WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja planuje woreczki na zużyte pieluchy..
    Koleżanka mówiła że wkłady do tego kosza to majątek. :D

Przez 1,5 roku kupiłam dopiero 2x ;) Tylko jakiś wielopak. W sumie chyba 9 sztuk.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 13 marca 2018, 15:19

• agania Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Przez 1,5 roku kupiłam dopiero 2x ;) Tylko jakiś wielopak. W sumie chyba 9 sztuk.

Fajny ten kosz. Ale kurcze ja mam 50m2 i niebardzo dużo miejsca żeby to trzymać wszystko :D

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marnat Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluszki wyrzucam do kosza z pokrywką, starczy na jakieś dwa dni. Tylko że sam kosz trzymam na balkonie :D nie graci i nie śmierdzi. Moja babcia używa kosza na pieluchy dla dziadka bo to już niestety ten wiek i choroba, jest lepiej niż było. Zapachy trzyma.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W biedronce sa woreczki sniadaniowe zielone. W sam raz na zwinieta pieluche i mozna zawiazac. Uzywam do zwirku kota. Podobnych uzywalam 10 lattemu choc sa tez specjalne na pieluchy...drozsze

Carolline lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • juwelka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam wacików od początku w domu przez ponad 2lata. Mialam miseczkę z wodą i co rano wymienialam nie rozumiem po co za każdym razem biec po nową wodę? Chusteczki huggies (wtedy z najj wg mnie składem ) używałam gdzieś na wyjścia czy wakacje :)
    Jeśli chodzi o pampersy to dopóki kp pampersy lądowaly w zwyklym koszu na śmieci potem przy rozszerzeniu diety sprawdziły nam sie woreczki zapachowe z rossamana. Jak już mały jadł wszystko tzeba bylo czesto wynosic śmieci albo kladlam na chwilę na taras hehe :)

Ania241188, Leticia lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez poki co zastanawiam czy kosz na tak czy na nie... mam jeszcze czasu na przemyslenia...

Dzis bylam na wizycie i wszystko ok maluch rosnie jak na drozdzach...

Existenz, Dooti, DobrejMysli, Marta..a lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Dla mnie też nie. Przy noworodku może bym się poświęciła, przy pierwszym dziecku. Przy dwójce czy trójce to już te pieluchy się zmienia w 30 sekund z przebraniem i umyciem, a już trzeba lecieć ;) A gdzie tu jeszcze wodę zagotować i ostudzić :P

Ale kto by wodę do mycia tyłka gotował? :P Do kąpieli też by na logikę wtedy trzeba było :P
    Ja mam na półce przy przewijaku miseczkę z wodą, waciki obok i żadnego biegania nie ma i nie było. Na początku używałam nawilżanych chusteczek (wg sroki o dobrym składzie) i po kilku dniach pupa była czerwona, więc zostawiliśmy to tylko na wyjazdy albo większe kupska ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że został poruszony temat kosza :) trochę mnie to upewniło ze to taki gadżet i można sobie poradzić bez niego. Tak jak pisała jedna z Was też planuje chodzić na spacery codziennie aż do zimy więc codziennie sie będzie wynosiło śmieci.

Za to temat podgrzewaczy jest dla mnie zupełnie nowy i muszę o tym więcej poczytać.

Odnośnie moich wyników badań krwi i moczu to chyba właśnie zaczynam czuć ze jednak mam jakiś stan zapalny. Zatem zaraz po pracy lecę do apteki po sok z żurawiny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 16:40

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody do mycia gotować na pewno nie będę :) ani do mycia po przewijaniu, ani do kąpieli :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalny kosz na pieluchy to sobie odpuszczę, ale podgrzewacz do butelek na pewno kupię, a jeśli chodzi o podgrzewacz do chusteczek to do dzisiaj nie wiedziałam, że istnieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 17:41

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosza to fajny gadżet, moja bratowa ma i sobie chwali, ale macie racje, da się bez niego żyć ;) A ja sie nie mogę jutra doczekać, mąż obiecał że pojedziemy rozejrzeć się za wózkiem, będę mogła sobie pooglądać ;) może jakieś pierwsze drobiazgi dla synka kupimy ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj zostałam przepuszczona w kolejce w Rossmannie :)

Kosza na pieluchy nie miałam, teraz też nie kupię. Na podgrzewacz do chusteczek trafiłam ostatnio, całkiem przypadkiem, i nad tym się zastanowie, pamiętam że nudziło mi się ogrzewanie ich w dłoniach.

A co myślicie o wózkach Jedo?

Ithildin, ingelita lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUWELKA - ja za każdym razem spokojnie idę do łazienki po świeżą wodę. Idę spacerkiem, nie biegam :) taka odstana u nas jest zimna do następnego przewijania i gorzej mi się taką myje a i małemu jest nie przyjemnie. Jak to robisz, że wody starcza Ci z jednej miseczki na cały dzień? U nas przy kupie to leci pól miseczki - ale używam takiej mini :P

chabasse lubi tę wiadomość

• juwelka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnat wrote:
    JUWELKA - ja za każdym razem spokojnie idę do łazienki po świeżą wodę. Idę spacerkiem, nie biegam :) taka odstana u nas jest zimna do następnego przewijania i gorzej mi się taką myje a i małemu jest nie przyjemnie. Jak to robisz, że wody starcza Ci z jednej miseczki na cały dzień? U nas przy kupie to leci pól miseczki - ale używam takiej mini :P
    Ja mialam zwykłą miseczkę z ikea małą plastikową i mi wystarczała bez problemu na caly dzień. No temp miała zawsze pokojową więc nie sądzę żeby synkowi jakos to przeszkadzało przynajmniej nie narzekał ale spoko każda mamuska musi ogarnąć swój system ja miałam taki :)

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Mnie ciekawi kwestia kosza na pieluchy, muszę o tym porozmawiać z mężem :D Do kosza mamy blisko, ale nie będę wybiegać z mieszkania kilka razy na dzień i zostawiać dziecko. A niestety 2 kotki i ich kuwety robią same z siebie sporo różnych zapachów, a pieluchy fiołkami nie pachną :P
    Jeśli chodzi o chusteczki to będę właśnie chciała spróbować z bawełnianymi jednorazowymi i korzystać z wody, a chusteczki nawilżane w razie potrzeby.
    Dużo jest takich gadżetów dla maleństwa, aż ciężko się zdecydować, żeby nie popłynąć z kasą :P

Ja jak jest dwójka uzywam woreczków pachnących do tego przeznaczonych i do kosza :) śmieci wynosimy codziennie a nie wyobrażam sobie mieć w pokoju kilkudniowej dwójki w tym koszu na pieluchy, rozumiem ze to niby szczelnie zamknięte itp ale dla mnie nie :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp powiększone. Gin dzwoniła, jutro mam przyjechać.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Specjalny kosz na pieluchy to sobie odpuszczę, ale podgrzewacz do butelek na pewno kupię, a jeśli chodzi o podgrzewacz do chusteczek to do dzisiaj nie wiedziałam, że istnieje
    Ja tez nie ;) podgrzewacz jak najbardziej. A chusteczki maja pokojowa temp.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Crp powiększone. Gin dzwoniła, jutro mam przyjechać.
    Powiedziała coś jeszcze! Kurczę, oby to nic poważnego :/

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez milalam wodę w miseczce na przewijaku, nie ogrzewalam chusteczek i nie widziałam żeby mały jakoś zle reagował na zimne wiec twardy typ :) w okolicy przewijaka nie mam kontaktu, to jest na prąd czy baterie wystarcza? W razie gdyby drugi był delikatniusi :) byłam dzisiaj z synek kupić buty... rozmiar 24! Jakie Wasze dzieci w podobnym wieku maja buty? Bo my chyba mamy jakaś wielka stopę :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ