X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, to u mnie rotawirus ;] Młoda szczepiona i póki co się trzyma, mam nadzieję, że tak zostanie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wapn suplementujecie? Bo chyba wchodzimy w okres gdzie jest zwiekszone zapotrzebowanie, to nie wiem czy z diety wystarczy a cos za serami nie przepadam...

• ingelita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dlaczego Avent akurat? Ja ich aż tak nie zachwalam ;) ja teraz kupiłam jedna medele calma, z niej nie leci od razu pokarm tylko trzeba wytworzyć podciśnienie tak jak w piersi, ja zrobię wszystko żeby kp choćby się waliło i paliło :) wiec ta butelkę tylko awaryjnie w razie wyjść
    Dla tych kp polecam tez woreczki do przechowywania pokarmu i butelki Kiinde, mąż jak zostawał sam zachwalał :)
    Ja tez polecam Medela Calma, z niej korzystałam w szpitalu, a w domu naturalnie mała przeszła na cyca:) Po odstawieniu Avent, butelka jak butelka, wszystko z nią w porządku :)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A wapn suplementujecie? Bo chyba wchodzimy w okres gdzie jest zwiekszone zapotrzebowanie, to nie wiem czy z diety wystarczy a cos za serami nie przepadam...
    Codziennie zjadłam michę płatków z mlekiem na śniadanie i w sumie jem tylko żółty ser do bułek, bo mięso mi nie idzie :) Magnezu mam chelamag B6, ale biorę go jak mi się przypomni :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz zmienił tabletki na femibion 2, a ponieważ drga mi powieka to dodatkowo biorę magne b6 forte.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam skład tego femibion 2 i zawiera dużo form (żelazo, magnez, cynk) które są bardzo słabo przyswajalne i generalnie drogie tabletki, które mają kiepskie działanie. I w jednej tabletce jest żelazo i magnez, a nie należy tego łączyć bo nie działa. Zalecany jest odstęp 1 godziny pomiędzy nimi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 19:58

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, trzeba samemu zdecydować co do szczepień. A nie każda jelitówka w przedszkolu to rota. Oliwka miała jelitówkę dwa razy i przeszła delikatnie i nieszczepiona. A rotawirusa już gorzej. Wybór należy do każdej z nas :) co by nie było, chcemy jak najlepiej dla naszych dzieci.

Carolline lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.Wszystko ok, szyjka długa, twardnienia póki nie bolą i nie ma innych objawów nie są niepokojące, wiec w razie czego mam wsiąść nospeHmm..lekarz powiedział ze wszystko okej, No i niestety potwierdził ze będzie facet wiec...jesteśmy z córka niepocieszone bo chciałyśmy dziewczynkę :-)Niestety ńie umiem się cieszyć z tego faktu i póki co próbuje pozbierać myśli...Przyznam ze sama po sobie nie spodziewałam się takiej reakcji...Do tego radość tatusia mnie wręcz irytuje.

Ania241188, PLPaulina, chabasse, niedograna lubią tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek, zazdroszczę. Poznasz uroki wychowania i chłopca i dziewczynki.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek, minie kilka dni, oswoisz się i będziesz się cieszyć :) :*

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Ja już po wizycie.Wszystko ok, szyjka długa, twardnienia póki nie bolą i nie ma innych objawów nie są niepokojące, wiec w razie czego mam wsiąść nospeHmm..lekarz powiedział ze wszystko okej, No i niestety potwierdził ze będzie facet wiec...jesteśmy z córka niepocieszone bo chciałyśmy dziewczynkę :-)Niestety ńie umiem się cieszyć z tego faktu i póki co próbuje pozbierać myśli...Przyznam ze sama po sobie nie spodziewałam się takiej reakcji...Do tego radość tatusia mnie wręcz irytuje.

Nie przejmuj sie, odcierp a pozniej jak ci przejdzie i sie przyzwyczaisz do tej mysli to sie napewno bedziesz cieszyc :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:29

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:15

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    A ja bym chciała parke ;)

polkosia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw chciałam dziewczynkę, potem gin zasugerowała że to chłopiec i jakoś tak się zaczęłam tym cieszyć - że to jednak ciekawe musi być wychowywać płeć, której w sumie się nie zna na pewnym poziomie.
    Okazało się jednak, że będzie ta wymarzona dziewczynka. No i teraz się zaczęłam martwić, że jednak wychowanie kobiety to chyba dużo większa odpowiedzialność w jednak "męskim świecie" :D

Oswoisz się pewnie niedługo z płcią maluszka. Mi to też trochę zajęło i to dwukrotnie patrząc na sytuację, którą opisałam :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bylam rozczarowana ze druga dziewczynka, a to najlepsze dziecko pod sloncem i nie wyobrazam sobie miec teraz syna zamist niej. Tym razem uprzedzilam los i sie od poczatku szykuje na trzecia corke, takze u mnie juz rozczarowania nie bedzie :D

• juwelka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek będzie synuś mamusi nawet sobie nie wyobrażasz jak bardzo :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A czy w kazdych wit dla.ciezarnych magnez i zelazo nie sa razem w jednej tabletce?
    Pregna plus ma tylko żelazo, nie wiem jak duphavit.

justyna14 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę i jest taka mamusiowa że hej. Aż powoli mnie to przytłacza. Z resztą ja z mamą też jestem zrzyta. Ale pewnie dlatego że mam 3 starszych braci. Kiedyś nie było usg i mama już była nastawiona że będzie 4 chłopak a ty proszę dziewczynka.:) Ale na przekór urodziłam się nóżkami pierw. Teraz mówiłam mamie że chyba jak dziecko jest ułożone pośladkowo to nie decydują się na poród SN tylko robią cc.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:15

7w3d 💔
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ