X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, pamiętaj, żeby robić sobie przerwy co ok. 2 godziny na rozprostowanie nóg i lekką gimnastykę :) Długotrwałe siedzenie w jednej pozycji może powodować skurcze macicy.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Justa, pamiętaj, żeby robić sobie przerwy co ok. 2 godziny na rozprostowanie nóg i lekką gimnastykę :) Długotrwałe siedzenie w jednej pozycji może powodować skurcze macicy.
    Specjalnie na drogę nie bierzemy jedzenia, bo wolimy sobie coś kupić po drodze, właśnie po to żeby się rozprostować, a na czas podróży mamy tylko przekąski. Za długo na tyłku nie usiedzę, więc musimy się zatrzymywać :D
    Moje kolana mają taki zegar w środku, co mi przypomina o postojach :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Czy któraś z was dostała zalecenie brania Duphastonu na późniejszym etapie ciąży?
    Ja zaraz skończę 16 tydzień i w sumie dostałam receptę taką na wszelki wypadek gdyby bóle się nasilały.
    Miałam kłujący ból jakby jajnika. Teraz on przeszedł, ale za to mam wrażenie że boli mnie wszystko.
    Tylko kurde nie wiem na ile to bóle od kręgosłupa, bo ostatnio mi potwornie dokuczają.
    Jestem w trakcie przeprowadzki i wiadomo, że nie dźwigam mega ciężarów ale coś tam noszę plus dużo się schylam :/
    Boli z tyłu, ale czasem przez chwilę mam wrażenie że z przodu.
    A nie chcę tego brać niepotrzebnie bo później chyba nie można nagle odstawić to raz, a dwa jakoś objawy uboczne podobno upierdliwe.
    Ja mam nadal od poczatku dupka tyle ze teraz mniej 2x1 i lutke 2x1 nic mi nie dolega i za kazda wizyta przepisuje. Mam brac wszystko do konca .... zapobiegawczo my z corka wczoraj kwiaty dostalysmy bo wyjechal do pracy... na swieta przyjedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 08:20

nesssssa lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam dupka 2x1, bo miałam plamienia, brała równy miesiąc, po miesiącu skończyło mi się ostatnie opakowanie, zapomniałam załatwić sobie receptę i lekarka kazała mi odstawić, w ostatni dzień wzięłam tylko jedną tabletkę i w sumie nic mi nie było. Tylko, że u mnie te plamienia to tez nie wiadomo dlaczego były.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Ja już po wizycie.Wszystko ok, szyjka długa, twardnienia póki nie bolą i nie ma innych objawów nie są niepokojące, wiec w razie czego mam wsiąść nospeHmm..lekarz powiedział ze wszystko okej, No i niestety potwierdził ze będzie facet wiec...jesteśmy z córka niepocieszone bo chciałyśmy dziewczynkę :-)Niestety ńie umiem się cieszyć z tego faktu i póki co próbuje pozbierać myśli...Przyznam ze sama po sobie nie spodziewałam się takiej reakcji...Do tego radość tatusia mnie wręcz irytuje.

Nie dziwie Ci się, najgorzej jak już się na coś człowiek nastawi. Mi wszyscy mówili ze będą chłopaki ale ja uparcie nastawiałam się na dziewczynki. Wybierałam kolory do sypialni ,oglądałam dodatki . Jak okazało się ze chłopaki to mało się nie popłakałam w gabinecie a mój mąż za to skakał pod sufit. Minęły dwa dni i już sobie nie wyobrażam ze mogłoby być inaczej. Każda mama która ma syna mówi mi ze wręcz nie chciałaby córki i na odwrót bo zawsze się jakoś już chyba tak człowiek przyzwyczaja. Chłopak zawsze będzie miał łatwiej w życiu a jeśli będzie się poświęcało czas itp to również będzie silnie związany z rodzicami. Zreszta Ty będziesz miała porównanie wiec w ogóle super, u mnie już raczej pozamiatane ;)

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest jakiś sposób żeby nie załapać jelitówki? U teściów chcą nas odwiedzić znajomi, a u nich w domu wszyscy z jelitówką... Co prawda oni sami są zdrowi, ale nie wiem czy zarazy nie rozsiewają...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała ostatnio miała i byliśmy u lekarza i lekarz mówił że tak do tygodnia się wykluwa zanim mogą objawy wystąpić. Mnie mała zaraz zaraziła. Także ustrzec się idzie jedynie przez brak kontaktu

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek, trochę rozumiem Twoje rozczarowanie, bo sama też marzyłam o dziewczynce i jak gin na usg powiedział ze jego zdaniem to chłopiec, to troszke mi było szkoda. Chociaz w 13 tc prawdopodobienstwo błedu jest dosc spore, to juz jestem oswojona z ta myślą, że bedzie chłopiec i wiem, ze będzie fajnie :)

Za drugim razem moze uda sie dziewczynka (moze wtedy zainteresuje sie "metodami na dziewczynke" :D ), bo ideałem byłoby miec kiedys parke ;)

Dooti lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mała ostatnio miała i byliśmy u lekarza i lekarz mówił że tak do tygodnia się wykluwa zanim mogą objawy wystąpić. Mnie mała zaraz zaraziła. Także ustrzec się idzie jedynie przez brak kontaktu
    Ja zawsze łapie, jak już wszyscy zdrowi :/ no nic, pomyślimy co to zrobić. Bo teraz nie mogę pozwolić sobie na zwolnienie kilkudniowe....

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa marne szanse na niezarazenie się jeśli pradkuja. Ale możesz spróbować stosować przed kilka dni przed odwiedzinami probiotyki. Maseczki nie proponuje żeby głupio nie wyszło.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciąż biorę duphaston ze względu na krwiaka i ciągłe plamienia i obstawiam że tak szybko nie przestanę :/

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj 20% w hm na dział damski także polecam. Ja legi ciążowe dokupie bo mam tylko jedne i dżinsy tyljo zastanawiam się które :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tym h&m to tylko dzisiaj promocja czy dłużej?

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż tak nakręca, że to będzie chłopak, że chyba ciężko mi będzie przyjąć do wiadomości że dziewczynka. :D :D

W poniedziałek liczę już na jakieś wieści co do plci.:) :) :)
    Ostatnio też zauważyłam u siebie brzuszek. Niby nie duży. Ale już tak odstaje cały dzień. Wciągnąć się nie chce. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 11:19

• Leticia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obkupiłam się w legginsy na Allegro, u tego sprzedawcy:
    http://allegro.pl/ocieplane-legginsy-ciazowe-leginsy-zimowe-s-36-i6461851087.html?snapshot=MjAxOC0wMy0wMlQxNToxOToyMy4yNjdaO2J1eWVyOzQzMzYwMDU3N2RhNmYxM2JiMTE2ODI4ODBhOTZjMjUxNWM0MjUzMTYwN2YzYjYxNjQ2YzZlNDgwOTkwMjU0MmY%3D

Brałam od nich legginsy też w pierwszej ciąży i byłam bardzo zadowolona! Jest dużo kolorów i wzorów do wyboru, można kupić takie, że wyglądają jak normalne spodnie ;) Cenowo wychodzą korzystniej niż sieciówki, a na mnie akurat jakoś lepiej leżą ;)

/Koniec reklamy :D

gosia.kak, pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm tylko dzisiajj. Promo na Dzien kobiet:)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po polowkowym usg. Bedzie druga ksiezniczka z czego nie ukrywam sie bardzo ciesze, malutka miala 204 gr na 18-2, termin porodu potwierdzony po pierwszym usg na 7.08. Malutka cala zdrowa, ja mam tylko lozysko brzeznie przodujace. Za miesiac kontrola lozyska i kciuki, zeby sie podnioslo, bo jak nie to pod koniec ciazy bedzie przebojowo. Co do KP, nadal karmie, u mnie po cc 2 dni zajelo zalapanie karmienia i od tamtej pory poszlo z gorki. Ruchy czuje nadal bardzo slabo. W sumie to nie jestem pewna czy w ogole. W pierwszej ciazy poczulam dobrze po 20 tygodniu, chyba w 22 dokladniej.

PLPaulina, Leticia, Ania241188, e_mii, Qumish, Zpup, niedograna, justyna14, Existenz, Dooti, chabasse, Anuleczek, kozalia, d'nusia, agania, Eilleen lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • szulc.klara Nowa

Wysłany: 8 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    zapalenie ucha syn miał dwa razy ale u niego to było od kataru, bo katar nie spływał nosem w ogóle do 2 roku życia aż badania robiliśmy. Córka nie miała nic. W tym roku byli chorzy i szmery już na płucach było słychać ale w pore dostali antybiotyk więc jako takiego zapalenia płuc nie było. Generalnie chorują mi dopiero teraz jak syn poszedł do przedszkola. Generalnie jak dziecko puścisz do żłobka albo przedszkola to będzie chorować i przynosić zarazki a ten rok był wyjątkowy jeśli chodzi o epidemie grypy i różne wirusy.

hej, myslałam ze po szczepieniu na pneumo wiekszosc tygo chorowania odprzedszkolnego i szkolnego odchodzi calkowicie. chyba sie myliłam? jak to jest u was?

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż z ciekawości sprawdziłam swoje witaminy które brałam w pierwszym trymestrze i tam magnez i żelazo są rozbite na dwie osobne kapsułki. Brałam mama Premium acriv od doppelherz. Przestalam bo kiepsko się po nich czułam, a wyniki i tak miałam ok. Położna mówiła, że dzieci na suplementach są bardziej nabite- zazwyczaj większe poprostu :) w pierwszej ciąży nie brałam nic prócz żelaza i magnezu no i kwas foliowy a dzidzia zdrowa. Teraz brałam póki karmiłam piersią co by nic nie zbrakło.

• niedograna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Laura ma 250g. Dziewczynka pozostaje dziewczynką :) Przy badaniu ładnie spała. A w poniedziałek będę mieć zakładany pessar. Szyjka od ostatniej wizyty mi się skróciła i ma około 2,3cm. I do poniedziałku oczywiście oszczędny tryb życia. Ale lekarz powiedział, że mam się nie przejmować, bo tak to jest wszystko dobrze.

Leticia, pumka1990, justyna14, Carolline, PLPaulina, chabasse, Anuleczek, kozalia, DobrejMysli, Kasiaja, polkosia, d'nusia, Ada2405, Ada2405, Ada2405, Eilleen lubią tę wiadomość

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ