X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avent mi się przy pierwszej sprawdził a przy drugiej nie bardzo. Młoda nie lubila mocno ciągnąć i wolala mieksze smoczki bo avent ma dosc twarde. Z mloda mialam różne butelki lovi, tomee tipee, nuka. A te dr browns ktoś zna?

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też używałam Avent przy pierwszym dziecku byłam zadowolona zwłaszcza jak był starszy i ten smoczek trójprzepływowy, przy drugim dziecku nawet nie kombinowałam i też Avent. Teraz przeglądałam Medela i wydają się OK nawet przez dentystów i ortodontow polecana, No i karmienie butelką identyczne jak piersią, dzieciątko się nie „rozleniwia” tylko ta cena :-/
    Magnez to biorę w postaci cytrynianu dwa razy dziennie po 1g w postaci proszku lepiej pobudza niż kawa ;-)

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy butelki aventa, do mojego mleka był ok, ale zapychał się od mm (Bebilon HA jak dobrze pamiętam).

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:27

7w3d 💔
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tomee tipee ale u mnie przejście na butle to był w ogóle maraton , podobnie z uspokajaczem- moja córka nie tolerowała silikonu w buzi a ja już nie dawałam radę z kp bo w 5 mc to karmiłam ja prawie 24/h.Jakw końcu załapała to już poszło i te butelki służyły mi dalej bez zastrzeżeń.Koncowki dokupowaliśmy zależnie od wieku i pamietam ze osobny smoczek był tez do kaszek.
    Tak czy siak mam kilka nowych butelek bo wtedy kupiłam zestaw wiec zmieniać nie będę ale na pewno będę podawała i z cycka i z butli przynajmniej raz na jakiś czas żebym nie musiała przechodzić tego samego co z Oląi żeby dziecko przyzwyczaiło się do silikonu.Dlatego tez smoczek uspokajacz jest na pierwszym miejscu rzeczy potrzebnych do torby do szpitala ;-)

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już chyba wiem skąd ten ból brzucha i wczorajsze wymioty. Przed chwilą zwróciłam cały obiad, więc chyba podłapałam jakiegoś wirusa :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:28

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7w3d 💔
  • szulc.klara Nowa

Wysłany: 7 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja płaciłam za Prevenar 13 z synem, z córką dokładnie to samo. Oboje bez komplikacji po szczepieniu.
    dzieki za info. Justyna14 a powiedz czy po tym szczepieniu w kolejnych latach jakies zapalenia ucha, lub płuc się zdazały?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

7w3d 💔
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    1200 zl? Przesada. Moje byly synflorixem szczepione. Zawiera 10 serotypow a prevnar 7 i bardziej jest na rynek amerykański. Sama zdecyduj.
    Jest tez prevenar 13, my go mieliśmy na 13 różnych pneumokoków

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Avent mi się przy pierwszej sprawdził a przy drugiej nie bardzo. Młoda nie lubila mocno ciągnąć i wolala mieksze smoczki bo avent ma dosc twarde. Z mloda mialam różne butelki lovi, tomee tipee, nuka. A te dr browns ktoś zna?
    Mój synek jak odrzucił jakoś koło 3/4 miesiaca wszystkie butelki to później załapał właśnie brownsa, ja byłam mega zadowolona, więcej mycia bo ma dużo elementów ale faktycznie nie było słychać tych bąbelków i zapowietrzenia jak pił, mógł cała butelkę wypić jakby na jednym wdechu bez konieczności puszczania smoczka żeby wyregulować powietrze

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • szulc.klara Nowa

Wysłany: 7 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Jest tez prevenar 13, my go mieliśmy na 13 różnych pneumokoków

miałam nadzieje, ze po zaszczepieniu na pneumo, te dolegliwosci wlasnie zwiazane u nas z zapaleniem ucha jakos znikna. Ale moze u ciebie to nie było spowodowane pneumokokami?

• e_mii Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja przez dwójke nawet kleik dawałam i nic się nie działo więc nie bardzo wiem jak mógł się od mleka zapchać. Może nie było dobrze rozpuszczone?

To mleko jest trochę bardziej gęste, ma takie kuleczki. Z innym mlekiem nie było problemu. A z tym to na pewno nie była kwestia rozpuszczenia, bo nie raz próbowałam.
    Smoczków do kaszek czy kleików nie próbowałam, bo podawałam łyżeczką.

Właśnie podpatrzyłam w necie i inne dziewczyny też mają problem z aventem i Bebilonem Comfort, więc pewnie tylko to mleko jest jakieś inne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:41

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    La Millou jest genialne :) chociaż ta kura do karmienia sprawdziła mi się najmniej, jest krótka, nie okala dobrze brzucha i podcza karmienia mi zwyczajnie odjeżdżała i w efekcie karmiłam bez :)

Dla mnie to niewypał. Mała, śliska, niewyprofilowana w ogóle. Za taką kasę można kupić naprawdę super poduszkę do karmienia.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, potwierdzony chłopak <3 kluseczka rośnie, waga ok. 220 gram. Któraś rano pytała o hematokryt, przed wizytą odebrałam wyniki morfologii i mam hematokryt równo 3O, hemoglobina też trochę obniżona, czyli początki anemii, dostałam żelazo w tabletkach. Oprócz tego mam brać wapno na tę pokrzywkę na brzuchu i obserwować, najprawdopodobniej to reakcja na zastrzyki.

Anuleczek, Ania241188, Zolza_, edytkaa93, Leticia, chabasse, Qumish, lu.iza, polkosia, e_mii, justyna14, Lavendova, agania, marcela123, siuLa, Ada2405, PLPaulina, pumka1990, ingelita, niedograna, Ithildin, Carolline lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Dooti, ja dziś idę do lekarza bo znów jakiś dyskomfort czuję. Tym razem jednak do innego lekarza niż prowadzący bo nie było miejsc. Więc może czegoś nowego się dowiem. Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy te moje bóle podbrzusza nie są związane z zaparciami. Bo już sama nie ogarniam tego. Może ta lekarka coś nowego mi powie.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj znów na wizycie.. Tym razem prywatnie. Usg zrobione, ale nie było łatwo.. Młoda strasznie fikala i nie dala się dokładnie obejrzeć. Ale wg ginki wszystko ok. Najważniejsze ze dostałam to nieszczęsne skierowanie na ust polowkowe. I mimo ze to prywatna ginka, badanie będę miała bezpłatnie w prywatnej klinice, kto ta ma również jakieś tam miejsca dla NFZ. Oczywiście termin mega odległy ale w widelkach 20-24 się zmieszczę. Wypadło 24.04 czyli 23+2.
    Ni ale żeby nie było za różowo.. Trochę lipa, bo nie dostałam wydruków z usg, ani nie poznałam wagi córeczki, bo ponoć to nie takie istotne, hmm. No ibpo drugie kazała natychmiast odstawić luteine, która przepisał mi na początku inny lekarz. On powiedział, ze Zaczniemy odstawać po 22 tygodniu i to stopniowo, a ona, ze można id razu. I znow.. Zglupialam. Kogo sluchac?. Narazie biorę nadal.. Ale Kurde to tak właśnie jest.. Dwóch lekarzy i dwie opcje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:28

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szulc.klara wrote:
    miałam nadzieje, ze po zaszczepieniu na pneumo, te dolegliwosci wlasnie zwiazane u nas z zapaleniem ucha jakos znikna. Ale moze u ciebie to nie było spowodowane pneumokokami?
    U nas nie było żadnych objawów poszczepiennych, chorób tez później nie wiec ten cytat chyba nie do mnie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dla mnie to niewypał. Mała, śliska, niewyprofilowana w ogóle. Za taką kasę można kupić naprawdę super poduszkę do karmienia.
    Kura nam sprawdzała się do leżenia, do podpierania małego, do jedzenia w łóżku śniadań albo pod laptopa ale do karmienia.... nie :)

polkosia lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ