Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja szumisia dostalam w spadku ale troche sie rozni od wiekszosci na rynku bo tam jest opcja tylko wlaczenia odglosu szumu wod plodowych z biciem serca matki tak jakby dziecko mialo poczucie ze nadal jest w brzuszku albo kolysanka... i wlacza sie ponownie jak tylko wyczuje jakis wiekszy ruch... znalazlam jeszcze jednego ktory ma takie same funkcje i mega mi sie wizualnie podoba i korci zeby kupic... podobno dobrze jest szumisia dziecku wlaczac jeszcze w czasie jak jest w brzuszku...
A czy sie sprawdzi dopiero sie okaze...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dobrej Myśli, wręcz należy nadrobić wizyty u dentysty. Ja mam na 21 maja - urodziny mojego męża... No nic
jeden kawałek mam do usunięcia, poprzednia dentystka, pomimo, że mówiłam że zostawiła kawałek to stwierdziła że to kość... No nie jest to kość. I zastanawiam się czy można to wyrwać w ciąży czy trzeba czekać.
-
Ja zamiast szumisia używałam aplikacji na smartfona. Sprawdziła się i sprawdza nadal doskonale. I to za Free. Na Starym nie używanym tel więc swój mogę mieć zawsze przy sobie.
No i kurczę.. Dziwne.. Ja tez nie za bardzo czuje ruchy, lub nie umiem ich zidentyfikować. To moja druga ciąża i Myslalamb, ze dość szybko to nastąpi. A tym czasem nic się nie dzieje. Na usg za każdym razem fika i bryka jak nakręcona, a i wtedy ruchów nie czuję. Hmm. Musze jeszcze poczekać. -
Ruchy niby poczułam, pierwszy raz tydzień temu 2 puknięcia, kilka dni później też i cisza. Czasami czuję takie mrowienie, jakby coś tam wibrowało. Pocieszam się, że mam brzuch jak w 7 miesiącu, więc może dzidzia ma dużo miejsca i dlatego nie czuję wyraźnie:)
-
nick nieaktualnychabasse wrote:Ja zamiast szumisia używałam aplikacji na smartfona. Sprawdziła się i sprawdza nadal doskonale. I to za Free. Na Starym nie używanym tel więc swój mogę mieć zawsze przy sobie.
mam nieużywaną Nokię, jeśli tylko na windowsa tez będzie dostępna, to mogę włączyć tryb samolotowy i nie powinno dzidziusiowi chyba nic zaszkodzić.
-
Ja tez czije wyraznie najbardziej rano i wieczorem. I widze kiedy zmienia pozycje. Jak pionowo (na usg widzialam) to brzuch mam hak pilka a jak poziomo to rozlewa sie na boki i bardziej plaski sie robi.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
O jest sporo takich apek . trzeba wpisać White noise. lub biały szum. I w każdej jest pewnie co najmniej kilka opcji. Szum suszarki, odkurzacza, pralki, samochodu, samolotu, morza, drzew i co tam kto jeszcze chce. U nas suszarka akurat świetnie się spisała. Nie wiem czy na Windowsa tez sa ale pewnie tak. Ja używam baby sleep sounds
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:22
kozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiekawy pomysł z apka ale to ja juz wole zaplacic za szumisia. Cały czas telefon kolo dziecka z przesylem danych sieci komorkowej czy wifi to nie moze byc zdrowe. Ale w sumie nie wiem czy w ogóle sie ni przyda taki szumiacy kurcze obie sie wychowaly bez tego.
-
nick nieaktualny
-
edytkaa93 wrote:Mi sie raz wydawało że czułam ruchy ale od tego czasu nic sie nie dzieje więc pewnie to nie było to. Ale narazie nie przejmuje się tym zbytnio, na wszystko przyjdzie czas:)
Te pierwsze ruchy to chyba są takie jeszcze nieregularne. Dzidziś ma jeszcse dużo miejsca. Ja czułam w sobotę i w niedzielę a dzisiaj też cisza, ale liczę że po kolacji coś się ruszy🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Lavendova wrote:Młoda nie była 4 dni w szkole i teraz toniemy w zadaniach ratunkuuu
((
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ciekawy pomysł z apka ale to ja juz wole zaplacic za szumisia. Cały czas telefon kolo dziecka z przesylem danych sieci komorkowej czy wifi to nie moze byc zdrowe. Ale w sumie nie wiem czy w ogóle sie ni przyda taki szumiacy kurcze obie sie wychowaly bez tego.
pumka1990 lubi tę wiadomość
-
Też korzystałam z apki
zaczęłam żeby sprawdzić czy mój mały polubi szum bo chciałam kupić szumimisia ale tak nam przypasowała apka, że obyło się bez misia.
Ja też jeszcze ruchów nie czujeale łożysko na przedniej ścianie więc pewnie dlatego. Póki co, u mnie 1,4kg na plusie
[/url]