Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agania wrote:No ja ostatnio się ratuję czopkami glicerynowymi, no bo mam inne wyjście skoro nic nie pomaga?
agania lubi tę wiadomość
Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
agania wrote:Czemu?
Bolało mnie podbrzusze, więc mam na razie odpoczywać. Jestem od wczoraj na zwolnieniu, na razie do końca marca. I chyba tak już zostanę bo nie opłaca się już wracać do pracy na jeden miesiąc później.
Wczoraj jeszcze je czułam, a dzisiaj od rana spokój
edytkaa ja kupiłam femibion 2 na razie raz, więc jak znajdziesz gdzies tanio daj znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:56
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyedytkaa93 wrote:Dziewczyny a kupuje któras z was femibion 2? Ja wczoraj kupiłam i płaciłam 65 zł, a poprzednie opakowanie kosztowało 50 zł. Strasznie podrzożało, a może znacie jakieś tańsze odpowiedniki?
https://www.aptekagemini.pl/femibion-natal-2-plus-60-tabletek.html
45 zl
Ja biorę prenatal duo i jestem zadowolona.miesiąc 43 zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:01
Marta..a, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Marta..a wrote:Ja też mam płytę Lewandowskiej, szyjka 5,2cm. Ale chwilowo mam leżeć i odpoczywać. Lekarz kazał nawet nie sprzątać i nie chodzić na zakupy
Aż dziwne. Ja mam szyjke 3 cm i kazał mi się oszczędzać. Teraz wyszło że skrocila się do 2.4 cm i mam nakaz leżenia. A bierzesz magnez na te bole? -
nick nieaktualnyTeraz biorę prenatal duo na zmianę z femibaby i dha z alg. Żelazo i magnez osobno bo w tych ogólnych preparatach to sie i tak nie wchłania. Jak patrzę na sklad to prenatal ma fajny bo metyle ale dość ubogi. Femibion tez ma w sumie kiepski sklad na tą cenę zwlaszcza.
-
nick nieaktualnynesssssa wrote:A w tym TAO rozmiarówka 0m to jest 56 ?
Nie wiem jak jest ze wszystkimi rozmiarami, bo ja odkryłam TAO trochę później, ale w domu mam:
68 cm - 6M
71 cm - 9M
80 cm - 18M
86 cm -23 M a na spodniach napisane 2Y (czyli to samo)
więc troszkę inaczej te cm są podzielone, ja patrzę w sklepie zawsze na metkę, ale widziałam, że w necie jest tylko wybór miesiąca...nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny a kupuje któras z was femibion 2? Ja wczoraj kupiłam i płaciłam 65 zł, a poprzednie opakowanie kosztowało 50 zł. Strasznie podrzożało, a może znacie jakieś tańsze odpowiedniki?
-
Ja biorę Pregna Plus, MumOmega i magnez jak mam skurcze. Pregna juz mi sie kończy jak lekarz będzie kazał dalej ja brać to planuje zamówić przez internet bo pytałam juz w wielu aptekach o cenę i wszędzie jakoś drogo..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:49
-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny a kupuje któras z was femibion 2? Ja wczoraj kupiłam i płaciłam 65 zł, a poprzednie opakowanie kosztowało 50 zł. Strasznie podrzożało, a może znacie jakieś tańsze odpowiedniki?
To jest bardzo dużo.
Musze przerzucić się koniecznie na internetową aptekę ...
Dodatkowo biorę MagneB6 max i euthyrox 25Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 12:53
-
Z zaparciami też mam problem i niestety nic nie pomaga, dlatego średnio 2 razy w tygodniu tez używam czopkow. Chyba tak będzie do końca ciazy. Witaminy kupuję jakieś najtańsze i biorę co drugi dzień razem z dha. Kwas foliowy codziennie. Staram się dobrze odzywiac i dostarczać różnych składników wiec tak sobie mysle, że i witamin nie musze tak czesto lykac.
A zastanawia mnie kwestia polowkowych. Czasem piszecie że 18-22 tc.jest termin a ja mam na skierowaniu 20-24. I niestety jestem umówiona pod koniec kwietnia czyli 24+2. Wydaje mi się mega pozno. Aczkolwiek w klinice twierdzą że to jeszcze ok bo granicą jest 24+6. Czy do tego badania dziecko rwniez może być zbyt duze? Tam się bada różne ważne rzeczy które chyba nie są powiązane z wielkoscia tak jak było przy nt. No sama nie wiem. Mysle czy nie zapisać się wcześniej odplatnie. -
DobrejMysli wrote:Ja biorę femibion 2 i u mnie kosztuje 69 zł (Wawa)
To jest bardzo dużo.
Musze przerzucić się koniecznie na internetową aptekę ...
Dodatkowo biorę MagneB6 max i euthyrox 25
Wow sprawdziłam ile kosztuje w Ziko, która dostępna jest chyba w każdej dzielnicy Wawy i tam masz po niecałe 45 zł.
Dodatkowo polecam ogólnie Ziko i Hibiskus bo że stacjonarnych mają najniższe ceny zazwyczaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:09
DobrejMysli lubi tę wiadomość