Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edytkaa93 wrote:lu.iza ja tez mam jutro wizytę wkoooncu! I stwierdziłam że jak sie dowiem czy chłopiec czy dziewczynka to zaraz lece kupic coś różowego lub niebieskiego:D
edytkaa93 lubi tę wiadomość
-
Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta..
Plusem jest to ze kluje dość daleko od macicy wiec chyba to coś z jelitami i nie jest niebezpieczne dla maluszka.. na szczęście jutro mam wizytę wiec dowiem się więcej. Teraz leżę juz przed spaniem i kluje dość mocno.
-
Zuuziia wrote:Ja też dzisiaj wizytuje o 16. Pessar w 19 tyg ? Kurcze.. moja siostra też miała i właśnie od kilku dni się stresuje dzisiejszą wizyta czy i u mnie nie będzie problemu z szyjką.
W drugiej ciąży miałam od 18 tc. W tym zapewnie będzie tak samo.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
e_mii wrote:Jak to jest z tą szyjką, lekarz jest w stanie ją sprawdzić przy zwykłym badaniu? Czy tylko usg dopochwowe? Brzuch mi coraz częściej twardnieje i zaczęłam się martwić o swoją, a od początku ani razu lekarz nie podał mi jej długości
Lekarz może sprawdzić, nawet jest to bardziej miarodajne, jeśli ma odpowiednio długie palce w stosunku do Twojej pochwyMój gin ma wzrostu chyba 150 cm i palcami prawie nie dosięga, bo takie krótkie, a ja mam w ogóle mega długie „wejście”, także pomiary są głównie z USG
Ale palpacyjnie jest ważne sprawdzić twardość i takie tm. Nieraz jest krótka, a trzyma jak pancerna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:35
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
DobrejMysli wrote:Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta..
Plusem jest to ze kluje dość daleko od macicy wiec chyba to coś z jelitami i nie jest niebezpieczne dla maluszka.. na szczęście jutro mam wizytę wiec dowiem się więcej. Teraz leżę juz przed spaniem i kluje dość mocno.
Ja mam rodzinną skłonność do tego i ciąża nawet nic nie ma do tego. Raz wylądowałam z podejrzeniem wyrostka w szpitalu. Chodziłam 3 dni zgięta.
Jedyne co pomogło to dieta i 3 herbatki rumiankowe dziennie.
-
justyna14 wrote:A badania moczu mialas ostatnio dobre?
Ewidentnie kluje mnie na wysokości pępka równo z boku ciała (tam gdzie ręka gdy opadnie z boku ciała ma łokieć). Nie wiem czy to nie przez moją dietę.. ostatnio zasmakowalam w gotowanym bobie, cebulce, jajkach..
Edit. Jak tak przeczytałam to co napisałam to chyba już mam odpowiedz skąd te moje bóleWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:45
justyna14 lubi tę wiadomość
-
DobrejMysli wrote:Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta..
Ale u Ciebie to faktycznie mogą być gazy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 20:54
lu.iza lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
DobrejMysli wrote:Tak, wyniki były w porządku.
Ewidentnie kluje mnie na wysokości pępka równo z boku ciała (tam gdzie ręka gdy opadnie z boku ciała ma łokieć). Nie wiem czy to nie przez moją dietę.. ostatnio zasmakowalam w gotowanym bobie, cebulce, jajkach..
Edit. Jak tak przeczytałam to co napisałam to chyba już mam odpowiedz skąd te moje bóle
Ja mój słynny atak miałam po zupie groszkowej hehe. I np. nie mogę też jeść maku.
-
Ja juz po wizycie...potwierdzona dziewczynka na sete...super...radosc mnie rozpiera...crl 11.79 i waga 228g....wszystko w porządku i ulga ogromna...no to rosniemy dalej ❤❤❤
nesssssa, Leticia, Dooti, justyna14, DobrejMysli, katka/85, Ania241188, PLPaulina, polkosia, e_mii, kozalia, niedograna, marcela123, Existenz, Qumish, Anuleczek, chabasse, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Widzę że dziewczynki gonią chłopców
Niedograna tylko tam chyba nieasz dopisanie chłopca przy Dooti
Dooti wrote:Ja po wizycie, potwierdzony chłopakkluseczka rośnie, waga ok. 220 gram.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 22:00
Dooti, niedograna lubią tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Widzę że dziewczynki gonią chłopców
Niedograna tylko tam chyba nieasz dopisanie chłopca przy Dooti
Faktycznie, nawet nie zwróciłam uwagi
Niedograna, bardzo proszę o dopisanie chłopcachyba nic się w tym temacie nie zmieni, skoro dwóch lekarzy widziało klejnoty
niedograna lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Qumish wrote:justyna14 - cytryna to podstawa przy ODKWASZANIU organizmu
sok z cytryny działa zasadotwórczo. tu nie liczy się smak, tylko to jak jest metabolizowany dany produkt przez organizm. A inna kwestia, ze zasadowy mocz jest wręcz oznaką zdrowia. Odkwaszenie organizmu np. zmniejsza ryzyko powstawania nowotworów. Wiele osób latami pracuje na takie pH moczu
Potocznie mówi się, żeby właśnie zakwasić, bo bakterie i grzybice lubią cukierTak czy siak to działa.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A jesteś pewna, ze to jelita? Ja miałam w pierwszej ciąży tak objawiająca sie kolkę nerkowa... pij więcej wody i nospe rozkurczowe jak bardzo boli. Poproś lekarza zeby zrobił usg w tym miejscu, gdzie boli.DobrejMysli lubi tę wiadomość
-
A ja się witam w nowym tygodniu. Zaczynamy 19 tydzień. Nie wiem jak u Was ale u mnie piękne słońce za oknem, aż chce się żyć!
Noc spędzona bez męża, mąż na męski wypad w Bieszczady pojechał, wróci w niedzielę, jakoś dam radę ale nie lubię tej samotności. Podziwiam kobiety których faceci wyjeżdżają w długie trasy albo po prostu pracują za granicą.justyna14, Ania241188 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
e_mii wrote:Jak to jest z tą szyjką, lekarz jest w stanie ją sprawdzić przy zwykłym badaniu? Czy tylko usg dopochwowe? Brzuch mi coraz częściej twardnieje i zaczęłam się martwić o swoją, a od początku ani razu lekarz nie podał mi jej długości