WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Fionw Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:23

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikaa wrote:
    Dziewczyny miałam ostatnio bardzo stresujący czas. Po teście Pappa miałam wynik wątpliwy do dalszej diagnostyki z podejrzeniem ZD. Nie muszę mówić co przeżywałam...Wczoraj doczekałam się wyników Nifty, wynik prawidłowy - będę miała zdrową dziewczynkę :)
    Chciałabym Wam podziękować, w sumie czytanie Waszych przygotowań, podejmowanych wyborów trzymało mnie przy normalności. Nie odzywałam się bo nie byłam w stanie po prostu. Od tej chwili mogę w spokoju cieszyć się ciążą i przygotowaniami.
    Super gratuluję :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór tych wszystkich firm od butelek, podgrzewaczy i kosmetyków mnie przeraża..

Nie wiem co wybrać. :D

• agania Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wybór tych wszystkich firm od butelek, podgrzewaczy i kosmetyków mnie przeraża..

Nie wiem co wybrać. :D

Bier wszystko :D :D :D

polkosia, Marta..a lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ciekawi kwestia kosza na pieluchy, muszę o tym porozmawiać z mężem :D Do kosza mamy blisko, ale nie będę wybiegać z mieszkania kilka razy na dzień i zostawiać dziecko. A niestety 2 kotki i ich kuwety robią same z siebie sporo różnych zapachów, a pieluchy fiołkami nie pachną :P
    Jeśli chodzi o chusteczki to będę właśnie chciała spróbować z bawełnianymi jednorazowymi i korzystać z wody, a chusteczki nawilżane w razie potrzeby.
    Dużo jest takich gadżetów dla maleństwa, aż ciężko się zdecydować, żeby nie popłynąć z kasą :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przestańcie żywic trolli i pisać o tych nieprawdziwych kontach, bo każdy każdego zaczyna juz podejrzewać i niedługo trzeba bedzie wstawiać zdjęcie swojej karty ciąży wraz z peselem zeby się uwiarygodnić czy sie urzeczywiscie jest w ciąży.

Jak ktoś chce się bawić w takie głupoty to niech sie bawi...

Zozza, niedograna lubią tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:14

• polkosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja nie miałam kosza na pieluchy aż się Matylda nie urodziła i to był błąd! Teraz zbieram te kupy kilkanaście dni i nic nie czuć :) Mam Synenic kosz :) Podobno ten Angel jest gorszy.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionw wrote:
    Jak widać głęboka historia wpisów o niczym nie świadczy. Też mogę sobie nastukać jak Ty gratulując w innych wątkach. A konto założyłam specjalnie żeby odpisać w innym wątku, a nie akurat w tym. Mimo to poczytuję to forum, bo również oczekuję dziecka w 2018r.

Prawda jest taka, ze schemat działania każdej podstawionej tu osoby do prowadzenia strony jest taki sam. Udziela się w testowaniu w danym miesiącu, następnie zakłada temat ciążowy i prowadzi go, podbija kolejne miesiące gratulując że są już wrześniówki, mamy z października i z listopada itp. A to wszystko jak się okazuje jest fikcja. Sory ale tyle tematów już poginęło z 1 stron, że to nie jest przypadek. Niedograna moim skromnym zdaniem nie jesteś tym za kogo się podajesz.

A weź się odczep, że tak powiem :)
    Zostaw ten wątek, mamy piękną pierwszą stronę. Niedograna nam tu pięknie wszystko prowadzi i mnie wcale nie dziwi, że pierwsze strony są podobne bo dziewczyny się wzorują innymi wątkami. Po co nam tu zamęt wprowadzasz?
    Nie wydaje mi się, żeby czepianie się założycielek wątków było na tyle istotne żeby pisać aż 4 post.
    Jeżeli spodziewasz się dziecka tak jak my w sierpniu to zostań z nami oczywiście tylko nie siej niepotrzebnego zamętu. Już przy okazji chyba kwietniówek była tu rozmowa o naszym wątku, więc temat był już wtedy zamknięty. Koniec, kropka.

chabasse, vanilia120, DobrejMysli, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Mnie ciekawi kwestia kosza na pieluchy, muszę o tym porozmawiać z mężem :D Do kosza mamy blisko, ale nie będę wybiegać z mieszkania kilka razy na dzień i zostawiać dziecko. A niestety 2 kotki i ich kuwety robią same z siebie sporo różnych zapachów, a pieluchy fiołkami nie pachną :P
    Jeśli chodzi o chusteczki to będę właśnie chciała spróbować z bawełnianymi jednorazowymi i korzystać z wody, a chusteczki nawilżane w razie potrzeby.
    Dużo jest takich gadżetów dla maleństwa, aż ciężko się zdecydować, żeby nie popłynąć z kasą :P
    Moja koleżanka miała kosz na pieluchy i potem zrezygnowała bo za dużo kosztowały wkłady a trochę ich zuzywala. Wiem że są woreczki na zużyte pampersy. Ja mialam zwykły kosz i codziennie na wieczór je wynosilismy. Za dużo tych gadżetów do kupowania a wszystko kosztuje tyle że hej.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Fionw Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:26

beye2 lubi tę wiadomość

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:

Ja mieszkam w bloku, więc na pewno do kosza nie będę biegać.
    Z kotem poradziłam sobie tak, że mam żwirek drewniany i można go spłukać w ubikacji :)
    A teraz planuję jakiś pojemnik ale chyba nie specjalny kosz tylko będę kupować woreczki na zużyte pieluchy. Bo ten 1-2 razy dziennie i tak z domu je wyniosę ja albo mąż.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fionw wrote:
    Ale to jest jakieś śmiechu warte !!!!!!!!!!! Czy możesz mi powiedzieć dlaczego skopiowałaś część mojej wypowiedzi i wpisujesz w innych tematach jako własną?? Tutaj chyba nikt nie jest tym za kogo się podaje. To chore !

Piszesz sama do siebie? :D Moze by jakies leczenie czas zaczac?

Marta..a, Av lubią tę wiadomość

• Fionw Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:22

beye2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje woreczki na zużyte pieluchy..
    Koleżanka mówiła że wkłady do tego kosza to majątek. :D

• agania Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mieliśmy kosza na pieluchy, śmieci wynosiliśmy raz dziennie i to wystarczało. Może jest to fajny gadżet, ale nie planuję takiego zakupu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:20

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam czasu i ochoty szukać wariatów. Specjalizacji z psychiatrii także nie mam.
    Więc jak ktoś podnieca się udawaniem ciąży to nie mój problem.. :D :D
    wariaci żyją dzięki zainteresowaniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 15:07

Vikaa, nesssssa, Leticia, pumka1990, niedograna lubią tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze taki kosz na pieluchy to fajna rzecz ale ja nie zamierzam go raczej kupowac, bo jednak troche szkoda mi kasy i wole minimalizowac ilość gadżetów do tych najbardziej potrzebnych. Codziennie rano mąż wychodzi do pracy a ja pewnie codziennie bede wychodzic na spacer z dzieckiem (przynajmniej do zimy) wiec będziemy pieluchy wyrzucac na bieżąco wychodząc z domu.

Leticia lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ