Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Dziewczyny ze Szczecina i okolic, patrzcie!
https://boboland24.pl/targi-dzieciece-boboland-baby-marzec-2018-r14810.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Zapisałam się na 13 kwietnia na połówkowe, jak strasznie późno to wszystko u mnie idzie w porównaniu z wami
Muszę jutro rano zrobić posiew moczu, bo wyszły mi liczne bakterie w zwykłym badaniu, do tego coś mnie próbuje rozkładać, czuję się kompletnie nie do życia
niedograna lubi tę wiadomość
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
Ithildin wrote:Zapisałam się na 13 kwietnia na połówkowe, jak strasznie późno to wszystko u mnie idzie w porównaniu z wami
Muszę jutro rano zrobić posiew moczu, bo wyszły mi liczne bakterie w zwykłym badaniu, do tego coś mnie próbuje rozkładać, czuję się kompletnie nie do życia
ja też miałam problem z bakteriami w moczu. I miałam wziąć monural.Ithildin lubi tę wiadomość
-
bella12 wrote:jest nowa wiadomość na stronie Ministerstwa Zdrowia o pneumokokach
http://www.mz.gov.pl/aktualnosci/szczepienia-dzieci-z-rocznikow-2013-2016-przeciwko-pneumokokom-komunikat-do-rodzicow-i-opiekunow/
zachęcają rodziców którzy nie szczepili na pneumokoki do szczepienia bezplatnego synflorixem ale tylko do 29 czerwca.Coś wam to mówi?Wskazali numer partii szczepionek.
Pewnie chca się szybko pozbyć ich pozbyć, ciekawe co stanie się z tymi które się przeterminują? Zeby nie było tak jak ostatnio, ze szczepili co prawda szczepionkami które nie były przeterminowane, ale zle przechowywane.
mysle sobie ze było tak:
1.Ministerstowo zakupiło bardzo duzo szczepionki bezplatnej synflorix liczac
na to ze rodzice nie beda chciali szczepic się prevenarem ktory jest platny.
2. Rodzice nie chciali oszczedzac na zdrowieu swoich dzieci i dawac im szczepionke
co prawda bezplatna ale duzo mniej skuteczna.
3. teraz nie widomo co zrobic z ta za duza iloscia synflorixu wiec zachecaja do szczepien -
nick nieaktualnyMogę dołączyć do was? Termin porodu na 1 września. Ale możliwe, że jeszcze załapię się na sierpień. Mam już dwójkę dzieci w wieku 9 i 6 lat. Jestem również po dwóch poronieniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 12:41
PLPaulina, chabasse, DobrejMysli, Anuleczek lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Ja mam dwa podgrzewacze i zaraz po niani jest to jeden z gadżetów, z którego nie mogłabym zrezygnować. Zimne chusteczki powinno się ogrzewać w dłoniach przed myciem noworodzia, a tutaj masz wygodę, że są od razu cieplutkie. Nawet na śpiocha zmienisz pieluchę bez wybudzenia dziecka. A taką zimną, to był wrzask i od razu pobudka.
Problem rozwiązują waciki i ciepła woda - i prościej i czyściej jak dla mnie bo po chusteczkach po całym dniu dzieciątko się poprostu lepi. No i taniejNie trzeba pilnować składu chusteczek czy jakiegoś syfu nie zawierają...
chabasse, Meneksze, Leticia, pumka1990, Carolline lubią tę wiadomość
-
Moj gin ma taki podgrzewacz ale ma w nim male reczniczki i zawsze po usg wyciaga i daje taki mokry cieplutki reczniczek do wytarcia brzucha z zelu...
Antonina38, polkosia, pumka1990 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Cccierpliwa wrote:Moj gin ma taki podgrzewacz ale ma w nim male reczniczki i zawsze po usg wyciaga i daje taki mokry cieplutki reczniczek do wytarcia brzucha z zelu...
Aniołek 27.09.2017 - 9 tydzień -
nick nieaktualny
-
Marnat wrote:Problem rozwiązują waciki i ciepła woda - i prościej i czyściej jak dla mnie bo po chusteczkach po całym dniu dzieciątko się poprostu lepi. No i taniej
Nie trzeba pilnować składu chusteczek czy jakiegoś syfu nie zawierają...
Leticia lubi tę wiadomość