Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na początek też miałam avent. Potem chwile Tt. Ale ostatecznie zmieniłam na lovi. Bo ma miękki smoczek (avent twardy) i przy ząbkowaniu miało to znaczenie. I jak zagęszczalam trochę mleko to lepiej się lovi sprawdzała bo ma jedną większą dziurkę a avent parę małych.
Do tej pory używamy lovi
Zresztą smoczki z lovi też ma z aventu jej też nie pasowały.
Słyszałam że dr Browna są też dobre. Ale to pewnie znowu co dziecko to inna butelka będzie pasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 07:35
-
Lavendova wrote:Ja wizytuje w czwartek. Ciekawe czy dostane prezent na dzien kobiet w postaci poznania plci
a dzisiaj zaczynamy połowę ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 07:41
Zuuziia, edytkaa93, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
Zolza_ wrote:I dalej ciągniesz temat ale przecież nie podjudzasz. Między urwisem a ADHD jest znaczna różnica. Jeśli chodzi o dysleksję owszem były ale w minimalnym stopniu, większość rzeczywiście była związana z lenistwem i nieznajomością zasad a teraz jest to nagminne. A co do autyzmu nie było tyle przypadków że każdy by się choć raz w życiu z takim dzieckiem spotkał lub miał z nim do czynienia. Czepiasz się jak ktoś bierze dosłownie Twoje slowa, ale Ty robisz to samo.
Jak to nie było tyle przypadków? Sądzę, że z racji tego że ani tv ani internet nie były tak powszechne jak dziś to panuje jakieś przekonanie, że kiedyś było tak super a teraz nie.
Teraz po prostu o wszystkim wiemy. Wtedy wiedzieli tylko ci, których problem dotyczył. Nie było fb, grup wsparcia, placówek.Anuleczek, Kasiaja lubią tę wiadomość
-
Ma któraś w wynikach krwi hematokryt 31? Ponoć to już podlega konsultacji z lekarzem ale zastanawiam się co to oznacza? I co się wtedy robi?
Ponoć to coś z gęstością krwi.. może to przez to tak się obniżył ze biorę zastrzyki z heparyny hmmm
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
LondyńskieSerduszko wrote:Ma któraś w wynikach krwi hematokryt 31? Ponoć to już podlega konsultacji z lekarzem ale zastanawiam się co to oznacza? I co się wtedy robi?
Ponoć to coś z gęstością krwi.. może to przez to tak się obniżył ze biorę zastrzyki z heparyny hmmm
Może Ci się jakaś anemia rozwija?
-
justyna14 wrote:Witam sie i ja w 18
meza dzis rano pytam czy wie ktory to tydzien, mowi ze 11 a ja mu ze 18 juz skonczony, zaczynamy dzis 19 a on do mnie "nie widac po Tobie" w takich chwilach kocham go jeszcze bardziej
pytałam się czy się już zastanawiał mówił że nie. Ale coś mi się wierzyć nie chce skoro o imioniu napomknal
bo jak mieliśmy wybrać dla małej do mówił że ciągle czas a teraz już napomnial o tym
-
LondyńskieSerduszko wrote:Ma któraś w wynikach krwi hematokryt 31? Ponoć to już podlega konsultacji z lekarzem ale zastanawiam się co to oznacza? I co się wtedy robi?
Obniżony poziom hematokrytu wskazuje na:
niedokrwistość
ostre lub przewlekłe krwawienia - z przewodu pokarmowego (co sugeruje obecność wrzodów, polipów czy raka jelita grubego), pęcherza moczowego, macicy (np. obfite krwawienia miesięczne) lub będące wynikiem ciężkich urazów
choroby szpiku kostnego, np. białaczka
przewodnienie
ciążę
Z kolei podwyższony hematokryt może wystąpić przy:
odwodnieniu (np. w przebiegu biegunek, wymiotów, nadmiernego pocenia się)
przebywaniu na znacznych wysokościach
czerwienicy prawdziwej
chorobach płuc
chorobach serca
nowotworach nerek
rozległych oparzeniach
przewlekłym paleniu tytoniu
http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/hematokryt-hct-ponizej-i-powyzej-normy-wyniki-hematokrytu_44264.html
Jak dasz lekarzowi wyniki to już będzie wiedział co z nimi zrobića pozostałe wyniki masz w normie? Jak z hemoglobiną?
Czasem takie obniżenia mogą się pojawić, musisz porównać sobie z norma laboratorium. Jak jest duża różnica to zacząć na spokojnie od diety bogatej w żelazo i skontaktować się z lekarzem, a jak mała różnica to spokojnie możesz czekać do wizyty
A sam hemtokryt to udział procentowy czerownych krwinek, jeśli jest 50% to masz 50 % erytrocytów w stosuku do pozostałych składników krwi, u ciebie wychodzi 31%, ale ważne są normy laboratoriumWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 08:38
-
justyna14 wrote:bałabym się co wymyślił
pewnie wkrótce Ci powie. Mojemu wczoraj mówie, że trzeba na zakupy, to kazał szukać sklepów w necie i powiedział ze w weekend możemy jechać
także jakaś poprawa, generalnie jakiś ostatnio miły się zrobił i bardziej troskliwy
obym nie przechwaliła.