Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie - czy jak wam się ta macica stawia to tak ze czujecie jakby twarda piłkę w brzuchu i tak w tym brzuchu jakby ciasno aż się niedobrze robi? Ja z tamtej ciąży nie pamietam czegoś takiego a zauważyłam ze wieczorami twardnieje mi mocno brzuch na godzinę czy dwie- ale nic mnie nie boli tylko niedobrze mi trochę. Wczoraj wieczorem ta piłka mi tak „wyszła” ze jak leżałam to wyraźnie czułam akrobacje maluszka- najpierw pukanie a później normalnie czułam jak szaleje „ w środku”.Takie to dziwne ze czuje dzidziusia przy twardnienia brzucha ale poprzedni raz tez czułam ruchy jak brzuch mi stwardniał...Macie tez tak???? Bo dla mnie to dosyć nowe doświadczenie...
Ania241188 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Magnez biorę codziennie wieczorem 1 tabletkę i wczoraj tez wzięłam ale jakoś chyba nie działa na to twardnienie...Co do nospy- gdyby bolało to bym pewnie wzięła.Zapytam dziś lekarza zobaczymy co na to powie...Do wizyty 7,5 h.Rany mam nadzieje ze dziś poznam płeć- tak się na to nastawilam ze jak się nie da podejrzeć to chyba się zdołuję..
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Wyglada na to, że to moje bóle nie mają podłoża ginekologicznego, uff
Dostałam luteinę, ale to tak profilaktycznie.
Przy okazji poprosiłam, żeby zerknął maluchowi między nogimałe siedziało po turecku, więc pewności nie ma, ale wygląda na dziewczynkę
kazał się jednak nie przyzwyczajać do tej myśli, bo chłopiec siedząc po turecku mógł sobie co nieco przygnieść
Mocniej powalczymy na kolejnej wizycie, dziś tylko tak na szybko było.
Marta..a, kozalia, Ithildin, PLPaulina, AnkaK90, justyna14, niedograna, Dooti, ingelita, nesssssa lubią tę wiadomość
-
A z tym twardnieniem macicy to rzeczywiście jest takie uczucie jakby zamieniała się w kamień. Natomiast godzina bez przerwy to długo, myślę, że trzeba to sprawdzić u lekarza.
Same twardnienia nie są niczym groźnym, ale czasem mogą skutkować skracaniem szyjki, więc koniecznie powiedz o tym ginowi.
-
Ania241188 wrote:Myśmy wybrali szczepionki 6w1 i pneumokoki. Na rotawirusy też się nie zdecydowała właśnie z tych względów co piszesz. Położna też odradzala nam na rota szczepić.
Gorączkę dostała po ostatnim szczepieniu 6w1 ale tylko jeden dzień. Tak też dobrze przeszła szczepienia.
A na pneumokoki jaka wybrac szczepionke bezplatna Synflorix czy platna Prevenar? Ta platna to około 1200 zł w portfelu mniej. -
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:1200 zl? Przesada. Moje byly synflorixem szczepione. Zawiera 10 serotypow a prevnar 7 i bardziej jest na rynek amerykański. Sama zdecyduj.
Ja szczepiłam Prevenarem. Z tego co mi wiadomo, to właśnie on zawiera więcej serotypów. Za szczepienie płaciłam w przychodni około 300 za jedną dawkę. -
Anuleczek wrote:A ja mam pytanie - czy jak wam się ta macica stawia to tak ze czujecie jakby twarda piłkę w brzuchu i tak w tym brzuchu jakby ciasno aż się niedobrze robi? Ja z tamtej ciąży nie pamietam czegoś takiego a zauważyłam ze wieczorami twardnieje mi mocno brzuch na godzinę czy dwie- ale nic mnie nie boli tylko niedobrze mi trochę. Wczoraj wieczorem ta piłka mi tak „wyszła” ze jak leżałam to wyraźnie czułam akrobacje maluszka- najpierw pukanie a później normalnie czułam jak szaleje „ w środku”.Takie to dziwne ze czuje dzidziusia przy twardnienia brzucha ale poprzedni raz tez czułam ruchy jak brzuch mi stwardniał...Macie tez tak???? Bo dla mnie to dosyć nowe doświadczenie...
-
nick nieaktualny
-
Ostatnio też to zauważyłam, macica mi się stawia głównie w nocy. Przy przekręcaniu się czuję bardzo twardy brzuch. W pierwszej ciąży też bardzo szybko to mi się zaczęło, brałam tonę nospy, magnezu i luteiny. Teraz zaczęłam brać magnez, ale zaczyna mnie to martwić. Za tydzień mam wizytę, na pewno o to zapytam.
-
szulc.klara wrote:A na pneumokoki jaka wybrac szczepionke bezplatna Synflorix czy platna Prevenar? Ta platna to około 1200 zł w portfelu mniej.
-
Ja tez szczepilam prevenarem 13-koszt jednej dawki wynosił 250 zł ( trzeba poszukać bo apteki maja różne ceny). Tej bezpłatnej nie znam ale jeśli jest podobna w składzie to pewnie wybrałabym bezpłatna.
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
Zolza_ wrote:A mnie zastanawia to że my byliśmy szczepieni normalnie i nie było autyzmu, adhd, dysleksji itd. Ogólnie jak nie było internetu to byliśmy zdrowsi.
-
gosia.kak wrote:ja już mam upatrzoną taką poduszke "kure" z La millou
chociaż ta kura do karmienia sprawdziła mi się najmniej, jest krótka, nie okala dobrze brzucha i podcza karmienia mi zwyczajnie odjeżdżała i w efekcie karmiłam bez