X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe można robić od 18 do 22+6, ale podobno najlepiej między 20 a skończonym 22.

lu.iza lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś po polowkowyn. Niby wszystko Ok ale dziecko o 6 dni młodsze. Trochę sie martwię chociaż maz w ogóle nie rozumie czemu. Ale widok jak córka ssie kciuka bezcenny

Anuleczek, Lavendova, Ania241188, ingelita, katka/85, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na polowkowe w 22 tc. :D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Oj w nocy to kilka razy wstawałam tylko, czasem jak mnie koty obudzą koło pierwszej w nocy to wstaję, bo do rana nie doczekam :) za to chyba mój żołądek jest mniejszy, jem dużo mniej i częściej...
    Ja odpukać, w nocy jeszcze nie muszę wstawać, ale tak właśnie ostatnio zauważyłam, ze chyba żołądek mi się skurczył, bo nakładam sobie porcje jak zawsze, a potem ledwo oddycham z przejedzenia ;) muszę się chyba zacząć ograniczać ;P

• PollyM Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem już po połówkowych, z naszym maleństwem wszystko jest w porządku, 389 g zdrowej dziewczyny:)

Marta..a, e_mii, Lavendova, Dooti, justyna14, siuLa, Leticia, Paulinaaa, PLPaulina, Anuleczek, Ania241188, ingelita, d'nusia, katka/85, polkosia, DobrejMysli, Carolline, pumka1990, chabasse, niedograna, Eilleen, Gypsy lubią tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zauważyłam ze obiady nakładam takie jak zawsze, a pózniej jestem przejedzona i ciężko mi na żołądku..

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Oj w nocy to kilka razy wstawałam tylko, czasem jak mnie koty obudzą koło pierwszej w nocy to wstaję, bo do rana nie doczekam :) za to chyba mój żołądek jest mniejszy, jem dużo mniej i częściej...

Moja kotka to mnie czasami doprowadza do szalu w nocy. Zawsze znajdzie jakis papierek po slodyczach albo jedzenie i szelsci albo zrzuca rzeczy. Bo ona zyje zeby jesc :D
    Nie wiem co z nia zrobie jak sie maluch urodzi, chyba dostanie bana na mieszkanie i bedzie siedziec w przedpokoju i kuchni. A ty masz jakis plan na koty po urodzeniu? Bo ja ci gwarantuje ze pierwsze co zrobia to sie wpakuja dziecku do lozeczka ;P

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że się wpakują :) będzie trzeba je pilnować, na szczęście mam 2 koty i się sobą się zajmują. Trzymamy je w mieszkaniu, więc będą cały czas obecne w mieszkaniu. Nasze to są szatany w czystej postaci, w ruch idą wieczorem zakrętów po mleku, długopisy, w zasadzie wszystko co szeleści :) mogą też się obrazić na widok kogoś nowego i wtedy będzie spokój :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja kotka to mnie czasami doprowadza do szalu w nocy. Zawsze znajdzie jakis papierek po slodyczach albo jedzenie i szelsci albo zrzuca rzeczy. Bo ona zyje zeby jesc :D
    Nie wiem co z nia zrobie jak sie maluch urodzi, chyba dostanie bana na mieszkanie i bedzie siedziec w przedpokoju i kuchni. A ty masz jakis plan na koty po urodzeniu? Bo ja ci gwarantuje ze pierwsze co zrobia to sie wpakuja dziecku do lozeczka ;P
    Ja przed urodzeniem córki tez miałam kotkę. Wyremontowalismy pokój dla malej a że ostatnie 2 tygodnie to już prawie w ogóle spać nie mogłam to chodziłam po domu i tak weszłam do małej pokoiku a tam cos czarnego w łóżeczku leży. Podchodzę a tam mój kot jeszcze na mój widok się rozłożył do głaskania. No myślałam że szału dostane. Bo już wszystko w łóżeczku czekało na małą i musiałam prać od nowa bo sierść zostawił.
    Po porodzie jak już mała była w domu był strasznie nerwowy jak mała płakała. Nie lubił tego hałasu. Trochę się bałam. Wiec zdecydowaliśmy że pójdzie piętro niżej do mojej mamy. A do nas na dzień.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest jeden kot to faktycznie może być mocno zazdrosny, ale u nas 2 sobie nie ech same radzą :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka co prawda jest jedynym kotem w domu ale ma jeszcze malego chihuahua do zabawy :P Tylko ze pies mi nie wskoczy na dziecko a kot jak najbardziej. Dostanie godzine policyjna i juz :D

A takie pytanie o film, ogladala ktoras z was botoks albo kobiety mafii, czy poleca czy raczej z daleka?

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    bardzo dobrze cię rozumiem. Nie będziemy miały lekko.
    Ostatnio usłyszałam od znajomej "nie dacie rady, za bardzo się pospieszyliście z drugim"
    Ostatnio mam jakieś głupie myśli, że może za wcześnie na drugie... ;( zaczynam się dołować, że będę złą matką
    Też miałam dziś dzień pełen wątpliwości w tej kwestii... Ale z drugiej strony, nie ma innej opcji, niż dać radę. Ani się obejrzymy, a dzieci będą bawić się ze sobą, a my będziemy mogły odrobinkę odsapnąć ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jak jest jeden kot to faktycznie może być mocno zazdrosny, ale u nas 2 sobie nie ech same radzą :)
    My mamy trzy koty. Stosunek do dziecka na początku był olewczy. Teraz dwa się boją o własne życie, a trzeci czasem sam przyjdzie się do dzidzioka pogłaskać i przytulić :)

Carolline lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z za dużymi porcjami. Dziś rano zwymiotowałam i śniadaniem i kolacją... Cały czas czuję się pełna, ale jeść cis trzeba.
    Edit: cisu jeść nie trzeba, ale jakieś inne rzeczy by się przydało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 20:50

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja idę na polowkowe w 22 tc. :D :)
    Ja w 19.2 czyli w piatek nastepny ;)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja kotka wczesniej jak nas nie bylo w domu to wynosila corki pieluche do spania ktora przytulala na srodek salonu. Jak skonczyla sie pielucha to piżame . Od 3 lat tego nie robi . Ciekawe zachowanie

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty maja różne pomysły, nasza kotka np. pije wodę z akwarium, a ma zawsze świeża :) może smakuje jej woda o smaku rybek :D albo np. kładzie się na dywanie, rozkracza się jak żaba i miauczy żeby ją głaskać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 21:12

DobrejMysli lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo tu kocich mam ;) ja od małego dzieciaka miałam koty. Koty są fajne. Jak dzieciaki trochę podrosna to kot wróci do nas na stałe :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpie kotów a moja córeczka chciałaby kotka.Ja jestem psiara- ale yorki, maltańczyki i inne tego typu stworzenia to nie pieski a pluszaki...ja bym chciała goldena, kiedyś marzyłam o doga niemieckim...generalnie duży kaliber.Niestety mój mąż ma uraz do psów wiec najpewniej zostaniemy bez zwierząt...No chyba ze jak dzieci podrosną i nie będzie to kot to przegłosujemy tatusia

cindi88, Carolline lubią tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    niecierpie kotów a moja córeczka chciałaby kotka.Ja jestem psiara- ale yorki, maltańczyki i inne tego typu stworzenia to nie pieski a pluszaki...ja bym chciała goldena, kiedyś marzyłam o doga niemieckim...generalnie duży kaliber.Niestety mój mąż ma uraz do psów wiec najpewniej zostaniemy bez zwierząt...No chyba ze jak dzieci podrosną i nie będzie to kot to przegłosujemy tatusia
    Mój mąż ciągle mnie namawia na psa. Ale wybrał sobie ogromnego. Alaskan Malamute. :o

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ