X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 2-3 tyg i najczęściej USG mam robione co 2 wizytę raz w miesiącu, ale jak nie mogę wytrzymać tobide do innego lekarza. To jest plus pakietu medycznego z pracy.
    Mam pytanie co do ruchów dziecka, jak leżę z wyprostowanymi nogami na plecach to czuje takie wibracje, jakby mrówki w podbrzuszu czy to mogą być ruchy? Motylanminto nie przypomina ani baniek też nie, a jelita czuję bardziej z tyłu w głębi więc to nie to na pewno.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co nie mogę narzekać na ruchliwosc mojego dzidziusia w brzuchu. Jak tylko usiądę to juz harcuje. A wczoraj to niezłego kopa już zapodal :) może odziedziczył temperament po siostrze i będę miała dwóch takich rozrabiakow ;)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    agania, a możesz coś wiecej napisac jak Ci się udało je przezwyciężyć, tj. co można robić samemu/naturalnymi sposobami (pomijając laktator, bo to oczywistosc)?

U mnie był problem, że mała nie umiała chwytać cyca, a ja miałam wklęsłe brodawki. I najpierw posiłkowałam się nakładkami i pomagałam sobie laktatorem trochę, żeby się wyciągnęły. Pracowałam miesiąc nad tym, ale się udało. Z laktacją to przystawianie dziecka jak najczęściej - bo to jest najlepszy laktator i picie herbatki BOCIANEK.

gosia.kak, polkosia lubią tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Qumish Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodze prywatnie, ale moj ginekolog ma chyba jakieś 'brytyjskie' podejscie, więc jak nie widzi potrzeby to nie robi. Mogłabym się uprzeć i zrobić co wizyte, albo domagać sie czestszych wizyt zapewne.. ale skoro on twierdzi, ze to co sprawdza wystarcza-no to staram sie tez nie popadac w paranoje.
    Wymusiłam na nim usg w 10.tyg, bo po tym jak potwierdził bicie serca w 7.tyg, kolejne usg chciał robic dopiero własnie prenatalne! Wtedy nie wytrzymałam :)

Wizyty mam co miesiac - kontroluje morfologie, cukier, mocz, tarczyce, bada mnie tez kazdorazowo.
    Jedna wizyta wypadła 2tyg po prenatalnym, wiec nie bylo sensu znow robic usg, a kolejna bedzie tydzien przed połówkowym, wiec pewnie tez nie bede robic.

Nie wiem jak w drugiej połowie ciaży, ale poki co do połowy bedą i tak aż 4 usg, to chyba nadal wcale nie tak mało.

h84fwn15k5y02vr6.png
  • angelika1995 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie czułam żadnych lekkich ruchów, mnie syn tak kopie , że każdy po przyłożeniu ręki do brzucha je spokojnie czuje. przez pierwsze dni czułam tylko jak leżalam na plecach a teraz już w każdej pozycji i jestem w stanie wyczuć kiedy się przewraca itd. nie wiem czy to nie dziwne , pierwsza ciąża, łożysko na przedniej ścianie , 18+5

pumka1990 lubi tę wiadomość

angelika22
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    U mnie był problem, że mała nie umiała chwytać cyca, a ja miałam wklęsłe brodawki. I najpierw posiłkowałam się nakładkami i pomagałam sobie laktatorem trochę, żeby się wyciągnęły. Pracowałam miesiąc nad tym, ale się udało. Z laktacją to przystawianie dziecka jak najczęściej - bo to jest najlepszy laktator i picie herbatki BOCIANEK.

bardzo się boje karmienia piersią, bo mam własnie jedną wklęsłą brodawke, przyznam szczerze , że bardzo się tego wstydze i boję reakcji np położnych , wiem to dziwne

angelika22
  • agania Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    bardzo się boje karmienia piersią, bo mam własnie jedną wklęsłą brodawke, przyznam szczerze , że bardzo się tego wstydze i boję reakcji np położnych , wiem to dziwne

No to możesz mieć problem, trochę minie zanim się wyciągnie. Ale dziecko Ci jej tak szybko nie wyciągnie, laktator i nakładkę kup.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moje dziecko jakis flegmatyk. Nic nie czuję nadal. Pukniecie czy musniecie nie biore pod uwagę.

• agania Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję tylko delikatne puknięcia. Ale spoko, jest czas jeszcze na większe ruchy :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pukniec nie czuję :-) dlatego pytam o takie dziwne cus w podbrzuszu. A nie mam pojęcia jak się odczuwa ruchy :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    U mnie był też problem z brodawkami. Miałam nakładki ale chyba złe. Tym razem kupię inne i więcej zaparcia będę miała. Mam nadzieję że się uda karmić

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    No to możesz mieć problem, trochę minie zanim się wyciągnie. Ale dziecko Ci jej tak szybko nie wyciągnie, laktator i nakładkę kup.

wiem, muszę zainwestować przed porodem już, mogłabyś mi jakiś polecić, i nakładki??

angelika22
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na wizytę prywatnie. Więc i pewnie płeć powie :)

pumka1990, polkosia lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    wiem, muszę zainwestować przed porodem już, mogłabyś mi jakiś polecić, i nakładki??
    Ja mialam z aventu i uważam że są do bani. Kupię tym razem medeli. Może któraś używała?
    Ja mam laktator elektryczny canpol. I uważam że jest dobry.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już 17 tydzień i nic nie czuje... Albo nie wiem czego oczekiwać, ale jak coś mi w jelitach jeździ to słyszę to, a nie tylko czuje. Liczę, że na dniach poczuję :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sie dowiedzialam ze mój ulubiony serial greys anatomy umiera. Wywalili jedyne dwie postacie z charakterem. Eh trzeba nowego poszukac. Polecacie cos? Tylko prosze nie gra o tron:P

A pytanie co sadzicie o szumisiach?

• misia-kasia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Już 17 tydzień i nic nie czuje... Albo nie wiem czego oczekiwać, ale jak coś mi w jelitach jeździ to słyszę to, a nie tylko czuje. Liczę, że na dniach poczuję :)
    Nie martw się, ja tez nic nie czuje. Nie wiem nawet co miałabym poczuć a juz 18 tydzień się zaczął. Myślę że jeszcze ze 2 tygodnie :)
    Lavendova wrote:
    Nie wiedziałam ze istnieją takie gadżety, moja siostrzenica usypiała na suszarkę i wiem ze to częsty sposób więc tez jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2018, 16:39

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Właśnie sie dowiedzialam ze mój ulubiony serial greys anatomy umiera. Wywalili jedyne dwie postacie z charakterem. Eh trzeba nowego poszukac. Polecacie cos? Tylko prosze nie gra o tron:P

Ja kupiłam. Bo znudziło mi się słuchanie suszarki i wyciągu. I chciałam żeby był przenośny. Ale działała najlepiej suszarka i wyciąg. Może gdyby miała go od początku zamiast suszarki... Nie wiem. U nas słabo się sprawdził

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12.04 połówkowe :) w końcu się zapisałam! Tyle czekania... :p

pumka1990 lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumiś wcale się nie sprawdził, dziecko tak samo spało z nim, jak i bez niego. Sprzedałam szybko ;)

polkosia lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ