X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam i koty i psy :) Kiedyś też marzyłam o dogu niemieckim, ale bałam się ich problemów z sercem. Jak byłam w ciąży, to rodzice radzili nam oddać psa, bo duży, bo krzywdę zrobi, bo to tylko problem. Jak się urodziła córka to pies nieraz okazał się zbawieniem, świetnie działała na płacz. Później raczkowanie, zabieranie sobie zabawek, no i chwila wytchnienia dla mnie :) Teraz jak widzę co córka z nią robi, to jestem przekonana, że gdyby to był drobny piesek to już by nie żył ;)

Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    niecierpie kotów a moja córeczka chciałaby kotka.Ja jestem psiara- ale yorki, maltańczyki i inne tego typu stworzenia to nie pieski a pluszaki...ja bym chciała goldena, kiedyś marzyłam o doga niemieckim...generalnie duży kaliber.Niestety mój mąż ma uraz do psów wiec najpewniej zostaniemy bez zwierząt...No chyba ze jak dzieci podrosną i nie będzie to kot to przegłosujemy tatusia

Hahah dla niektorych goldeny to tez pluszaki tylko troche wieksze :P Co innego juz dog niemiecki czy argentynski, tez zawsze marzylam o takim ale to ogromne koszty finansowe i czasowe dlatego ja mam malego chihuahua. Mialam amstaffke najlepsza rasa ever ale to juz inny kaliber i jednak co by nie powiedziec to musi byc taki wiekszy pies ciagle pod obserwacja nie mozna nigdy zostawic samego z dzieckiem, a malego mozna najwyzej bedzie uciekal pod sofe :D

Malamuty przeslodziaki jak takie duze misie ale potrzebuja duzo ruchu i sportu wiec dla aktywnych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham psy, koty toleruje. :)
    Fajne są duże psy. Ale człowiek dostał mózg by myśleć - i jeśli nie ma warunków to bierze takiego psa żeby zapewnić mu szczęście.

Każda rasa wymaga określonej pielęgnacji, odpowiedniej ilości ruchu. I jak się tego nie zrobi to pies jest nieszczęśliwy..

Carolline, jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość

• Qumish Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy Miksa doga niemieckiego z owczarkiem - duży psiak, ale uroczy i rozumny prawie jak człowiek. Ma juz 12 lat.. kiedyś lubiła dzieci ale zastanawiam się czy jak pojawi się niemowlę w domu to nie będzie miała jakichś humorów na stare lata..

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mój mąż ciągle mnie namawia na psa. Ale wybrał sobie ogromnego. Alaskan Malamute. :o
    Aż taki gigant z niego nie jest ale z tego co się ori3ntuje to malamuty podobnie jak rasa akita nie nadają się do dzieci...

Carolline lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast jestem kociarą ;) psy toleruje. Jakoś 6 miesięcy temu prawie podjęliśmy decyzje o własnym kociaku, ale jakoś tak wyszło że najpierw zaszłam w ciążę. Teraz pewnie poczekamy jak dzidzia trochę podrośnie :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to my przed zima postawiliśmy karmnik dla ptaków na balkonie nakupowalismy ziarna i temat zwierzaczka ( czytaj kotka) na chwile został zamknięty.Mala zajarana jak dzwonek jak zobaczyła ptaszka w karmniku.A ze mieszkamy przy samym lesie to chętnych na wyżerkę nie zabraklo;-) Natomiast na wiosnę myslalam żeby z mała jechać do schroniska jako wolontariuszki do wyprowadzania psów żeby miała kontakt ze zwierzakami skoro tak je lubi ale trochę obawiam się ze to będzie zobowiązujące...później będzie dzidziuś...nowe stworzonko w domu może zastąpi zwierzaczka Haha...

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uwielbiam i koty i psy:P

Wlasnie sie wzruszylam na piosence Louisa Armstronga, co te hormony te mna robia :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Aż taki gigant z niego nie jest ale z tego co się ori3ntuje to malamuty podobnie jak rasa akita nie nadają się do dzieci...
    A ten mój czytał niby i mi mówił że są łagodne i się nadają dla dzieci. :) nie wiem. Narazie się nie zaglebialam w temacie bo mówiłam że narazie psa napewno nie. Pies to dodatkowy obowiązek który by był na mojej głowie

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 03:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde teraz mnie dopadł ból gardła i ucha. :(

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cudownego pieska ze schroniska. 20 kg miłości :) Jest bardzo spokojna natomiast boi się różnego rodzaju piłek a Już jak się jakąś rzuci w jej stronę po podłodze czy trawce to panika w oczach. ucieka z podkulonym ogonem :( Myślimy że może kiedyś ktos w nią czymś rzucał np. kamieniami stąd taka reakcja..
    Z tym może być trochę trudno bo dziecko często lubi rzucać zabawkami ale liczę że albo się piesek oswoi albo będziemy na czas zabawy izolować te dwie istotki :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w sobotę z rana :-D wstałam tak wcześnie bo na 8 mam wizytę u fryzjera, trzeba się ogarnąć bo wiosna idzie i cos z kolorkiem wykombinować ;-)
    Oj ja to wszystkie zwierzaki, chyba tylko konia nie miałam ;-) ale mam w planach zakup więc wszystko przedemną. Obecnie mam tylko owczarka niemieckiego bo o kocie mogę zapomnieć :-( Malta nie podziela mojej miłości do innych zwierząt, jakimś cudem udało się ją tylko oswoić z shih tzu moich rodziców

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 07:23

DobrejMysli lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:20

7w3d 💔
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 5 miesiącu :)

edytkaa93, Ania241188, Carolline, Dooti, DobrejMysli lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska nisko ja mam brzeznie przodujące i mi na polowkowym powiedzieli, ze na razie mam żyć normalnie, za miesiąc kontrola i dopiero w późniejszym stadium ewentualnie ograniczeni, zwłaszcza ze krwawienia żadnego jeszcze nie miałam. My mamy psa. 27 kilo psiej ofiary zapatrzonej w nas i mała i młoda niezwykle na ten wiek delikatna do niego.

lu.iza lubi tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Tesciowa miala malamuta i ja tam mieszkalam 3 miesiace. Dawal znak jak dziecko sie budzilo i spal przy drzwiach jej pokoju ;)

Ania241188, pumka1990 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam bardziej psiarą niż kociarą, ale od prawie 5lat jest z nami moja niunia Emma - kotka, którą przygarneliśmy bo znajomi chcieli się jej pozbyć, teraz już sobie nie wyobrażam domu bez niej. Mieliśmy też bernardyna, ale niestety w lutym odszedł(przeplakalam prawie tydzień), kochana (ale spora 40kg) przytulanka z anielską cierpliwością dla dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 09:58

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wstalysmy. Piękna pogoda słoneczko świeci narazie 10 stopni ale ma byc 15! Takze wreszcie wiosna :) Miłego dnia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zachodzie Polski tylko 5 stopni. Ale nie powiem ciepło mi było na dworzu. :) :)
    Czekam na prawdziwą wiosnę. :D :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Tesciowa miala malamuta i ja tam mieszkalam 3 miesiace. Dawal znak jak dziecko sie budzilo i spal przy drzwiach jej pokoju ;)
    No to jednak są dla dzieci :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ