Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Qumish wrote:Moj tez nie podaje. teraz tez sie zastanawiam, czy to znaczy ze wszystko OK, czy ze nie zwraca na to uwagi..?
W drugiej już miałam sprawdzaną i zakładany pessar i teraz tez będę mieć. Wydaje mi się, że lepiej się umomnieć, żeby jednak sprawdził.
Qumish lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Witam sie w piateczke
wstalam obudzona przez dzieciaki i z takim dobrym pozytywnym nastawieniem
milego dnia.wszystkim i kciuki za wizytujace. Zazdroszcze tym co juz plec znaja. !o! Maz wczoraj poczul pierwszego kopniaczka Maluszka
jak nic pilkarz
Też już mnie korci aby poznać płeć jak już tyle osób znaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 08:06
justyna14 lubi tę wiadomość
-
niedograna wrote:Mi w pierwszej ciąży też nie sprawdzał i niestety urodziłam za wcześnie ;/
W drugiej już miałam sprawdzaną i zakładany pessar i teraz tez będę mieć. Wydaje mi się, że lepiej się umomnieć, żeby jednak sprawdził.
Ostatnio na wizycie pytałam jak szyjka, to powiedział że wszystko ok... Ale USG nie mam na każdej wizycie.
Całą pierwszą ciążę byłam na duphastonie, później luteinie, a teraz bez niczego i jakoś tak niepewnie się z tym czuję. -
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Jeju, 10 nie ma, a ja już wykończona i na skraju nerwicy... Zajmowanie się półtoraroczniakiem mnie przerasta. Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwójką
-
justa1509 wrote:Zazdroszczę tych kopniaków! Ale do 20 tygodnia mało zostało więc liczę, że w tej okolicy coś poczuje
chyba znowu zaczyna mi się jakaś infekcja... Jest coś co mogę sobie sama kupić i stosować żeby ewentualny początek wstrzymać?
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
DobrejMysli wrote:Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta..
Plusem jest to ze kluje dość daleko od macicy wiec chyba to coś z jelitami i nie jest niebezpieczne dla maluszka.. na szczęście jutro mam wizytę wiec dowiem się więcej. Teraz leżę juz przed spaniem i kluje dość mocno.
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja też miałam zabawę w sprzątanie, ale moja córka jak zwykle uznaje jakieś alternatywne zasady tej gry
Np. pranie zebrane z suszarki ma znaleźć się na podłodze (najlepiej w starannie dobranym, najbrudniejszym miejscu) i NIE WOLNO go podnosić, bo wrzask. Składanie jest oczywiście zakazane.
justyna14, Anuleczek, chabasse, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
też sie witam w piatek
Dzis wizytuję a wczoraj miałam robioną morfologie i mocz.
O ile mocz sie super poprawił, (po braniu Nystvagin), bo żadnych leukocytów juz w moczu nie ma ani innych baterii i wszystko juz jest ok, to morfologia wskazuje na poczatek anemii - czerwone krwinki, hemoglobina i hematokryt - poza granicami normy ;/
Gin pewnie przepisze mi dzis żelazo, tylko, że ja mam ten problem, ze po tabsach z żelazem mam biegunke, wiec chyba musze poważnie przyjrzeć sie swojej diecie... -
Anuleczek wrote:Ja miałam podobny ból w poprzedniej ciąży i okazało się ze mam krew w moczu i winowajca był piasek w przewodach moczowych.Tylko mnie taka kolka łapała ze ja oddychać nie mogłam.W szpitalu na usg nerek potwierdzili ze miałam poszerzone jakies tam przewody, dali kilka kroplówek i odesłali do domu.
Ale u Ciebie to faktycznie mogą być gazy...powinna być opcja odlajkowania!
-
Leticia wrote:Jeju, 10 nie ma, a ja już wykończona i na skraju nerwicy... Zajmowanie się półtoraroczniakiem mnie przerasta. Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwójką
Dlatego kocham przedszkoleTeraz z 3 latką nie jest już tak źle, zdecydowanie najcięższych okres mieliśmy około 2 lat, ale jak widzę że małej czepia się jakieś przeziębienie i ma zostać w domu to aż się boję.
justyna14, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
A ja w tym tygodniu pracuje zdalnie w domu
i tak sie rozleniwiłam ze chyba za miesiąc po usg połówkowy wezmę zwolnienie
Mam dziś napiety brzuch i biorę magnez. To druga taka sytuacja, przed poprzednia wizyta nic takiego sie nie dzialo i nie pytałam lekarza. Nie wiem czy mogę sama zdecydować sie brania no spy? Wizyta dopiero w środę.
-
nick nieaktualny
-
gosia.kak wrote:też sie witam w piatek
Dzis wizytuję a wczoraj miałam robioną morfologie i mocz.
O ile mocz sie super poprawił, (po braniu Nystvagin), bo żadnych leukocytów juz w moczu nie ma ani innych baterii i wszystko juz jest ok, to morfologia wskazuje na poczatek anemii - czerwone krwinki, hemoglobina i hematokryt - poza granicami normy ;/
Gin pewnie przepisze mi dzis żelazo, tylko, że ja mam ten problem, ze po tabsach z żelazem mam biegunke, wiec chyba musze poważnie przyjrzeć sie swojej diecie...
Ja też mam teraz ten sam problem z morfologią, dostałam tabletki, ale pamiętam że kiedyś fajne poprawiłam wyniki pijąc sok z pokrzywy, tylko nie wiem czy można go stosować w ciąży, muszę się zorientować.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Ja też mam teraz ten sam problem z morfologią, dostałam tabletki, ale pamiętam że kiedyś fajne poprawiłam wyniki pijąc sok z pokrzywy, tylko nie wiem czy można go stosować w ciąży, muszę się zorientować.