X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa wszystko zależy od tego co lubisz, jaki gatunek serialu. Polecam suits na początek. Ciekawa propozycja nietypowa jest the affair.

Lavendova lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie raz wydawało że czułam ruchy ale od tego czasu nic sie nie dzieje więc pewnie to nie było to. Ale narazie nie przejmuje się tym zbytnio, na wszystko przyjdzie czas:)

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szumisia dostalam w spadku ale troche sie rozni od wiekszosci na rynku bo tam jest opcja tylko wlaczenia odglosu szumu wod plodowych z biciem serca matki tak jakby dziecko mialo poczucie ze nadal jest w brzuszku albo kolysanka... i wlacza sie ponownie jak tylko wyczuje jakis wiekszy ruch... znalazlam jeszcze jednego ktory ma takie same funkcje i mega mi sie wizualnie podoba i korci zeby kupic... podobno dobrze jest szumisia dziecku wlaczac jeszcze w czasie jak jest w brzuszku...
    A czy sie sprawdzi dopiero sie okaze...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • DobrejMysli Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. a ja czekam właśnie przed gabinetem... dentystycznym :o
    postanowiłam zacząć robić porządek z zębami :o
    Po ciąży chyba nie będzie na to czasu a trochę do zrobienia mam :p

pumka1990 lubi tę wiadomość

klz9df9hzzd4pe9c.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej Myśli, wręcz należy nadrobić wizyty u dentysty. Ja mam na 21 maja - urodziny mojego męża... No nic :/ jeden kawałek mam do usunięcia, poprzednia dentystka, pomimo, że mówiłam że zostawiła kawałek to stwierdziła że to kość... No nie jest to kość. I zastanawiam się czy można to wyrwać w ciąży czy trzeba czekać.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam przed ciążą porządek ze wszystkimi zębami a od weekendu mnie bolą dwa przy gryzieniu, więc znowu pewnie się spłuczę totalnie. Dziwne, że zdążyły się już jakieś ubytki porobić po raptem 3 miesiącach.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przed ciąża pierwsza zrobiłam wszystkie zęby a po porodzie się posypały jak domino :/

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamiast szumisia używałam aplikacji na smartfona. Sprawdziła się i sprawdza nadal doskonale. I to za Free. Na Starym nie używanym tel więc swój mogę mieć zawsze przy sobie.
    No i kurczę.. Dziwne.. Ja tez nie za bardzo czuje ruchy, lub nie umiem ich zidentyfikować. To moja druga ciąża i Myslalamb, ze dość szybko to nastąpi. A tym czasem nic się nie dzieje. Na usg za każdym razem fika i bryka jak nakręcona, a i wtedy ruchów nie czuję. Hmm. Musze jeszcze poczekać.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy niby poczułam, pierwszy raz tydzień temu 2 puknięcia, kilka dni później też i cisza. Czasami czuję takie mrowienie, jakby coś tam wibrowało. Pocieszam się, że mam brzuch jak w 7 miesiącu, więc może dzidzia ma dużo miejsca i dlatego nie czuję wyraźnie:)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Ja zamiast szumisia używałam aplikacji na smartfona. Sprawdziła się i sprawdza nadal doskonale. I to za Free. Na Starym nie używanym tel więc swój mogę mieć zawsze przy sobie.
    Możesz napisać nazwę tej apki? Ciekawe rozwiązanie, nie wpadłabym na to ze robią takie apki :) mam nieużywaną Nokię, jeśli tylko na windowsa tez będzie dostępna, to mogę włączyć tryb samolotowy i nie powinno dzidziusiowi chyba nic zaszkodzić.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czije wyraznie najbardziej rano i wieczorem. I widze kiedy zmienia pozycje. Jak pionowo (na usg widzialam) to brzuch mam hak pilka a jak poziomo to rozlewa sie na boki i bardziej plaski sie robi.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jest sporo takich apek . trzeba wpisać White noise. lub biały szum. I w każdej jest pewnie co najmniej kilka opcji. Szum suszarki, odkurzacza, pralki, samochodu, samolotu, morza, drzew i co tam kto jeszcze chce. U nas suszarka akurat świetnie się spisała. Nie wiem czy na Windowsa tez sa ale pewnie tak. Ja używam baby sleep sounds

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 19:22

kozalia lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam oglądać wozki. Jak byłam pewna że chce bebetto.
    To pan Nam pokazał Aero tutis.
    Zwrotny. Lepsza amortyzacja. Nie buja się jak huśtawka. :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawy pomysł z apka ale to ja juz wole zaplacic za szumisia. Cały czas telefon kolo dziecka z przesylem danych sieci komorkowej czy wifi to nie moze byc zdrowe. Ale w sumie nie wiem czy w ogóle sie ni przyda taki szumiacy kurcze obie sie wychowaly bez tego.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak na gadżeciarę przystało i w szumisia się zaopatrzę. Kupiłam przyjaciółce w prezencie dla bliźniąt i była zadowolona.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda nie była 4 dni w szkole i teraz toniemy w zadaniach ratunkuuu :(((

• squirrel Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    Mi sie raz wydawało że czułam ruchy ale od tego czasu nic sie nie dzieje więc pewnie to nie było to. Ale narazie nie przejmuje się tym zbytnio, na wszystko przyjdzie czas:)

Te pierwsze ruchy to chyba są takie jeszcze nieregularne. Dzidziś ma jeszcse dużo miejsca. Ja czułam w sobotę i w niedzielę a dzisiaj też cisza, ale liczę że po kolacji coś się ruszy

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Młoda nie była 4 dni w szkole i teraz toniemy w zadaniach ratunkuuu :(((
    Wiem co przeżywasz.. mija 4 klasistka t tyg w domu byla. Polecam strone brainly jak chcesz isc ma łatwiznę. Ja uzywam jak trzeba szybko sie wspomoc bez myslenia

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ciekawy pomysł z apka ale to ja juz wole zaplacic za szumisia. Cały czas telefon kolo dziecka z przesylem danych sieci komorkowej czy wifi to nie moze byc zdrowe. Ale w sumie nie wiem czy w ogóle sie ni przyda taki szumiacy kurcze obie sie wychowaly bez tego.
    Dlatego planuje używać apki, na telefonie którego nie używam i który ma wyłączone wszelkie transmisje, wifi, sieć i z tego co zrozumiałam chabasse tez właśnie tak robiła :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też korzystałam z apki ;-) zaczęłam żeby sprawdzić czy mój mały polubi szum bo chciałam kupić szumimisia ale tak nam przypasowała apka, że obyło się bez misia.
    Ja też jeszcze ruchów nie czuje :-/ ale łożysko na przedniej ścianie więc pewnie dlatego. Póki co, u mnie 1,4kg na plusie

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ