X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciak wrote:
    Co na zgagę dziewczyny?Jest okropna...mięta nie pomaga,mleko nasila, kefir tak samo :/ Ogólnie długo mnie nie było muszę poczytać posty :) Czy któraś z Was też ma problemy z pracodawcą?Nie przedłużył mi umowy mimo iż powinien (wg niego w tym roku zmieniało się prawo bla bla bla), nerwowe tygodnie za mną, czeka mnie najwyraźniej wizyta w ispekcji pracy bo mam dość, brak wypłaty za chorobowe, problemy by dostarczyć głupie zaświadczenie do zusu do chorobowego więc od nich tez wstrzymane, po prostu do d...
    Mi pomaga na zgage picie wody Muszyna bo jest lekko gazowana. Kiedyś mi mleko pomagało ale to trzeba wypić w odpowiedniej ilości. Tylko tej wody trzeba też trochę wypić i próbować. Jeśli zgaga jest to wypić jeszcze.
    Co do pracy to nie pomogę. Byłam pewna ze nie mogą zwolnić. Co za świnia z tego szefa.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    ;) tylko zapamiętaj stronę. justyna14 a może pomogłabyś zarządzać stroną? Jakby mnie nie było jakiś czas lub bym coś przeoczyła to potem łatwiej by było uporządkować stronę? Co ty na to? Byśmy były dwie?
    Nie podejmuje sie :)

7w3d 💔
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Mnie też zaczyna męczyć zgaga. Czasami w nocy nie idzie przez nią spać.

a może squirrel ty poprowadzisz pierwszą stronę? A kto został jeszcze zdemaskowany? Bo przeglądając fora widzę, że jednak tylko Aliska.

A najgłupsze z tego wszystkiego jest to, że podejrzani są wszyscy co rozpoczynają grupę ;/
    Lepiej skończyć ten temat. Nie przejmuj się :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A jaką wanienke? Miałam taką na wanne, ale troche nie wygodnie sie schylac tak
    Ja mialam taki stelaz na wanienke plastikowa, bardzo wygodnie, bo.wlasnie bez schylania sie, dziecko bezpieczne itd. Cos takiego http://allegro.pl/stojak-stelaz-regulowany-pod-wanne-wanienke-100-pl-i7182084020.html

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Mi pomaga na zgage picie wody Muszyna bo jest lekko gazowana. Kiedyś mi mleko pomagało ale to trzeba wypić w odpowiedniej ilości. Tylko tej wody trzeba też trochę wypić i próbować. Jeśli zgaga jest to wypić jeszcze.
    Co do pracy to nie pomogę. Byłam pewna ze nie mogą zwolnić. Co za świnia z tego szefa.

Art 177 kp nie można zwolnić. Pod warunkiem że skończyłaś 3 miesiąc ciąży. Może to zrobić wcześniej albo z Twojej winy np. przyjście pod wpływem do pracy, nieusprawiedliwiona nieobecność itp.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, u nas będzie tadam... DZIEWCZYNKA :) na 99,9%

więc wyprawkowe zakupy będą jeszcze mniejsze :)

d'nusia, Existenz, PLPaulina, nesssssa, Leticia, DobrejMysli, Dooti, polkosia, katka/85, chabasse, Eilleen, siuLa, Gypsy, justyna14, Marta..a, ingelita, Ania241188, e_mii, niedograna, Kasiaja, agania, Anuleczek, Ada2405, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem trollem, mam profilowe z neta, hahaha

niedograna, Anuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Leticia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem poza podejrzeniami, bo nawet nie umiem wstawiać zdjęć :D byłabym niekompetentnym trollem :P

nesssssa, Ada2405, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje niesmak, znalazłam na Facebooku grupę sierpniowe mamusie 2018, jakoś tak... tam przynajmniej widać kto co pisze, chociaż niewiadomo czy ktoś nie ma sztucznego konta :) ale nie ma tam takich miłych pogaduszek ciągiem jak tutaj :(

Ada2405 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez czuje niesmak, znalazłam na Facebooku grupę sierpniowe mamusie 2018, jakoś tak... tam przynajmniej widać kto co pisze, chociaż niewiadomo czy ktoś nie ma sztucznego konta :) ale nie ma tam takich miłych pogaduszek ciągiem jak tutaj :(

Słaba jest ta grupa. Dodałam się tam, ale zero świadomości u tych przyszłych mam, a co najgorsze, mam wrażenie, że w ogóle ich nie interesuje temat ciąży i dzieci albo jakieś ignorantki :P

nesssssa lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostańmy tu Koleżanki i nie przejmujmy się trollami :)
    Myślę, że jak przestaniemy o nich pisać to automatycznie przestaniemy je też "karmić".
    Widzę, że wszędzie są, przewijają się w każdym wątku więc ciężko będzie się ich pozbyć ale proponuje machnnąć na nie ręką.
    Internet już tak ma. Ograniczone zaufanie i będzie dobrze :)

Eilleen, Ithildin, ingelita, Existenz, Anuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Ja się dziś nauczylam mogę podpowiedź jak wrzucić :)
    A poproszę :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Powtarzam się, ale czy któraś z Was wie co można stosować na ból ucha lub czy może to być olejek kamforowy?
    Niestety nie pomogę bo nie mam pojęcia. Ale cytuję bo może tym razem któraś pomoże.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś was nadrobiłam. :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była o tym mowa. Woda utleniona wkrapiana do ucha . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 22:51

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam dzięki wam kolejne wózki do obejrzenia.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Zapisałam dzięki wam kolejne wózki do obejrzenia.
    Też zaczęłam sobie to zapisywać, mam nadzieję że starczy mi wytrwałości, bo jeszcze nie czuje potrzeby angażowania się mocno w ten temat. Może uda mi się stworzyć jakiś plik z porównaniem kiedyś ;) A może któraś z Was już coś takiego robi:D?

Pewnie większość już śpi, ale pamiętacie która z dziewczyn znała się na księgowości? Dostałam wypłatę na L4, jeszcze tym razem od pracodawcy i coś mi się nie zgadza:/

PLPaulina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Też zaczęłam sobie to zapisywać, mam nadzieję że starczy mi wytrwałości, bo jeszcze nie czuje potrzeby angażowania się mocno w ten temat. Może uda mi się stworzyć jakiś plik z porównaniem kiedyś ;) A może któraś z Was już coś takiego robi:D?

Pewnie większość już śpi, ale pamiętacie która z dziewczyn znała się na księgowości? Dostałam wypłatę na L4, jeszcze tym razem od pracodawcy i coś mi się nie zgadza:/

Wydaje mi się, ze Marta..a :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 23:49

• cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to za aferki znów się kręcą ale ja po tym jak na poprzedniej grupie fb laski zaczęły obgadywac inne z belly które nie zapisały się na fb to odechciało mi się jakichkolwiek grup i udostępniania zdjęć oraz udzielania się tam :/

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:

Pracodawca placi za pierwsze 33 dni i jest to na podstawie sredniej z ostatnich 12 msc. Jesli mala.firma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 06:54

7w3d 💔
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ