Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
troche sie tego obawiałam, bo już przy ostatniej morfologii hemoglobina mi spadła w stosunku do poprzedniego badania a, że mięsa jem bardzo mało a czerwonego to już w ogóle nie, to starałam się zastepować go innymi produktami (jaja, kasze, soczewica, itp.) + suplement dla cieżarnych, który ma tez żelazo. Okazało to sie jednak za mało, bo dziecko wyciaga ze mnie jak widać duzo wiecej tego składnika ;/
Na pewno spróbuje z ta spiruliną i podpytam też o pokrzywe, bo suplementacja swoją drogą ale chciałabym zwracać teraz większa uwagę na to co jem i jakich składników odżywczych moge dostarczyć sobie teraz w tradycyjnym jedzeniu... -
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Jeju, 10 nie ma, a ja już wykończona i na skraju nerwicy... Zajmowanie się półtoraroczniakiem mnie przerasta. Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwójką
Ostatnio usłyszałam od znajomej "nie dacie rady, za bardzo się pospieszyliście z drugim"
Ostatnio mam jakieś głupie myśli, że może za wcześnie na drugie... ;( zaczynam się dołować, że będę złą matką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 11:43
-
Dziewczyny! Z tego co widzę u znajomych, dwoje dzieci wychowuje się lepiej. Na pewno więcej pracy, cierpliwości, ale ile szczęścia
Ja już nie mogę się doczekać jak ten mały bobas będzie biegał za starszą siostrą. Wszystkie damy radę, nie ma wyjścia:)
Anuleczek, misia-kasia, chabasse lubią tę wiadomość
-
Lekko może nie będzie, ale jestem pewna że dacie radę
nieważne czy mała czy duża różnica wieku. Ważne aby dzieciaki miały rodzeństwo
widzę to z doświadczenia że fajnie je mieć i w dzieciństwie mimo że ciagle są kłótnie i w życiu dorosłym bo ma sie oparcie w sytuacjach kryzysowych a i na święta itp jest weselej
LondyńskieSerduszko wrote:JACCUZI w ciazy tak czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 12:17
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
-
LondyńskieSerduszko wrote:JACCUZI w ciazy tak czy nie?
LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Damy radę. U na będzie równe 2 lata różnicy. Nikt nie wierzy że zaplanowaliśmy drugiego bobasa ma mała różnica będzie. Sądzą że wpadka. A to nasza przemyślana decyzja
nie będzie lekko na początku ale mała dała mi niezła szkołę więc już chyba dużo gorzej nie będzie
tylko chciałabym aby się udało mi karmić bo ściągać i robić mleko mm i ciągle wyparzac te butle i laktator to nie wiem czy dam radę. Z małą się poswiecilam ale mogłam odespac trochę jak spała teraz nie pójdzie bo trzeba się mała będzie też zająć. Ale nie my pierwsze nie ostatnie z taką małą różnica wieku:)
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e9a007f56634.jpg
Mój brzuch w rozpoczętym 17 tc hahahahaha...Ania241188, chabasse, PLPaulina, Jofly, siuLa, Existenz, pumka1990, niedograna lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
nick nieaktualnyDacie radę. Czy ja wiem czy to ciężej z małą różnicą niż z dużą czy w ogóle jednym dzieckiem. Najlzej jest bez dzieci
Zalezy chyba od dzieci i od organizacji, część tez od rodziców. Niektórzy potrafią sie z jednym w koszmar zapedzic a inni mają 5 a dzieci ułożone. Ale ja nie wiem jak to się robi wiec na 3 spasujeCarolline lubi tę wiadomość
-
Wydaje mi się, że dużo zależy od partnera. Jeśli ma sie wsparcie i trud wychowawczy dzieli sie po połowie to jest super. Mam porównanie. Mój były mąż pracował za granicą i widzieliśmy się przez weekend co dwa tygodnie więc byłam skazana sama na siebie z małym dzieckiem i to było strasznie obciążające. Teraz przy Antku wspólnie z moim partnerem się nim zajmowaliśmy i w ogóle nie czuje zmęczenia dlatego tak szybko zdecydowałam się na kolejne
unikam słowa „pomaga mi” bo mi nie pomaga
taki układ jest idealny, nawet wysłał mnie na weekend do SPA jak młody miał 8 miesięcy, a ja nie stresowałam się czy sobie poradzi i jeszcze jak wróciłam mieszkanie lśniło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 13:46
pumka1990 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyFajnie by było jak by można było mieć pieniądze i nie pracować.
Mnie czeka samotne macierzyństwo. Ale gały widziały co brały.
Mąż ma firmę i nie można tutaj niczego przewidzieć.cieszę się że obiecał być w domu chociaż kilka dni po porodzie.
Śniło mi się dzisiaj że byłam ma usg...
I widziałam dziewczynkę.
W poniedziałek okaże się jak jest na prawdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 14:08
-
niedograna wrote:bardzo dobrze cię rozumiem. Nie będziemy miały lekko.
Ostatnio usłyszałam od znajomej "nie dacie rady, za bardzo się pospieszyliście z drugim"
Ostatnio mam jakieś głupie myśli, że może za wcześnie na drugie... ;( zaczynam się dołować, że będę złą matką
Ale głupotyU mnie przerwa 14 i teraz będzie 20 miesięcy
Jest idealnie!
jej odbicie, pumka1990 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Zolza_ wrote:Dziewczyny na początku będzie Wam ciezko, ale jak patrzę później to 2 lata to super różnica wieku bo się zajmują sobą razem i można odetchnąć.
Oczywiście! Moje akurat teraz od bitych 40 minut bawią się same domkiem dla lalek. A ja mam czas spokojnie zjeść obiad i nawet serial obejrzećAnuleczek lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn