Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazdroszczę Wam takich spokojnych dzieci. U nas spanie zawsze słabe. Kolki. Na początku spanie tylko u mnie na rękach a jak odlozylam to za chwilę obudzona. Mleko odrzuciła w wieku 6 miesięcy. Ząbkowanie masakra. Często była chora. Zrobić do tej pory nic nie mogę bo tylko mnie ciągnie żeby się z nią bawić. Nocy całej jeszcze też nie przespala. W jedzeniu też wybredna. Pocieszam się że mówią że drugie jest często przeciwieństwem pierwszego.
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Zazdroszczę Wam takich spokojnych dzieci. U nas spanie zawsze słabe. Kolki. Na początku spanie tylko u mnie na rękach a jak odlozylam to za chwilę obudzona. Mleko odrzuciła w wieku 6 miesięcy. Ząbkowanie masakra. Często była chora. Zrobić do tej pory nic nie mogę bo tylko mnie ciągnie żeby się z nią bawić. Nocy całej jeszcze też nie przespala. W jedzeniu też wybredna. Pocieszam się że mówią że drugie jest często przeciwieństwem pierwszego.
-
dlatego ja szykuje sie raczej na najgorsze i historie takie, o ktorych pisze Ania241188, a jak dziecko okaże sie aniołem, to będę miło zaskoczona bo wole się miło zaskoczyć niż nastawiać ze macierzyństwo będzie przyjemnym i miłym czasem i potem rozczarowac...
Ania241188, Zpup, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
ingelita wrote:Dziewczyny, jakie wy drobniutkie jesteście, i takie zgrabne brzuszki macie. Ja wyglądam, jakbym miała niedługo rodzic... I dupsko mi się jak u dorodnej murzynki zrobiło:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:40
ingelita, DobrejMysli, Eilleen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wyznaję zasadę ze co kolejne to ulepszony model
Starsza jadła tylko cyca i niespala, mlodsza spała ale nie jadła więc teraz czekam na takie normalne wreszcie które i je i śpi:D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 11:52
Anuleczek, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Z małą było też tak że bardzo chciałam karmić piersią ale nie wyszło. Przez co miałam wyrzuty sumienia i źle się czułam z tym bo wmowiono mi że wtedy się buduje wyjątkowa więź z dzieckiem i myślałam sobie ze jak nie karmię to nie będę miała takiej więzi z nią i poświęcałam jej cały swój czas i tak przyzwyczaiłam do siebie że teraz dalej tylko mama i mama. Także mamy które zostaną mamami pierwszy raz nie dajcie sobie wmówić takich rzeczy jeśli nie dacie rady karmić piersią i mieć wyrzuty sumienia z tego powodu
I tak będzie łączyć was wyjątkowa więź i bez karmienia piersią.
Taka moja podpowiedźingelita, myszka 30 lubią tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Zazdroszczę Wam takich spokojnych dzieci. U nas spanie zawsze słabe. Kolki. Na początku spanie tylko u mnie na rękach a jak odlozylam to za chwilę obudzona. Mleko odrzuciła w wieku 6 miesięcy. Ząbkowanie masakra. Często była chora. Zrobić do tej pory nic nie mogę bo tylko mnie ciągnie żeby się z nią bawić. Nocy całej jeszcze też nie przespala. W jedzeniu też wybredna. Pocieszam się że mówią że drugie jest często przeciwieństwem pierwszego.
tez mam nadzieje, ze drugie bedzie spokojniejsze. Ale zajac moje szczescie to pewnie da nam popalic
Boje sie troche tego wszystkiego, bo jednak zdecydowana wiekszosc czasu jestem sama w domu i nie ma mi kto pomoc.
Mam tez nadzieje ze porod odbedzie sie bez komplikacji, bo pierwsze 1,5 mca tamtym razem to byly chyba najgorsze chwile w moim zyciu.Ania241188, Carolline lubią tę wiadomość
-
Po wizycie
wszystko dobrze, maluszek waży około 138 g, oczywiście z pomiarów większy o prawie tydzień i potwierdza się dalej teoria z chłopcem
także synuś będzie. Pięknie się wiercil, aż miło popatrzeć. Nawet Pani doktor stwierdziła, że chyba popisuje sie przed mamusia
Że mną mąż też był na prenatalnych tylko śmiesznie wyszło bo byłam pewna, że to będzie usg już przez brzuch a tu niespodzianka dopochwowe, więc nawet nie pytałam gin czy może wejść. A tu sama po niego wyszła i zaprosiła do gabinetu, był nieźle zakoczonyA najlepsze było jak gin próbowała maluszka zmusić żeby się przekrecil i zaczęła 'pukać ' ta sonda od usg żeby się przekrecil. Mina męża bezcenna
nesssssa, PLPaulina, nadine24, Ania241188, justyna14, Anuleczek, agania, Gypsy, Dooti, katka/85, Kasiaja, chabasse, DobrejMysli, ingelita, polkosia, Leticia, pumka1990, myszeczka89, Eilleen lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
marcela123 wrote:Po wizycie
wszystko dobrze, maluszek waży około 138 g, oczywiście z pomiarów większy o prawie tydzień i potwierdza się dalej teoria z chłopcem
także synuś będzie. Pięknie się wiercil, aż miło popatrzeć. Nawet Pani doktor stwierdziła, że chyba popisuje sie przed mamusia
Że mną mąż też był na prenatalnych tylko śmiesznie wyszło bo byłam pewna, że to będzie usg już przez brzuch a tu niespodzianka dopochwowe, więc nawet nie pytałam gin czy może wejść. A tu sama po niego wyszła i zaprosiła do gabinetu, był nieźle zakoczonyA najlepsze było jak gin próbowała maluszka zmusić żeby się przekrecil i zaczęła 'pukać ' ta sonda od usg żeby się przekrecil. Mina męża bezcenna
a czemu miałas dopochwowo?
Hmm, powiem szczerze ze nie zazdroszcze siedzenia tam tyle czasu z rozłozonymi nogami... moje usg trwało ponad poł godziny wiec lezenie na plecach i gładzenie po brzuchu było nawet przyjemne -
-
Mi dopochwowo tylko szyjkę będzie oceniać, a maleństwo przez brzuch. Najbardziej śmiać mi się chciało, bo wiadomo wszystkie kremy są dość chłodne, nawet jak stoją w pokoju i jak lekarz polewał mi brzuch tym żelem to byłam nastawiona na napięcie mięśni, a to takie ciepłe było
-
Nie wiem czemu dopochwowe, robiłam prywatnie u innego lekarza i byłam pewna, że to już przez brzuch będzie więc byłam zdziwiona jak kazała mi się rozebrac
coś tam mówiła, że lepiej widac. Jeszcze musiałam mieć podlozone pięści pod tyłek więc pod koniec to czułam, że mi dłonie dretwieja
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja mam zawsze i takie i takie bo mierzy szyjke. Przez brzuch mozna najlepiej pomierzyc jak dziecko ladnie sie ulozy.i lepsze sa zdkecia. Nam ostatnio sie nie udalo bo pionowo "stala".
polkosia lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r