Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W sushi z pieczona ryba jest wszystko ok, my mówimy o standardowym sushi gdzie ryba jest surowa. Ja np nie przepadam za sushi z pieczona ryba i bardzo mi brakuje nigirii z łososia, ale cóż jeszcze tylko 1,5 roku mniej więcej
Rany nie mogę spać, obudziłam się na siku i nie mogę zasnąć, pewnie usnę koło 6... -
Ile razy w życiu zdarzyło wam się zatruć sushi czy serkiem pleśniowym? Zakażenie listeriozą może być bezobjawowe, ale raczej bardzo rzadko się to zdarza. Nie ma co panikować
muszę poszukać które serki są z mlekiem ka pasteryzowanego i sobie kupić koniecznie
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj moja córka pierwszy raz spała sama w pokoju. O zasypianie się nie bałam, bo już od dawna zasypia sama, ale zastanawiałam się co będzie jak się obudzi i nas nie zobaczy. A tymczasem spała jak zabita całą noc i jeszcze rano trzeba było ją namawiać, żeby wstała
justyna14, DobrejMysli, pumka1990, chabasse, Anuleczek, Carolline lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, można dołączyć? Jestem tak jedną nogą na lipcówkach i jedną u Was, bo termin w zależności od badania, wychodzi mi 30 lipca (z 1 usg) i 1 sierpnia (z usg w 18 tc).
Od razu chciałam Wam zadać pytanie: jak często macie usg w ciąży i czy za każdym razem lekarz puszcza Wam serduszko?Dooti lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualny
-
roma wrote:Cześć Dziewczyny, można dołączyć? Jestem tak jedną nogą na lipcówkach i jedną u Was, bo termin w zależności od badania, wychodzi mi 30 lipca (z 1 usg) i 1 sierpnia (z usg w 18 tc).
Od razu chciałam Wam zadać pytanie: jak często macie usg w ciąży i czy za każdym razem lekarz puszcza Wam serduszko?USG mam na wizytach, czyli raz na miesiąc, teraz jeszcze połówkowe, a serduszko ostatnio na chwilę mi puściła.
Lavendova, też mnie irytuje moja niewiedza... chcę zacząć robić kocyk na szydełku, ale nie wiem na jakie kolory się zdecydować, karuzelę też chcę sama zrobić, ale nie wiem właśnie jakie maskotki i koloryAle jeszcze 2 tygodnie i być może się dowiem. Mąż wykopał w domu stetoskop, stary jak świat
chce przez niego coś usłyszeć, ale w większości słyszy jak mi krew szumi, albo jelita jak pracują
Ale tyle frajdy mu to sprawia
-
nick nieaktualnyJa mam ten sam problem! Wczoraj zamawialam nowy kocyk dla mojej mlodej, bo ten jej ma juz 8 lat a ona nie chce sie rozstac z nim (
!) i przy okazji mysle zamowie tez cos dla malucha, ale teraz jaki kolor? Wzielam jakis bezowy bezplciowy ale mam juz dosc tych bezplciowych rzeczy. Wszystko co szare albo bezowe blee. No trudno... najdalej sie spodziewam 3 kwietnia na polowkowym oby!
Mi tylko raz na prenatalnych puscili serduszko.
Aaa tez probowalam kiedys ze stetoskopem -
justa1509 wrote:Zapomniałam dodać że chodzi mi o camembert
bo żółte to są z pasteryzowanego zawsze, a camembert trzeba zobaczyć.
Ja jem Brie i Camembert firmy Turek bo one są produkowane z mleka pasteryzowanego. Z tego co czytałam są bezpieczne w ciąży.
Trzeba unikać serów z mleka niepasteryzowanego i tych przerośniętych niebieską pleśnią (francuskich) -
nick nieaktualnyJa polowkowe też mam za 2 tygodnie.
Wszystko w porządku. Maleństwo na 98% to dziewczynka.nesssssa, e_mii, Dooti, Paulinaaa, juwelka, Ania241188, Lavendova, justyna14, kozalia, Kasiaja, chabasse, DobrejMysli, Anuleczek, katka/85, polkosia, Eilleen, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ja też jeszcze nie znam płci, nie mogę sie doczekać wizyty w środę bo może wtedy sie juz dowiem. Mam wizytę prywatna wiec nie wyobrażam sobie żeby lekarz odmówił mi usg skoro i tak za nie płacę
Jeszcze nie rozglądałam sie za wyprawka ale juz mnie zaczyna korcić i chciałabym wiedzieć za czym sie rozglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 09:49
-
Lavendova wrote:Aaa tez probowalam kiedys ze stetoskopem
W pracy zrobili nam prezent i jedziemy damskim zespołem do SPA w kwietniuCzytałam, że jest to w pełni bezpieczne w ciąży, muszę tylko do znudzenia mówić im, że jestem w ciąży. Jaki to będzie przyjemny relaks
a mąż z zazdrości aż nie komentował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 09:48
Carolline lubi tę wiadomość