Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja tez koło 5 kilo, ale przed ciąża mi przybyło kolo 2-3 kilo i dalej nie moge sie przyzwyczaic:p a co do usg to ja mam co 2 tygodnie na każdej wizycie, i na każdej też słysze serduszko:) choc teraz już się przyzwyczaiłam do tego, to najlepiej wspominam jak słyszałam je pierwszy raz:)17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
jest nowa wiadomość na stronie Ministerstwa Zdrowia o pneumokokach
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szczepienia-dzieci-z-rocznikow-2013-2016-przeciwko-pneumokokom-komunikat-do-rodzicow-i-opiekunow/
zachęcają rodziców którzy nie szczepili na pneumokoki do szczepienia bezplatnego synflorixem ale tylko do 29 czerwca.Coś wam to mówi?Wskazali numer partii szczepionek.
Pewnie chca się szybko pozbyć ich pozbyć, ciekawe co stanie się z tymi które się przeterminują? Zeby nie było tak jak ostatnio, ze szczepili co prawda szczepionkami które nie były przeterminowane, ale zle przechowywane.bella12 -
nick nieaktualnyLavendova wrote:I jak maz zareagowal? Pewnie sie musicie przyzyczaic do tej nowosci ale przynajmniej juz wiesz i czeka cie wybieranie i kupowanie najslodszych ubranek
Mąż pierwsze co zapytał: "na serio???"
Lekarz nic wcześniej nie chciał sugerować. Jest moja gin taka dziwna trochę.
Ale wśród babć i rodziny z tych zabobonow nici. Nie działają.
Przez te gadki wszystkich człowiek się przyzwyczaił do myśli 'chłopak, chłopak'.
Hania ma teraz stopkę 3cm.Ale tak się ruszala. Tyłek mi pokazała.
zapisałam się do szkoły rodzenia!
Ubranka oczywiście już jakieś kupiłam Ale wszystko unisex.teraz muszę się przestawić by różowe oglądać..
Ja dziś byłam na wadze. Hmmm. +5kilo.. jak tak będzie szło to chyba sporo przytyje. -
nick nieaktualny
-
No ja przytyłam te 5.5 kg tak jak w poprzedniej ciąży a na koniec miałam 20kg :o. Mam nadzieję że do tyle teraz nie dobije...
Ale mam napewno większe piersi niż wtedy bo teraz mam takie jak do karmienia miałam po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 12:39
-
Ada2405 wrote:Ja plus 6kg...ale pamietajmy ze te kg to nie tylko tłuszczyk a przede wszystkim powiększenie piersi..objętość krwi rownieź wody plodowe...dzidzia rosnie to najwazniejsze...
Planuję wybrać sie na jakieś zakupy, kupić jakieś dwa uniwersalne (beżowy i czarny).
-
Ania241188 wrote:No ja przytyłam te 5.5 kg tak jak w poprzedniej ciąży a na koniec miałam 20kg :o. Mam nadzieję że do tyle teraz nie dobije...
Ale mam napewno większe piersi niż wtedy bo teraz mam takie jak do karmienia miałam po porodzie
-
Ja w poprzedniej ciąży na podobnym etapie miałam jakieś 1,5 kg do przodu a w sumie przytyłam 9 kg. Super by było, gdyby teraz też się tak udało. Ale przecież nie to jest najważniejsze, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe
pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa najpierw schudlam ponad 3.5 kg w stosunku do wagi przed ciaza (listopad) a teraz mam 1 kg do przodu ale tez od wagi wyjsciowej czyli w sumie tez z 5 kg przybylo
Spotkalam sąsiadkę, jak mnie zobaczyla mówi jezuuu ale ty masz anemie chyba bardzo źle wygladaszAnemii nie mam ale fakt ze wygladam jak trup. A sąsiadka bedzie sie starac o 4 dziecko
-
a mi własnie piersi bardzo mało urosły.... Mam troche większe i bardziej zaokrąglone ale nie na tyle, zeby musieć kupować nowe staniki.
Nie chce schizować, ale myslicie, ze to moze zwiastowac poźniejsze problemy z laktacją?
Czy na tym etapie to nie ma jeszcze az takiego znaczenia? -
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Ja mam juz postanowienie że jak się otrząsne po porodzie to biore sie za siebie, moze nawet jakaś siłownia czy cos bo nigdy nie byłam:) musze sie doprowadzic do porządku:)
Ja to samo. Połóg a potem silka. Nie ma bata zbliza mi sie 34 lata a wtedy wszytko idzie w dół -
Romcia, jak miło Cię tu u nas widzieć; ) ja mam usg na każdej wizycie, czyli co 2-3 tygodnie, ale mój lekarz nigdy nie puścił mi serduszka, jedynie na prenatalnych slyszałam przez chwilę.
Justa, a wybrałaś już włóczkę?. Z czego będziesz robić ten kocyk? Czysta bawełna czy mieszanka?
Ja przytyłam póki co 3,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 12:58
roma lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
gosia.kak wrote:a mi własnie piersi bardzo mało urosły.... Mam troche większe i bardziej zaokrąglone ale nie na tyle, zeby musieć kupować nowe staniki.
Nie chce schizować, ale myslicie, ze to moze zwiastowac poźniejsze problemy z laktacją?
Czy na tym etapie to nie ma jeszcze az takiego znaczenia?
Nie, spoko. Mi tylko jakby trochę nabrzmiały, ale rozmiar ten sam. Nie przejmuj się tym, mleko i tak będzie -
Dooti wrote:Romcia, jak miło Cię tu u nas widzieć; ) ja mam usg na każdej wizycie, czyli co 2-3 tygodnie, ale mój lekarz nigdy nie puścił mi serduszka, jedynie na prenatalnych slyszałam przez chwilę.
Justa, a wybrałaś już włóczkę?. Z czego będziesz robić ten kocyk? Czysta bawełna czy mieszanka?
Ja przytyłam póki co 3,5 kg
Kiedyś kocyk robiłam z Yarn Art Jeans, świetnie się sprawdziła, koc ma 2 latka i dalej służyDooti lubi tę wiadomość