Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Dziś zachęcona wózkową rozkminą na forum obejrzałam kilka wózków, ale tylko się przeraziłam, za duży wybór;) oglądałam tego Husky i od razu nasunęło mi się pytanie, czy te skrętne przednie koła da się zablokować, zeby w razie potrzeby nie były
Tak, da się
kozalia lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Dziewczynki co do wyprawki, to zaczynam dopiero myśleć, ale mam chyba pare rzeczy na liście które nie były omawiane, a przynajmniej ja nie zarejestrowałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:21
7w3d 💔 -
Eilleen wrote:Ale co się robi na takich spotkaniach?
I nadal zimno za oknemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:24
Carolline lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ucina mi ciagle już 2 x edytowałam ech :p
Najpierw coś w temacie, który już był czyli wózek. Myśle, na razie po zdjęciach i opiniach z netu, jeszcze nie obejrzałam, ze zdecyduje się na gondole do baby jogger city elite i będę miała wózek mój, ale z gondola baby jogger deluxe. Oprócz tego czaic się będę na promocje krzesła Tripp Trapp i nakładkę newborn na niego wg mnie sprawdza się fajnie. I ostatnie to
Kosz na pieluchy, u nas jest ciagle w uzyciu, ale chce zmienić na nie wymagający specjalnych wkładów. I wg mnie must to do wózka śpiwór dobry zimowy, śpiwór jesienny oraz śpiworek do fotelika do auta. To z rzeczy, na które teraz będę polować w najbliższym czasie. -
Carolline wrote:Ucina mi ciagle już 2 x edytowałam ech :p
Najpierw coś w temacie, który już był czyli wózek. Myśle, na razie po zdjęciach i opiniach z netu, jeszcze nie obejrzałam, ze zdecyduje się na gondole do baby jogger city elite i będę miała wózek mój, ale z gondola baby jogger deluxe. Oprócz tego czaic się będę na promocje krzesła Tripp Trapp i nakładkę newborn na niego wg mnie sprawdza się fajnie. I ostatnie to
Kosz na pieluchy, u nas jest ciagle w uzyciu, ale chce zmienić na nie wymagający specjalnych wkładów. I wg mnie must to do wózka śpiwór dobry zimowy, śpiwór jesienny oraz śpiworek do fotelika do auta. To z rzeczy, na które teraz będę polować w najbliższym czasie.7w3d 💔 -
kozalia wrote:Dziś zachęcona wózkową rozkminą na forum obejrzałam kilka wózków, ale tylko się przeraziłam, za duży wybór;) oglądałam tego Husky i od razu nasunęło mi się pytanie, czy te skrętne przednie koła da się zablokować, zeby w razie potrzeby nie były skrętne?
Widziałam tez ładne łóżeczko, Marcell Klupś, ale nie wiem na co poza wyglądam powinnam zwrócić uwagę?
łóżeczko to dla mnie:
- czy ma zdejmowaną ściankę (można wtedy przystawić do własnego łózka jako dostawkę, a później wykorzystać jako zwykłe łóżko, jak dobierzesz tylko barierkę)
- czy ma wyciągane 2-3 szczebelki, jak dziecko będzie większe, żeby mogło wyjść,
- opuszczana ścianka, taki bajer nie wiem czy jest funkcjonalna,
- szuflada pod spodem - uważam, że jest potrzebna z dwóch powodów, jeden to dodatkowe miejsce do przechowywania, drugie łatwiej umyć niż tam wypychać odkurzacz pod spód
- uwaga na łóżeczka tanie z allegro chodzi mi o farby, którymi jest pomalowane lepiej dopytać,
- i materac czasami dają w gratisie o też trzeba zwrócić uwagę czy nie jest za miękki.
Reszta to moim zdaniem estetyka
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek- czy któraś z was korzystała z wanienki skip hop, albo fisher price z zaczepionym hamaczkami? Mam po córce mega wielka wanienkę ze stelażem i nie było mi w niej łatwo kapać noworodka- pierwsze kąpiele to był dramat i chyba mam uraz bo szukam wanienki która jest mniejsza a te z Hamaczkami wydają się dla mnie idealne...tylko ze one małe...No ale to tak jak wspomńialam „ na potem” mam wielka wanienkę a i duża wannę w lazience..
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
Ogólnie kwestia łóżeczka to bardzo indywidualna sprawa.
Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na jakość wykonania. Rozmiar. Wyjmowane szczebelki..
Bo np szuflada dla mnie to niepotrzebny dodatek.
dziecko będzie miało spory pokój. I wielką szafę która w nim jest.
Więc wolę pod meblami móc odkurzyć.
Ogólnie lubię meble z przeswitem.
Tutaj trzrba się kierować własnym rozumem. I potrzebami.
Uważam że ważniejsze w tej kwestii jest to niech doświadczone mamy pomogą w wyposażeniu łóżeczka:
co myślą o :
- poduszkach
- ochraniaczach
- jaka karuzele polecają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:16
-
Anuleczek wrote:A ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek- czy któraś z was korzystała z wanienki skip hop, albo fisher price z zaczepionym hamaczkami? Mam po córce mega wielka wanienkę ze stelażem i nie było mi w niej łatwo kapać noworodka- pierwsze kąpiele to był dramat i chyba mam uraz bo szukam wanienki która jest mniejsza a te z Hamaczkami wydają się dla mnie idealne...tylko ze one małe...No ale to tak jak wspomńialam „ na potem” mam wielka wanienkę a i duża wannę w lazience..
-
nesssssa wrote:Trzeba być na czczo na morfologię w ciąży??
Morfologia to chyba zawsze na cczo.vanilia120 lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyZawsze jeździłam na wyniki do przychodni na NFZ.. Ale mąż teraz sprzedał swoje auto by inne kupić.. więc ukradł mi moje żeby jeździć do pracy.
I tak mnie wkurza, ze daleko. Ze trzrba ramo wstac. Zimno.
czy nie lepiej jak zrobię prywatnie. Chociaż blisko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:48
-
Carolline wrote:U nas w Norwegii nie wymagają by być na czczo. Tylko jak cukier sprawdzają trzeba.
właśnie tak mi się kołatało po głowie, że do biochemii na pewno na czczo ale na morfologię nie ma to chyba wpływu, ale w sumie ile labów tyle opinii.
-
nick nieaktualnyNo właśnie tak mi się wydawało, że ta farba w łóżeczku będzie koniecznie do sprawdzenia. Wracam z laboratorium, akurat dziś mi się spieszyło, a była kolejka, wiec skorzystałam z plakatu: w ciąży bez kolejki:) miły Pan który mnie przepuścił nie robił problemów
A czytałam super szczegółowa recenzje Huskyego, w zasadzie jestem już zdecydowana. Tylko czy można liczyć na jakieś sezonowe wyprzedaże wózków?