Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania241188 wrote:Ja mam. I do dziś używam. Ustawia się temp. Najlepsze chyba co może być. Do dziś używam. Na noc wkładam butelkę z wodą i jak mała się obudzi na mleko to tylko proszek wsypuje i gotowe
A jaki masz? Ja chyba zdecydowałam się na butelki z firmy nuk, już nie wiem czy tu czy gdzieś indziej przeczytałam, że robi je ta sama firma co rosmanowskie babydream i można kupić tańszy zamiennik później dla takiego już półrocznego dziecka.
Ale o podgrzewaczu myślałam, z firmy avent tylko chyba bym chciała zestaw z jednej firmyczy to nie ma różnicy? Avent jest sporo droższy od nuka.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
agania wrote:Ja nie miałam podgrzewacza. Córka w nocy budziła się na cyca, a jak skończyła 10 miesięcy to przestała w ogóle pić mleko w nocy. Wody też nie piła. Więc mam nadzieję, że i teraz się nie przyda.
Ja bym chciała nawet jak zdecyduję się na kp żeby tak raz dziennie dawać tą butelkę z odciągniętym mlekiem, żeby dziecko się przyzwyczaiło i tatuś też mógł karmić. Niech ma tą radość, a ja spokojne sumienie, że jak wyjdę na 1-2h to nie będzie głodne.Lavendova lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
lu.iza wrote:Zgodzę się z tym ze może być problem, oczywiście ze tak. Napisałam tak dlatego ze często straszą ze płaskie/wklęsłe sutki mogą być problemem, mnie doradczyni laktacyjna skreśliła a problemu nie miałam.
o to mi chodziło żeby wesprzeć
No to prawda, straszą niepotrzebnie. Mi też powiedziała położna, że będzie problem i że mogę wcale tą piersią nie karmić. A później tam było tyle mleka, że hohohohoho -
Av wrote:Dziewczyny, Antonina38 została na wrześniówkach przyłapana na wrzucaniu zdjęć USG z netu. Była założycielką naszego wątku, możecie sobie zobaczyć, jak teraz wygląda nasz pierwszy post. To troll, nie dajcie się nabrać.
Dowód:
Post Antoniny:
Zdjęcie z netu:
To straszne, że w internecie ludzie piszą takie bzdury. Tworzą sobie zmyśloną historię o swoich dwóch poronieniach. Stresują inne dziewczyny swoim losem albo powikłaną ciążą, a to nieprawda. Statystyki mówią jednak same za siebie. Nikła szansa, że osoba prowadząca wątek nie jest podstawiona. Szczerze to mało prawdopodobne, że osoby tworzące wątek pojawiły się na portalu dopiero wątkach związanych ze swoją ciążą i już tak wszystko ogarniają, że potrafią tworzyć nam wymyślne pierwsze strony, jak ja nadal nie umiem wstawić zdjęcia a, co dopiero mówić o jakiś animacjach. -
Nie mozna tez wszystkich do jednego trolowego wora. Ja umiem wszystko ale nie mam parcia ochoty i czasu miec rzady nad strona.. bbf zejdzie z popularnosci. Powstana prywatne fora zamknięte bo nikt nie lubi robic sie w konia.
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Marta..a wrote:A jaki masz? Ja chyba zdecydowałam się na butelki z firmy nuk, już nie wiem czy tu czy gdzieś indziej przeczytałam, że robi je ta sama firma co rosmanowskie babydream i można kupić tańszy zamiennik później dla takiego już półrocznego dziecka.
Ale o podgrzewaczu myślałam, z firmy avent tylko chyba bym chciała zestaw z jednej firmyczy to nie ma różnicy? Avent jest sporo droższy od nuka.
elektroniczny wyświetlacz LCD,miseczka do podgrzewania obiadków, ręczny wyciskacz do cytrusów, szeroki otwór na butelki -dzięki czemu pasują butelki szerokootworowe, możliwość podgrzewania do wybranej temperatury, funkcja sterylizacji, funkcja utrzymywania stałej ustawionej temperatury.
Butelki i podgrzewacz nie muszą być z tej samej firmy ale musisz patrzeć żeby miał szeroki otwór żeby wszystkie butelki pasowały
Marta..a lubi tę wiadomość
-
agania wrote:Ja nie miałam podgrzewacza. Córka w nocy budziła się na cyca, a jak skończyła 10 miesięcy to przestała w ogóle pić mleko w nocy. Wody też nie piła. Więc mam nadzieję, że i teraz się nie przyda.
-
chabasse wrote:O kurczę, a czemu zaraz gotować wode? Przyznam szczerze ze my od samego początku aż do dzisiaj używamy wacikow i wody A chusteczki tylko na wyjściu. Nie pamiętam , może przez pierwsze kilka dni gotowana wodę używałam ale tak to normalnie ciepła z kranu. Nigdy nic się nie działo złego. Do oczu to na pewno przegotowana. Ale kupę kranowa.
Dokladnie tak samo robię, idę po ciepła wodę z kranu i po problemie. Już nie przesadzajmy, skoczyć na chwilę po miseczkę cieplej wody to nie wymaga ani czasu ani energii. A z wacikami nie ma latania bo przecież czekają przy przewijaku razem z pieluszkami. Albo jak już naprawdę ta minuta to tak wiele to też słyszałam żeby trzymać w termosie - w tedy to już niczym nie będzie się różnić od chusteczek... I położna też faktycznie wspominała, że od nawilżanych mogą się sklejać wargi u dziewczynek. Jedyne co to do szpitala do smółki nie wyobrażam sobie wacików. Ledwie chusteczkami dawałam radę to ściągać
Ania241188, chabasse lubią tę wiadomość
-
Moja bratowa ma w domu termos - taki porządny co trzyma 24h, tam ma gorącą wodę i w butelce zawsze przegotowaną, zimną. Jak chłopaki chcą mleka to nawet już wie ile wlać zimnej, a ile gorącej, wsypuje mleko i ma gotowca. Z tym że to przy mm. Przy swoim mleku faktycznie podgrzewacz może się przydać.
Laktator jeśli będę potrzebowała to kupię dopiero po porodzie. Nie wydaje mi się żeby dziecko zostawiała z kimś innym niż jazakupy robimy z mężem zawsze, do rodziców też razem jeździmy.
-
Ania241188 wrote:Strasznie drogie są te waterwipes a dużo idzie tych chusteczek. Bym chyba z torbami poszła
No niestety, 2x drożej mnie wychodziły, ale pierwsze kilka miechow używałam przy obu. Ale teraz Huggies i tak wygrywają z nimi, bo są tak delikatne, jak bawełna, a tamte to jakieś włókno. Także nie wiem czy teraz będę w nie inwestować. Ja akurat zamawiałam tylko przy dużych wyprzedażach z UK, także wychodziły 10-11 zł za paczkę z wysyłką. Za tyle teraz też już są chyba w Rossmann. No, ale jednak to drogo. Przy trójce może już mi być szkoda kasyKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
juwelka wrote:Ja też nie mialam podgrzewacza bo kp a potem synek pił mm tylko nad ranem to sie wstalo raz juz bez gadżetów.
Właśnie Fionw a Ty kto?
Ja podgrzewacza do butelek też nie miałamMoja żadna butelki na oczy nie widziała. Ale do chusteczek mam ;P
juwelka, juwelka lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Marnat wrote:Dokladnie tak samo robię, idę po ciepła wodę z kranu i po problemie. Już nie przesadzajmy, skoczyć na chwilę po miseczkę cieplej wody to nie wymaga ani czasu ani energii. A z wacikami nie ma latania bo przecież czekają przy przewijaku razem z pieluszkami. Albo jak już naprawdę ta minuta to tak wiele to też słyszałam żeby trzymać w termosie - w tedy to już niczym nie będzie się różnić od chusteczek... I położna też faktycznie wspominała, że od nawilżanych mogą się sklejać wargi u dziewczynek. Jedyne co to do szpitala do smółki nie wyobrażam sobie wacików. Ledwie chusteczkami dawałam radę to ściągać
No z kranu to nie, ale była mowa o przegotowanej, to się zdziwiłamJednak dla mnie bardziej wygodny jest tak czy siak podgrzewacz, dlatego tu go serdecznie polecam
Jak ktoś lubi gadżety, to naprawdę fajna sprawa.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dziewczyny miałam ostatnio bardzo stresujący czas. Po teście Pappa miałam wynik wątpliwy do dalszej diagnostyki z podejrzeniem ZD. Nie muszę mówić co przeżywałam...Wczoraj doczekałam się wyników Nifty, wynik prawidłowy - będę miała zdrową dziewczynkę
Chciałabym Wam podziękować, w sumie czytanie Waszych przygotowań, podejmowanych wyborów trzymało mnie przy normalności. Nie odzywałam się bo nie byłam w stanie po prostu. Od tej chwili mogę w spokoju cieszyć się ciążą i przygotowaniami.agania, Marta..a, polkosia, Ania241188, PLPaulina, Ithildin, misia-kasia, Lavendova, converse90, chabasse, vanilia120, Qumish, Zozza, nesssssa, Leticia, Dooti, pumka1990, Anuleczek, jej odbicie, Eilleen, Kasiaja, niedograna, Ada2405, Ada2405, Ada2405, Carolline lubią tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:Też już bym chciała żeby na mleko się nie budziła ale co zrobić. Ona z tych drobniejszych dzieci więc może dlatego jeszcze się budzi na mleko. Ale to już kwestia przyzwyczajenia. Wypija mleko. Przebieram pampersa i idzie dalej spać.
My ją w sumie sami oduczyliśmy. Ale to dlatego, że budziła się po 10 razy na cycka i wzięła do buzi, 3 razy pociągnęła i śpi. Więc trzeba było to ograniczyć. Ale szybko poszło w miarę. Widocznie nie potrzebowała tego mleka już. A teraz jej skończyliśmy dawać na noc mleko z kaszą w butelce, bo też jest już duża żeby pić mleko z kaszą z butli.Leticia lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:No niestety, 2x drożej mnie wychodziły, ale pierwsze kilka miechow używałam przy obu. Ale teraz Huggies i tak wygrywają z nimi, bo są tak delikatne, jak bawełna, a tamte to jakieś włókno. Także nie wiem czy teraz będę w nie inwestować. Ja akurat zamawiałam tylko przy dużych wyprzedażach z UK, także wychodziły 10-11 zł za paczkę z wysyłką. Za tyle teraz też już są chyba w Rossmann. No, ale jednak to drogo. Przy trójce może już mi być szkoda kasy
polkosia lubi tę wiadomość
-
Najgorsze teraz jest dla mnie to, że ja nic nie pamiętam
Jak piszecie o chusteczkach, podgrzewaczach - próbuję sobie przypomnieć jak było u nas...wydaje mi się że miałam termometr do butelki, żeby sprawdzać temperaturę i to było fajne, szczególnie dla męża jak zostawał sam. Za nic nie pamiętam jak podgrzewałam mleko, bo ściągałam i butlą piła bez problemu córka.
Muszę zacząć zapisywać to co piszecie, jakie chusteczki i te wszystkie pomysły