Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Dlatego planuje używać apki, na telefonie którego nie używam i który ma wyłączone wszelkie transmisje, wifi, sieć i z tego co zrozumiałam chabasse tez właśnie tak robiła
Carolline lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Jak Wy to robicie że tak mało kg Wam przybyło? Mialyscie mdłości, wymioty? Czy się pilnujecie?
Też jestem ciekawa. Ja + 5 kg a nie wydaje mi się żebym jadła więcej niż przed ciążą. Tylko że ja czuję się ciągle jak przed okresem, tzn. pełne piersi, pełny brzuch.. Ogólnie przed ciążą to byłam typem chudzinki. 173 cm wzrostu 65 kg zero brzucha. A teraz 70 kg i brzuszek mocno widoczny.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ania241188 wrote:Jak Wy to robicie że tak mało kg Wam przybyło? Mialyscie mdłości, wymioty? Czy się pilnujecie?
-
Są przeróżne gadżety dla dzieci. Np co mnie najbardziej tak powiedzmy zdziwiło to podgrzewacz do chusteczek nawilzanych.
Sa i butelki samosterylizujace. Kosz na brudne pieluchy. Smoczek do mierzenia temperatury (kupiłam) są woreczki do sterylizacji butelek w mikrofali.
Narazie więcej nie przychodzi mi do głowy. Może dziewczyny mają jakieś jeszcze pozycje?
-
justa1509 wrote:U mnie to chyba geny, nigdy jakoś bardzo nie tyłam, waga raczej trzyma mi się od kilku lat na jednym poziomie. A na początku ciąży wymiotowałam może 5-8 razy...
Po schudłam 10kg i ważyłam 52kg i taka waga mnie satysfakcjonowala. Może po porodzie kiedyś ja osiągnę znowu:)
-
Ja dzisiaj miałam.wizytę. 100% synuś
krwiak wciąż jest także kolejne 2tyg leżenia przede mną i zobaczymy co dalej. Ehh.
Co do wagi to wciąż mam -1,5kg do wagi z przed ciąży noo ale długo miałam mdłości bleee .
Szumisia polecam. Pierwszy synuś uwielbiał szumy teraz też na pewno kupimyAnia241188, chabasse, justyna14, Ithildin, PLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Ania nawet wanienka z prysznicem i funkcja jaccuzi jest
kolezanka ma i ostatnio w sklepie widzielismy...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ania241188 wrote:U mnie to chyba genetyczne że szybko tyje. Ja niestety się muszę ciągle pilnować z jedzeniem jak nie to zaraz kg lecą. A zaczęło się od liceum.
Po schudłam 10kg i ważyłam 52kg i taka waga mnie satysfakcjonowala. Może po porodzie kiedyś ja osiągnę znowu:)
Nadal nie rozumiem. Ja też nigdy nie miałam skłonności do tycia. Zawsze byłam taka sama tzn. wysoka i chuda. Poza tym też długo miałam mdłści. Prawie do 14 tygodnia. A teraz te + 5 kg to dla mnie trochę szok co będzie dalej.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
squirrel wrote:Nadal nie rozumiem. Ja też nigdy nie miałam skłonności do tycia. Zawsze byłam taka sama tzn. wysoka i chuda. Poza tym też długo miałam mdłści. Prawie do 14 tygodnia. A teraz te + 5 kg to dla mnie trochę szok co będzie dalej.
więc jak 15 kg to nie będzie tak źle. Ja pewnie 20 kg znowu przybiore.
Ale to jest nic jedna kobieta pisała że przybrała 50kg :o. A znam dziewczynę co 30kg uzbierala a była chuda że hej przed ciąża.
-
agania wrote:No to możesz mieć problem, trochę minie zanim się wyciągnie. Ale dziecko Ci jej tak szybko nie wyciągnie, laktator i nakładkę kup.
Ja się nie zgodzę. Lewa miałam wklęsła i już w szpitalu doradczyni laktacyjna mi powiedziała ze nie będę nią karmić. A przystawialam syna, karmiłam regularnie i nie miałam większych problemow. Poradziłam sobie bez laktatora i nakładek. Przystawialam częściej do lewej spod pachy żeby myślał ze pije z prawej i tyle
-
Ania241188 wrote:Ja mialam z aventu i uważam że są do bani. Kupię tym razem medeli. Może któraś używała?
Ja mam laktator elektryczny canpol. I uważam że jest dobry.dobieracie tylko sobie dobry rozmiar nakładki
Ania241188 lubi tę wiadomość
-
chabasse wrote:Ja zamiast szumisia używałam aplikacji na smartfona. Sprawdziła się i sprawdza nadal doskonale. I to za Free. Na Starym nie używanym tel więc swój mogę mieć zawsze przy sobie.
No i kurczę.. Dziwne.. Ja tez nie za bardzo czuje ruchy, lub nie umiem ich zidentyfikować. To moja druga ciąża i Myslalamb, ze dość szybko to nastąpi. A tym czasem nic się nie dzieje. Na usg za każdym razem fika i bryka jak nakręcona, a i wtedy ruchów nie czuję. Hmm. Musze jeszcze poczekać.ja mam whisbeara i u nad od początku uspokajał małego
-
Ja w pierwszej ciąży przytyłam prawie 17 kg, więc te 6 kg teraz mnie nie rusza
Szczupłe dziewczyny mogą utyć trochę więcej, a jak ktoś startuje z niedowagą, to i 20 kg będzie w porządku.
Za pierwszym razem, mimo tych 17 kg na plusie, urósł mi tylko brzuch i cycki. A po ciąży bez wysiłku zrzuciłam 22 kg. Karmienie i latanie za dzieckiem to najlepszy fitness. Tyle sportu co przy mojej córce to ja w życiu nie miałam
-
Lavendova wrote:Ja mam ten sam problem! Wczoraj zamawialam nowy kocyk dla mojej mlodej, bo ten jej ma juz 8 lat a ona nie chce sie rozstac z nim (
!) i przy okazji mysle zamowie tez cos dla malucha, ale teraz jaki kolor? Wzielam jakis bezowy bezplciowy ale mam juz dosc tych bezplciowych rzeczy. Wszystko co szare albo bezowe blee. No trudno... najdalej sie spodziewam 3 kwietnia na polowkowym oby!
Mi tylko raz na prenatalnych puscili serduszko.
Aaa tez probowalam kiedys ze stetoskopem
-
Ja dużo wymiotowałam i niestety nadal się zdarza wiec schudłam najpierw 4,5 kg.Teraz już odzyskałam 2 kg wiec póki co mam nadal -2,5 kg.Z córka do porodu szlam 9 kg cięższa, ale wtedy schudłam tylko 2 kg na początku.Teraz mam mega zmńiejszona pojemność i chyba ciagle podrażniony żołądek po wymiotach bo wystarczy ze popije za dużo po obiedzie i już i niedobrze.No ale to co innego niż mdłości...Ehhh chyba wzięłam za gorąca kąpiel...co prawda niezbyt długa ale mnie zamuliło po niej i jest mi gorąco...martwię się o maleństwo...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011