Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    lu.iza ja tez mam jutro wizytę wkoooncu! I stwierdziłam że jak sie dowiem czy chłopiec czy dziewczynka to zaraz lece kupic coś różowego lub niebieskiego:D
    Ja zacznę od myślenia nad imieniem, bo obecnie jest ‚ten drugi’ :(

edytkaa93 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak poza tematem to u mnie w pepco były bodziaki ze wzorami bożonarodzeniowymi za zawrotną cenę 99gr ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta.. :( Plusem jest to ze kluje dość daleko od macicy wiec chyba to coś z jelitami i nie jest niebezpieczne dla maluszka.. na szczęście jutro mam wizytę wiec dowiem się więcej. Teraz leżę juz przed spaniem i kluje dość mocno.

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziia wrote:
    Ja też dzisiaj wizytuje o 16. Pessar w 19 tyg ? Kurcze.. moja siostra też miała i właśnie od kilku dni się stresuje dzisiejszą wizyta czy i u mnie nie będzie problemu z szyjką. :/

W drugiej ciąży miałam od 18 tc. W tym zapewnie będzie tak samo.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:19

7w3d 💔
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Jak to jest z tą szyjką, lekarz jest w stanie ją sprawdzić przy zwykłym badaniu? Czy tylko usg dopochwowe? Brzuch mi coraz częściej twardnieje i zaczęłam się martwić o swoją, a od początku ani razu lekarz nie podał mi jej długości :(

Lekarz może sprawdzić, nawet jest to bardziej miarodajne, jeśli ma odpowiednio długie palce w stosunku do Twojej pochwy :P Mój gin ma wzrostu chyba 150 cm i palcami prawie nie dosięga, bo takie krótkie, a ja mam w ogóle mega długie „wejście”, także pomiary są głównie z USG :D Ale palpacyjnie jest ważne sprawdzić twardość i takie tm. Nieraz jest krótka, a trzyma jak pancerna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:35

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta.. :( Plusem jest to ze kluje dość daleko od macicy wiec chyba to coś z jelitami i nie jest niebezpieczne dla maluszka.. na szczęście jutro mam wizytę wiec dowiem się więcej. Teraz leżę juz przed spaniem i kluje dość mocno.

Ja mam rodzinną skłonność do tego i ciąża nawet nic nie ma do tego. Raz wylądowałam z podejrzeniem wyrostka w szpitalu. Chodziłam 3 dni zgięta.
    Jedyne co pomogło to dieta i 3 herbatki rumiankowe dziennie.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    A badania moczu mialas ostatnio dobre?
    Tak, wyniki były w porządku.

Ewidentnie kluje mnie na wysokości pępka równo z boku ciała (tam gdzie ręka gdy opadnie z boku ciała ma łokieć). Nie wiem czy to nie przez moją dietę.. ostatnio zasmakowalam w gotowanym bobie, cebulce, jajkach..

Edit. Jak tak przeczytałam to co napisałam to chyba już mam odpowiedz skąd te moje bóle :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:45

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Anuleczek Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Ja miałam podobny ból w poprzedniej ciąży i okazało się ze mam krew w moczu i winowajca był piasek w przewodach moczowych.Tylko mnie taka kolka łapała ze ja oddychać nie mogłam.W szpitalu na usg nerek potwierdzili ze miałam poszerzone jakies tam przewody, dali kilka kroplówek i odesłali do domu.
    Ale u Ciebie to faktycznie mogą być gazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:54

lu.iza lubi tę wiadomość

17u96iyeyg94k79c.pngiv09ej28xdie32dv.png
    Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
    Moje serduszko Olcia 12.03.2014
    Aniołek [*] 6 tc 2011
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Tak, wyniki były w porządku.

Ewidentnie kluje mnie na wysokości pępka równo z boku ciała (tam gdzie ręka gdy opadnie z boku ciała ma łokieć). Nie wiem czy to nie przez moją dietę.. ostatnio zasmakowalam w gotowanym bobie, cebulce, jajkach..

Edit. Jak tak przeczytałam to co napisałam to chyba już mam odpowiedz skąd te moje bóle :(

Ja mój słynny atak miałam po zupie groszkowej hehe. I np. nie mogę też jeść maku.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ada2405 Koleżanka

Wysłany: 8 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie...potwierdzona dziewczynka na sete...super...radosc mnie rozpiera...crl 11.79 i waga 228g....wszystko w porządku i ulga ogromna...no to rosniemy dalej ❤❤❤

nesssssa, Leticia, Dooti, justyna14, DobrejMysli, katka/85, Ania241188, PLPaulina, polkosia, e_mii, kozalia, niedograna, marcela123, Existenz, Qumish, Anuleczek, chabasse, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:19

7w3d 💔
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Od jutra zaczynam jeść lżej bo mocno cierpię. Przyjrze się diecie i może się poprawi.
    :)

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że dziewczynki gonią chłopców :)
    Niedograna tylko tam chyba nieasz dopisanie chłopca przy Dooti

Dooti wrote:
    Ja po wizycie, potwierdzony chłopak <3 kluseczka rośnie, waga ok. 220 gram.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 22:00

Dooti, niedograna lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Widzę że dziewczynki gonią chłopców :)
    Niedograna tylko tam chyba nieasz dopisanie chłopca przy Dooti

Faktycznie, nawet nie zwróciłam uwagi ;)
    Niedograna, bardzo proszę o dopisanie chłopca ;) chyba nic się w tym temacie nie zmieni, skoro dwóch lekarzy widziało klejnoty ;)

niedograna lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    justyna14 - cytryna to podstawa przy ODKWASZANIU organizmu :) sok z cytryny działa zasadotwórczo. tu nie liczy się smak, tylko to jak jest metabolizowany dany produkt przez organizm. A inna kwestia, ze zasadowy mocz jest wręcz oznaką zdrowia. Odkwaszenie organizmu np. zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów. Wiele osób latami pracuje na takie pH moczu ;)

Potocznie mówi się, żeby właśnie zakwasić, bo bakterie i grzybice lubią cukier ;) Tak czy siak to działa.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:

A jesteś pewna, ze to jelita? Ja miałam w pierwszej ciąży tak objawiająca sie kolkę nerkowa... pij więcej wody i nospe rozkurczowe jak bardzo boli. Poproś lekarza zeby zrobił usg w tym miejscu, gdzie boli.

DobrejMysli lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:20

chabasse lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w nowym tygodniu. Zaczynamy 19 tydzień. Nie wiem jak u Was ale u mnie piękne słońce za oknem, aż chce się żyć!
    Noc spędzona bez męża, mąż na męski wypad w Bieszczady pojechał, wróci w niedzielę, jakoś dam radę ale nie lubię tej samotności. Podziwiam kobiety których faceci wyjeżdżają w długie trasy albo po prostu pracują za granicą.

justyna14, Ania241188 lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Jak to jest z tą szyjką, lekarz jest w stanie ją sprawdzić przy zwykłym badaniu? Czy tylko usg dopochwowe? Brzuch mi coraz częściej twardnieje i zaczęłam się martwić o swoją, a od początku ani razu lekarz nie podał mi jej długości :(
    Ja miałam sprawdzane przez usg dopochwowe.

‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ