Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lavendova wrote:Chyba tylko w polsce szczepi sie noworodki na gruźlicę. Nie rozumiem tego. Szczepionka uznana jest za przestarzała i nic nie wnoszaca a w pl nadal super sie ma.
juwelka lubi tę wiadomość
-
Eilleen wrote:Ja też się mocno zastanawiam bo w szczepionkach jest mnóstwo syfu które w ten sposób podaje się dziecku m.in rtęć.
squirrel, PLPaulina, alenka89, justyna14, d'nusia, Anuleczek, Ithildin, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ja po cc nie miałam żadnego problemu z kp mam nadzieję ze teraz będzie tak samo bo bardzo chce karmić. Jak sobie pomyśle że mialabym wstawać w nocy robić mleko to mi słabo hehe. Czy jak gdzies jedziecie to się nie martwisz o butelki mleko wodę itp tylko masz cyc i już. Mega wygoda choc i duże poświęcenie na początku gdy boli itp. Noo ale warto!
-
Zolza_ wrote:A mnie zastanawia to że my byliśmy szczepieni normalnie i nie było autyzmu, adhd, dysleksji itd. Ogólnie jak nie było internetu to byliśmy zdrowsi.
Kasiaja lubi tę wiadomość
-
Nie trzeba brać tych 6w1. W sumie dzięki szczepieniu na różyczkę, które miałam obowiązkowo, teraz jestem spokojna i tak wiele można wyliczać. Od 2 lat jestem szczepiona na grypę i ani razu nie zachorowałam, mąż w tym roku nie był i się rozchorował. Autyzm pojawia się u dziecka o wiele wcześniej, ale diagnozowany jest akurat jak podawane są szczepionki. I tak wiele można wyliczać, dyskusja na ten temat nie ma sensu, bo każdy ma swoje przekonania i może powstać kolejna burza bez sensu.
Carolline lubi tę wiadomość
-
juwelka wrote:Owszem za naszych czasów były inne szczepionki. Było ich mniej i nie były tak zmutowane. Polecam Stop Nop na fejsie
A ja polecam przestać czerpać wiedzę w tak powsżnych sprawach z facebooka i for internetowych. Jak ktoś mi podaje takie źródła swojej wiedzy w temacie antyszczepionkowym to mi słabo. No ale my Polacy znamy się na wszystkim. Potrafimy być lekarzami, prawnikami itp.Leticia, alenka89, justyna14, ingelita, edytkaa93, cindi88, Ithildin lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:A ja polecam przestać czerpać wiedzę w tak powsżnych sprawach z facebooka i for internetowych. Jak ktoś mi podaje takie źródła swojej wiedzy w temacie antyszczepionkowym to mi słabo. No ale my Polacy znamy się na wszystkim. Potrafimy być lekarzami, prawnikami itp.
-
co do rozstępów, to już kiedys była tu mowa o tym, ze o tym, czy bedziemy je miec decudują przede wszystkim geny. Jeśli nasza matka, czy siostra je miały to my prawdopodobnie - nawet jesli bedziemy sie smarowac niewiadomo jak drogimi kremami/balsamami - to i tak raczej będziemy miec te rozstępy.
Ja poki co smaruję sie zwykłą oliwką i to tylko wtedy kiedy sobie o tym przypomne, czyli ok.2-3 razy w tygodniu. -
PLPaulina wrote:Dokładnie ja płacę tyle samo. 7zł jakoś.
Jak wróciłam do lekarza z zapytaniem skąd taka różnica w cenie luteiny to wyciągnął książkę leków i stopńia refundacji i powiedział ze 50 jest refundowana a 100 faktycznie nie...Miałam normalna receptę na ta luteinę, z reszta luteiny bez recepty chyba nawet nie da się kupić...wiec ja już nic nie rozumiem.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualny
-
juwelka wrote:Niestety takich już nie ma. Teraz jest zupełnie inny system i nowe szczepienia.
Ale faktem jest, ze dyskusja na ten temat jest bezaensu, bo są zdania podzielone i się nie przekonamy. Dlatego lepiej odpuści ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:51
juwelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuleczek wrote:Jak wróciłam do lekarza z zapytaniem skąd taka różnica w cenie luteiny to wyciągnął książkę leków i stopńia refundacji i powiedział ze 50 jest refundowana a 100 faktycznie nie...Miałam normalna receptę na ta luteinę, z reszta luteiny bez recepty chyba nawet nie da się kupić...wiec ja już nic nie rozumiem.
Luteina 100 mg dopochwowa jest refundowana albo tylko mi taka sprzedali. Hehe
SĄ DWA STOPNOE ODPŁATNOŚCI:
- RYCZAŁT
- 100%
Jest na receptę to chyba logiczne.. Ale jak pójdziesz prywatnie to dostaniesz receptę 100% platną.
A luteina że wskazań medycznych wypisana przez lekarza z kontraktem nfz z odpłatnością może być na ryczałt..
Proszę o to dowod:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e6dbf0bc840.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 19:57
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
PLPaulina wrote:Jesli ktos wybiera lekarza prywatnie to chyba liczy się z tym że recepty będą 100%.
Cena która podałam dotyczy luteiny dopochwowej. 100mg za 60 tabl
Proszę o to tutaj ceny:
https://www.doz.pl/apteka/p109303-Luteina_100_mg_tabletki_dopochwowe_60_szt
Chodzę prywatnie i na NFZ do lekarza.
I ten na NFZ daje mi skierowania na krew/mocz i właśnie recepty na luteine/ duphastonale jeśli ma podpisany kontrakt z NFZ to może wypisać z refundacją - chyba. Tak słyszałam lub czytałam.