Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PLPaulina wrote:Ja planuje woreczki na zużyte pieluchy..
Koleżanka mówiła że wkłady do tego kosza to majątek.
Przez 1,5 roku kupiłam dopiero 2xTylko jakiś wielopak. W sumie chyba 9 sztuk.
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
Pieluszki wyrzucam do kosza z pokrywką, starczy na jakieś dwa dni. Tylko że sam kosz trzymam na balkonie
nie graci i nie śmierdzi. Moja babcia używa kosza na pieluchy dla dziadka bo to już niestety ten wiek i choroba, jest lepiej niż było. Zapachy trzyma.
-
W biedronce sa woreczki sniadaniowe zielone. W sam raz na zwinieta pieluche i mozna zawiazac. Uzywam do zwirku kota. Podobnych uzywalam 10 lattemu choc sa tez specjalne na pieluchy...drozsze
Carolline lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja używałam wacików od początku w domu przez ponad 2lata. Mialam miseczkę z wodą i co rano wymienialam nie rozumiem po co za każdym razem biec po nową wodę? Chusteczki huggies (wtedy z najj wg mnie składem ) używałam gdzieś na wyjścia czy wakacje
Jeśli chodzi o pampersy to dopóki kp pampersy lądowaly w zwyklym koszu na śmieci potem przy rozszerzeniu diety sprawdziły nam sie woreczki zapachowe z rossamana. Jak już mały jadł wszystko tzeba bylo czesto wynosic śmieci albo kladlam na chwilę na taras heheAnia241188, Leticia lubią tę wiadomość
-
Ja sie tez poki co zastanawiam czy kosz na tak czy na nie... mam jeszcze czasu na przemyslenia...
Dzis bylam na wizycie i wszystko ok maluch rosnie jak na drozdzach...Existenz, Dooti, DobrejMysli, Marta..a lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
polkosia wrote:Dla mnie też nie. Przy noworodku może bym się poświęciła, przy pierwszym dziecku. Przy dwójce czy trójce to już te pieluchy się zmienia w 30 sekund z przebraniem i umyciem, a już trzeba lecieć
A gdzie tu jeszcze wodę zagotować i ostudzić
Ale kto by wodę do mycia tyłka gotował?Do kąpieli też by na logikę wtedy trzeba było
Ja mam na półce przy przewijaku miseczkę z wodą, waciki obok i żadnego biegania nie ma i nie było. Na początku używałam nawilżanych chusteczek (wg sroki o dobrym składzie) i po kilku dniach pupa była czerwona, więc zostawiliśmy to tylko na wyjazdy albo większe kupska
-
Fajnie, że został poruszony temat kosza
trochę mnie to upewniło ze to taki gadżet i można sobie poradzić bez niego. Tak jak pisała jedna z Was też planuje chodzić na spacery codziennie aż do zimy więc codziennie sie będzie wynosiło śmieci.
Za to temat podgrzewaczy jest dla mnie zupełnie nowy i muszę o tym więcej poczytać.
Odnośnie moich wyników badań krwi i moczu to chyba właśnie zaczynam czuć ze jednak mam jakiś stan zapalny. Zatem zaraz po pracy lecę do apteki po sok z żurawinyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 16:40
-
Specjalny kosz na pieluchy to sobie odpuszczę, ale podgrzewacz do butelek na pewno kupię, a jeśli chodzi o podgrzewacz do chusteczek to do dzisiaj nie wiedziałam, że istnieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 17:41
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Co do kosza to fajny gadżet, moja bratowa ma i sobie chwali, ale macie racje, da się bez niego żyć
A ja sie nie mogę jutra doczekać, mąż obiecał że pojedziemy rozejrzeć się za wózkiem, będę mogła sobie pooglądać
może jakieś pierwsze drobiazgi dla synka kupimy
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Dziewczyny, dzisiaj zostałam przepuszczona w kolejce w Rossmannie
Kosza na pieluchy nie miałam, teraz też nie kupię. Na podgrzewacz do chusteczek trafiłam ostatnio, całkiem przypadkiem, i nad tym się zastanowie, pamiętam że nudziło mi się ogrzewanie ich w dłoniach.
A co myślicie o wózkach Jedo?Ithildin, ingelita lubią tę wiadomość
-
JUWELKA - ja za każdym razem spokojnie idę do łazienki po świeżą wodę. Idę spacerkiem, nie biegam
taka odstana u nas jest zimna do następnego przewijania i gorzej mi się taką myje a i małemu jest nie przyjemnie. Jak to robisz, że wody starcza Ci z jednej miseczki na cały dzień? U nas przy kupie to leci pól miseczki - ale używam takiej mini
chabasse lubi tę wiadomość
-
Marnat wrote:JUWELKA - ja za każdym razem spokojnie idę do łazienki po świeżą wodę. Idę spacerkiem, nie biegam
taka odstana u nas jest zimna do następnego przewijania i gorzej mi się taką myje a i małemu jest nie przyjemnie. Jak to robisz, że wody starcza Ci z jednej miseczki na cały dzień? U nas przy kupie to leci pól miseczki - ale używam takiej mini
-
justa1509 wrote:Mnie ciekawi kwestia kosza na pieluchy, muszę o tym porozmawiać z mężem
Do kosza mamy blisko, ale nie będę wybiegać z mieszkania kilka razy na dzień i zostawiać dziecko. A niestety 2 kotki i ich kuwety robią same z siebie sporo różnych zapachów, a pieluchy fiołkami nie pachną
Jeśli chodzi o chusteczki to będę właśnie chciała spróbować z bawełnianymi jednorazowymi i korzystać z wody, a chusteczki nawilżane w razie potrzeby.
Dużo jest takich gadżetów dla maleństwa, aż ciężko się zdecydować, żeby nie popłynąć z kasą
Ja jak jest dwójka uzywam woreczków pachnących do tego przeznaczonych i do koszaśmieci wynosimy codziennie a nie wyobrażam sobie mieć w pokoju kilkudniowej dwójki w tym koszu na pieluchy, rozumiem ze to niby szczelnie zamknięte itp ale dla mnie nie :p
-
nick nieaktualny
-
AnkaK90 wrote:Specjalny kosz na pieluchy to sobie odpuszczę, ale podgrzewacz do butelek na pewno kupię, a jeśli chodzi o podgrzewacz do chusteczek to do dzisiaj nie wiedziałam, że istnieje
podgrzewacz jak najbardziej. A chusteczki maja pokojowa temp.
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja tez milalam wodę w miseczce na przewijaku, nie ogrzewalam chusteczek i nie widziałam żeby mały jakoś zle reagował na zimne wiec twardy typ
w okolicy przewijaka nie mam kontaktu, to jest na prąd czy baterie wystarcza? W razie gdyby drugi był delikatniusi
byłam dzisiaj z synek kupić buty... rozmiar 24! Jakie Wasze dzieci w podobnym wieku maja buty? Bo my chyba mamy jakaś wielka stopę :p