Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:Te malamuty to faktycznie takie duże psy? Czy takie sredniaczki? Bo na żywo jeszcze żadnego nie widziałam
A co uważasz za duże? Mogę Ci podać ile może ważyć średni dorosły Malamut. Dla mnie to spore psy. I dodam ważną rzecz. Jeśli szukasz psa do ogrodu i pilnowania. To zdecydowanie zła rasa. Zalize każdego wlamywacza, a z ogrodu ucieknie Jak sie nie wybiega z człowiek, bo będzie się nudził:p
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Lavendova wrote:Pokaz fotke tego huskiego
Moje dziewczyny chcialy tez, albo samojeda, ale ktorego one by nie chcialy
Domyslam sie ze masz 7 swiatow ze szczeniaczkiem teraz bo one chyba bardzo zabawowe sa i duzo ruchu potrzebuja, pewnie gryza wszystko?Ja mojej amstaffki nie moglam zostawic na godzine sama w domu bo jak wrocilam to mieszkania nie poznalam
Nie umiem zdjęć wrzucać
Na tą chwilę ADHD, bo jeszcze na spacery nie wychodzi - kwarantanna ze względu na szczepienia. We wtorek pierwszy spacer
Gryzie wszystko i wszystkich :p ale w domu dużo się bawimy, uczymy, zapewniam Mu zmęczenie intelektualne i na szczęście na ta chwilę jedyną strata jest zjedzony podkład do sikania. Traktuje go jak zabawkę do rozszarpaniaEmil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Dziewczyny przepraszam ze sie wtrace...
Kazdy psiak jest dla dzieci jesli jest odpowiednio wychowanyno i czasem pies ktory ucieka i nie przepada za obcymi dziecmi potrafi oszalec na punkcie dziecka jakie pojawi sie w domu...
Ja znam male pieseczki z ktorymi strach byloby zostawic dziecko jak i duze z którymi moga robic co chca...
Tak samo malamuty znam i takie co by zalizaly i takie ktore obcego wpuszcza ale juz nie wyjdziesz... nie ma reguly odnosnie zadnej rasy...
Ja mialam akite w domu rodzinnym i jamnika i akita byla duzo bardziej lagodna w stosunku do ludzi jak jamnik... i z jamnikiem nie zostawilabym malego dziecka sam na sam...
Teraz mam westa i uwielbia dzieci im mniejsze wym bardziej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 19:10
Ithildin lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
pumka1990 wrote:A co uważasz za duże? Mogę Ci podać ile może ważyć średni dorosły Malamut. Dla mnie to spore psy. I dodam ważną rzecz. Jeśli szukasz psa do ogrodu i pilnowania. To zdecydowanie zła rasa. Zalize każdego wlamywacza, a z ogrodu ucieknie Jak sie nie wybiega z człowiek, bo będzie się nudził
:p
-
nick nieaktualnyPumka ale to ci powiem ze fajnie trafiliscie ze szczeniaczkiem, i dzidzia beda w tym samym prawie wieku
To powiedz z wlasnego doswiadczenia, te rasy znosza pobyt w mieszkaniu? ze wzgledu na ta siersc to chyba im goraco? Zwlaszcza latem gdzie temperatura potrafi sporo ponad 35 stopni to co wtedy z nimi? Do wanny z zimna woda?Albo klimatyzacje dla psa do domu, serio pytam
-
nick nieaktualnyCcierpliwa zgadzam sie z toba. Ale mimo wszystko trzeba miec oko i kierowac sie zasada bardzo ograniczonego zaufania w stosunku do psow jak i dzieci. A takie pieseczki ktore ja kocham czyli amstaffki pitbule itp to czesto zrobia krzywde niechcaco, swoja waga czy twardoscia czachy a chcialy sie tylko przytulic czy wejsc sobie na kolanka
Amstaff tesciowej samiec taki malusi 40 kg myslal ze yorkiem jest i sie pakowal na kolanka a co
P.S Ccierpliwa znasz juz plec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 19:26
-
Lavendova no to to wiadomo nawet jak pies jest kochany i do rany przyloz to tak czy inaczej oko zawsze trzeba miec na ta dwojeczke... no i z ta waga to tez racja bo pies z radosci skoczy i dziecko wywroci a wcale nie chcial zrobic nic zlego...
Wkurza mnie tylko opinia ze np amstaff czy jakis dog absolutnie nie jak jest dziecko bo to pies samo zlo...
A Goldeny sa takie cudowne i specjalnie do dzieci... a znajomy ma suczke tak szurnieta ze nawet bym jej bala sie pozwolic do dziecka podejsc nie mowiac o zabawie bo sama sie jej boje a naprawde malo ktorego psa sie boje i jak widze ze jest przyjaznie nastawiony to kazdemu pozwalam do siebie podejsc...
Co do plci niestety jeszcze nieznana... w przyszlym tygodniu wizyta wiec mam nadzieje ze maluch moze bedzie wspolpracowac bo na prenatalnych (mialam w 13+4) to jakby diabel wcielony salta obracanie cudowanie ze mialam i przez brzuch i dopochwowo i trzeba bylo kombinowac 20 minut zeby sie ulozylo w koncu do zmierzenia przeziernosci bo juz na dzien dobry zamiast lezec na pleckach to wisialo na pleckach twarza w dol...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Przeprowadziliśmy się dzisiaj! Trzy pokoje, no pałac po prostu
Nanosiłam się jak wielbłądzica i ledwie żyję, ale dziś odeśpimy, bo Młoda nocuje u babci
Dzisiejszy dzień zaczął się o 6:30 jak moje dziecko rozebrane do pieluchy zaczęło sobie nucić i tańczyć w łóżeczkuJutro będzie babcię z rana zabawiać
siuLa, Anuleczek, PLPaulina, Ania241188, kozalia, e_mii, justyna14, ingelita, Dooti, Marta..a, niedograna, pumka1990, Ithildin, Carolline lubią tę wiadomość
-
Czułam ruchy maleństwa !!!! Już kilka dni temu czułam coś podobnego ale trwało to tylko chwilę i nie byłam pewna, a teraz prawie pół godziny. Mąż też czuł. To było takie lekkie stukanie mniej więcej w połowie odległości pomiędzy pępkiem a spojeniem na środku brzucha. Na pewno nie były to jelita. To było takie subtelne i delikatne. Faktycznie można to porównać do pękających baniek w brzuchu. Bardzo się cieszę bo teraz chyba juz wiem co to i jak ponownie się pojawi to będę wiedziała że to dzidzia daje mi o sobie znak. Wtedy kiedy jeszcze nie byłam pewna czułam to samo mniej więcej o tej samej porze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 21:45
Marta..a, Ania241188, justyna14, ingelita, Dooti, pumka1990, Eilleen lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
W kwestii kina to ja nie ogladalam botoksu ale za to byliśmy na Kobietach mafii...dość mocny filn aczkolwiek sexu za dużo...jedna para bzyka się non stop haha...a tak ogolnie no to typowy film Patryka Vegi....mafia...narkotyki...sex i bijatyki
Ja dziś od młodej dostalam fajnego kopa jak zjadlam kasztanka haha...wczesniej tylko lekkie musniecia...17t3d...bosko bylo ją poczuć❤❤❤justyna14, niedograna, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Ja chyba nic nadal nie czuję
ze dwa razy wydawało mi się że poczułam ale to były 2-3 pukniecia i przestało wiec nie jestem pewna czy to dziecko czy może jelita jednak. Za to chyba lubi jak śpię na prawym boku wtedy jak się obudzę czuję że jest po prawej. Mam taki nierówny brzuch ;p
pumka1990 lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny