Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, w tej oto chwili pierwszy raz ustąpiono mi miejsca w komunikacji miejskiej
Ania241188, polkosia, ingelita, nesssssa, Dooti, DobrejMysli, niedograna, Kasiaja, pumka1990, edytkaa93, marcela123, Existenz, d'nusia, myszeczka89, agania, Vikaa, Carolline, Gypsy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Dziewczyny, w tej oto chwili pierwszy raz ustąpiono mi miejsca w komunikacji miejskiej
)
stało w kolejce ok 6 osób i ja z córką... nagle słyszę jak kasjerka krzyczy : Pani w ciąży i z dzieckiem zapraszam bez kolejki... A ja to słyszałam ale jakoś nie mogłam sobie uświadomić, że to o mnie chodzi :)Dopiero po chwili się zczaiłam jak wszyscy na mnie popatrzylid'nusia lubi tę wiadomość
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
My już po wizycie
Usg trwało około 20 minut i na szczęście wszystkie parametry w normie.
Wg. usg jest dziś 18tydz+2, mała waży 250g, serduszko bije 144ud/min no i widać było też przez chwilkę buźkę - coś cudownegokolejne usg mamy za miesiąc (polowkowe). Jestem teraz trochę spokojniejsza, chciałabym mieć już ją na rączkach...
Pani dr. nie dołączyła mi tylko do wydruku żadnych zdjęć z usg ale dzwoniłam do przychodni i mam się po nie jutro zglosic..
Dooti, Anuleczek, niedograna, Kasiaja, ingelita, pumka1990, Zolza_, Leticia, marcela123, katka/85, justyna14, Existenz, d'nusia, vanilia120, myszeczka89, Eilleen, Ania241188, PLPaulina, e_mii, Carolline, chabasse, Vikaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lavendova zapytaj lekarza- będziesz wiedzieć czy można czy nie można. Wg mnie nie można bo rozrzedza krew.Ale gdybym chciała wiedzieć na pewno to bym zapytała lekarza.
polkosia lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Heparyna też jest przeciwzakrzepiwa a jednak wiele kobiet w ciąży ją przyjmuje, w tym ja. Różnica to to, że acard przenika przez łożysko, a heparyna nie, dlatego lepiej zrezygnować z acardu. Ja dzis po obiedzie poczułam pierwsze ruchy! Z lewej strony przucha, takie szmyranie! Trwało chwileczke ale wydaje mi sie że to to:) oczywiście tatuś dziecka stwierdził że to niemożliwe i pewnie były to jelita, ale ja w 90 % jestem pewna że to nasza dzidzia:)
ingelita, Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
DobrejMysli wrote:My już po wizycie
Usg trwało około 20 minut i na szczęście wszystkie parametry w normie.
Wg. usg jest dziś 18tydz+2, mała waży 250g, serduszko bije 144ud/min no i widać było też przez chwilkę buźkę - coś cudownegokolejne usg mamy za miesiąc (polowkowe). Jestem teraz trochę spokojniejsza, chciałabym mieć już ją na rączkach...
Pani dr. nie dołączyła mi tylko do wydruku żadnych zdjęć z usg ale dzwoniłam do przychodni i mam się po nie jutro zglosic..
a o bóle pytałaś może?
-
nesssssa, DobrejMysli, Lavendova, Kasiaja, d'nusia, Dooti, myszeczka89, Ania241188, PLPaulina, pumka1990, agania, chabasse, niedograna lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Tak, pytałam też o bóle ale powiedziała mi dr. że o ile nie są one jakieś bardzo mocne, promienujace na inne narządy albo też cykliczne (jak np. skurcze porodowe że co kilka minut) i są związane z macica to nie ma się co nimi przejmować bo to naturalne że nam tak wszystko rośnie i pracuje.
Mnie czasami łapią tam skurcze ale to już drugi lekarz który mnie uspokaja, że to nic poważnego. Ja nawet jeszcze nie brałam na te moje bóle nospy. Nie chce się faszerować lekami. Zawsze kładę się, herbatka w rękę i przechodzi.pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie acardu (aspiryn cardio) to ja ją przyjmuje po tym jak wyszło za niskie białko PAPPa.
Ależ Wam zazdroszczę tych pierwszych ruchówja jeszcze nic nie czuję. A brzuszek juz tez nieco widać, co tydzień z mężem robimy porównawcze zdjęcia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2018, 08:52