X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wczorajszej wizycie :) Z dzidziusiem wszystko ok, łóżysko też, małenstwo na 9 cm. Moja gin potwierdziła, teorie ginekologa, który robił usg genetyczne, że "między nóżkami coś się dzieje, więc raczej chłopiec" ;)

Na niedobór żelaza dostałam recepte na Tardyferon-Fol i mam przyjmować raz dziennie.
    Dostałam juz skierowanie na połówkowe i zapisałam sie na 14. kwietnia, będzie to końcówka 20tc - 20t5d, juz sie nie moge doczekac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 10:49

PLPaulina, Ania241188, justyna14, Kasiaja, niedograna, Eilleen, Existenz, polkosia, Gypsy lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam Tardyferon tylko zwykły, mam przyjmować z witaminą C bo wtedy lepiej się wchłania ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Mój mąż ciągle mnie namawia na psa. Ale wybrał sobie ogromnego. Alaskan Malamute. :o

Północniaki są genialne, jeśli mają dużo ruchu. My zawsze mieliśmy dorosłe psy, a teraz od 3 tygodni mamy szczeniaka huskiego i już widzę jakim jest diabłem i że nigdy więcej nie zdecyduje się na szczeniaka. Tak czy inaczej siedzę w tych rasach od urodzenia i jeśli nie pozwolisz sobie wejść na głowę, wybiegasz to będzie najwspanialszym przyjacielem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 11:06

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Aż taki gigant z niego nie jest ale z tego co się ori3ntuje to malamuty podobnie jak rasa akita nie nadają się do dzieci...

Idealnie się nadają, od dziecka miałam husky i Malamuty i zawsze były z dziećmi... Jeden Malamut nawet pracował jako dogoterapeuta. Wszystkie były z adopcji, a Nie hodowli :)

Ania241188 lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Północniaki są genialne, jeśli mają dużo ruchu. My zawsze mieliśmy dorosłe psy, a teraz od 3 tygodni mamy szczeniaka huskiego i już widzę jakim jest diabłem i że nigdy więcej nie zdecyduje się na szczeniaka. Tak czy inaczej siedzę w tych radach od urodzenia i jeśli nie pozwolisz sobie wejść na głowę, wybierasz to będzie najwspanialszym przyjacielem :)

Pumka, niepozwolic sobie wejść na głowę to jest najlepszy sposób również jeśli chodzi o dzieci, tylko to proste zadanie nie jest:P

lu.iza, Carolline lubią tę wiadomość

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Pumka, niepozwolic sobie wejść na głowę to jest najlepszy sposób również jeśli chodzi o dzieci, tylko to proste zadanie nie jest:P

Jestem wolontariuszka w schronisku w Warszawie od 10 lat, więc już trochę w tym doświadczenia mam. Z psami pod tym kątem problemów nie mam. Bardziej obawiam się o dziecko :D
    Chociaż pracowałam przez 3 lata jako opiekunka, ale 8 h, a 24 h to różnica. :D

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Idealnie się nadają, od dziecka miałam husky i Malamuty i zawsze były z dziećmi... Jeden Malamut nawet pracował jako dogoterapeuta. Wszystkie były z adopcji, a Nie hodowli :)
    Te malamuty to faktycznie takie duże psy? Czy takie sredniaczki? Bo na żywo jeszcze żadnego nie widziałam

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Jestem wolontariuszka w schronisku w Warszawie od 10 lat, więc już trochę w tym doświadczenia mam. Z psami pod tym kątem problemów nie mam. Bardziej obawiam się o dziecko :D
    Chociaż pracowałam przez 3 lata jako opiekunka, ale 8 h, a 24 h to różnica. :D

Pokaz fotke tego huskiego :) Moje dziewczyny chcialy tez, albo samojeda, ale ktorego one by nie chcialy :D
    Domyslam sie ze masz 7 swiatow ze szczeniaczkiem teraz bo one chyba bardzo zabawowe sa i duzo ruchu potrzebuja, pewnie gryza wszystko? :D Ja mojej amstaffki nie moglam zostawic na godzine sama w domu bo jak wrocilam to mieszkania nie poznalam :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chcieliśmy psa... Ale nie chcemy męczyć psiaka w mieszkaniu w bloku, a maskotki nie chcemy. Znajomy ma psa, typowo myśliwski, brał udział w polowania, ale z racji tego że wiedzieli że będą mieć dziecko to pies nie miał żadnych piszczących zabawek i generalnie dość mocno go uczyli żeby później się nie bać. Jak mała się urodziła to nie było problemu,. Kwestia wychowania psiaka :)
    Ostatni dzień u teściów, jutro wyjazd :) szukaliśmy wózka, tak żeby zobaczyć i pomacać i Cholewa takiego jak chcemy to nigdzie nie ma :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marnat Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Moja kotka co prawda jest jedynym kotem w domu ale ma jeszcze malego chihuahua do zabawy :P Tylko ze pies mi nie wskoczy na dziecko a kot jak najbardziej. Dostanie godzine policyjna i juz :D

A takie pytanie o film, ogladala ktoras z was botoks albo kobiety mafii, czy poleca czy raczej z daleka?

Właśnie wczoraj oglądałam botoks i szczerze jestem zdziwiona czemu to podniosło taki rumor w społeczeństwie. Niestety większość z tego co byla pokazana jest ok szokująca ale wystarczy trochę poczytać i otworzyć oczy aby zdawać sobie sprawę z tego wszystkiego. Tak więc polecam- choć może nie w ciąży :P ale nie podzielam szoku i ogólnego zniesmaczenia tym filmem - przeżyłam to lata wcześniej odkrywając te realia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja odebrałam dzisiejszy wyniki.
    Pierwszy raz w ciąży mam mocz idealny- cieszy mnie to. :)

Ale morfologia by mogła być lepsza.
    Podwyższone: leukocyty
    Obniżone: erytrocyty i hematokryt..

• niedograna Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnat wrote:
    Właśnie wczoraj oglądałam botoks i szczerze jestem zdziwiona czemu to podniosło taki rumor w społeczeństwie. Niestety większość z tego co byla pokazana jest ok szokująca ale wystarczy trochę poczytać i otworzyć oczy aby zdawać sobie sprawę z tego wszystkiego. Tak więc polecam- choć może nie w ciąży :P ale nie podzielam szoku i ogólnego zniesmaczenia tym filmem - przeżyłam to lata wcześniej odkrywając te realia.
    Też oglądałam i nie polecam w ciąży. A ta scena z porodem... masakra.

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    bardzo dobrze cię rozumiem. Nie będziemy miały lekko.
    Ostatnio usłyszałam od znajomej "nie dacie rady, za bardzo się pospieszyliście z drugim"
    Ostatnio mam jakieś głupie myśli, że może za wcześnie na drugie... ;( zaczynam się dołować, że będę złą matką

Takie wredne to chyba tylko baby babom potrafią być :( W jakim celu mówi takie słowa ciężarnej? Tak nie potrzebne i nic nie wnoszące? Z zazdrości? Zawiści? Nie rozumiem. I co ma w ogóle oznaczać, że nie dacie rady? Że się załamiecie i oddacie albo nie wiem...? Jak już jest dwójka to trzeba sobie poradzić, innej opcji nie ma :) dobrze będzie. Ja zawsze uważałam że mała różnica wieku jest super i od poczatku tak z mężem chcieliśmy. A na męża takie podłe słowa zadziałały by jeszcze bardziej motywująco, żeby udowodnić jak błędnym jest mierzenie innych własną miarą.

niedograna lubi tę wiadomość

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Też oglądałam i nie polecam w ciąży. A ta scena z porodem... masakra.

W pierwszej ciąży byliśmy w kinie na filmie Wołyń. Nie spodziewałam się takich scen i wyszłam z sali rycząc. Bylam w 8 miesiącu w tedy i to co tam się działo do dziś mam przed oczami. Tego filmu zdecydowanie nie polecam oglądać w ciąży.

Co do sceny z porodem - a nawet obie które się pojawiły dobitnie pokazują jak ważnym jest wybór szpitala i obejrzenie oddziału przed porodem. Dobrze, że mamy wybór.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Tez tak często w nocy chodźicie do łazienki siku robić? Muszę wstawać najmniej 4 razy. W dzień też czesto
    Nie budzę się i to błąd bo rano jak wstanę to mi sporo czasu zajmuje wyproznienie pęcherza. Ale mam tak mocny sen że się nie wybudzam.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:14

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomaga czarna kawa z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny. Można posłodzić.
    A jeśli któraś zażywa Omegamed Pregna DHA, to od dziś jest na niego promo w rossmanie, 47zl - zawsze to kilka zł w kieszeni.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w aplikacji ciągle pokazuje że ten Omegamed jest niedostępny.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam botoks w trakcie staran i też wtedy go nie polecam bo jednak jak komuś się nie udaje to niektóre momenty były dobijajace. Porodu mnie tam nie ruszyły jakoś specjalnie.
    Kobiet mafii nie widziałam nie wiem czy wybierać się do kina bo mam wrażenie że tam zasne;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2018, 16:23

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    U mnie w aplikacji ciągle pokazuje że ten Omegamed jest niedostępny.
    Hmm dziwne, u mnie jest, może kwestia wybrania innej drogerii do odbioru osobistego? W kilku rosmanach widziałam ten specyfik, sama tez tam kupiłam

‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ