Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:I dalej ciągniesz temat ale przecież nie podjudzasz. Między urwisem a ADHD jest znaczna różnica. Jeśli chodzi o dysleksję owszem były ale w minimalnym stopniu, większość rzeczywiście była związana z lenistwem i nieznajomością zasad a teraz jest to nagminne. A co do autyzmu nie było tyle przypadków że każdy by się choć raz w życiu z takim dzieckiem spotkał lub miał z nim do czynienia. Czepiasz się jak ktoś bierze dosłownie Twoje slowa, ale Ty robisz to samo.
Nie mowie ze urwisy i adhd to to samo, tylko ze kiedys nie byly to schorzenia rozpoznane bo nie bylo pojecia adhd wiec dzieci z tym schorzeniem opisywano jako urwisow czy diabelkow
Masz jakies zrodla w literaturze zeby przytoczyc na potwierdzenie tezy swojej ze bylo mniej dysklektykow i autyzmu? To przytocz bo to nowatorskie wnioski
Zaraz sie dowiemy ze schizofremi raka i depresji tez bylo mniej bo nie bylo netuvanilia120, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuleczek wrote:Widzę ze wiele masz z bohaterki ze swojego zdjęcia:-) Ja z tych mniej walecznych- wiec niech będzie ze mój lekarz to kłamczuch.
Nie klamczuch. Ale mogło się coś zmienić i np nie wie..różne rzeczy mogą się zdarzyć..
Ja też przez pomyłkę lekarza dostałam insulinę droższa. -
Hahaha nigdzie nie napisałam że nie było tych chorób bo nie bylo internetu nigdzie... To Twoja nadinterpretacja moich słów i czepianie się by się czepiać i się kłócić. A potem mówisz że nic takiego nie robisz. Napisałam tylko, że bez internetu byliśmy zdrowsi, co miało być przenośnia że nie szukaliśmy sobie chorób. W internecie możesz napisać wszystko a potem Cię cytują i powtarzają to. A jeśli chodzi o badania o które pytasz to obecnie jako pracownik naukowy mogę Ci powiedzieć że możesz opublikować wszystko i to jeszcze w pismach zagranicznych łatwiej przechodzą bzdury. Więc wiedzę radzę czerpać jedynie z książek, czy publikacji recenzowanych i pism naukowych będących wpisanych na listę Filadelfijskiej.
Dwa na potwierdzenie Twojej czepliwosci: napisałam że dysleksja była i autyzm też tylko był tylko bylo tego na tyle mało że się nie spotykalo powszechnie. W przypadku autyzmu nie było go widać na każdym kroku, a dysleksja była tylko w uzasadnionych wypadkach, bardzo ciężko było uzyskać taki papier, a nie tak jak teraz rozdawana na prawo i lewo. Natomiast Ty nadal twierdzisz że napisałam że ich nie było i to przez to że nie było internetu.Carolline lubi tę wiadomość
-
Ja polecam do karmienia rogal i dodatkowo taki schodek, ktory maja dzieci zeby np dostać do umywalki;) kładziemy noge, wtedy dziecko jest wyzej i prostopadle do sutka a nie pod piersią
i 0 bolu kręgosłupa podczas karmienia:)
ingelita, LondyńskieSerduszko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:A mnie zastanawia to że my byliśmy szczepieni normalnie i nie było autyzmu, adhd, dysleksji itd. Ogólnie jak nie było internetu to byliśmy zdrowsi.
Sorry zolza, ale tak to ujelas.
Z drugiej strony to ja nie widze zeby autyzm czy adhd byly tak widoczne na kazdym kroku ale niewazne juznesssssa, juwelka lubią tę wiadomość
-
Eilleen wrote:A taki jak był ostatnio w lidlu? Będzie ok?
No właśnie nie udało mi się wtedy do lidla dotrzeć, więc nie wiem co tam byłoogólnie to lepiej kupić większą niż mniejszą - u mnie te groszki ze środka się trochę spłaszczyły, tym razem zastanowię się nad innym wypełnieniem. Przy większym dziecku to nie przeszkadzało, ale przy maleństwie było trochę mniej wygodnie.
-
Leticia wrote:No właśnie nie udało mi się wtedy do lidla dotrzeć, więc nie wiem co tam było
ogólnie to lepiej kupić większą niż mniejszą - u mnie te groszki ze środka się trochę spłaszczyły, tym razem zastanowię się nad innym wypełnieniem. Przy większym dziecku to nie przeszkadzało, ale przy maleństwie było trochę mniej wygodnie.
-
nick nieaktualnyA ja musiałam oddać poduszkę lidliową, bo po 5 dniach wietrzenia na mrozie dalej waliła klejem
ale kupowałam ją bardziej jako do spania, a nie do karmienia. Choć nie wiem czy w ogóle taka do spania będzie mi potrzebna, najwyżej sobie drugą poduszkę pod brzuch podłożę. Ale na taką do karmienia pewnie się skuszę.
-
Leticia wrote:Ja nie wiem co się dzieje, ale przed chwilą puściłam turbopawia
normalnie wicekról tej ciąży, tylko raz było gorzej. A myślałam, że to już za mną, prawie dwa tygodnie nie rzygalam
może się czymś zatrułam?
Chyba trzeba zmniejszyć porcje. Miejsca coraz mniej, bo dzidzioch coraz więcej zabiera
-
Ja kupiłam sobie rogala do spania - z motherhood i jestem bardzo zadowolona. Śpię z nim od ponad tygodnia (jestem w 17tyg 5dniu) i jest mi dużo wygodniej a podobno im bardziej będzie zaawansowana ciąża tym będzie bardziej pomocny. Chociaż wiem ze nie każdej kobiecie pasuje i się przydaje.
E-ciocie kochane a tak poza tym to byłam dzis u lekarki mojej prowadzącej i USG nie pozostawia złudzeń - na 100^bede miała dwójkę łobuzów. Widać było wszystko idealnie. Mąż dosłownie skakał pod sufit w gabinecie a ja do teraz jestem oszołomiona. Wszyscy dookoła obstawiali chłopców , ja jakoś tak chyba próbowałam zaklinać rzeczywistość i ciagle tylko dziewczynki były mi w głowietakże musze się trochę przestawić z myśleniem ale najważniejsze ze wszystko w porządku, na razie pięknie rosną , serducha mocno biją.
ingelita, Zpup, kozalia, Ania241188, katka/85, d'nusia, Marta..a, Dooti, justyna14, nesssssa, Leticia, Ithildin, Anuleczek, Kasiaja, Gypsy, Qumish, AnkaK90, Paulinaaa, pumka1990, chabasse, Zozza, misia-kasia, Carolline lubią tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:tu nie chodzi o mój pogląd, tylko wypowiadając na polskim forum, gdzie większość z nas mieszka w polsce, mamy takie przepisy a nie inne i nic w sumie na to nie poradzimy, bo nikt z nas wpływu nie ma, przy każdym temacie pokreślasz jaka ta Polska zacofana i co u nas zle. To mi się nie podoba. Patrz, chociaż forum nam się udało. A co do szczepienia, to jest każdej matki/rodzica sprawa indywidualna i tyle.
A jak trzeba to do Polski na badania... hahaha czemu nie w cudownym Wiedniu pełnym Multi Multi:)justyna14, Ada2405, polkosia lubią tę wiadomość
-
Pazyfae wrote:Ja kupiłam sobie rogala do spania - z motherhood i jestem bardzo zadowolona. Śpię z nim od ponad tygodnia (jestem w 17tyg 5dniu) i jest mi dużo wygodniej a podobno im bardziej będzie zaawansowana ciąża tym będzie bardziej pomocny. Chociaż wiem ze nie każdej kobiecie pasuje i się przydaje.
E-ciocie kochane a tak poza tym to byłam dzis u lekarki mojej prowadzącej i USG nie pozostawia złudzeń - na 100^bede miała dwójkę łobuzów. Widać było wszystko idealnie. Mąż dosłownie skakał pod sufit w gabinecie a ja do teraz jestem oszołomiona. Wszyscy dookoła obstawiali chłopców , ja jakoś tak chyba próbowałam zaklinać rzeczywistość i ciagle tylko dziewczynki były mi w głowietakże musze się trochę przestawić z myśleniem ale najważniejsze ze wszystko w porządku, na razie pięknie rosną , serducha mocno biją.
-
Ja tez mam ta C z motherhood i sie juz troche splaszczyla, a niby miała takie super opinię. Żeby nie było waze teraz 53kg więc jakoś specjalnie ciezka nie jestem. Mam ja od stycznia.
Ja zmienię temat. Jakie butelki kupujecie? Nie zależnie czy kp i odciagacie czasami pokarm żeby wasz małżonek mógł też pokarmic czy bedziecie karmić mm. Byłam pewna że avent kupię ale może macie inne opinię6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka