X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki co do wyprawki, to zaczynam dopiero myśleć, ale mam chyba pare rzeczy na liście które nie były omawiane, a przynajmniej ja nie zarejestrowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:27

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziś zachęcona wózkową rozkminą na forum obejrzałam kilka wózków, ale tylko się przeraziłam, za duży wybór;) oglądałam tego Husky i od razu nasunęło mi się pytanie, czy te skrętne przednie koła da się zablokować, zeby w razie potrzeby nie były

Tak, da się :)

kozalia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Dziewczynki co do wyprawki, to zaczynam dopiero myśleć, ale mam chyba pare rzeczy na liście które nie były omawiane, a przynajmniej ja nie zarejestrowałam
    Pochwal sie co masz na liscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:21

7w3d 💔
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Ale co się robi na takich spotkaniach?
    Napewno mierzyć ciśnienie i słuchać tętna maluszka, a poza tym to nie wiem, właśnie się zorientowałam że te terminy pokrywają mi się z terminami wizyt u lekarza, więc pewnie je sobie odpuszczę.

I nadal zimno za oknem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 08:24

Carolline lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucina mi ciagle już 2 x edytowałam ech :p

Najpierw coś w temacie, który już był czyli wózek. Myśle, na razie po zdjęciach i opiniach z netu, jeszcze nie obejrzałam, ze zdecyduje się na gondole do baby jogger city elite i będę miała wózek mój, ale z gondola baby jogger deluxe. Oprócz tego czaic się będę na promocje krzesła Tripp Trapp i nakładkę newborn na niego wg mnie sprawdza się fajnie. I ostatnie to
    Kosz na pieluchy, u nas jest ciagle w uzyciu, ale chce zmienić na nie wymagający specjalnych wkładów. I wg mnie must to do wózka śpiwór dobry zimowy, śpiwór jesienny oraz śpiworek do fotelika do auta. To z rzeczy, na które teraz będę polować w najbliższym czasie.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Ucina mi ciagle już 2 x edytowałam ech :p

Najpierw coś w temacie, który już był czyli wózek. Myśle, na razie po zdjęciach i opiniach z netu, jeszcze nie obejrzałam, ze zdecyduje się na gondole do baby jogger city elite i będę miała wózek mój, ale z gondola baby jogger deluxe. Oprócz tego czaic się będę na promocje krzesła Tripp Trapp i nakładkę newborn na niego wg mnie sprawdza się fajnie. I ostatnie to
    Kosz na pieluchy, u nas jest ciagle w uzyciu, ale chce zmienić na nie wymagający specjalnych wkładów. I wg mnie must to do wózka śpiwór dobry zimowy, śpiwór jesienny oraz śpiworek do fotelika do auta. To z rzeczy, na które teraz będę polować w najbliższym czasie.
    No ja akurat spiworek mam, wiec o tym nie mysle, a warto z takimi zimowymi zakupami sie wstrzymac bo dziecko bedzie.letnie, wiec zdazymy na zywo.sie przekonac co.i jak sie przyda i spokojnie bedzie czas na zakup zimowego spiworka. Ja np na jesien to mialam gruby koc.

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia wrote:
    Dziś zachęcona wózkową rozkminą na forum obejrzałam kilka wózków, ale tylko się przeraziłam, za duży wybór;) oglądałam tego Husky i od razu nasunęło mi się pytanie, czy te skrętne przednie koła da się zablokować, zeby w razie potrzeby nie były skrętne?

Widziałam tez ładne łóżeczko, Marcell Klupś, ale nie wiem na co poza wyglądam powinnam zwrócić uwagę?

łóżeczko to dla mnie:
    - czy ma zdejmowaną ściankę (można wtedy przystawić do własnego łózka jako dostawkę, a później wykorzystać jako zwykłe łóżko, jak dobierzesz tylko barierkę)
    - czy ma wyciągane 2-3 szczebelki, jak dziecko będzie większe, żeby mogło wyjść,
    - opuszczana ścianka, taki bajer nie wiem czy jest funkcjonalna,
    - szuflada pod spodem - uważam, że jest potrzebna z dwóch powodów, jeden to dodatkowe miejsce do przechowywania, drugie łatwiej umyć niż tam wypychać odkurzacz pod spód :P
    - uwaga na łóżeczka tanie z allegro chodzi mi o farby, którymi jest pomalowane lepiej dopytać :),
    - i materac czasami dają w gratisie o też trzeba zwrócić uwagę czy nie jest za miękki.

Reszta to moim zdaniem estetyka :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek- czy któraś z was korzystała z wanienki skip hop, albo fisher price z zaczepionym hamaczkami? Mam po córce mega wielka wanienkę ze stelażem i nie było mi w niej łatwo kapać noworodka- pierwsze kąpiele to był dramat i chyba mam uraz bo szukam wanienki która jest mniejsza a te z Hamaczkami wydają się dla mnie idealne...tylko ze one małe...No ale to tak jak wspomńialam „ na potem” mam wielka wanienkę a i duża wannę w lazience..

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D
    Ogólnie kwestia łóżeczka to bardzo indywidualna sprawa.
    Przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę na jakość wykonania. Rozmiar. Wyjmowane szczebelki.. :)

Bo np szuflada dla mnie to niepotrzebny dodatek.

dziecko będzie miało spory pokój. I wielką szafę która w nim jest. :)
    Więc wolę pod meblami móc odkurzyć.
    Ogólnie lubię meble z przeswitem. :D

Tutaj trzrba się kierować własnym rozumem. I potrzebami. :)

Uważam że ważniejsze w tej kwestii jest to niech doświadczone mamy pomogą w wyposażeniu łóżeczka:
    co myślą o :
    - poduszkach
    - ochraniaczach
    - jaka karuzele polecają. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:16

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za poranek...poszłam zrobić śniadanie i prawie pawia puściłam do sałatki.
    Tyle planów na dziś było, a tu dzień sponsorowany przez słabość, zawrotki i ból głowy.
    Chyba czas skontrolować morfologię.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba być na czczo na morfologię w ciąży??

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    A ja mam pytanie do doświadczonych mamusiek- czy któraś z was korzystała z wanienki skip hop, albo fisher price z zaczepionym hamaczkami? Mam po córce mega wielka wanienkę ze stelażem i nie było mi w niej łatwo kapać noworodka- pierwsze kąpiele to był dramat i chyba mam uraz bo szukam wanienki która jest mniejsza a te z Hamaczkami wydają się dla mnie idealne...tylko ze one małe...No ale to tak jak wspomńialam „ na potem” mam wielka wanienkę a i duża wannę w lazience..
    Nie miałam takiej. Ja miałam wanienka z Ikei. Nie za duża. Tania. I ma antypoślizgowe gumy. Na początku kladlam pod mała pieluche tatrowa i przykrywalam taka namoczona ciepła woda pielucha te miejsca których akurat nie mylam. Aby nie było jej zimno

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Morfologia to chyba zawsze na cczo.

vanilia120 lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Tak

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Tak zawsze musisz być na czczo idąc na morfologię.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jeździłam na wyniki do przychodni na NFZ.. Ale mąż teraz sprzedał swoje auto by inne kupić.. więc ukradł mi moje żeby jeździć do pracy.

I tak mnie wkurza, ze daleko. Ze trzrba ramo wstac. Zimno. :(
    czy nie lepiej jak zrobię prywatnie. Chociaż blisko. :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:48

• Carolline Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Norwegii nie wymagają by być na czczo. Tylko jak cukier sprawdzają trzeba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 09:51

nesssssa lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wyjmowane szczebelki w łóżeczku to my np nie uzylismy tej opcji ani razu a też koniecznie musiałam mieć takie łóżeczko. Mały jak miał 2 lata dostał nowe łóżko i tyleee :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    U nas w Norwegii nie wymagają by być na czczo. Tylko jak cukier sprawdzają trzeba.

właśnie tak mi się kołatało po głowie, że do biochemii na pewno na czczo ale na morfologię nie ma to chyba wpływu, ale w sumie ile labów tyle opinii.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak mi się wydawało, że ta farba w łóżeczku będzie koniecznie do sprawdzenia. Wracam z laboratorium, akurat dziś mi się spieszyło, a była kolejka, wiec skorzystałam z plakatu: w ciąży bez kolejki:) miły Pan który mnie przepuścił nie robił problemów :)

A czytałam super szczegółowa recenzje Huskyego, w zasadzie jestem już zdecydowana. Tylko czy można liczyć na jakieś sezonowe wyprzedaże wózków :P?

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ