Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizyty co 2-3 tyg i najczęściej USG mam robione co 2 wizytę raz w miesiącu, ale jak nie mogę wytrzymać tobide do innego lekarza. To jest plus pakietu medycznego z pracy.
Mam pytanie co do ruchów dziecka, jak leżę z wyprostowanymi nogami na plecach to czuje takie wibracje, jakby mrówki w podbrzuszu czy to mogą być ruchy? Motylanminto nie przypomina ani baniek też nie, a jelita czuję bardziej z tyłu w głębi więc to nie to na pewno. -
gosia.kak wrote:agania, a możesz coś wiecej napisac jak Ci się udało je przezwyciężyć, tj. co można robić samemu/naturalnymi sposobami (pomijając laktator, bo to oczywistosc)?
U mnie był problem, że mała nie umiała chwytać cyca, a ja miałam wklęsłe brodawki. I najpierw posiłkowałam się nakładkami i pomagałam sobie laktatorem trochę, żeby się wyciągnęły. Pracowałam miesiąc nad tym, ale się udało. Z laktacją to przystawianie dziecka jak najczęściej - bo to jest najlepszy laktator i picie herbatki BOCIANEK.gosia.kak, polkosia lubią tę wiadomość
-
Ja chodze prywatnie, ale moj ginekolog ma chyba jakieś 'brytyjskie' podejscie, więc jak nie widzi potrzeby to nie robi. Mogłabym się uprzeć i zrobić co wizyte, albo domagać sie czestszych wizyt zapewne.. ale skoro on twierdzi, ze to co sprawdza wystarcza-no to staram sie tez nie popadac w paranoje.
Wymusiłam na nim usg w 10.tyg, bo po tym jak potwierdził bicie serca w 7.tyg, kolejne usg chciał robic dopiero własnie prenatalne! Wtedy nie wytrzymałam
Wizyty mam co miesiac - kontroluje morfologie, cukier, mocz, tarczyce, bada mnie tez kazdorazowo.
Jedna wizyta wypadła 2tyg po prenatalnym, wiec nie bylo sensu znow robic usg, a kolejna bedzie tydzien przed połówkowym, wiec pewnie tez nie bede robic.
Nie wiem jak w drugiej połowie ciaży, ale poki co do połowy bedą i tak aż 4 usg, to chyba nadal wcale nie tak mało. -
ja nie czułam żadnych lekkich ruchów, mnie syn tak kopie , że każdy po przyłożeniu ręki do brzucha je spokojnie czuje. przez pierwsze dni czułam tylko jak leżalam na plecach a teraz już w każdej pozycji i jestem w stanie wyczuć kiedy się przewraca itd. nie wiem czy to nie dziwne , pierwsza ciąża, łożysko na przedniej ścianie , 18+5
pumka1990 lubi tę wiadomość
angelika22 -
agania wrote:U mnie był problem, że mała nie umiała chwytać cyca, a ja miałam wklęsłe brodawki. I najpierw posiłkowałam się nakładkami i pomagałam sobie laktatorem trochę, żeby się wyciągnęły. Pracowałam miesiąc nad tym, ale się udało. Z laktacją to przystawianie dziecka jak najczęściej - bo to jest najlepszy laktator i picie herbatki BOCIANEK.
bardzo się boje karmienia piersią, bo mam własnie jedną wklęsłą brodawke, przyznam szczerze , że bardzo się tego wstydze i boję reakcji np położnych , wiem to dziwneangelika22 -
angelika1995 wrote:bardzo się boje karmienia piersią, bo mam własnie jedną wklęsłą brodawke, przyznam szczerze , że bardzo się tego wstydze i boję reakcji np położnych , wiem to dziwne
No to możesz mieć problem, trochę minie zanim się wyciągnie. Ale dziecko Ci jej tak szybko nie wyciągnie, laktator i nakładkę kup. -
nick nieaktualny
-
angelika1995 wrote:bardzo się boje karmienia piersią, bo mam własnie jedną wklęsłą brodawke, przyznam szczerze , że bardzo się tego wstydze i boję reakcji np położnych , wiem to dziwne
-
angelika1995 wrote:wiem, muszę zainwestować przed porodem już, mogłabyś mi jakiś polecić, i nakładki??
Ja mam laktator elektryczny canpol. I uważam że jest dobry.
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Już 17 tydzień i nic nie czuje... Albo nie wiem czego oczekiwać, ale jak coś mi w jelitach jeździ to słyszę to, a nie tylko czuje. Liczę, że na dniach poczuję
Lavendova wrote:A pytanie co sadzicie o szumisiach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 16:39
-
Lavendova wrote:Właśnie sie dowiedzialam ze mój ulubiony serial greys anatomy umiera. Wywalili jedyne dwie postacie z charakterem. Eh trzeba nowego poszukac. Polecacie cos? Tylko prosze nie gra o tron:P
A pytanie co sadzicie o szumisiach?
Ja kupiłam. Bo znudziło mi się słuchanie suszarki i wyciągu. I chciałam żeby był przenośny. Ale działała najlepiej suszarka i wyciąg. Może gdyby miała go od początku zamiast suszarki... Nie wiem. U nas słabo się sprawdził