Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój był ze mną na prenatalnych i na połówkowe też się wybiera. Strasznie jest czasami nakręcony, pewnie udziela mu się ode mnie, ale to wszystko przez te wcześniejsze straty, owszem jest facetem ale jego też to mocno dotknęło. Teraz często gada do brzucha albo nasłuchuje plumkaniaNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
mój mąż również był ze mną na prenatalnym usg i zrobiło to na nim, duże wrażenie, bo chyba dopiero wtedy doratło, że tyam w brzuchu rzeczywiście ktoś jest i nie jest to efekt mojego obżarstwa
A do co fotelika, to podobno techniczne testy zagrożenia jazdy najlepiej przechodzą cybexy, wiec my pewnie zdecydujemy sie własnie na ten. Zwłaszcza ze rozważamy też kupno wózka tej firmy. Kuzynka ma cybex priam i jest mega zadowolona. -
Po prenatalnych mąż kilka razy pokazywał swoją rękę i mówi: "o taką rączkę ma!" Dziecko było tak grzeczne, że pokazywało paluszki, żebra, kręgosłup, pęcherz, nóżki, nawet pięknie wyprostowało jedną nogę, żeby pokazać że wszystko jest na miejscu
Jedziemy w marcu do teściów i zastanawiam się, czy nie umówić się gdzieś w Rzeszowie na samo USG, żeby płeć podejrzeć... ale czy będzie już widać... będzie pomiędzy 16/17 tygodniem... a 28 marca mam wizytę u swojego lekarza i tam mamy podejrzećDobrejMysli, Dooti lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:To chyba te nasze hormony ciazowe
Przede wszystkim to trzeba doprowadzic ta obecna ciaze do szczesliwego rozwiazania i wybierz taki porod jaki tobie bedzie najlepszy w tej sytuacji ze wzgledu na to dziecko ktore juz w brzuszku jest, a pozniej zobaczysz jak sie chowa i jak ty sie czujesz i czy i kiedy chcesz nastepne. Zobaczysz czy bedziesz karmic piersia i jak dlugo bo czesto nawet nie mozna zajsc w ciaze karmiac wiec po roku np to juz by cc nie wykluczalo. A naturalne tez roznie sie koncza, gdzies tu nizej sa wpisy jak z horroru o konsekwencjach, na innym temacie czytalam jak dziewczynie wypada macica po porodzie duzego dziecka i nie moze w ogole dzwigac...
Ale maja swoje zalety takie rok po roku, tylko ja bym chyba nie dala rady
Zdecydowanie masz rację
Zaczęłam jednak zastanawiać się nad tym wcześniej, bo musiałabym najpierw wyzbyć się panicznego lęku przed porodowym bólem, a tu chyba sporo pracy przede mną w mojej głowie. Chociaż myślę, że wielce prawdopodobne byłoby, że po pierwszym skurczy już bym błagałabym o CC. No zobaczymy, czas pokaże...
Ale faktycznie, może najpierw trzeba się przekonać o charakterku dzidziusia w brzuszku. Ja mam tylko doświadczenie z małowymagającym noworodkiem przesypiającym całe noce, niechorującym, a o nowych zębach dowiadywałam się z nowych śladów po ugryzieniachpumka1990 lubi tę wiadomość
-
Ja pierwsza ciąże poronilam wtedy rok czekaliśmy i zaszłam w ciążę z małą. Jak się mała urodziła to nie było lekko i powiedziałam że już więcej dzieci nie chce. Tak mi było ciężko. Mała była bardzo wymagająca. I o proszę sie zmieniło
. Zrobiło się lżej i zapragnelam drugiego dzidziusia
A kiedyś chciałam najmniej trójkębo mam 3 starszych braci i jest fajnie mieć dużo rodzeństwa. Ale jednak poprzestać na dwójce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 10:34
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Ja znam się na kadrach i placach a nie na księgowości ;p jak którąś coś potrzebuje piszcie postaram się pomóc. Na forum jestem 1-2x dziennie ale polecam wiadomość prywatną bo czasem nie daje rady nadrobić tego wątku całego.
Wiem, że pierwsze 33 dni płaci pracodawca i wszystkie inne ogólniki z neta też już znam, po prostu kwota mi się nie zgadza z moimi obliczeniami. Napiszę Ci na prv. -
Nadine, ja mam tylko doswiadczenie z high needem do dzis dnia przespala cale 3 noce i to w styczniu tego roku dopiero :p i ogolnie tylko na raczki chciala baardzo dlugo, albo choc, zeby byc bezposrednio obok niej non stop.
Mam nadzieje, ze drugie trafi mi sie malowymagajace, ale nie zdziwie sie jak bedzie powtorka z rozrywki rowniez. Przynajmniej mam na swiezo w pamieci jak to bylo :p -
kozalia wrote:No właśnie, o to mi chodziło, wybacz dla laika do wora księgowości wpada to wszystko
Wiem, że pierwsze 33 dni płaci pracodawca i wszystkie inne ogólniki z neta też już znam, po prostu kwota mi się nie zgadza z moimi obliczeniami. Napiszę Ci na prv.
A może miałaś w ciągu ostatnich 3 miesięcy jeszcze inne l4? Wtedy się liczy troszkę inaczej ten czas 12-miesięczny -
nick nieaktualnyNadine i takiego niewymagajacego dzidziusia sobie zyczmy
Kbiety zmienne sa, nie ma co planowac. Z doswiadczenia rodzinnego wiem ze moze sie decyzja zmienic nawet kolo 40 lat, czy nawet pozniej. Nie malo tu staraczek w tym wieku, ostatnie podrygi jajnikow a jednak potrafia wielka potrzebe sprawic -
nick nieaktualny
-
Koleżanki, postanowiłam pochwalić się Wam moim brzuszkiem
tak wyglądam dziś po dobrym śniadaniu
Mam nadzieje że dobrze wkleję zdjęcie bo to mój pierwszy raz. . 3, 2, 1..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4cd802a1127e.jpgZolza_, PLPaulina, Lavendova, niedograna, Ania241188, chabasse, Kasiaja, Anuleczek, agania, Gypsy, Leticia, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam niewymagającą córkę
Ładnie spała od początku, żadnych kolek, ząbkowania w ogóle nie odczułam. Nie choruje, jest grzeczna, w domu mogę zrobić wszystko przy niej... boję się tego że z drugim tak łatwo nie będzie...
Zaczęłam odczuwać ruchy)) Teraz już czuję, że jestem w ciąży
niedograna, Anuleczek, agania, pumka1990 lubią tę wiadomość
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Zaskakujące jest to, że codziennie ważę równo 56,6 kg i ani grama więcej
od 2 miesięcy waga tak się trzyma, a jem cały czas.
Justyna, ale niby w pierwszej ciąży nie widać brzucha za bardzo, a ja kurcze rosnę w oczachale może i dobrze, jak będą mnie w kolejkach puszczać to chociaż będzie widać dlaczego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:34