Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie miałyscie już wykonywane badanie czystości pochwy? pytam bo ja jeszcze nie miałam, a wyczytałam, ze w ciąży powinno sie je wyjonywać 3 razy , do 10tygodnia, po raz drugi – między 15 a 20 tygodniem i po raz trzeci – między 33 a 37 tygodniem ciąży. Trochę mnnie to zmartwiło bo do 10 tygodnia nie miałam tego badania, jak bedę za 9 dni u ginekologa to poproszę o to badanie.
Co do wagi ja przytyłam 3 kg z czego 1,2 kg od ostatniego poniedziałku, jak byłam na USG i okazało się, ze wg wymiarów dziecka termin przesunął mi się o 1,5 tygodnia... Bardzo sie przestraszyłam i zaczęłam dużo więcej jeść...
Co do połówkowego to mam 30 marca i do tej pory chciałabym jeszcze do kilograma przybrać, zeby mam nadzieję dzidziuś nadrobił wzrost..Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Cześć dziewczyny, mam pytanie miałyscie już wykonywane badanie czystości pochwy?
Tak, ja miałam już dwa razy robione.
Pierwszy raz (aż sprawdziłam) 15 stycznia, drugi raz poszłam na badanie tydzień temu w poniedziałek ale jeszcze nie mam wyników bo chyba około 10 dni się na nie czeka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygosia.kak wrote:Justa
Uff..
dzięki dziewczyny, za wsparcie, bo niepotrzebnie sobie sama wymyślam problemy:) a bardzo chciałabym karmić piersią i na pewno będą probować wszystkich sposób, by te moje cycki pobudzić do produkcji
Tak jak dziewczyny piszą rozmiar w tym przypadku nie ma znaczeniaA tez nie jest powiedziane ze po porodzie ci nie wywali ich ze 4 rozmiary jak mi za pierwszym razem i będziesz mogla otworzyć mleczarnie osiedlowa:P
-
nick nieaktualnyAnia241188 wrote:Kusi mnie żeby się wbić prywatnie ale nie wiem czy warto jak za 2 tygodnie połówkowe... Co myślicie?
Ja poszlam i zaplacilam w ostatni czwartek dokladnie 2 tyg przed wizytą na kase chorych. Takze ja ci nie pomogę
Tez mam nadzieję ze sie uda karmić ale sie męczyć nie zamierzam. Jak nie to tez nie będę miec wyrzutow sumienia. -
mam takie pytanie, dlaczego nie macie usg na każdej wizycie ?
może to dziwne pytanie , ja nie chodzę prywatnie ale od pierwszej wizyty w 5t6d mam zawsze komplet badan, wywiad plus usg.
pytam z ciekawości bo ja bym chyba zwariowala jeśli lekarz by nie sprawdził szyjki i co słychać u maluszkaangelika22 -
Nie wiem czemu dziś nie było usg. Nawet w gabinecie nie było sprzętu. Podejrzewam że w ośrodku potrzebowali go do czego innego dziś (inny lekarz) a że jest jedno usg to chodzi od lekarza do lekarza. Bo tak miałam zawsze do tej pory. Bo usg tarczycy miałam robione w tym samym gabinecie gdzie normalnie przyjmuje ginekolog. No niestety tak jest na nfz w małych ośrodkach na zadupiach.
I tak w Polsce chyba nie jest z tym najgorzej bo w Anglii i Szwecji napewno tak często nie jest. Tam są 2 lub 3 usg na ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 14:53
-
nick nieaktualnyZ winy lekarza, nie chce im się na ndz wysilac. Ja nie widzę sensu wizyt bez usg chyba ze po recepty. Niestety ja mam tez tylko 3 usg na kase chorych a reszta prywatnie. Wizyty ustalaja tylko wtedy zeby zrobic te 3 usg bo trzeba wbic w ksiazeczke i tyle.