Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja widzę po koleżankach, że jednak synusiów rozpieszczają zdecydowanie bardziej
Chyba dziewczyny, świadomie czy podświadomie, szykuje się na to, że muszą być twarde i silne. A biednym mężczyzną zawsze ktoś się zaopiekuje - jak nie mamusia, to żona
justyna14, ingelita lubią tę wiadomość
-
Ja jakoś zawsze miałam w głowie chłopca i będzie synuś. Z córeczki też bym się cieszyła, ale zawsze myślałam o chłopcu.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
justa1509 wrote:Pregna plus ma tylko żelazo, nie wiem jak duphavit.
Ja brałam pregnę plus i lekarz kazał zmienić bo nie ma magnezu właśnie. A mi zaczęła drgać powieka.
A co do ceny to wszystkie są drogie... pregna plus też jest droga.
Zaczęłam szukać o tym wykluczaniu się ale znalazłam tylko, ze żelazo kłóci się z miedzią. No i ten femibion nie ma dużo więcej, jest ten magnez plus witaminy B. Zresztą zobaczymy, za tydzień będę robić morfologię to wyjdzie czego brakuje6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
justyna14 wrote:Dobrze ze piszesz, zaraz zobacze co ja lykam i co mam w skaldzie. Czyli najlepiej jak magnezu nie ma i lykac oddzielnie?
Edit. Lykam pregne.plus teraz.Lavendova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też po wizycie, u mnie za to ma być dziewczynka, z planowanym terminem porodu na 18.08. Anuleczek, chętnie bym się zamieniła, bo cały czas nastawiałam się na chłopca;)
Co do odstawiania progesteronu, ginka zmniejszyła mi dawkę dupka, luteina ma zostać do 24 tyg, profilaktycznie żeby się szyjka nie skracała.Ania241188, Dooti, Lavendova, DobrejMysli, pumka1990, niedograna lubią tę wiadomość
-
Anuleczek wrote:Ja już po wizycie.Wszystko ok, szyjka długa, twardnienia póki nie bolą i nie ma innych objawów nie są niepokojące, wiec w razie czego mam wsiąść nospeHmm..lekarz powiedział ze wszystko okej, No i niestety potwierdził ze będzie facet wiec...jesteśmy z córka niepocieszone bo chciałyśmy dziewczynkę :-)Niestety ńie umiem się cieszyć z tego faktu i póki co próbuje pozbierać myśli...Przyznam ze sama po sobie nie spodziewałam się takiej reakcji...Do tego radość tatusia mnie wręcz irytuje.
będzie parka
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusta1509 wrote:Lepiej brac go osobno i zelazo żeby nie było w formie nieprzyswajalnej. Najlepiej poczytać które formy są przyswajalne, a które nie. Bo szkoda łykać tabletki, które mało dają. Zanim zdecydowalam się na pregnę to mąż całe dnie czytał, które formy są najlepsze
A bierzesz Pregne DHA do tego? W jakiej dawce 1 czy 2 kapsułki? Czy bierzesz tylko witaminy? -
Czy któraś z was dostała zalecenie brania Duphastonu na późniejszym etapie ciąży?
Ja zaraz skończę 16 tydzień i w sumie dostałam receptę taką na wszelki wypadek gdyby bóle się nasilały.
Miałam kłujący ból jakby jajnika. Teraz on przeszedł, ale za to mam wrażenie że boli mnie wszystko.
Tylko kurde nie wiem na ile to bóle od kręgosłupa, bo ostatnio mi potwornie dokuczają.
Jestem w trakcie przeprowadzki i wiadomo, że nie dźwigam mega ciężarów ale coś tam noszę plus dużo się schylam
Boli z tyłu, ale czasem przez chwilę mam wrażenie że z przodu.
A nie chcę tego brać niepotrzebnie bo później chyba nie można nagle odstawić to raz, a dwa jakoś objawy uboczne podobno upierdliwe.
-
nick nieaktualny
-
niedograna wrote:Ja mam synka i potwierdzam, że chłopcy to są takie mami synki. Takie kochane przytulaski. Aż boję się jak mała się urodzi, że będzie wielka zazdrość.
A dajecie jakieś prezenty starszym od urodzonego dziecka?
Nie pomyślałam o tym, ale to super pomysł! Dzięki!
Ja ciagle myślę o tym, co zrobić, żeby córka nie poczuła się pokrzywdzona pojawieniem się siostry. Nie jest typem przylepy, jest pewna siebie, niezależna i w typie „Zosi Samosi”, ale jest tez przyzwyczajona do bycia jedyną gwiazdą
-
Moja to straszna przylepa. Tylko mama i mama. A o tym pomyśle z prezentami dla starszych to czytałam na forum Mamy Mamom. Jest to fajny pomysł. Moja strasznie lubi dzieci. Lalki wozi we wózku przewija pampersy karmi je. A jak widzi w sklepie małe dzieci to tylko "dzidzia" "dzidzia" także podejrzewam że nie będzie zazdrosna a będzie chciała dużo pomagać i przebywać z rodzeństwem
Dziś już trzeci raz śniło mi się że urodze córkę. Tylko tym razem jak mąż się dowiedział to się wkurzył bo chciał synka. :p
-
edytkaa93 wrote:Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet mamusie:)
STO Lat kobitki - Mamusie!
Jakie macie dziś plany?
My idziemy sobie do restauracji na coś dobregoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 07:57
justyna14 lubi tę wiadomość