Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Leticia wrote:Justa, pamiętaj, żeby robić sobie przerwy co ok. 2 godziny na rozprostowanie nóg i lekką gimnastykę
Długotrwałe siedzenie w jednej pozycji może powodować skurcze macicy.
Moje kolana mają taki zegar w środku, co mi przypomina o postojach -
nesssssa wrote:Czy któraś z was dostała zalecenie brania Duphastonu na późniejszym etapie ciąży?
Ja zaraz skończę 16 tydzień i w sumie dostałam receptę taką na wszelki wypadek gdyby bóle się nasilały.
Miałam kłujący ból jakby jajnika. Teraz on przeszedł, ale za to mam wrażenie że boli mnie wszystko.
Tylko kurde nie wiem na ile to bóle od kręgosłupa, bo ostatnio mi potwornie dokuczają.
Jestem w trakcie przeprowadzki i wiadomo, że nie dźwigam mega ciężarów ale coś tam noszę plus dużo się schylam
Boli z tyłu, ale czasem przez chwilę mam wrażenie że z przodu.
A nie chcę tego brać niepotrzebnie bo później chyba nie można nagle odstawić to raz, a dwa jakoś objawy uboczne podobno upierdliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:20
nesssssa lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja brałam dupka 2x1, bo miałam plamienia, brała równy miesiąc, po miesiącu skończyło mi się ostatnie opakowanie, zapomniałam załatwić sobie receptę i lekarka kazała mi odstawić, w ostatni dzień wzięłam tylko jedną tabletkę i w sumie nic mi nie było. Tylko, że u mnie te plamienia to tez nie wiadomo dlaczego były.
-
Anuleczek wrote:Ja już po wizycie.Wszystko ok, szyjka długa, twardnienia póki nie bolą i nie ma innych objawów nie są niepokojące, wiec w razie czego mam wsiąść nospeHmm..lekarz powiedział ze wszystko okej, No i niestety potwierdził ze będzie facet wiec...jesteśmy z córka niepocieszone bo chciałyśmy dziewczynkę :-)Niestety ńie umiem się cieszyć z tego faktu i póki co próbuje pozbierać myśli...Przyznam ze sama po sobie nie spodziewałam się takiej reakcji...Do tego radość tatusia mnie wręcz irytuje.
Nie dziwie Ci się, najgorzej jak już się na coś człowiek nastawi. Mi wszyscy mówili ze będą chłopaki ale ja uparcie nastawiałam się na dziewczynki. Wybierałam kolory do sypialni ,oglądałam dodatki . Jak okazało się ze chłopaki to mało się nie popłakałam w gabinecie a mój mąż za to skakał pod sufit. Minęły dwa dni i już sobie nie wyobrażam ze mogłoby być inaczej. Każda mama która ma syna mówi mi ze wręcz nie chciałaby córki i na odwrót bo zawsze się jakoś już chyba tak człowiek przyzwyczaja. Chłopak zawsze będzie miał łatwiej w życiu a jeśli będzie się poświęcało czas itp to również będzie silnie związany z rodzicami. Zreszta Ty będziesz miała porównanie wiec w ogóle super, u mnie już raczej pozamiatanePCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Anuleczek, trochę rozumiem Twoje rozczarowanie, bo sama też marzyłam o dziewczynce i jak gin na usg powiedział ze jego zdaniem to chłopiec, to troszke mi było szkoda. Chociaz w 13 tc prawdopodobienstwo błedu jest dosc spore, to juz jestem oswojona z ta myślą, że bedzie chłopiec i wiem, ze będzie fajnie
Za drugim razem moze uda sie dziewczynka (moze wtedy zainteresuje sie "metodami na dziewczynke"), bo ideałem byłoby miec kiedys parke
Dooti lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Mała ostatnio miała i byliśmy u lekarza i lekarz mówił że tak do tygodnia się wykluwa zanim mogą objawy wystąpić. Mnie mała zaraz zaraziła. Także ustrzec się idzie jedynie przez brak kontaktu
no nic, pomyślimy co to zrobić. Bo teraz nie mogę pozwolić sobie na zwolnienie kilkudniowe....
-
nick nieaktualnyMnie mąż tak nakręca, że to będzie chłopak, że chyba ciężko mi będzie przyjąć do wiadomości że dziewczynka.
W poniedziałek liczę już na jakieś wieści co do plci.
Ostatnio też zauważyłam u siebie brzuszek. Niby nie duży. Ale już tak odstaje cały dzień. Wciągnąć się nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 11:19
-
Ja obkupiłam się w legginsy na Allegro, u tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/ocieplane-legginsy-ciazowe-leginsy-zimowe-s-36-i6461851087.html?snapshot=MjAxOC0wMy0wMlQxNToxOToyMy4yNjdaO2J1eWVyOzQzMzYwMDU3N2RhNmYxM2JiMTE2ODI4ODBhOTZjMjUxNWM0MjUzMTYwN2YzYjYxNjQ2YzZlNDgwOTkwMjU0MmY%3D
Brałam od nich legginsy też w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona! Jest dużo kolorów i wzorów do wyboru, można kupić takie, że wyglądają jak normalne spodnieCenowo wychodzą korzystniej niż sieciówki, a na mnie akurat jakoś lepiej leżą
/Koniec reklamygosia.kak, pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po polowkowym usg. Bedzie druga ksiezniczka z czego nie ukrywam sie bardzo ciesze, malutka miala 204 gr na 18-2, termin porodu potwierdzony po pierwszym usg na 7.08. Malutka cala zdrowa, ja mam tylko lozysko brzeznie przodujace. Za miesiac kontrola lozyska i kciuki, zeby sie podnioslo, bo jak nie to pod koniec ciazy bedzie przebojowo. Co do KP, nadal karmie, u mnie po cc 2 dni zajelo zalapanie karmienia i od tamtej pory poszlo z gorki. Ruchy czuje nadal bardzo slabo. W sumie to nie jestem pewna czy w ogole. W pierwszej ciazy poczulam dobrze po 20 tygodniu, chyba w 22 dokladniej.
PLPaulina, Leticia, Ania241188, e_mii, Qumish, Zpup, niedograna, justyna14, Existenz, Dooti, chabasse, Anuleczek, kozalia, d'nusia, agania, Eilleen lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:zapalenie ucha syn miał dwa razy ale u niego to było od kataru, bo katar nie spływał nosem w ogóle do 2 roku życia aż badania robiliśmy. Córka nie miała nic. W tym roku byli chorzy i szmery już na płucach było słychać ale w pore dostali antybiotyk więc jako takiego zapalenia płuc nie było. Generalnie chorują mi dopiero teraz jak syn poszedł do przedszkola. Generalnie jak dziecko puścisz do żłobka albo przedszkola to będzie chorować i przynosić zarazki a ten rok był wyjątkowy jeśli chodzi o epidemie grypy i różne wirusy.
hej, myslałam ze po szczepieniu na pneumo wiekszosc tygo chorowania odprzedszkolnego i szkolnego odchodzi calkowicie. chyba sie myliłam? jak to jest u was? -
Aż z ciekawości sprawdziłam swoje witaminy które brałam w pierwszym trymestrze i tam magnez i żelazo są rozbite na dwie osobne kapsułki. Brałam mama Premium acriv od doppelherz. Przestalam bo kiepsko się po nich czułam, a wyniki i tak miałam ok. Położna mówiła, że dzieci na suplementach są bardziej nabite- zazwyczaj większe poprostu
w pierwszej ciąży nie brałam nic prócz żelaza i magnezu no i kwas foliowy a dzidzia zdrowa. Teraz brałam póki karmiłam piersią co by nic nie zbrakło.
-
Ja już po wizycie. Laura ma 250g. Dziewczynka pozostaje dziewczynką
Przy badaniu ładnie spała. A w poniedziałek będę mieć zakładany pessar. Szyjka od ostatniej wizyty mi się skróciła i ma około 2,3cm. I do poniedziałku oczywiście oszczędny tryb życia. Ale lekarz powiedział, że mam się nie przejmować, bo tak to jest wszystko dobrze.
Leticia, pumka1990, justyna14, Carolline, PLPaulina, chabasse, Anuleczek, kozalia, DobrejMysli, Kasiaja, polkosia, d'nusia, Ada2405, Ada2405, Ada2405, Eilleen lubią tę wiadomość