X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe można robić od 18 do 22+6, ale podobno najlepiej między 20 a skończonym 22.

lu.iza lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • myszeczka89 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziś po polowkowyn. Niby wszystko Ok ale dziecko o 6 dni młodsze. Trochę sie martwię chociaż maz w ogóle nie rozumie czemu. Ale widok jak córka ssie kciuka bezcenny

Anuleczek, Lavendova, Ania241188, ingelita, katka/85, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

hchy3e3kyk7nftnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na polowkowe w 22 tc. :D :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Oj w nocy to kilka razy wstawałam tylko, czasem jak mnie koty obudzą koło pierwszej w nocy to wstaję, bo do rana nie doczekam :) za to chyba mój żołądek jest mniejszy, jem dużo mniej i częściej...
    Ja odpukać, w nocy jeszcze nie muszę wstawać, ale tak właśnie ostatnio zauważyłam, ze chyba żołądek mi się skurczył, bo nakładam sobie porcje jak zawsze, a potem ledwo oddycham z przejedzenia ;) muszę się chyba zacząć ograniczać ;P

• PollyM Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem już po połówkowych, z naszym maleństwem wszystko jest w porządku, 389 g zdrowej dziewczyny:)

Marta..a, e_mii, Lavendova, Dooti, justyna14, siuLa, Leticia, Paulinaaa, PLPaulina, Anuleczek, Ania241188, ingelita, d'nusia, katka/85, polkosia, DobrejMysli, Carolline, pumka1990, chabasse, niedograna, Eilleen, Gypsy lubią tę wiadomość

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zauważyłam ze obiady nakładam takie jak zawsze, a pózniej jestem przejedzona i ciężko mi na żołądku..

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Oj w nocy to kilka razy wstawałam tylko, czasem jak mnie koty obudzą koło pierwszej w nocy to wstaję, bo do rana nie doczekam :) za to chyba mój żołądek jest mniejszy, jem dużo mniej i częściej...

Moja kotka to mnie czasami doprowadza do szalu w nocy. Zawsze znajdzie jakis papierek po slodyczach albo jedzenie i szelsci albo zrzuca rzeczy. Bo ona zyje zeby jesc :D
    Nie wiem co z nia zrobie jak sie maluch urodzi, chyba dostanie bana na mieszkanie i bedzie siedziec w przedpokoju i kuchni. A ty masz jakis plan na koty po urodzeniu? Bo ja ci gwarantuje ze pierwsze co zrobia to sie wpakuja dziecku do lozeczka ;P

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że się wpakują :) będzie trzeba je pilnować, na szczęście mam 2 koty i się sobą się zajmują. Trzymamy je w mieszkaniu, więc będą cały czas obecne w mieszkaniu. Nasze to są szatany w czystej postaci, w ruch idą wieczorem zakrętów po mleku, długopisy, w zasadzie wszystko co szeleści :) mogą też się obrazić na widok kogoś nowego i wtedy będzie spokój :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja kotka to mnie czasami doprowadza do szalu w nocy. Zawsze znajdzie jakis papierek po slodyczach albo jedzenie i szelsci albo zrzuca rzeczy. Bo ona zyje zeby jesc :D
    Nie wiem co z nia zrobie jak sie maluch urodzi, chyba dostanie bana na mieszkanie i bedzie siedziec w przedpokoju i kuchni. A ty masz jakis plan na koty po urodzeniu? Bo ja ci gwarantuje ze pierwsze co zrobia to sie wpakuja dziecku do lozeczka ;P
    Ja przed urodzeniem córki tez miałam kotkę. Wyremontowalismy pokój dla malej a że ostatnie 2 tygodnie to już prawie w ogóle spać nie mogłam to chodziłam po domu i tak weszłam do małej pokoiku a tam cos czarnego w łóżeczku leży. Podchodzę a tam mój kot jeszcze na mój widok się rozłożył do głaskania. No myślałam że szału dostane. Bo już wszystko w łóżeczku czekało na małą i musiałam prać od nowa bo sierść zostawił.
    Po porodzie jak już mała była w domu był strasznie nerwowy jak mała płakała. Nie lubił tego hałasu. Trochę się bałam. Wiec zdecydowaliśmy że pójdzie piętro niżej do mojej mamy. A do nas na dzień.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest jeden kot to faktycznie może być mocno zazdrosny, ale u nas 2 sobie nie ech same radzą :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kotka co prawda jest jedynym kotem w domu ale ma jeszcze malego chihuahua do zabawy :P Tylko ze pies mi nie wskoczy na dziecko a kot jak najbardziej. Dostanie godzine policyjna i juz :D

A takie pytanie o film, ogladala ktoras z was botoks albo kobiety mafii, czy poleca czy raczej z daleka?

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    bardzo dobrze cię rozumiem. Nie będziemy miały lekko.
    Ostatnio usłyszałam od znajomej "nie dacie rady, za bardzo się pospieszyliście z drugim"
    Ostatnio mam jakieś głupie myśli, że może za wcześnie na drugie... ;( zaczynam się dołować, że będę złą matką
    Też miałam dziś dzień pełen wątpliwości w tej kwestii... Ale z drugiej strony, nie ma innej opcji, niż dać radę. Ani się obejrzymy, a dzieci będą bawić się ze sobą, a my będziemy mogły odrobinkę odsapnąć ;)

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Jak jest jeden kot to faktycznie może być mocno zazdrosny, ale u nas 2 sobie nie ech same radzą :)
    My mamy trzy koty. Stosunek do dziecka na początku był olewczy. Teraz dwa się boją o własne życie, a trzeci czasem sam przyjdzie się do dzidzioka pogłaskać i przytulić :)

Carolline lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z za dużymi porcjami. Dziś rano zwymiotowałam i śniadaniem i kolacją... Cały czas czuję się pełna, ale jeść cis trzeba.
    Edit: cisu jeść nie trzeba, ale jakieś inne rzeczy by się przydało ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 20:50

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Existenz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja idę na polowkowe w 22 tc. :D :)
    Ja w 19.2 czyli w piatek nastepny ;)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja kotka wczesniej jak nas nie bylo w domu to wynosila corki pieluche do spania ktora przytulala na srodek salonu. Jak skonczyla sie pielucha to piżame . Od 3 lat tego nie robi . Ciekawe zachowanie

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koty maja różne pomysły, nasza kotka np. pije wodę z akwarium, a ma zawsze świeża :) może smakuje jej woda o smaku rybek :D albo np. kładzie się na dywanie, rozkracza się jak żaba i miauczy żeby ją głaskać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 21:12

DobrejMysli lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dużo tu kocich mam ;) ja od małego dzieciaka miałam koty. Koty są fajne. Jak dzieciaki trochę podrosna to kot wróci do nas na stałe :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpie kotów a moja córeczka chciałaby kotka.Ja jestem psiara- ale yorki, maltańczyki i inne tego typu stworzenia to nie pieski a pluszaki...ja bym chciała goldena, kiedyś marzyłam o doga niemieckim...generalnie duży kaliber.Niestety mój mąż ma uraz do psów wiec najpewniej zostaniemy bez zwierząt...No chyba ze jak dzieci podrosną i nie będzie to kot to przegłosujemy tatusia

cindi88, Carolline lubią tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    niecierpie kotów a moja córeczka chciałaby kotka.Ja jestem psiara- ale yorki, maltańczyki i inne tego typu stworzenia to nie pieski a pluszaki...ja bym chciała goldena, kiedyś marzyłam o doga niemieckim...generalnie duży kaliber.Niestety mój mąż ma uraz do psów wiec najpewniej zostaniemy bez zwierząt...No chyba ze jak dzieci podrosną i nie będzie to kot to przegłosujemy tatusia
    Mój mąż ciągle mnie namawia na psa. Ale wybrał sobie ogromnego. Alaskan Malamute. :o

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ