieram domofon A tam policja.

Nosz gadam z nimi i gadam i mówię że kot naprawdę mój tylko na szafę wlazł i nie chce im się pokazać.
    ? nie ogarniam o co chodzi...

Carolline lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też najpierw kwaśne kiszone i ostre a teraz ostatnio na słodkie, lody i biala czekolada :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to faktycznie belly zatrudnia takich jako marketing. Wiele portali tak działa ekhem no takich z randkami itp ale ze na kobietach w ciąży by tak dzialali? To lekki skandal by byl.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj taki żarcik sytuacyjny

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noedograna nie przejmuj się, wtedy tzn po aferze z flakonem czy jak jej tam było na różnych wątkach, wszyscy byli podejrzliwi. My całym forum poszłyśmy na fb.

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak jedna dziewczyna pisała pamiętnik na belly. Wstawiala zdjęcia a się okazało że wszystko zmyslila a miała dużo czytelniczek

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ