X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Też zaczęłam sobie to zapisywać, mam nadzieję że starczy mi wytrwałości, bo jeszcze nie czuje potrzeby angażowania się mocno w ten temat. Może uda mi się stworzyć jakiś plik z porównaniem kiedyś ;) A może któraś z Was już coś takiego robi:D?

Pewnie większość już śpi, ale pamiętacie która z dziewczyn znała się na księgowości? Dostałam wypłatę na L4, jeszcze tym razem od pracodawcy i coś mi się nie zgadza:/

Ja znam się na kadrach i placach a nie na księgowości ;p jak którąś coś potrzebuje piszcie postaram się pomóc. Na forum jestem 1-2x dziennie ale polecam wiadomość prywatną bo czasem nie daje rady nadrobić tego wątku całego. :(

Mój mąż zaczął sobie uświadamiac że to już prawie połowa a tyle co się dowiedzieliśmy o ciąży więc trzeba ruszyć z przygotowaniami i dzisiaj jadę oglądać wózki po raz pierwszy :)

justyna14, jej odbicie, PLPaulina, nesssssa lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A poproszę :-)
    Wchodzisz na stronę www.zapodaj.net z zielonego menu wybierasz zakładkę "NA FORUM" tam masz "wybierz plik" wybierasz z telefonu czy komputera które zdjęcie chcesz wstawić, ponizej zaznaczasz rozmiar miniaturki (masz 4 do wyboru 100x100,150x150,200x200,500x500) i klikasz "zapodaj" jak ci się załaduje to pokażą się 3 linki wybierasz ten ostatni trzeci (BBC ode) kopiujesz go i tu wklejasz i gotowe;)
    Mam nadzieję że wystarczająco wytłumaczyłam i się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 07:38

Eilleen lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja znam się na kadrach i placach a nie na księgowości ;p jak którąś coś potrzebuje piszcie postaram się pomóc. Na forum jestem 1-2x dziennie ale polecam wiadomość prywatną bo czasem nie daje rady nadrobić tego wątku całego. :(

Mój mąż zaczął sobie uświadamiac że to już prawie połowa a tyle co się dowiedzieliśmy o ciąży więc trzeba ruszyć z przygotowaniami i dzisiaj jadę oglądać wózki po raz pierwszy :)

Tylko L4 (wynagrodzenia) - to kadry ;)

Ale fajnie że dzisiaj jedziesz. Zdaj relacje z wizyty w sklepie.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mój mąż jest co raz bardziej przerażony :P Niby jeszcze prawie pół roku, ale czas tak szybko leci :)
    W końcu w pracy! Akurat nie ma nikogo z szefostwa, więc święty spokój :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh mój mąż stwierdził że po połówkowym zacznie bardziej myśleć o ciąży remontach itd. Ale wczoraj szukał serduszka detektorem i mała się schowała i nie mógł znaleźć ani serca ani echa i się wystraszył i to tak poważnie. A to ja jestem panikarą. Ale udało się znaleźć i odetchnął.

pumka1990 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój to jeszcze jest na etapie, że jeszcze czas, a do lekarza sama chodzę. Więc może jakoś ciąża do niego nie dociera... może jakbym go wzięła na wizytę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    A mój to jeszcze jest na etapie, że jeszcze czas, a do lekarza sama chodzę. Więc może jakoś ciąża do niego nie dociera... może jakbym go wzięła na wizytę?

Mój ma to samo. :D
    Twierdzi brzucha nie ma to ciąży nie ma. :D ogólnie jest dużo facetów do których to dopiero później dociera. :) :) :)

Anuleczek, niedograna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chodze sama poki co. Zrobilam sobie termin na polowkowe na 3 kwietnia tutaj, jednak stwierdzilam ze mi sie nie chce jechac do pl, to moze go wezme.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Męża zabrałam na prenatalne, pójdzie na połówkowe i za miesiąc na wizytę, bo powiedział, że on chce być ze mną jak będzie widać płeć :)
    Po prenatalnych aż widziałam, że to bardziej do męża przemówiło, bo wcześniej taka mała kropka była to jakoś mąż wiedział, ale nie widział :) A brzuch u mnie jest, więc tak namacalnie widać, no i przykłada ucho do mojego brzucha, jakby miał coś usłyszeć albo dostać kopniaka w głowę :P

Anuleczek lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jakoś mąż do tej ciąży podchodzi ze spokojem, jakby to była taka normalna sytuacja. A wczoraj myślałam, że go zabiję. Szukamy miejsca na krótkie wakacje w czerwcu, a on wyskoczył że w sumie możemy pojechać pod koniec sierpnia, bo noworodkowi bez różnicy w jakim miejscu będzie. I wcale nie żartował...

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Ithildin Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja osobiście mogę polecić chodzenie z facetem na wizyty, oczywiście wiadomo, zależy wszystko od charakteru ;) ale mój mąż ma taką frajdę i wzruszenie z obserwowania na usg jak to wszystko się szybko zmienia, a do tego fajnie jest razem przeżywać to, że tego dnia widzieliśmy jak młode ssało kciuk, a innego jak stało na głowie i machało czym mogło :) Mam wrażenie, że to właśnie pomaga mu uświadomić sobie jak bardzo to wszystko jest realne.

p19ugywljhfa9tgr.png

Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj wizytuje, trzymajcie kciuki ! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 08:44

Leticia, ingelita, agania, PLPaulina, nesssssa, Ania241188, Anuleczek, Dooti, katka/85, niedograna, siuLa lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ze mna na usg prenatalnym byl, a polowkowe tez pojdzie. Byl na kazdym waznym usg w poprzednich ciazach. Dziecko jest nasze wiec nie wyobrazam sobie ze mialabym sama w tym byc. Zreszta on jak widzi na usg dzidzie to ma taki banan na twarzy ze az.milo :-)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    U mnie też jakoś mąż do tej ciąży podchodzi ze spokojem, jakby to była taka normalna sytuacja. A wczoraj myślałam, że go zabiję. Szukamy miejsca na krótkie wakacje w czerwcu, a on wyskoczył że w sumie możemy pojechać pod koniec sierpnia, bo noworodkowi bez różnicy w jakim miejscu będzie. I wcale nie żartował...

Kilka lat temu w Rimini w hotelu byla z nami rodzina z anglii z noworodkiem, no moze mial max miesiac. Przylecieli samolotem. Mozna? Mozna :D :D
    A tak na serio to ja bym nie jechala nigdzie, moze i dziecku wszystko jedno ale matka bedzie wykonczona po porodzie i takie wojaze nic jej dobrego nie przyniosa moim zdaniem.

• agania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też mam wrażenie, że patrzy na mnie przez pryzmat brzucha. Na razie jest niewielki to i jakby dziecka nie było :P jak brzuch wyskoczy to wtedy może dotrze. Chociaż ogólnie to obrażony chodzi. Ja ani w poprzedniej ciąży, ani w tej nie mam ochoty na seks, a wręcz mam jakąś obawę przed nim, wiem, że to głupie, ale tak mam. Nie chcę robić czegoś wbrew sobie. No i obrażony chodzi, że nic nie ma :P

Anuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Mój ma to samo. :D
    Twierdzi brzucha nie ma to ciąży nie ma. :D ogólnie jest dużo facetów do których to dopiero później dociera. :) :) :)

Do mojego w końcu dotarło, jutro idziemy razem na wizytę, chce już też zobaczyć bobasa bo prenatalne przegapił dziad jeden. Trochę się zdołował, że dziewczynka bo nastawiał się na testosteron hahaha, mówi że same baby to oszaleje. Powiedziałam mu, że w takim wypadku możemy wziąć psa samca :D
    Ale to miłe jak w końcu partner zaczyna traktować ciążę poważnie.

A za jakieś 3 tygodnie wprowadzamy się do naszego mieszkania :) Teraz ostatnie szlify remontowe.

A jutro oglądamy pierwszy wózek, używany Baby Design Husky w wersji zimowej. Mieszkamy prawie w górach, więc temperatury nieco niższe, myślę że będzie to optymalny wybór.

A dziś WIOSNA :D 1 marca

Leticia lubi tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie w kwestii fotelika do auta. Jaki jakiej firmy? Mialam z corka maxi cosi ale sie strasznie pocila, myslalam ze moze tym razem cybex aton a tu ostatnio tez czytam ze sie poca. Jest jakis w ogole w ktorym sie nie poca?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety mój że mną nie był jeszcze na wizycie.. :(
    pracuje i nie jest proste dopasować się do niego. Bo nie wiemy czy nagle świat się nie zawali, a mąż nie będzie musiał jechać :D

Czasami wkurza mnie ta firma męża. Ale rozumiem że własny biznes to nie etat..
    Tutaj człowiek nie odbija karty, gdzie mija 8h ma w dupie i wychodzi.. :)

Ale obiecał że na polowkowe pójdzie! :)

• agania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A ja mam pytanie w kwestii fotelika do auta. Jaki jakiej firmy? Mialam z corka maxi cosi ale sie strasznie pocila, myslalam ze moze tym razem cybex aton a tu ostatnio tez czytam ze sie poca. Jest jakis w ogole w ktorym sie nie poca?

My mamy maxi cosi, bo pierwszej córce. Możesz kupić taki pokrowiec bambusowy do fotelika, w nim dziecko mniej się poci albo i wcale.

Carolline lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:

Mój niecały miesiąc przed terminem jedzie sobie na festiwal muzyczny. Wkurzyłam się na początku, bo taki kurde beztroski, ale potem stwierdziłam a co tam. On kocha muzykę, ja film - ja spadam na festiwal filmowy też prawie w tym samym terminie haha.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ