Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale się wkurzyłam na kuriera inpost. Dostał paczkę do doręczenia 1 marca. Nie przyjechał. 2 marca też. Czekam i patrzę awizo nie ma. A czasem jak mnie nie było to poprostu zostawial na progu paczkę i pisał smsa że zostawił. Teraz paczki nie było. Wczoraj dzwonię do nich co z paczką bo ciągle status w doręczeniu. A babka mówi że 2 razy próbował dostarczyć kurier i że teraz mam ją sobie odebrać w Gdańsku. No mowie ze nie pojadę prawie 100km do Gdańska i cały czas byłam w domu i że żadnego awizo ani tel ani smsa nie było. Sprawdziła i mówiła że faktycznie nic nie dostałam, że robi interwencję i jeżeli dziś nie dostarczy to mam znowu do nich dzwonić i mi powie co kurier odpowiedział. Pewnie inny gość jeździ i to jakiś debil
-
Ania241188 wrote:Ale się wkurzyłam na kuriera inpost. Dostał paczkę do doręczenia 1 marca. Nie przyjechał. 2 marca też. Czekam i patrzę awizo nie ma. A czasem jak mnie nie było to poprostu zostawial na progu paczkę i pisał smsa że zostawił. Teraz paczki nie było. Wczoraj dzwonię do nich co z paczką bo ciągle status w doręczeniu. A babka mówi że 2 razy próbował dostarczyć kurier i że teraz mam ją sobie odebrać w Gdańsku. No mowie ze nie pojadę prawie 100km do Gdańska i cały czas byłam w domu i że żadnego awizo ani tel ani smsa nie było. Sprawdziła i mówiła że faktycznie nic nie dostałam, że robi interwencję i jeżeli dziś nie dostarczy to mam znowu do nich dzwonić i mi powie co kurier odpowiedział. Pewnie inny gość jeździ i to jakiś debil
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
justyna14 wrote:tabletka to tyle co nic. W poważnych brakach magnezu do 6 tabletek w ciązy się bierze dziennie. A nospa działą rozkurczowo a nie przeciwbólowo.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
niedograna wrote:Ja też w czwartek
a dzisiaj zaczynamy połowę ciąży
Ja tez mam jutro wizytę
Witam kolejny tydzień!Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
edytkaa93 wrote:Ja też słyszałam od wielu osób że avent najlepszy i nawet innych butelek nie biore pod uwage:)
ja teraz kupiłam jedna medele calma, z niej nie leci od razu pokarm tylko trzeba wytworzyć podciśnienie tak jak w piersi, ja zrobię wszystko żeby kp choćby się waliło i paliło
wiec ta butelkę tylko awaryjnie w razie wyjść
Dla tych kp polecam tez woreczki do przechowywania pokarmu i butelki Kiinde, mąż jak zostawał sam zachwalałWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:09
Anuleczek lubi tę wiadomość
-
lu.iza mowie tylko co słyszałam od innych doświadczonych matek, koleżanka ma sklep dziecięcy i też mówiła że avent się najlepiej sprzedaje:) i dlatego też się na to zdecyduje a tak naprawdę wszystko wyjdzie w praniu bo to bedzie moje pierwsze dziecko17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja butelki i smoczki miałam głównie z aventa, laktator też. Ale na początek polecam butelkę Habermann z regulacją wypływu. Poleciła mi ją cdl jak walczyłam o przejście z mm na kp. Butelka ma 3 prędkości wypływu mleka i można ją ustawić tak, że picie z niej będzie dla dziecka bardziej męczące niż z cyca - i tym samym zmniejszamy ryzyko, że będzie wolało butlę z wygody
-
ja z kolei myślałam nad butelką przeciwkolkową dr brown, którą poleciła mi koleżanka. Była z niej super zadowolona ale nie wiem czym się różni od tych z aventa
edit:
W internecie znalazłam:
Jakie są zalety systemu Dr. Brown's?
Pozwala na łagodne przejście z karmienia piersią na karmienie butelką. Wiele dzieci boryka się z problemami przy zamianie piersi na butelkę. Jednym z głównych jest obecność podciśnienia w tradycyjnych butelkach. To podciśnienie zmusza dziecko do innego sposobu ssania niż dotychczasowe. Oryginalny system odpowietrzający Dr. Brown's zapewnia regularne podawanie pokarmu bez obecności podciśnienia czy sztucznych pęcherzyków powietrza. Medycznie potwierdzone zmniejszenie ryzyka infekcji ucha środkowego.
System odpowietrzający usuwa próżnię z wnętrza butelki. Pozostałe butelki zmuszają dziecko do coraz silniejszego ssania co powoduje wzrost ryzyka połykania nadmiaru powietrza. System odpowietrzający zapobiega zasysaniu smoczka, które zakłóca rytm karmienia dziecka. System odpowietrzający umożliwia łagodne przejście powietrza ku górze butelki. W przypadku innych butelek powietrze tworzy sztuczne bąbelki w pokarmie, które są przyczyną wzdęć i bolesnej kolki niemowlęcej. Jedyna butelka z opatentowanym systemem odpowietrzającym, który pozwala cieszyć się twojemu dziecku wygodnym i przyjemnym karmieniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:31
pumka1990 lubi tę wiadomość