Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
angelika1995 wrote:wózek firmy GREENTOM, polecacie ?
spacerówka na pewno tak, chociaż dla mnie jest mega brzydka ;p taka taczka
-
agania wrote:Ja już po wizycie. Szyjka długa i zamknięta, usg dziecka nie było. Sprawdziliśmy łożysko, nadal przodujące.
Zpup lubi tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Ja się nie zgodzę. Lewa miałam wklęsła i już w szpitalu doradczyni laktacyjna mi powiedziała ze nie będę nią karmić. A przystawialam syna, karmiłam regularnie i nie miałam większych problemow. Poradziłam sobie bez laktatora i nakładek. Przystawialam częściej do lewej spod pachy żeby myślał ze pije z prawej i tyle
Nie zgodzisz się, że MOŻE być problem? Nie napisałam, że będzie tylko, że MOŻE być.
Jeśli dziecko Ci współpracowało to gratuluję, moje nie. Lepiej się zabezpieczyć i kupić nakładki w razie czego. Laktator też jest bardzo przydatny. -
lu.iza wrote:A chociaz trochę się podniosło? Jaka perspektywa? Ja nie mam przodującego ale mam nisko i tez się denerwuje
Nic nie ruszyło. Perspektywa jest taka, że albo się podniesie albo dupa. Ale jest też blisko blizny po cc i nie wiadomo czy nie wrasta. -
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Czy leukocyty w moczu w ilości 10-15 wpw to wskazanie do antybiotyku w ciąży?
Objawów brak i mail do lekarza wysłany, ale zastanawiam się czy robić większą "aferkę" czy na spokojnie ;p
ja miałam podwyższone leukocyty do 25/ul i nie dostałam żadnych lekównesssssa lubi tę wiadomość
-
Aganie, trzeba być dobrej myśli!
Udało się nam uchwycić wczoraj serduszko stetoskopemU mnie nic w brzuchu innego tak szybko nie bije
Mąż nazwał stetoskop tatoskopemi kilka razy dziennie podsłuchuje, czasem tylko moje jelita, ale wczoraj było serducho
Ania241188, juwelka, PLPaulina, lu.iza, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
U mnie ostatnio też źle wyszło badanie moczu, ale powtórzyłam je po kilku dniach i wszystko idelanie. Czyli kwestia tego, że źle musiałam pobrać.
Ja nie wiem co się ze mną dzieje, już czułam się dobrze, nie wymiotowalam a w niedzielę jak mnie dopadło po południu to myslalam, że zejde. Myślałam, że to od jazdy autem bo bylismy u rodzicow i około 2 h jazdy miałam za sobą, ale dzisiaj powtorka. Do tego w niedzielę wieczorem biegunka, wczoraj cały dzień ok a wieczorem znowu biegunka, już zaczęłam myslec ze może jakiegoś wirusa zlapalam, ale raczej z większa czestotliwoscia by mnie męczyło. A miało być tak pięknie w drugim trymestrze
U mnie jak narazie plus 3 kg na plusie, weekend u mamusi zrobił też swojeciągle tylko pytanie : na co masz ochotę? Co byś zjadła ?
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
I wczoraj poczulam pierwsze dwa solidne kopniaczki
położyłam się wieczorem po jedzeniu, a raczej przejedzeniu i niespodzianka synuś się odezwal tak mocno, że czułam je po przylozeniu ręki. Niestety mąż nie zdarzyl, leżał później cały wieczór z ręką na moim brzuchu żeby nic nie przeoczyć, ale się nie udało
Nie spodziewałam się, że uda się tak szybko, cudowne uczucie
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
agania wrote:Ja to chyba nie jestem stworzona do bycia w ciąży itd. Bo w pierwszej ciąży też były komplikacje i teraz znów.
-
Ania241188 wrote:Są przeróżne gadżety dla dzieci. Np co mnie najbardziej tak powiedzmy zdziwiło to podgrzewacz do chusteczek nawilzanych.
Sa i butelki samosterylizujace. Kosz na brudne pieluchy. Smoczek do mierzenia temperatury (kupiłam) są woreczki do sterylizacji butelek w mikrofali.
Narazie więcej nie przychodzi mi do głowy. Może dziewczyny mają jakieś jeszcze pozycje?
Ja mam dwa podgrzewacze i zaraz po niani jest to jeden z gadżetów, z którego nie mogłabym zrezygnować. Zimne chusteczki powinno się ogrzewać w dłoniach przed myciem noworodzia, a tutaj masz wygodę, że są od razu cieplutkie. Nawet na śpiocha zmienisz pieluchę bez wybudzenia dziecka. A taką zimną, to był wrzask i od razu pobudka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:36
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
marcela123 wrote:Ja nie wiem co się ze mną dzieje, już czułam się dobrze, nie wymiotowalam a w niedzielę jak mnie dopadło po południu to myslalam, że zejde. Myślałam, że to od jazdy autem bo bylismy u rodzicow i około 2 h jazdy miałam za sobą, ale dzisiaj powtorka. Do tego w niedzielę wieczorem biegunka, wczoraj cały dzień ok a wieczorem znowu biegunka, już zaczęłam myslec ze może jakiegoś wirusa zlapalam, ale raczej z większa czestotliwoscia by mnie męczyło. A miało być tak pięknie w drugim trymestrze