X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takich spokojnych dzieci. U nas spanie zawsze słabe. Kolki. Na początku spanie tylko u mnie na rękach a jak odlozylam to za chwilę obudzona. Mleko odrzuciła w wieku 6 miesięcy. Ząbkowanie masakra. Często była chora. Zrobić do tej pory nic nie mogę bo tylko mnie ciągnie żeby się z nią bawić. Nocy całej jeszcze też nie przespala. W jedzeniu też wybredna. Pocieszam się że mówią że drugie jest często przeciwieństwem pierwszego.:-)

Carolline lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Justa sloniami to bedziemy dopiero ha ha ha
    Oj tak:p oj będą brzuchole hehehe;-D

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Zazdroszczę Wam takich spokojnych dzieci. U nas spanie zawsze słabe. Kolki. Na początku spanie tylko u mnie na rękach a jak odlozylam to za chwilę obudzona. Mleko odrzuciła w wieku 6 miesięcy. Ząbkowanie masakra. Często była chora. Zrobić do tej pory nic nie mogę bo tylko mnie ciągnie żeby się z nią bawić. Nocy całej jeszcze też nie przespala. W jedzeniu też wybredna. Pocieszam się że mówią że drugie jest często przeciwieństwem pierwszego.:-)
    A jakie jest przeciwieństwo typowego średniaczka? ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego ja szykuje sie raczej na najgorsze i historie takie, o ktorych pisze Ania241188, a jak dziecko okaże sie aniołem, to będę miło zaskoczona bo wole się miło zaskoczyć niż nastawiać ze macierzyństwo będzie przyjemnym i miłym czasem i potem rozczarowac...

Ania241188, Zpup, pumka1990 lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Dziewczyny, jakie wy drobniutkie jesteście, i takie zgrabne brzuszki macie. Ja wyglądam, jakbym miała niedługo rodzic... I dupsko mi się jak u dorodnej murzynki zrobiło:P
    To mój brat się śmiał że mnie w pierwszej ciąży że kulka z przodu i kulka z tyłu ;-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:40

ingelita, DobrejMysli, Eilleen lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    A jakie jest przeciwieństwo typowego średniaczka? ;)
    Na takich się nie znam :-D ;-D

ingelita lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaję zasadę ze co kolejne to ulepszony model :D Starsza jadła tylko cyca i niespala, mlodsza spała ale nie jadła więc teraz czekam na takie normalne wreszcie które i je i śpi:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:52

Anuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z małą było też tak że bardzo chciałam karmić piersią ale nie wyszło. Przez co miałam wyrzuty sumienia i źle się czułam z tym bo wmowiono mi że wtedy się buduje wyjątkowa więź z dzieckiem i myślałam sobie ze jak nie karmię to nie będę miała takiej więzi z nią i poświęcałam jej cały swój czas i tak przyzwyczaiłam do siebie że teraz dalej tylko mama i mama. Także mamy które zostaną mamami pierwszy raz nie dajcie sobie wmówić takich rzeczy jeśli nie dacie rady karmić piersią i mieć wyrzuty sumienia z tego powodu :-)

I tak będzie łączyć was wyjątkowa więź i bez karmienia piersią.

Taka moja podpowiedź :-)

ingelita, myszka 30 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze z zalozenia ze to trzecie przy tej dwojce to i tak bedzie aniol bo co bedzie robic? Plakac spac jesc kupa siusiu tyle. Wiec aniol :)

niedograna, DobrejMysli, polkosia, Leticia, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U mnie jest podobnie, tylko obeszlo sie bez kolek :) tez mam nadzieje, ze drugie bedzie spokojniejsze. Ale zajac moje szczescie to pewnie da nam popalic :)
    Boje sie troche tego wszystkiego, bo jednak zdecydowana wiekszosc czasu jestem sama w domu i nie ma mi kto pomoc.
    Mam tez nadzieje ze porod odbedzie sie bez komplikacji, bo pierwsze 1,5 mca tamtym razem to byly chyba najgorsze chwile w moim zyciu.

Ania241188, Carolline lubią tę wiadomość

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie ;) wszystko dobrze, maluszek waży około 138 g, oczywiście z pomiarów większy o prawie tydzień i potwierdza się dalej teoria z chłopcem ;) także synuś będzie. Pięknie się wiercil, aż miło popatrzeć. Nawet Pani doktor stwierdziła, że chyba popisuje sie przed mamusia ;);)

Że mną mąż też był na prenatalnych tylko śmiesznie wyszło bo byłam pewna, że to będzie usg już przez brzuch a tu niespodzianka dopochwowe, więc nawet nie pytałam gin czy może wejść. A tu sama po niego wyszła i zaprosiła do gabinetu, był nieźle zakoczony ;) A najlepsze było jak gin próbowała maluszka zmusić żeby się przekrecil i zaczęła 'pukać ' ta sonda od usg żeby się przekrecil. Mina męża bezcenna ;)

nesssssa, PLPaulina, nadine24, Ania241188, justyna14, Anuleczek, agania, Gypsy, Dooti, katka/85, Kasiaja, chabasse, DobrejMysli, ingelita, polkosia, Leticia, pumka1990, myszeczka89, Eilleen lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Po wizycie ;) wszystko dobrze, maluszek waży około 138 g, oczywiście z pomiarów większy o prawie tydzień i potwierdza się dalej teoria z chłopcem ;) także synuś będzie. Pięknie się wiercil, aż miło popatrzeć. Nawet Pani doktor stwierdziła, że chyba popisuje sie przed mamusia ;);)

Że mną mąż też był na prenatalnych tylko śmiesznie wyszło bo byłam pewna, że to będzie usg już przez brzuch a tu niespodzianka dopochwowe, więc nawet nie pytałam gin czy może wejść. A tu sama po niego wyszła i zaprosiła do gabinetu, był nieźle zakoczony ;) A najlepsze było jak gin próbowała maluszka zmusić żeby się przekrecil i zaczęła 'pukać ' ta sonda od usg żeby się przekrecil. Mina męża bezcenna ;)

a czemu miałas dopochwowo?
    Hmm, powiem szczerze ze nie zazdroszcze siedzenia tam tyle czasu z rozłozonymi nogami... moje usg trwało ponad poł godziny wiec lezenie na plecach i gładzenie po brzuchu było nawet przyjemne ;)

3i492n0agf4rykt3.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Nie strasz mnie :P

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dopochwowo tylko szyjkę będzie oceniać, a maleństwo przez brzuch. Najbardziej śmiać mi się chciało, bo wiadomo wszystkie kremy są dość chłodne, nawet jak stoją w pokoju i jak lekarz polewał mi brzuch tym żelem to byłam nastawiona na napięcie mięśni, a to takie ciepłe było :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu dopochwowe, robiłam prywatnie u innego lekarza i byłam pewna, że to już przez brzuch będzie więc byłam zdziwiona jak kazała mi się rozebrac ;) coś tam mówiła, że lepiej widac. Jeszcze musiałam mieć podlozone pięści pod tyłek więc pod koniec to czułam, że mi dłonie dretwieja ;);)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że własnie dziecko jest na tyle już duże, że kiepsko widać, bo nie mieście się na ekranie. Co lekarz to inaczej. Dlatego też na ostatniej wizycie pytałam swojego lekarza, bo mąż koniecznie chce być.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te pierwsze USG prenatalne miałam i dopochwowo i przez brzuch. Lekarz mówił, że czasem lepiej widać przez brzuch a czasem dopochwowo i też podobno zależy jak dziecko chce współpracować :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze i takie i takie bo mierzy szyjke. Przez brzuch mozna najlepiej pomierzyc jak dziecko ladnie sie ulozy.i lepsze sa zdkecia. Nam ostatnio sie nie udalo bo pionowo "stala".

polkosia lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis juz wyrazne szturchniecia czuje za kazdym razem jak sie polozy usiade :)

pumka1990, juwelka, Existenz, d'nusia, agania lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Dzis juz wyrazne szturchniecia czuje za kazdym razem jak sie polozy usiade :)
    Normalnie mnie zazdrość zżera :-( jak ja bym chciała coś poczuć i przestać się stresować czy wszystko jest w porzadku.

pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ