X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Dopadlo mnie przeziebienie, bylam dzisiaj u lekarza i nic nie stwierdzil. Płuca czyste, brak goraczki gardlo lekko czernowe tylko katar mocny. Kazala leżeć brac witaminki i mialo przejsc. Niestety teraz na wieczor pierwszy raz dostalam goraczke. Wzielam apap i od godziny zadnej poprawy. Robie tez zimne oklady. Macie jeszcze jakis pomysł co moge zrobic zeby ją zbic? Mam 37,5 wiec aż taka wysoka nie jest ale sie martwie..

Monika
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    a mi własnie piersi bardzo mało urosły.... Mam troche większe i bardziej zaokrąglone ale nie na tyle, zeby musieć kupować nowe staniki.
    Nie chce schizować, ale myslicie, ze to moze zwiastowac poźniejsze problemy z laktacją?
    Czy na tym etapie to nie ma jeszcze az takiego znaczenia?
    Mi piersi nic nie urosły i z tego co mi mówiły koleżanki to nie oznacza że nie będzie pokarmu. Mogą urosnąc po porodzie.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    O ja cie... Czego to nie wymyśla ;)
    No czasem nie wiem czy sie smiac czy co takie cuda wymyslala niektore kompletnie niepraktyczne...

Co do piersi mi ku mojej radosci poki co ani grama nie urosly caly czas te same biustonosze... no ale ja swoje bez ciazy mam nie male wiec nie narzekam ze nie rosna

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika16332 wrote:
    Ratunku! Dopadlo mnie przeziebienie, bylam dzisiaj u lekarza i nic nie stwierdzil. Płuca czyste, brak goraczki gardlo lekko czernowe tylko katar mocny. Kazala leżeć brac witaminki i mialo przejsc. Niestety teraz na wieczor pierwszy raz dostalam goraczke. Wzielam apap i od godziny zadnej poprawy. Robie tez zimne oklady. Macie jeszcze jakis pomysł co moge zrobic zeby ją zbic? Mam 37,5 wiec aż taka wysoka nie jest ale sie martwie..

Spokojnie temperatura w ciąży może wynosić 37,5 nawet u zdrowej ciężarnej. Gorączkę powinno się zbijać przy 38 stopniach dopiero. Więc nie denerwuj się.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety rosna caly czas a zwlaszcza wieczorem sa wielkie i nabrzmiale, tez tak macie? Kazdy stanik niewygodny :( Marwie sie ze mnie znowu tak zaleje po porodzie :((

nadine24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienka z jaccuzi :D

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ciekawy pomysł z apka ale to ja juz wole zaplacic za szumisia. Cały czas telefon kolo dziecka z przesylem danych sieci komorkowej czy wifi to nie moze byc zdrowe. Ale w sumie nie wiem czy w ogóle sie ni przyda taki szumiacy kurcze obie sie wychowaly bez tego.
    Danych nie trzeba mieć wlaczonych.. i telefonu tez nie trzymam przy uchu, a na komodzie, pół metra od łóżeczka a czasami dalej jak jest podłączony tel do ladowarki. Szum się wtedy nawet lepiej rozchodzi.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym podczas karmienia, noszenia i innych czynnościach przy dziecku tez na pewno większość z was będzie miało telefon jeśli nie w rekach ( z włączonym netem) to w poblizu. A szumisia to tez elektronika i jakieś tam fale. A nawet gniazdko elekryczne, czujnik oddechu i inne. Ja nigdy nie trzymała tego tel przy głowie dziecka. Najmniej metr. I tez nie cały czas tylko do czasu aż zasnie . No ale może faktycznie to blad. Nie wiem. Sprawdziło się i tym się zahasalam.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy leukocyty w moczu w ilości 10-15 wpw to wskazanie do antybiotyku w ciąży?
    Objawów brak i mail do lekarza wysłany, ale zastanawiam się czy robić większą "aferkę" czy na spokojnie ;p

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś 2,5kg na plusie, a nie miałam wcale mdłości i mam wrażenie ze obżeram się bez opamiętania :( aż zaczyna mnie to zastanawiać, czemu tak mało mi przybyło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chabasse wrote:
    Danych nie trzeba mieć wlaczonych.. i telefonu tez nie trzymam przy uchu, a na komodzie, pół metra od łóżeczka a czasami dalej jak jest podłączony tel do ladowarki. Szum się wtedy nawet lepiej rozchodzi.

Wiem wiem, myslalam ze do tej apki trzeba miec neta tzn ze z sieci puszczaja ale jak z pamieci tel jakby to ok :P

Wlasnie sobie ogladam ten polecony serial Suits (bardzo fajny takze dzieki) i poczulam kopniaczka! Aaaa omg juz myslalam ze to nigdy nie nastapi! Ale super uczucie od razu jestem spokojniejsza :) :)

• Marnat Koleżanka

Wysłany: 12 marca 2018, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany tak się naprodukowałyście, że ledwo nadrobiłam :)

Ciążowych kilogramów jeszcze mi nie przybyło, ostatnio nawet ubyło mi 1kg :/ nie ograniczam się z jedzeniem ale też nigdy nie miałam problemów z tyciem. W pierwszej ciąży przybrałam 16kg.

Mamy szumisia ale dla mnie to zbędny gadżet. U nas się nie sprawdził. Na małego tylko przez jakiś czas działała farelka. Wzięliśmy taki z czujnikiem płaczu i czasem włączał się na zwykly szelest, a nie reagował na prawdziwy płacz. Nawet perfidnie potrafił nam się uruchomić jak już wzięłam małego plączącego i nawet zdążyłam uspokoić no i nagle szuuuuum. :D

Co do wizyt- ja mam raz na 3tygodnie, a ostatnie usg miałam pod koniec stycznia następne będzie połówkowe pod koniec marca. Nie widzę potrzeby robienia usg na kazdej wizycie przy zdrowej ciąży. Lekarz robi wywiad, analizuje badania, przypisuje leki i Ew. Może posłuchać samego serduszka. Nie czuję takiego parcia na sprawdzanie jak ma się dzidzia skoro czuję, że ma się dobrze każdego dnia a i na prenatalnych też wszystko było w porządku i nie spodziewam się, że nagle miałoby się to zmienić :) grunt by czuć się spokojną. Jeśli USG ma sprawić, że nie martwicie się o maleństwo i musicie je często widywać to nie widzę problemu aby płacić i chodzić co dwa tygodnie nawet- dla spokoju własnego i dzidzi. Każda działa jak czuje.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na razie przybyło jakieś 1,5 kg ale startuje z nadwagą więc nie chciałabym jakoś super dużo przytyć. Nie pilnuje się zbytnio z jedzeniem. Jem sporo ale jakoś nie tyje zbytnio. W spodnie się mieszcze nadal. Jedynie brzuch dostałam.
    Ja pewnie wizyty będę mieć co miesiąc teraz, jakoś muszę przeżyć. ;-) staram się nie myśleć że może coś złego się dzieje chociaż dopadaja mnie lęki. Próbuję odgonic takie myśli. Muszę dzisiaj w końcu zadzwonić żeby się umówić na połówkowe.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:24

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 09:25

nesssssa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopiero nadrobiłam po dwóch dniach :) Ja też używalam aplikacji na starym telefonie, nawet kilku na zmianę, między innymi tej, którą poleca chabasse.
    A do do wagi, to ja mam 7 kilo na plusie:P I to wszystko z pierwszego trymestru. W poprzedniej ciąży tez mi waga skoczyła na początku, a potem dopiero w ostatnich dwóch miesiącach. Ja już kilka dni po zrobieniu testu napęczniałam, mnóstwo wody mi się zatrzymało, dupsko urosło, cycki napęczniały. A wczoraj już miałam stopy jak balony. Taka moja uroda podobno, wiec się nie przejmuję. Ostatnio przytyłam 20 kilo i wszystko, nawet z lekką nawiązką, spadło nawet nie wiem kiedy:)

Ada2405 lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Czy leukocyty w moczu w ilości 10-15 wpw to wskazanie do antybiotyku w ciąży?
    Objawów brak i mail do lekarza wysłany, ale zastanawiam się czy robić większą "aferkę" czy na spokojnie ;p
    Tez wyszły mi leukocyty w moczu i podwyższone w krwi. Jutro na wizycie zapytam ale pewnie tez zacznę od zwiększenia ilości wody, żurawiny i cytryny.

Miłego dnia i powodzenia na wizytach! :)

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wiecie co.. Z tymi wizytami u mnie to śmiech na sali normalnie. Ostatnia miałam 5 marca a następna dopiero 24 kwietnia. No niemal że 2 miechy. Ust w gabinecie nie ma, wiec jestem kierowana do innej przychodni w innej dzielnicy prawie. Raptem 2 razy dopiero dostałam skierowanie. Na wizytach nawet nie jestem badana. Tylko raz byłam pierwszym razem. A tak to tylko gadka szmatka i recepty na luteine. Skierowania na badania tez mizerne, głównie krew i mocz ogólne. No ostatnio wymyśliłam skierowanie do okulisty i dostałam. No I badania tym razem oprócz krwi i moczu także tsh I ponowne (?) ogtt. Toxo i cytomegalia tylko raz mimo ze nie przechidzilam. No ogólnie porażka. Dlatego chodzę czasem prywatnie i tam mam usg.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dam rady nadrobić chyba :)

Wczoraj pojechałam na ip bo bolał mnie brzuch od pępka w dół. Przebadali i poogladali stwierdzili wszystko ok dostałam luteine 2x dziennie po 100. I dzisiaj jestem po wizycie u jakiegoś innego lekarza u mnie w medycynie. Dostałam zapobiegawczo zwolnienie do wizyty u lekarza prowadzącego tj. Do 29.03. Dodatkowo mocz, morfologia, crp i znowu wymaz czy pozbylam się tych poprzednich bakterii.
    W czwartek mam polowkowe i żałuję że tak szybko bo będę mieć 2x usg w jednym tygodniu. A potem znowu będę czeka długo pewnie.

Także zaczął mi się odpoczynek chyba :)

Szumisia nie planuje kupić, może ktoś kupi nam w prezencie :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wózek firmy GREENTOM, polecacie ?

angelika22
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ