X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój był ze mną na prenatalnych i na połówkowe też się wybiera. Strasznie jest czasami nakręcony, pewnie udziela mu się ode mnie, ale to wszystko przez te wcześniejsze straty, owszem jest facetem ale jego też to mocno dotknęło. Teraz często gada do brzucha albo nasłuchuje plumkania ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż również był ze mną na prenatalnym usg i zrobiło to na nim, duże wrażenie, bo chyba dopiero wtedy doratło, że tyam w brzuchu rzeczywiście ktoś jest i nie jest to efekt mojego obżarstwa :)

A do co fotelika, to podobno techniczne testy zagrożenia jazdy najlepiej przechodzą cybexy, wiec my pewnie zdecydujemy sie własnie na ten. Zwłaszcza ze rozważamy też kupno wózka tej firmy. Kuzynka ma cybex priam i jest mega zadowolona.

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych mąż kilka razy pokazywał swoją rękę i mówi: "o taką rączkę ma!" Dziecko było tak grzeczne, że pokazywało paluszki, żebra, kręgosłup, pęcherz, nóżki, nawet pięknie wyprostowało jedną nogę, żeby pokazać że wszystko jest na miejscu :)
    Jedziemy w marcu do teściów i zastanawiam się, czy nie umówić się gdzieś w Rzeszowie na samo USG, żeby płeć podejrzeć... ale czy będzie już widać... będzie pomiędzy 16/17 tygodniem... a 28 marca mam wizytę u swojego lekarza i tam mamy podejrzeć

DobrejMysli, Dooti lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    To chyba te nasze hormony ciazowe :P

Przede wszystkim to trzeba doprowadzic ta obecna ciaze do szczesliwego rozwiazania i wybierz taki porod jaki tobie bedzie najlepszy w tej sytuacji ze wzgledu na to dziecko ktore juz w brzuszku jest, a pozniej zobaczysz jak sie chowa i jak ty sie czujesz i czy i kiedy chcesz nastepne. Zobaczysz czy bedziesz karmic piersia i jak dlugo bo czesto nawet nie mozna zajsc w ciaze karmiac wiec po roku np to juz by cc nie wykluczalo. A naturalne tez roznie sie koncza, gdzies tu nizej sa wpisy jak z horroru o konsekwencjach, na innym temacie czytalam jak dziewczynie wypada macica po porodzie duzego dziecka i nie moze w ogole dzwigac...

Ale maja swoje zalety takie rok po roku, tylko ja bym chyba nie dala rady :D

Zdecydowanie masz rację :)
    Zaczęłam jednak zastanawiać się nad tym wcześniej, bo musiałabym najpierw wyzbyć się panicznego lęku przed porodowym bólem, a tu chyba sporo pracy przede mną w mojej głowie. Chociaż myślę, że wielce prawdopodobne byłoby, że po pierwszym skurczy już bym błagałabym o CC. No zobaczymy, czas pokaże...
    Ale faktycznie, może najpierw trzeba się przekonać o charakterku dzidziusia w brzuszku. Ja mam tylko doświadczenie z małowymagającym noworodkiem przesypiającym całe noce, niechorującym, a o nowych zębach dowiadywałam się z nowych śladów po ugryzieniach :D

pumka1990 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza ciąże poronilam wtedy rok czekaliśmy i zaszłam w ciążę z małą. Jak się mała urodziła to nie było lekko i powiedziałam że już więcej dzieci nie chce. Tak mi było ciężko. Mała była bardzo wymagająca. I o proszę sie zmieniło :-D. Zrobiło się lżej i zapragnelam drugiego dzidziusia ;)

A kiedyś chciałam najmniej trójkę ;) bo mam 3 starszych braci i jest fajnie mieć dużo rodzeństwa. Ale jednak poprzestać na dwójce ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:34

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja znam się na kadrach i placach a nie na księgowości ;p jak którąś coś potrzebuje piszcie postaram się pomóc. Na forum jestem 1-2x dziennie ale polecam wiadomość prywatną bo czasem nie daje rady nadrobić tego wątku całego. :(
    No właśnie, o to mi chodziło, wybacz dla laika do wora księgowości wpada to wszystko ;)
    Wiem, że pierwsze 33 dni płaci pracodawca i wszystkie inne ogólniki z neta też już znam, po prostu kwota mi się nie zgadza z moimi obliczeniami. Napiszę Ci na prv.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine, ja mam tylko doswiadczenie z high needem do dzis dnia przespala cale 3 noce i to w styczniu tego roku dopiero :p i ogolnie tylko na raczki chciala baardzo dlugo, albo choc, zeby byc bezposrednio obok niej non stop.
    Mam nadzieje, ze drugie trafi mi sie malowymagajace, ale nie zdziwie sie jak bedzie powtorka z rozrywki rowniez. Przynajmniej mam na swiezo w pamieci jak to bylo :p

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    No właśnie, o to mi chodziło, wybacz dla laika do wora księgowości wpada to wszystko ;)
    Wiem, że pierwsze 33 dni płaci pracodawca i wszystkie inne ogólniki z neta też już znam, po prostu kwota mi się nie zgadza z moimi obliczeniami. Napiszę Ci na prv.

A może miałaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy jeszcze inne l4? Wtedy się liczy troszkę inaczej ten czas 12-miesięczny

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine i takiego niewymagajacego dzidziusia sobie zyczmy :D

Kbiety zmienne sa, nie ma co planowac. Z doswiadczenia rodzinnego wiem ze moze sie decyzja zmienic nawet kolo 40 lat, czy nawet pozniej. Nie malo tu staraczek w tym wieku, ostatnie podrygi jajnikow a jednak potrafia wielka potrzebe sprawic :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    A może miałaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy jeszcze inne l4? Wtedy się liczy troszkę inaczej ten czas 12-miesięczny
    Nie, ostatnie L4 miałam rok temu, no nic policzę wszystko jeszcze raz, zasięgnę opinii eksperta i zobaczymy ;)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardo BARDZO poproszę niewymagajacy egzemplarz tym razem:) mąż się śmieje że już bardziej wymagający nie może się trafić... Taaa znając moje szczęście :-p

pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, postanowiłam pochwalić się Wam moim brzuszkiem :) tak wyglądam dziś po dobrym śniadaniu :)
    Mam nadzieje że dobrze wkleję zdjęcie bo to mój pierwszy raz. . 3, 2, 1..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cd802a1127e.jpg

Zolza_, PLPaulina, Lavendova, niedograna, Ania241188, chabasse, Kasiaja, Anuleczek, agania, Gypsy, Leticia, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuchy nam rosną bardzo ładnie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezusie... jak tak patrzę na Wasze brzuszki to chyba mam największy z Was wszystkich :p przynajmniej takie mam wrażenie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam niewymagającą córkę :) Ładnie spała od początku, żadnych kolek, ząbkowania w ogóle nie odczułam. Nie choruje, jest grzeczna, w domu mogę zrobić wszystko przy niej... boję się tego że z drugim tak łatwo nie będzie...

Zaczęłam odczuwać ruchy :))) Teraz już czuję, że jestem w ciąży :)

niedograna, Anuleczek, agania, pumka1990 lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja powiem tak jak synek był malutki to aniołek, noce całe spał ;) A teraz to ledwo mam czas usiąść, bo ciągle coś

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem słoniem.... :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10e6909cf9d1.jpg

ingelita, Ania241188, chabasse, Kasiaja, marcela123, PLPaulina, niedograna, Ithildin, Anuleczek, agania, Gypsy, pumka1990 lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie wy drobniutkie jesteście, i takie zgrabne brzuszki macie. Ja wyglądam, jakbym miała niedługo rodzic... I dupsko mi się jak u dorodnej murzynki zrobiło:P

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa sloniami to bedziemy dopiero ha ha ha

Ania241188 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskakujące jest to, że codziennie ważę równo 56,6 kg i ani grama więcej :P od 2 miesięcy waga tak się trzyma, a jem cały czas.
    Justyna, ale niby w pierwszej ciąży nie widać brzucha za bardzo, a ja kurcze rosnę w oczach :P ale może i dobrze, jak będą mnie w kolejkach puszczać to chociaż będzie widać dlaczego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:34

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ