Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam classica, kupiłam jak miałby miał 11 miesiecy. Na gondole nie wiem czy bym się zdecydowała bo jest baaardzo nisko, generalnie wózek bardzo twardy ale super leciutki przez to łatwo się prowadzi, można jednym palcem. Łatwo się podbija i na wertepach mam wrażenie ze lepiej jedzie niż ciężki wózek bez amortyzacjiangelika1995 wrote:wózek firmy GREENTOM, polecacie ?
spacerówka na pewno tak, chociaż dla mnie jest mega brzydka ;p taka taczka

-
A chociaz trochę się podniosło? Jaka perspektywa? Ja nie mam przodującego ale mam nisko i tez się denerwujeagania wrote:Ja już po wizycie. Szyjka długa i zamknięta, usg dziecka nie było. Sprawdziliśmy łożysko, nadal przodujące.
Zpup lubi tę wiadomość

-
lu.iza wrote:Ja się nie zgodzę. Lewa miałam wklęsła i już w szpitalu doradczyni laktacyjna mi powiedziała ze nie będę nią karmić. A przystawialam syna, karmiłam regularnie i nie miałam większych problemow. Poradziłam sobie bez laktatora i nakładek. Przystawialam częściej do lewej spod pachy żeby myślał ze pije z prawej i tyle

Nie zgodzisz się, że MOŻE być problem? Nie napisałam, że będzie tylko, że MOŻE być.
Jeśli dziecko Ci współpracowało to gratuluję, moje nie. Lepiej się zabezpieczyć i kupić nakładki w razie czego. Laktator też jest bardzo przydatny. -
lu.iza wrote:A chociaz trochę się podniosło? Jaka perspektywa? Ja nie mam przodującego ale mam nisko i tez się denerwuje

Nic nie ruszyło. Perspektywa jest taka, że albo się podniesie albo dupa. Ale jest też blisko blizny po cc i nie wiadomo czy nie wrasta.
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:Czy leukocyty w moczu w ilości 10-15 wpw to wskazanie do antybiotyku w ciąży?
Objawów brak i mail do lekarza wysłany, ale zastanawiam się czy robić większą "aferkę" czy na spokojnie ;p
ja miałam podwyższone leukocyty do 25/ul i nie dostałam żadnych leków
nesssssa lubi tę wiadomość

-
Aganie, trzeba być dobrej myśli!
Udało się nam uchwycić wczoraj serduszko stetoskopem
U mnie nic w brzuchu innego tak szybko nie bije 
Mąż nazwał stetoskop tatoskopem
i kilka razy dziennie podsłuchuje, czasem tylko moje jelita, ale wczoraj było serducho
Ania241188, juwelka, PLPaulina, lu.iza, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
U mnie ostatnio też źle wyszło badanie moczu, ale powtórzyłam je po kilku dniach i wszystko idelanie. Czyli kwestia tego, że źle musiałam pobrać.
Ja nie wiem co się ze mną dzieje, już czułam się dobrze, nie wymiotowalam a w niedzielę jak mnie dopadło po południu to myslalam, że zejde. Myślałam, że to od jazdy autem bo bylismy u rodzicow i około 2 h jazdy miałam za sobą, ale dzisiaj powtorka. Do tego w niedzielę wieczorem biegunka, wczoraj cały dzień ok a wieczorem znowu biegunka, już zaczęłam myslec ze może jakiegoś wirusa zlapalam, ale raczej z większa czestotliwoscia by mnie męczyło. A miało być tak pięknie w drugim trymestrze
U mnie jak narazie plus 3 kg na plusie, weekend u mamusi zrobił też swoje
ciągle tylko pytanie : na co masz ochotę? Co byś zjadła ?
Aniołek 17.10.2017- 8t5d

-
I wczoraj poczulam pierwsze dwa solidne kopniaczki
położyłam się wieczorem po jedzeniu, a raczej przejedzeniu i niespodzianka synuś się odezwal tak mocno, że czułam je po przylozeniu ręki. Niestety mąż nie zdarzyl, leżał później cały wieczór z ręką na moim brzuchu żeby nic nie przeoczyć, ale się nie udało
Nie spodziewałam się, że uda się tak szybko, cudowne uczucie
Aniołek 17.10.2017- 8t5d

-
Ja to samo. Mega źle przechodzę ciążę ciągle coś poród też katastrofa hihi. Także to moja ostatnia ciąża wiecej nie zniosę. Byle dotrwać do sierpniaagania wrote:Ja to chyba nie jestem stworzona do bycia w ciąży itd. Bo w pierwszej ciąży też były komplikacje i teraz znów.
-
Ania241188 wrote:Są przeróżne gadżety dla dzieci. Np co mnie najbardziej tak powiedzmy zdziwiło to podgrzewacz do chusteczek nawilzanych.
Sa i butelki samosterylizujace. Kosz na brudne pieluchy. Smoczek do mierzenia temperatury (kupiłam
) są woreczki do sterylizacji butelek w mikrofali.
Narazie więcej nie przychodzi mi do głowy. Może dziewczyny mają jakieś jeszcze pozycje?
Ja mam dwa podgrzewacze i zaraz po niani jest to jeden z gadżetów, z którego nie mogłabym zrezygnować. Zimne chusteczki powinno się ogrzewać w dłoniach przed myciem noworodzia, a tutaj masz wygodę, że są od razu cieplutkie. Nawet na śpiocha zmienisz pieluchę bez wybudzenia dziecka. A taką zimną, to był wrzask i od razu pobudka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 10:36
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
To może być jelitówka, panuje w całej Polsce teraz. A częstotliwość "ataków" może być różna.marcela123 wrote:Ja nie wiem co się ze mną dzieje, już czułam się dobrze, nie wymiotowalam a w niedzielę jak mnie dopadło po południu to myslalam, że zejde. Myślałam, że to od jazdy autem bo bylismy u rodzicow i około 2 h jazdy miałam za sobą, ale dzisiaj powtorka. Do tego w niedzielę wieczorem biegunka, wczoraj cały dzień ok a wieczorem znowu biegunka, już zaczęłam myslec ze może jakiegoś wirusa zlapalam, ale raczej z większa czestotliwoscia by mnie męczyło. A miało być tak pięknie w drugim trymestrze