X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qumish wrote:
    Moj tez nie podaje. teraz tez sie zastanawiam, czy to znaczy ze wszystko OK, czy ze nie zwraca na to uwagi..? :/
    Mi w pierwszej ciąży też nie sprawdzał i niestety urodziłam za wcześnie ;/
    W drugiej już miałam sprawdzaną i zakładany pessar i teraz tez będę mieć. Wydaje mi się, że lepiej się umomnieć, żeby jednak sprawdził.

Qumish lubi tę wiadomość

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam sie w piateczke :) wstalam obudzona przez dzieciaki i z takim dobrym pozytywnym nastawieniem :) milego dnia.wszystkim i kciuki za wizytujace. Zazdroszcze tym co juz plec znaja. !o! Maz wczoraj poczul pierwszego kopniaczka Maluszka :) jak nic pilkarz :)
    Jak już też wyraźne kopniaki czuje. Jak położę rękę to już te kopniaczki :)
    Też już mnie korci aby poznać płeć jak już tyle osób zna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 08:06

justyna14 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny !:)
    I ja zaczynam dzisiaj nowy tydzień ;)

chabasse lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Mi w pierwszej ciąży też nie sprawdzał i niestety urodziłam za wcześnie ;/
    W drugiej już miałam sprawdzaną i zakładany pessar i teraz tez będę mieć. Wydaje mi się, że lepiej się umomnieć, żeby jednak sprawdził.

Ostatnio na wizycie pytałam jak szyjka, to powiedział że wszystko ok... Ale USG nie mam na każdej wizycie.
    Całą pierwszą ciążę byłam na duphastonie, później luteinie, a teraz bez niczego i jakoś tak niepewnie się z tym czuję.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę tych kopniaków! Ale do 20 tygodnia mało zostało więc liczę, że w tej okolicy coś poczuje :) chyba znowu zaczyna mi się jakaś infekcja... Jest coś co mogę sobie sama kupić i stosować żeby ewentualny początek wstrzymać?

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcela123 wrote:
    Miłego dnia dziewczyny !:)
    I ja zaczynam dzisiaj nowy tydzień ;)

Ja też:) Piątek, piąteczek, piątunio!

• Leticia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, 10 nie ma, a ja już wykończona i na skraju nerwicy... Zajmowanie się półtoraroczniakiem mnie przerasta. Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwójką :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Jeju, 10 nie ma, a ja już wykończona i na skraju nerwicy... Zajmowanie się półtoraroczniakiem mnie przerasta. Nie wiem jak ja sobie poradzę z dwójką :/
    He he. Skąd ja to znam moja ma 19 miesięcy i dziś od rana daje popalić. Dostała katar i marudzi tak że mnie zaraz do szału doprowadzi.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Zazdroszczę tych kopniaków! Ale do 20 tygodnia mało zostało więc liczę, że w tej okolicy coś poczuje :) chyba znowu zaczyna mi się jakaś infekcja... Jest coś co mogę sobie sama kupić i stosować żeby ewentualny początek wstrzymać?
    Mi pomoglo jak sie zaczynalo trivagin do lykannia rabo i wieczorem i po 4 szt przeszlo

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:20

Ada2405 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DobrejMysli wrote:
    Koleżanki a czy któraś doświadczyła juz kolki jelitowej? Od kilku dni, kilka razy dziennie bardzo mocno kluje mnie w lewym boku.. ból jest dość spory i taki kłująco-piekący. Ciężko nazwać. Czasem tak kluje ze chodzę zgięta.. :( Plusem jest to ze kluje dość daleko od macicy wiec chyba to coś z jelitami i nie jest niebezpieczne dla maluszka.. na szczęście jutro mam wizytę wiec dowiem się więcej. Teraz leżę juz przed spaniem i kluje dość mocno.
    Mialam tak z miesiac temu . Ostry bol kilka razy ale na szczescie zaparcia minely i kolki tez

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam zabawę w sprzątanie, ale moja córka jak zwykle uznaje jakieś alternatywne zasady tej gry :P Np. pranie zebrane z suszarki ma znaleźć się na podłodze (najlepiej w starannie dobranym, najbrudniejszym miejscu) i NIE WOLNO go podnosić, bo wrzask. Składanie jest oczywiście zakazane.

justyna14, Anuleczek, chabasse, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też sie witam w piatek :) Dzis wizytuję a wczoraj miałam robioną morfologie i mocz.
    O ile mocz sie super poprawił, (po braniu Nystvagin), bo żadnych leukocytów juz w moczu nie ma ani innych baterii i wszystko juz jest ok, to morfologia wskazuje na poczatek anemii - czerwone krwinki, hemoglobina i hematokryt - poza granicami normy ;/
    Gin pewnie przepisze mi dzis żelazo, tylko, że ja mam ten problem, ze po tabsach z żelazem mam biegunke, wiec chyba musze poważnie przyjrzeć sie swojej diecie...

3i492n0agf4rykt3.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Ja miałam podobny ból w poprzedniej ciąży i okazało się ze mam krew w moczu i winowajca był piasek w przewodach moczowych.Tylko mnie taka kolka łapała ze ja oddychać nie mogłam.W szpitalu na usg nerek potwierdzili ze miałam poszerzone jakies tam przewody, dali kilka kroplówek i odesłali do domu.
    Ale u Ciebie to faktycznie mogą być gazy...
    Nie chciałam polubić :( powinna być opcja odlajkowania!

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.kak spróbuj spiruline najlepiej hawajską i najlepiej w tabletkach ze względu na smak i zapach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 10:29

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:

Dlatego kocham przedszkole :) Teraz z 3 latką nie jest już tak źle, zdecydowanie najcięższych okres mieliśmy około 2 lat, ale jak widzę że małej czepia się jakieś przeziębienie i ma zostać w domu to aż się boję.

justyna14, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym tygodniu pracuje zdalnie w domu ;) i tak sie rozleniwiłam ze chyba za miesiąc po usg połówkowy wezmę zwolnienie ;)

Mam dziś napiety brzuch i biorę magnez. To druga taka sytuacja, przed poprzednia wizyta nic takiego sie nie dzialo i nie pytałam lekarza. Nie wiem czy mogę sama zdecydować sie brania no spy? Wizyta dopiero w środę.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja 14-miesięczna spała do 10. Zjadła właśnie. Zaraz spacer. :)

• Dooti Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    też sie witam w piatek :) Dzis wizytuję a wczoraj miałam robioną morfologie i mocz.
    O ile mocz sie super poprawił, (po braniu Nystvagin), bo żadnych leukocytów juz w moczu nie ma ani innych baterii i wszystko juz jest ok, to morfologia wskazuje na poczatek anemii - czerwone krwinki, hemoglobina i hematokryt - poza granicami normy ;/
    Gin pewnie przepisze mi dzis żelazo, tylko, że ja mam ten problem, ze po tabsach z żelazem mam biegunke, wiec chyba musze poważnie przyjrzeć sie swojej diecie...

Ja też mam teraz ten sam problem z morfologią, dostałam tabletki, ale pamiętam że kiedyś fajne poprawiłam wyniki pijąc sok z pokrzywy, tylko nie wiem czy można go stosować w ciąży, muszę się zorientować.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja też mam teraz ten sam problem z morfologią, dostałam tabletki, ale pamiętam że kiedyś fajne poprawiłam wyniki pijąc sok z pokrzywy, tylko nie wiem czy można go stosować w ciąży, muszę się zorientować.
    Nie wiem jak sok z pokrzywy ale napar z suszonej pokrzywy lekarz mi pozwolił czasami wypić.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ