Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Też używałam Avent przy pierwszym dziecku byłam zadowolona zwłaszcza jak był starszy i ten smoczek trójprzepływowy, przy drugim dziecku nawet nie kombinowałam i też Avent. Teraz przeglądałam Medela i wydają się OK nawet przez dentystów i ortodontow polecana, No i karmienie butelką identyczne jak piersią, dzieciątko się nie „rozleniwia” tylko ta cena
Magnez to biorę w postaci cytrynianu dwa razy dziennie po 1g w postaci proszku lepiej pobudza niż kawa[/url]
-
Ja używałam tomee tipee ale u mnie przejście na butle to był w ogóle maraton , podobnie z uspokajaczem- moja córka nie tolerowała silikonu w buzi a ja już nie dawałam radę z kp bo w 5 mc to karmiłam ja prawie 24/h.Jakw końcu załapała to już poszło i te butelki służyły mi dalej bez zastrzeżeń.Koncowki dokupowaliśmy zależnie od wieku i pamietam ze osobny smoczek był tez do kaszek.
Tak czy siak mam kilka nowych butelek bo wtedy kupiłam zestaw wiec zmieniać nie będę ale na pewno będę podawała i z cycka i z butli przynajmniej raz na jakiś czas żebym nie musiała przechodzić tego samego co z Oląi żeby dziecko przyzwyczaiło się do silikonu.Dlatego tez smoczek uspokajacz jest na pierwszym miejscu rzeczy potrzebnych do torby do szpitala
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Lavendova wrote:Avent mi się przy pierwszej sprawdził a przy drugiej nie bardzo. Młoda nie lubila mocno ciągnąć i wolala mieksze smoczki bo avent ma dosc twarde. Z mloda mialam różne butelki lovi, tomee tipee, nuka. A te dr browns ktoś zna?
-
lu.iza wrote:Jest tez prevenar 13, my go mieliśmy na 13 różnych pneumokoków
miałam nadzieje, ze po zaszczepieniu na pneumo, te dolegliwosci wlasnie zwiazane u nas z zapaleniem ucha jakos znikna. Ale moze u ciebie to nie było spowodowane pneumokokami? -
justyna14 wrote:ja przez dwójke nawet kleik dawałam i nic się nie działo więc nie bardzo wiem jak mógł się od mleka zapchać. Może nie było dobrze rozpuszczone?
To mleko jest trochę bardziej gęste, ma takie kuleczki. Z innym mlekiem nie było problemu. A z tym to na pewno nie była kwestia rozpuszczenia, bo nie raz próbowałam.
Smoczków do kaszek czy kleików nie próbowałam, bo podawałam łyżeczką.
Właśnie podpatrzyłam w necie i inne dziewczyny też mają problem z aventem i Bebilonem Comfort, więc pewnie tylko to mleko jest jakieś inne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:41
-
lu.iza wrote:La Millou jest genialne
chociaż ta kura do karmienia sprawdziła mi się najmniej, jest krótka, nie okala dobrze brzucha i podcza karmienia mi zwyczajnie odjeżdżała i w efekcie karmiłam bez
Dla mnie to niewypał. Mała, śliska, niewyprofilowana w ogóle. Za taką kasę można kupić naprawdę super poduszkę do karmienia.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja po wizycie, potwierdzony chłopak
kluseczka rośnie, waga ok. 220 gram. Któraś rano pytała o hematokryt, przed wizytą odebrałam wyniki morfologii i mam hematokryt równo 3O, hemoglobina też trochę obniżona, czyli początki anemii, dostałam żelazo w tabletkach. Oprócz tego mam brać wapno na tę pokrzywkę na brzuchu i obserwować, najprawdopodobniej to reakcja na zastrzyki.
Anuleczek, Ania241188, Zolza_, edytkaa93, Leticia, chabasse, Qumish, lu.iza, polkosia, e_mii, justyna14, Lavendova, agania, marcela123, siuLa, Ada2405, PLPaulina, pumka1990, ingelita, niedograna, Ithildin, Carolline lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Super Dooti, ja dziś idę do lekarza bo znów jakiś dyskomfort czuję. Tym razem jednak do innego lekarza niż prowadzący bo nie było miejsc. Więc może czegoś nowego się dowiem. Właśnie zaczęłam się zastanawiać czy te moje bóle podbrzusza nie są związane z zaparciami. Bo już sama nie ogarniam tego. Może ta lekarka coś nowego mi powie.
-
Ja wczoraj znów na wizycie.. Tym razem prywatnie. Usg zrobione, ale nie było łatwo.. Młoda strasznie fikala i nie dala się dokładnie obejrzeć. Ale wg ginki wszystko ok. Najważniejsze ze dostałam to nieszczęsne skierowanie na ust polowkowe. I mimo ze to prywatna ginka, badanie będę miała bezpłatnie w prywatnej klinice, kto ta ma również jakieś tam miejsca dla NFZ. Oczywiście termin mega odległy ale w widelkach 20-24 się zmieszczę. Wypadło 24.04 czyli 23+2.
Ni ale żeby nie było za różowo.. Trochę lipa, bo nie dostałam wydruków z usg, ani nie poznałam wagi córeczki, bo ponoć to nie takie istotne, hmm. No ibpo drugie kazała natychmiast odstawić luteine, która przepisał mi na początku inny lekarz. On powiedział, ze Zaczniemy odstawać po 22 tygodniu i to stopniowo, a ona, ze można id razu. I znow.. Zglupialam. Kogo sluchac?. Narazie biorę nadal.. Ale Kurde to tak właśnie jest.. Dwóch lekarzy i dwie opcje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:28
-
szulc.klara wrote:miałam nadzieje, ze po zaszczepieniu na pneumo, te dolegliwosci wlasnie zwiazane u nas z zapaleniem ucha jakos znikna. Ale moze u ciebie to nie było spowodowane pneumokokami?
-
polkosia wrote:Dla mnie to niewypał. Mała, śliska, niewyprofilowana w ogóle. Za taką kasę można kupić naprawdę super poduszkę do karmienia.
polkosia lubi tę wiadomość